Πρόγραμμα Ποδηλατικών Βολτονήσεων (ενόψει Brevet και όχι μόνο)

901 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ridley
Απών/απούσα

cosmo wrote:
Είναι κανείς που ενδιαφέρεται για ανάβαση προς το στρατόπεδο και τις κεραίες της πάρνηθας από το στριφτερό δρόμο που περνάει από το καζίνο, την αγία τριάδα και το ανθρώπινο θαύμα, την καμμένη έκταση; Εκκινώντας από τις τελευταίες ταβέρνες, νομίζω είναι 16 χλμ ανάβασης.

Μήπως είναι κανείς που ενδιαφέρεται για μία full κυκλική διαδρομή στα βορειοανατολικά της αττικής; Εννοώ, εκκίνηση από νέα μάκρη και μετά μαραθώνα, καλέτζι, λίμνη, άγιο στέφανο, άνοιξη, εκάλη, διόνυσο και κατάβαση για τερματισμό. Περίπου 40-45 χλμ. Είναι το πιο μεγάλο μέρος ανηφορικό και δύσκολο, αλλά το σάββατο που πέρασα αναγνωριστικά με το αυτοκίνητο το έκανε μία κοπέλα..

Ridley, φάνου ώριμος και υπομονετικός μέχρι να ξαναβγεις και να σε ακολουθάμε από πίσω.. Δώσε στο γόνατο το χρόνο του..

Το σάββατο το πρωί προσανατολίζομαι για άλλη μία άχαρη κατάσταση: Σκέφτομαι να ξεκινήσω από τις 700 - εφτά και κάτι για να δω πόσο γρήγορα θα καλύψω τα 130 χλμ από το σπίτι μου ως το σούνιο και πίσω. Το κατά δύναμη χωρίς στάση

καλές οι προτάσεις cosmo.Δυστυχώς είμαι off.Την πρώτη την έχω κάνει,την δεύτερη όχι με αυτή την κατεύθυνση αλλά από την αντίθετη την έχουμε κάνει όλοι νομίζω.
Τώρα απόχή 7-10 ημέρες από το ποδήλατο,ξεκούραση,φάρμακα,φυσικοθεραπεία και επάνοδο με πιο χαλαρούς ρυθμούς στην αρχή και σταδιακά όπως πριν.
Τα λάθη πληρώνονται,μετά από πτώση που επιβάρυνε την κατάσταση του γονάτου(ήθελε περισσότερες ημέρες αποθεραπείας) να πηγαίνεις sunset ride και καπάκι ανάβαση Πάρνηθας.
Είναι διαφορετικά να είσαι απόλυτα υγιης τότε όλα γίνονται πιο εύκολα.
Γιατί δεν πάτε Κατσιμίδι το Σάββατο που είναι η εκεί διαδρομή μέσα από δάσος με δέντρα ,σκιά και δεν έχει τόσο ζέστη, έχετε ορεξη να καήτε από τον ήλιο αλλού.
Είναι μια από τις καλύτερες διαδρομές για το καλοκαίρι αλλά δεν μπορείς βέβαια να πηγαίνεις εκεί συνέχεια κάποια στιγμή θα βαρεθείς.

PC997
Απών/απούσα

θα παει καποιος στο sunset??

ridley
Απών/απούσα

παπάκια θα μας εκπροσωπήσουν σήμερα Τετάρτη στο sunset ride;
Αντε τυχεροί όσοι πάτε.Ζηλεύω.Πείτε τις εντυπώσεις σας μετά.

cosmo
Απών/απούσα

@περικλέας: το σαββατιανό σχέδιο δεν έχει το χαρακτήρα βόλτας, αλλά μάλλον είναι τεστ για να δω πόσο καλός είμαι σε γνωστό γήπεδο και χωρίς να κανακεύω τον εαυτό μου με στάσεις και τοιαύτα.. Με σχετική οικονομία δυνάμεων στο πάγαινε και με το μυαλό σε καλές μ.ω.τ. στην επιστροφή. Ακούγεται άχαρο ίσως, αλλά αν σ'ενδιαφέρει το πράγμα, δήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο ως την παρασκευή.

