ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

28 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
milas.geo
Απών/απούσα

Αγαπητοι Φίλοι θα ήθελα τις συμβουλες σας.

Είμαστε 2 φίλοι και έχουμε 1 trecking & 1 fitness, η φυσική μας κατάσταση ειναι μέτρια και οι βολτες που κάνουμε μεχρι τώρα εινα γυρω στα 40-50 χλμ (Αλιμος-Λαγονήσι και πισω).

Η μέση  ταχυτητα μας για τις διαδρομές που έχουμε κανει ειναι 19.5 km/h 

Λοιπόν ειπαμε να δοκιμάσουμε κάτι πιο δύσκολο (για εμάς). Αλιμος - Βάρης Κορωπιου - Λεωφ. Κερατεας Μαρκοπούλου μεχρι Λαυριο, Σουνιο Ναο Ποσειδώνα και μετα πισω απο την Λεωφ Αθηνών Σουνιου,  η διαδρομή εαν την υπολογισα σωστά ειναι 125 km

Νομίζω απο Κορωπι και μέχρι Λαυριο ο δρόμος ειναι η κατηφορικος ή ισιωμα (χωρις ανηφόρες). 

Απο Σούνιο και μεχρι το Λαγονήσι πως ειναι τα πράγματα απο θέμα δυσκολίας. 

Πιστεύετε οτι θα τα καταφέρουμε ή θα ψάχνουμε αυτοκινητο για να μας μαζεψουν

Οτι παρατηρήσεις ή προτάσεις έχετε καλοδεχούμενες

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

- αν γράφετε ΤΑΚΤΙΚΑ 40-50χλμ (τακτικά σημαίνει πχ 1 φορά την βδομάδα, επί κανα 4μηνο τώρα.......)

- αν έχετε καλοσυντηρημένα ποδήλατα και ξέρετε να αλλάζετε σαμπρέλα on the go (στο δρόμο)

- αν ξεκινήσετε με όρεξη και καλή διάθεση και σωστή οργάνωση και πάτε ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ, με σταθερό ρυθμό, χωρίς πολύωρες στάσεις, και αποφύγετε κόντρες και ταρζανιές

- αν τρώτε και πίνετε ΣΩΣΤΑ, και σε σωστά χρονικά διαστήματα, τότε: Τό χετε και βρείτε μια καλή μέρα να το δοκιμάσετε.

Βεβαιωθείτε για την διαδρομή, ενημερώστε γονείς / "συγγενείς" για το όλο εγχείρημα και ξεκινήστε.

Αποφύγετε μέρες με πολύ κρύο ή/και με πολύ αέρα. Κουβαλήστε τα απαραίτητα και αποφύγετε υπερβολές (όχι, δεν χρειάζεστε 23 λίτρα νερό και ένα γουρουνόπουλο, ούτε ένα κιλό μπανάνες ο καθένανας σας....... ούτε 13 αδιάβροχα και 5 ζευγάρια γάντια.....).

Για μένα, ο κίνδυνος να "σας μαζέψουν" είναι μόνο από αστοχία / βλάβη στα ποδήλατα ή από ατύχημα. Αν νιώσετε ότι έχετε φτάσει στα όριά σας, κάντε μια στάση, φάτε και πιείετε καλά, περιμένετε κανα μισάωρο ακόμα, και μετά ξεκινήστε ξανά ΜΕ ΡΕΓΟΥΛΑ, χαλαρά και ανεβάζοντας πολύ σταδιακά ρυθμό. Κανονικά οι στάσεις πρέπει να είναι σύντομες. Αν σταματάτε κάθε 15 λεπτά για να βγάλετε σελφις και να ενημερώσετε την γκόμενα στο fb.... δεν θα φτάσετε ποτέ...... Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε να τρώτε κάτιτις ελάχιστο ΣΥΧΝΑ. Το καλύτερο είναι να τρώτε και να πίνετε πάνω_στη_σέλλα, και να εναλλάσεται αλμυρά με γλυκά (όχι μόνο γλυκά σε όλη τη διαδρομή, το στομάχι θα την_ακούσει). Τοστάκια (μια μπουκιά κάθε τόσο), μπάρες, μπανάνες, ξηροί καρποί, ξερά σύκα, σοκολατοσκατουλάκια, είναι μια χαρά για τέτοιες εξορμήσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ, βγήκατε για να κάνετε ποδήλατο, όχι να φάτε τον αγλέορα πάνω στη σέλλα. Επίσης, νεράκι και ισοτονικό, όχι μόνο νερό, όχι μόνο ισοτονικό. Αναπληρώνουμε ότι χάνουμε, ΠΡΙΝ το σώμα χτυπήσει καμπανάκι. Δηλαδή πινουμε γουλιτσες ΠΡΙΝ ΣΚΥΛΟΔΙΨΑΣΟΥΜΕ, και τρώμε κατιτις ΠΡΙΝ ΚΟΛΟΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ......

ΠΡΟΣΟΧΗ στα ΙΧ, όπου νιώσετε ότι ο δρόμος στενεύει πολύ πάτε σε μονό στοίχο. Στις ανηφόρες ο καθένας παέι ΜΕ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ. Δεν σταματάμε πριν την ανηφόρα, καλύτερα να ξεκουραστείτε / επανασυνδεθείτε ΜΕΤΑ την ανηφόρα. Οι στάσεις κανονικά είναι του λεπτού. Στην μέση ή μετά την μέση ης διαδρομής κάντε μια μεγαλύτερη. Σε κάθε στάση, αναρωτηθείτε αν πρέπει "να αλλάξετε λάδια"...., δεν κουβαλάμε "΄λάδια" για χλμ.... πρέπει να νιώθουμε ΑΝΕΤΑ πάνω στη σέλα...... Σε σημεία που έχετε κόντρα αέρα, μπείτε ο ένας πίσω από τον άλλο, εναλλάσετε ανα πχ 3λεπτο, και ο πίσω να ΚΡΥΒΕΤΕ από τον αέρα, έτσι θα πάτε πιο ξεκούραστα.

Άντε, το 'χετε...... victory

milas.geo
Απών/απούσα

Αγαπητε RockaRolla

Σε ευχαριστω πολύ για τις επισημανσεις και τις υποδείξεις στο θέμα φαγητου, ενυδάτωσης και στησίματος στο δρόμο 

Μήπως γνωρίζεις ο δρόμος απο το Σουνιο μεχρι το Λαγονήσι εαν έχει μεγάλες ανηφόρες ή οχι (απο εκει και μετά θυμάμαι τον δρομο και τις δυσκολίες του)

thumb up

milas.geo
Απών/απούσα

Αγαπητε RockaRolla

Σε ευχαριστω πολύ για τις επισημανσεις και τις υποδείξεις στο θέμα φαγητου, ενυδάτωσης και στησίματος στο δρόμο 

Μήπως γνωρίζεις ο δρόμος απο το Σουνιο μεχρι το Λαγονήσι εαν έχει μεγάλες ανηφόρες ή οχι (απο εκει και μετά θυμάμαι τον δρομο και τις δυσκολίες του)

thumb up

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Η παραλιακή, στην επιστροφή της από Σούνιο - Ναό Ποσειδώνα προς Λαγονήσι, έχει 2 ανηφορίτσες...... είναι μεγαλύτερες από ότι τα λιμανάκια της Βουλιαγμένης, αλλά είναι μικρότερες από τον Υμηττό.....!!!!! Δεν θα με προβλημάτιζαν καθόλου, βγαίνουν εύκολα αν κρατήσετε ΧΑΛΑΡΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΥΘΜΟ και με την προϋπόθεση ότι έχετε πάει συντηρητικά μέχρι εκεί και έχετε ακόμα δυνάμεις.

Γενικά, δεν είναι παρατεταμένες ανηφόρες με σημαντική κλήση...., είναι βατές.

ΜΗΝ ξεχάσετε ότι στην κατηφόρα τα πόδια ΣΤΡΟΦΑΡΟΥΝ ΧΑΛΑΡΑ (για να μην παγώσουν οι μύς των ποδιών, στροφάρουμε, ακόμα και χωρίς "φορτίο", χωρίς να νιώθουμε αντίσταση από την αλυσίδα, ίσα να γυρίζουν τα πόδια), έτσι είμαστε φρέσκιοι για την συνέχεια - για την επόμενη ανηφορίτσα....!!!!

milas.geo
Απών/απούσα

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... επειδή την βλέπω την φάση, να κουβαλάτε επάνω σας την Αρτα_και_τα_Γιάννενα..... ας συμπληρώσω κάτι ακόμα.

Τα χλμ είναι πολλά, που πάει να πει ότι και οι ώρες επάνω στη σέλλα θα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ. Πολύ περισσότερες από ότι έχετε καθίσει "μονοκοπανιά" μέχρι σήμερα. Αυτό ΠΡΑΚΤΙΚΑ σημαίνει δύο πράγματα:

α. Κάντε κάτι με το "κάθισμά" σας ώστε να είστε άνετοι τόσες ώρες, πχ κολάν ή παντελόνι ή σορτς με παντ/μαξιλαράκι, κρέμα (πχ bepanthole, ή sudocream ή έστω κάποια απλή base cream) στις ευαίσθητες περιοχές κλπ

β. fast & light..... ΕΙΔΙΚΑ στην πλάτη. Αποφύγετε να κουβαλήσετε το οτιδήποτε σε σακίδιο πλάτης. Ότι θα πάρετε μαζί σας, ας είναι αναρτημένο στο ποδήλατο, ή στην χειρότερη, άντε σε ένα μικρό τσαντάκι μέσης (τύπου μπανάνα), αλλά όχι σε σακίδιο πλάτης. Πιστεύω ότι σε πολύωρη ποδηλασία, η μέση και η πλάτη θα την ακούσουν. Επίσης, γάντα στα χέρια, όχι για να μείνουν ζεστά, αλλά για να μην πονέσουν καρποί και παλάμες από τα gripps.

[και ένα pro tip.... στις στάσεις κάντε καμιά διάταση, και όπως και δήποτε κάνετε μπόλικες διατάσεις στον "τερματισμό"]

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Τα πραγματα ειναι απλά..  Θελετε να κάνετε τη διπλασια διαδρομή από  αυτήν  που συνηθιζετε. Οπότε μολις περάσετε τα πρώτα  50 χιλιόμετρα θα πειτε οτι τωρα ξεκινάμε τη βολτα μας, για τα άλλα 50. Ε, μετα μενουν και αλλα 20.... τι ειναι 20 μπροστα στα 100!

Χρειαζεται όρεξη και κεφι και υπομονή.  Η σελες να μη σας ενοχλουν, νερό , φωτα κλπ. Καποτε θα φτασετε... 

Η διαδρομη μετα το Μαρκοπουλο, στο υψος της Κερατέας για Λαύριο εχει μια αχαρη ανηφορα.... εκει θες υπομονή, μετα ομως ακολουθουν πολλα χλμ κατηφοοοοορα. Ο γυρισμος απο παραλιακή ειναι ετσι κι αλλιώς  όμορφος  και ξεχνιεσαι... Μη βιαζεστε και προσοχή  στα ΙΧ!

Αναντα
Απών/απούσα

Ποτέ διατασεις μετα απο πολυωρη ασκηση! 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

δεν δηλώνω ειδικός.... αλλά όσες φορές έκανα πολύωρη ποδηλασία και μετά δεν έκανα διατάσεις (βαρέθηκα) μετά οι κράμπες με ξενύχτησαν......... με ξημέρωσαν και μετά με ξαναξενύχτησαν και το σώμα δεν έδινε με τίποτα την επόμενη μέρα.

Αντίθετα, όποτε έκανα διατάσεις στον τερματισμό (από 2 λεπτά σε κάθε πόδι) μετά ήμουν τζετ. Ειδικά σε δύσκολες διαδρομές, όταν στη μέση της βολτόνησης έκανα διατάσεις, η συνέχεια ήταν "πιο εύκολη"....

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Αναντα wrote:

Ποτέ διατασεις μετα απο πολυωρη ασκηση! 

Που το στηρίζεις αυτό;

οτι αθλητικές μελέτες έχω διαβάσει όλες συμφωνουν οτι οι διατασεις τοσο πριν οσο και κατα τη διαρκεια αλλά και στο τελος της ασκησης, επιτυχανουν καλυτερη προετιμασία του μυ και μακροπροθεσμη καλυτερη ανάρωσση των αρθρώσεων, της ευλιγισίας των μυών και καλύτερη κυκλοφορία. 

Και προσωπικα μπορω να πω όσες φορες δε κανω διατασεις, σε βαθος χρονου νοιωθω το πιασιμο.

Επιπλέον προσωπικα επειδη κάνω καμποσα χιλιομετρακια και ανηφορικα εποφελούμαι και απο ηλεκτρολυτες αλλα και μαγνήσιο.

πανω στις διατασεις να πω οτι ειτε ειναι στατικες (15-30 δευτερολεπτα) είτε δυναμικες (στιγμιαίες) είναι εξισου επωφελεις για τον οργανισμό.

Να προτειματε τις στατικες για το περας των ασκήσεων ενω τις δυναμικες για πριν την άσκηση ή κατα τη διάρκεια.

Όλα αυτα που λεω με επιφυλαξη, δεν ειμαι αθλίατρος, αλλα από οσα γνωρίζω με ενασχοληση σε ποδήλατο, τεννις κτλ.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Έχοντας εμπειρία όχι από πολύ μεγάλες ποδηλατικές διαδρομές αλλά από πολλά πολλά και μεγάλα τρεξίματα έχω καταλάβει ότι οι διατάσεις είναι η η απαραίτητη προετοιμασία και η απαραίτητη αποθεραπεία  πριν και μετά από κάθε μορφής σωματική άσκηση.
Καί όπως λέει και ο επάνω, και κατα τη διάρκεια της άσκησης, αν υπάρχει ανάγκη, χρόνος ή διάθεση.

Σε μια διακοπή για ξεκούραση, πχ, σίγουρα κάνει κανείς και διατάσεις.

Αναντα
Απών/απούσα

Ουτε εγω ειμαι αθλιατρος η κατι σχετικο, αλλα εχω συζητησει το θεμα με σχετικους και εχω και καποια προσωπικη εμπειρια. Προς απαντηση λοιπον των παραπανω σχολιων εχω να πω τα εξης:

1. Μετα απο πολυωρη ασκηση οι μυες ειναι πολυ ευπαθεις και ειναι πολυ ευκολο να παθουμε ζημια με διατασεις αν δεν ειμαστε πολυ προσεκτικοι.  Αν λοιπον κανουμε διατασεις, θα πρεπει να ειναι πολυ χαλαρες.

2. Αν μας ειναι απαραιτητες οι διατασεις μετα απο πολυωρη ασκηση για να μην ειμαστε πιασμενοι την επομενη, τοτε σημαινει πως οι μυς μας δεν ειναι τοσο ελαστικοι οσο θα επρεπε. Οποτε καλλιτερα να δουλευουμε την ελαστικοτητα μας σε αλλες μερες και μετα απο ηπια ασκηση  και οχι μετα απο πολυωρη ποδηλασια.

Και τελος, ασχετο με διατασεις αλλα σχετικο με το θεμα και επειδη βλεπω πως οι ποδηλατες ειναι καμια φορα υπερβολικοι σε σχεση με το φαγητο, τα ισοτονικα κλπ, θε ελεγα οτι στον αιωνα της αφθονιας που ζουμε, η πιο παραγνωρισμενη ασκηση ειναι αυτη της στερησης.  Ειναι πολυ οφελιμο για τον οργανισμο να τον αναγκαζουμε να βρει την ενεργεια που χρειαζεται στις αποθηκες του και να μη τον κακομαθαινουμε στις ευκολες και γρηγορες λυσεις.   

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Δε καταλαβαινω τι εννοεις; Οταν ο οργανισμος μου, ειναι καταπονημενος και ζηταει αναπληρωση ενεργειας, να του τη στερηθω και να του πω τραβα βρεστη στα αποθεματα ενεργειας σου;

Αναντα
Απών/απούσα

s-p3ci4L-K wrote:

Δε καταλαβαινω τι εννοεις; Οταν ο οργανισμος μου, ειναι καταπονημενος και ζηταει αναπληρωση ενεργειας, να του τη στερηθω και να του πω τραβα βρεστη στα αποθεματα ενεργειας σου;

 

Ακριβως. Παντα με μετρο και σταδιακα. Επισης πχ το να μη τρως τιποτα μια μερα την βδομαδα ειναι ευεργετικο. Η "μασημενη τροφη" ειτε αφορα την εκπαιδευση του μυαλου, ειτε αφορα την εκπαιδευση του οργανισμου οδηγει σε οκνηρια των αντιστοιχων συστηματων.  

Κατι αντιστοιχο συμβαινει και με την ενεργεια απο υδατανθρακες vs  λιπαρα. Στην 1η περιπτωση η εκλυση ενεργειας ειναι ευκολη και γρηγορη, στην 2η περιπτωση αργη και κοπιαστικη, ο μεταβολισμος πρεπει να φτυσει αιμα για να μετατρεψει το καρυδι σε joules, ενω στο μακαρονι (=ζαχαρη) το κανει τσακ μπαμ. Μαντεψε τι ειναι πιο οφελιμο για την υγεια σου.....   

 

Και τελος....η διαδικασια στην οποια μπαινεις ειτε με σχετικη στερηση τροφης ειτε με αποφυγη επεξεργασμενων υδατανθρακων ονομαζεται κετωση. Ψαξε να δεις τα οφελη αυτης!

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Και ποσα χιλιομετρα κανεις την ημερα αν επιτρεπεται και περα αυτων τι δουλεια κανεις; Εννοω καθιστικη, με τα χερια, δουλειες του σπιτιου, το προγραμμα σου.

Αναντα
Απών/απούσα

s-p3ci4L-K wrote:

Και ποσα χιλιομετρα κανεις την ημερα αν επιτρεπεται και περα αυτων τι δουλεια κανεις; Εννοω καθιστικη, με τα χερια, δουλειες του σπιτιου, το προγραμμα σου.

Καθιστικη δουλεια, νεος στην ποδηλασια ετων 50, βγαινω μερα παρα μερα για βολτες των 50-100κμ περιπου, αναλογα τον αερα, τον χρονο και τα κεφια με ενα "κατηφοριστικο" cube hyde music

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Μακάρι να τα εκατοστήσεις και πάντα όρθιος. Σαν φιλοσοφια ειμαι αντιθετος της στερησης, ειμαι της ισσοροπιας στη διατροφη, στη σκεψη, το οποιο σημαινει να περνεις τα πραγματα που χρειαζεται οταν χρειαζεται. Υπο αυτην την εννοια, καποιοι ηλεκτρολυτες ειναι καλοι αναλογα την καταπονηση και την ασκηση. Σιγουρα το να πλακωνουμε τον οργανισμο μας με ανουσια πραγματα ειναι εξισου επιβλαβες. Παν μετρον αριστον που λεγαν και οι αρχαιοι ημων προγονοι.

Αναντα
Απών/απούσα

s-p3ci4L-K wrote:

Μακάρι να τα εκατοστήσεις και πάντα όρθιος. Σαν φιλοσοφια ειμαι αντιθετος της στερησης, ειμαι της ισσοροπιας στη διατροφη, στη σκεψη, το οποιο σημαινει να περνεις τα πραγματα που χρειαζεται οταν χρειαζεται. Υπο αυτην την εννοια, καποιοι ηλεκτρολυτες ειναι καλοι αναλογα την καταπονηση και την ασκηση. Σιγουρα το να πλακωνουμε τον οργανισμο μας με ανουσια πραγματα ειναι εξισου επιβλαβες. Παν μετρον αριστον που λεγαν και οι αρχαιοι ημων προγονοι.

Να σαι καλα για τις ευχες, τις επιστρεφω επαυξημενες!

Δεν διαφωνω με το αρχαιο ρητο καπου, απλα μαλλον εχουμε λιγο διαφορετικη εικονα για το τι ειναι μετρο. Για παραδειγμα, ο προιστορικος ημων προγονος, δεν ειχε καθε μερα φαι και ο οργανισμος του που ειναι ιδιος με τον δικο μας βελτιστοποιηθηκε με αυτες τις στερησεις στο μενου.  Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που σχεδον ολες οι θρησκειες εχουν την νηστεια στο τελετουργικο τους, ουτε ειναι τυχαιο που οι μακροβιοτεροι ανθρωποι ειναι συνηθως πετσι και κοκκαλο. 

Ξεφυγαμε οπως και να χει, καλη βολτα να εχουν οι φιλοι μας!

Athws
Απών/απούσα

Το κάνατε ;

Αντί της διαδρομής που είπατε προτείνω καλύτερα να πάτε μέχρι Λαγονήσι και στρίβοντας αριστερά προς Καλύβια να βγείτε Λαυρίου, είναι πιό ωραία και με λιγότερη κίνηση.

Στην επιστροφή έχει μετά τα Λεγρενά μιά ανηφόρα 3 χλμ μέχρι την Καταφυγή αλλά γενικά είναι βατή διαδρομή

milas.geo
Απών/απούσα

 

 

Τελικά κιοτέψαμε.!!thumb down

Επειδή είχαμε πιεση χρονου κάναμε μια ποιο μικρή διαδρομη Ελληνικο - Βάρη (Παράληλα με την Βάρης Κορωπιου)- Μεσω Αγιας Μαρίνας - Αθηνών Σουνίου -  Βάρκιζα - Λιμανάκια και πίσω μεσω Λ. Ποσειδώνος.

Η διαδρομή ήταν 50 χλμ με μεση ταχύτητα 17.5 km/h.

Εαν το επιτρέπει ο καιρός αυτη την Κυριακη θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε λίγο μετά την Π.Φώκαια (Θυμάρι) και πίσω νομίζω ότι ειναι  κοντά στα 100 χλμ.

Να δούμε πώς θα μας φανεί να κάνουμε αυτη την διαδρομη (απόσταση 2-3 φορές) και μετά να πάμε στα πιο  δύσκολα

Σας ευχαριστώ όλους για τις υποδείξεις και τις συμβουλές σας 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ακόμα καλύτερα..... έτσι εξερευνείτε καλύτερα και τη διαδρομή και τον εξοπλισμό σας και τις αντοχές σας (*).

Καλή συνέχεια.

.

.

.

(*) να ξέρετε ότι το 90% της όλης δυσκολίας είναι στο μυαλό, εκτός από ειδικές περιπτώσεις τραυματισμού..... Ξαφνικά εκεί που πεταλάρεις σου καρφώνεται η ιδέα "τι καλά που θα ήμουν στη ζεστασιά του σπιτιού μου, καναπεδάτος, με το ΧΒΟΧ στο χέρι.... Τι δουλειά έχω εδώ στο κρύο να βαράω πετάλι?".... ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ θα πρέπει ο ένας να υποστηρίζει τον άλλον. Πειράγματα, ανέκδoτα, ιστορίες από το στρατό και άλλα "άκρως ενδιαφέροντα" θέματα, ωφείλουν να αναλυθούν , ωστε το μυαλό να ξεφύγει από τις εμμονές του και να επιστρέψει σε ποδηλατικό mode......

milas.geo
Απών/απούσα

Χτές 26/5 κατάφερα να κάνω την διαδρομη που σας έλεγα. (Εκανα 115 χλμ σε 5.5 ώρες πάνω στο ποδήλατο)Την διαδρομη την έσπασα στο μυαλό μου σε 3 κομμάτια

1.Απο το σπίτι μου μεχρι το Λαυριο (52 χλμ) με μια μικρή στάση στο Λαύριο,

2. Λαύριο μεχρι Μαυρο Λιθάρι (31 χλμ) (η διαδρομη αυτη που την έκανα για πρώτη φορά ηταν εντυπωσιακή για την ομορφια της φύσης που συναντάς γύρω σου. Βέβαια είχε καποια συνεχόμενα ανηφορικα κομμάτια που με κούρασαν αρκετά).

3 Και τέλος Μαύρο Λιθάρι Ελληνικο περ. 33 χλμ οπου μεχρι την Βάρκιζα ήταν καλά αλλά μετα με ενοχλούσαν έντονα τα παπούτσια (Φτηνα ποδηλατικα με σχαράκια ένιωθα να με πιέζουν) και έτσι σταμάτησα για λίγο έβγαλα τα παπούτσια και έκανα ελαφρυ μασάζ στις πατούσες μου.

Γενικά ή διαδρομή ήταν πολύ καλή και ίσως με παρέα να ήταν πιο εύκολη.

Μια απορία που μου έχει δημιουργηθεί εδω και λίγο καιρό και πιο πολύ λόγω αυτης της απαιτητικης (για εμενα) βολτας ειναι.

Οπώς σας ειπα έχω ενα fittnes ποδήλατο VICINI ZEUS με αλλαγμένους τροχούς και η δικη μου φυσικη κατάσταση έιναι μέτρια (ύψος 1.76 βάρος 105 kg) πιστεύετε ότι με ενα κουρσάκι μπορείς να κανεις την διαδρομη αυτη πιο εύκολα και πιο γρήγορα ή όχι ??

ΤΕΛΟΣ για άλλη μια φορά θελω να σας ευχαριστήσω για τα σχολια σας

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Κοίτα να δεις, ίδιος άνθρωπος, ίδια κιλά, ίδια πόδια, ίδια διαδρομή.... μην περιμενεις ότι με ένα άλλο ποδήλτο όλα θα γίνουν ξαφνικά πιο εύκολα. Βέβαια, αν το φιτνες είναι με χοντρολάστιχα και είσαι ακρετά όρθιος, ενώ με την κούρσα βάλεις λεπτά ελαστικά και κάτσεις πιο σκυμμένος / πιο αεροδυναμικός, μπορεί να πετύχεις καλύτερους χρόνους, αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε το "ΠΙΟ ΑΝΕΤΟΣ". Η άνεση για μένα μπορεί να έχει να κάνει με "μικρότερη αντίσταση αέρα" και για εσένα να έχει να κάνει με λιγότερο σκυφτή στάση και λιγότερο κοπάνημα. Άλλος σκύβει, άλλος πονάει, άλλος αντέχει κοπάνημα, άλλος θέλεις χαλαρουίτα στη σέλα....... Δυστυχώς είναι κάτι που θέλει πολύ ανάλυση και πολλές πολλές ΙΔΙΕΣ βόλτες, για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Αν διαιρέσω τα 115 χλμ με τις 5,5 ώρες μου βγάζει κάπου 20χ.α.ω [δεν ξέρω αν οι 5,5 ώρες ήταν καθαρόαιμες ποδηλατικες / στη σέλα ή έχουν μέσα και τις στάσεις, δηλαδή αν είναι καθαρός ή μικτός χρόνος βόλτας] που είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ για τα δεδομένα σου.

Μια συμβουλή. Όταν σταματάτε πάνω από 3λεπτο και ξεκαβαλάτε, κάντε ένα καλό στα πόδια σας. Καθίστε / ξαπλώστε και βάλτε τα πόδια ΨΗΛΑ. πχ κάθομαι σε καρέκλα και τα πόδια τα έχω πιο ψηλά στο τραπέζι. Θα με θυμηθείτε.

Γενικά πως ένιωσες σε όλη τη διαδρομή από θέμα ασφάλειας? Ένιωσες ότι κινδυνέυεις? Σου έκατσε καμιά στραβή (βλάβη / λάστιχο κλπ)? Τι έφαγες και τι ήπιες σε όλη τη διαδρομή? Πόσες στάσεις έκανες συνολικά (από στάση για κατούρημα / να γεμίσω το παγούρι / να ξεπιαστώ / να ξεκουραστώ / να φάω / ότιδήποτε άλλο που με ανάγκασε να κα΄τεβω από τη σέλα για πάνω από 5 δευτερόλεπτα....!!!!) και πόση ώρα ήσουν "σε στάσεις" αθροιστικά?

Επίσης να υποθέσω ότι ήσουν σόλο all the way? Καμία παρέα?

Ο αέρας ήταν έντονος? Σε κούρασε? Η σέλα? Ένιωσες ότι κάτι έκανες λάθος? Ορθοπετάλισες καθόλου (έστω και 5 συνεχόμενες πεταλιές)? Πατα-τράβηξες καθόλου με τα παπούτσια/σχαράκια/πετάλια?

Γράψε, να παίρνουν θάρρος όσοι διστάζουν.

... και καλή συνέχεια... έλα, μετά τα 115..... τι είναι άλλα 35χλμ..... να τα κάνεις 150!!!!!

 

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Σαφώς με ενα πιο ποιοτικό ποδήλατο, θα πας πιο ξεκούραστα και άνετα

Και του δρόμου, ή τα "τουριστικά" είναι πιο κατάλληλα, ανάλογα πως θες να πας.

Απο τη στιγμή που το φιτνες ειναι σωστα ρυθμισμένο πάνω σου, οσο μπορει θα σε πηγαινει και αυτο στο ρυθμό που μπορεί.

Μετα απο μεγάλη βολτα, πρόσεχε την αποκατάσταση σου, πιες κανα γαλατακι, λιγο γιαουρτάκι παραπάνω με τη πετσούλα, κανα φρουτάκι, να δώσεις στους μυς σου τα υλικά να τονωθούνε. Αμα μπορείς και κανα μασαζάκι ή έχεις την κοπέλα σου ή τον κοπέλο σου και έχουν όρεξη να σε τρίψουν. grin big

milas.geo
Απών/απούσα

Αγαπητε RockaRolla ο χρόνος 5 ωρες και 30 λεπτα ήταν πάνω στη σέλα. Ξεκινησα απο το σπιτι μου 8.55 και έφτασα 3.30 περιπου. Εβγαλα σχεδον ενα μεροκάματο !!

Ο καιρός ήταν ζεστος αλλά είχε μια ελαφρια συνεφιά που βοηθούσε

Την διαδρομή αυτή την έκανα μονος μου , αλλά ελπίζω να την ξανακάνω με παρέα γιατι ειναι όμορφη (αλλά δύσκολη) διαδρομή

Νομίζω ότι την επομενη φορά θα ειναι πιο ευκολη γιατι θυμάμαι την διαδρομη και περιπου ξερω τι να περιμένω

Το ποδήλατο οπως σας είπα ειναι fitness με 35αρια νομιζω λάστιχα και το χρησιμοποιω καθημερινα για να πηγαίνω σπιτι-δουλεια (10 χλμ) και πίσω (10 χλμ).

Προσπάθησα να μην κουβαλάω περιττο βάρος (δηλ πεταλο, μπλουζακι δευτερο κλπ) έιχα μόνο στις τσεπες 1 μπανανα,1 σαμπρελα και ενα μικρο σετ εργαλειων.

Το σημείο όπου ένιωσα ανασφαλεια ήταν ο δρόμος μετά το Λαυριο και μέχρι το Σούνιο γιατι ειναι πολύ στενός και με στροφές (ήμουν τυχερός γιατι δεν συνάντησα πολλά αυτοκινητα σε αυτο το κομμάτι )

Οσο για τις στάσεις έκανα αρκετές

1 Για νερο στο υψος του Jumbo στην βάρης κορωπιου

2 Για νερο + μπανανα στην μεση της ανηφόρας μετα το Μαρκόπουλο

3 Για νερο και καφέ στο Λαύριο 

4 Για νερό στο Cape Sounio

5 Για νερο και ξεμούδιασμα στο ύψος που ειναι οι κλωβοι ιχθυοκαλλιέργειας

6 Για νερο καφέ και τοστ στο Μαύρο Λιθάρι

7 Για νερο χυμο και μπαρα στην Βάρκιζα

8 Για νερο και ξεμουδιασμα (μασαζ στα ποδια ) στην Γλυφάδα

Ευχαριστω ξανά για τις υποδείξεις ήταν μια κουραστικη έως πολυ κουραστικη βόλτα αλλά άξιζε

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

σκόρπια σχόλια:

- για αρχή ήταν μια χαρά. Δηλαδή 5,5 ώρες στη σέλα και 1 ώρα στάσεις. ΟΚ. Όχι άσχημα.

- συνολικά κάπου 8 στάσεις, δηλαδή ανά μισάωρο...... Εχμ.... για "τώρα/αρχή" είναι καλά, αλλά όσο θα σφίγγουν πόδια / χέρια / κώλος αυτό παίρνει βελτίωση.

- από ότι φαίνεται έπινες καλά / συχνά / σωστά. Πολύ βασικό αυτό. Στην τροφή τώρα, είδα μια μπανάνα, ένα τοστ και μια μπάρα? Αν ένιωθες το στομάχι σου καλά, τότε έπραξες τέλεια. Αν ένιωσες το στομάχι βαρύ, αν κάποια στιγμή ένιωσες το στομάχι να ξινίζει, ή αν κάποια στιγμή ένιωσες να στεγνώνεις εντελώς από δυνάμεις, τότε θέλει προσοχή. [ο καφές είναι διουρητικός, ελπίζω να έκανες τις απαραίτητες στάσεις και να μην κουβαλούσες βόλτα τα "λάδια"....Χχαχχαχα]

- κανονικά, μετά, θα πρέπει να μάθεις να πίνεις / τρως πάνω στη σέλα. Σε ευθεία κομμάτια, εκεί που νιώθεις ΑΝΕΤΑ, με το ένα χέρι στο τιμόνι, και με το άλλο χέρι σε μπουκάλι ή φαγητό.... 

- τα λάστιχα μάλλον δεν βοηθούν. Γενικά, το οδόστρωμα εκεί πέρα είναι καλό. Αν είχες πιο λεπά ελαστικά, φουσκωμένα στην ΜΑΧ, ίσως να πήγαινες πιο γρήγορα, να γυρνούσες πιο γρήγορα.

- αν είχες παρέα, τα χλμ θα περνούσαν πιο ευχάριστα..... και ήδη θα σχεδιάζατε την επόμενη....

- ναι το σημείο που λες είναι περίεργο. Στενό, τα ΙΧ πάνε ξυστά, δεν μπορείς να δεις, δεν σε βλέπουν, άστα να πάνε..... Θέλει πολύ ΠΡΟΣΟΧΗ και τύχη.

Άιντε, η αρχή έγινε. Καλή συνέχεια.

[βρες παρέα, και κάποια στιγμή ψάξε και την άλλη μεριά, προς Ισθμό.....] thumbs up

toljohn
Εικόνα toljohn
Απών/απούσα

Μπράβο για την προσπάθεια και ακόμα περισσότερο μπράβο που το έκανες ολομόναχος. Να παίρνουμε κουράγιο και εμείς οι νέοι, που το σκεφτόμαστε να πάμε μόνοι μας. Βέβαια το άγχος είναι την πρώτη φορά. Μετά αγωνιάς πότε θα έρθει η δεύτερη.

Άντε και στις επόμενες!!!

contact