@ridley: να μη στεναχωριέσαι για το γόνατο και την αναρρωτική άδεια. Να αισθάνεσαι τυχερός που δεν έχεις πάθει σοβαρή ζημιά και να κάνεις υπομονή μέχρι να δυναμώσεις και ακόμα λίγο παραπάνω. Καιρός για κάνα μπάνιο και καμιά χαλαρωτική βόλτα με το αυτοκίνητο λίγο πιο μακρυά. Για τη δεύτερη πρόταση, σίγουρα την έχουμε κάνει, αλλά η πρόκληση είναι στην ανάποδη διαδρομή, που θα δώσει και την περισσότερη ικανοποίηση στο τέλος. Και η κατάβαση από διόνυσο προς πόρτο ράφτη θα είναι κάτι κατηφορικά ευχάριστο σίγουρα. Καλή επάνοδο!

ridley
Απών/απούσα

θα πας σήμερα sunset ride;Μην αναβάλεις κάτι για αυριο γενικότερα κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις σήμερα.
Με την κούρσα δεν υπάρχει όντως βόλτα.Βολτόνηση ναι κάποιες φορές.
Πάντως δε θα βιαστώ να επανέλθω,σιγά σιγά θα γίνει.Θα προσεχω για να έχω.

cosmo
Απών/απούσα

Ξανακαβαλάω το σάββατο. Ως τότε τα απογεύματα είναι γεμάτα, όπως και σήμερα, με εξωποδηλατικές δραστηριότητες.
Τη δευτέρα ανέβηκα υμηττό με περικλέα και έναν άλλο φίλο ποδηλάτη, τον πέτρο. Το κατέβασμα μέχρι το σπίτι νυχτιάτικα έχει πιο πολύ πλάκα όταν έχει κανείς παρέα.

mongoose
Απών/απούσα

PC997 wrote:
emfragmatias wrote:
να ειμαι κι εγω

ημουν η μονη παπια στο ΣΕΦ εχθες... παρεα μου εκανε ο χρηστάκος (ο σημαιοφόρος...)
δυστυχως ειχε πολυ αερα προς τα δυτικα και ανεξήγητα πολυ κίνηση. γενικα δεν το ευχαριστήθηκα

κατι μου λεει οτι ο θεσμος ΣΕΦ τριτη πεμπτη παει να ξεχαστει

emfragmatias
Απών/απούσα

επεσε παντοφλα εχτες

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

cosmo wrote:

Το σάββατο το πρωί προσανατολίζομαι για άλλη μία άχαρη κατάσταση: Σκέφτομαι να ξεκινήσω από τις 700 - εφτά και κάτι για να δω πόσο γρήγορα θα καλύψω τα 130 χλμ από το σπίτι μου ως το σούνιο και πίσω. Το κατά δύναμη χωρίς στάση.

Σάββατο πρωί, ραντεβού στις 7:00 στο Ble. Προορισμός Σούνιο.
cosmo, ελπίζω να ταιριάξουν οι ρυθμοί μας!

ridley
Απών/απούσα

επιτυχία στους brevetαδόρους pc997 και emfragmatias.Πολύ τολμηρό 600 χμ. σε τρεις κολλητές ημέρες.Emfragmatia θα κάνεις και τα τρία διακοσάρια ή όχι;Γιατι ξέρω για τον pc997 τι τολμηρός είναι.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Κάτσε, είναι νωρίς να λέμε Καλή Επιτυχία στους "τρελαμένους", αύριο φεύγουν...
Ελπίζω να καταφέρω να τους δω σήμερα στο ΣΕΦ - θα πάω το κουρσοειδές για τελικό service (ότι δεν κατάφερα να κάνω μόνος μου) κα μετά ψήνομαι για κανα γύρο στο ΣΕΦ, εφόσων ακολουθήσει και κανας άλλος.

Για Σάββατο είμαι ΟΚ (πρωινη βόλτα ΜΠΛΕ - Σούνιο...), και περιμένω και για Κυριακή (η κα RockaRolla θα είναι εφορευτική χε χε χε... είμαι ελεύθερος ΟΛΗ μέρα, πάμε Κόρινθο, πάμε Επίδαυρο, πάμε όπου θέλετε ...)

emfragmatias
Απών/απούσα

μακαρι να μπορουσα να κανω και τα 3.
Θα κανω το ενα το Γρεβενα Λαμια

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Χρήστο, μόνο μια παρατήρηση (ο φίλος μας ο Περικλής έχει "ξεφύγει" ότι και να πω, ότι και να γράψω ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ, τα πάντα όλα...), μην παραμυθιαστείς ότι είναι απλό - εύκολο - βατό κλπ μόνο και μόνο επειδή δεν έχει πολλά υψομετρικά.
Μιλάμε για καλοκαίρι, δυνατό ήλιο, μεγάλη ταλαιπωρία, κίνδυνο αφυδάτωσης 10πλάσιο από άλλα brevets.
Θα δεις ότι οι δυνάμεις μπορεί να σε εγκαταλείψουν ΑΠΟΤΟΜΑ και ΕΝΤΟΝΑ (δηλαδή ξαφνική και ολική "σούρα") αν δεν ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΠΟΛΥ.
200 χλμ είναι ΜΕΓΑΛΗ απόσταση αλλά και ΜΕΓΑΛΟ ζόρι για το καλοκαίρι.

ridley
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
Μιλάμε για καλοκαίρι, δυνατό ήλιο, μεγάλη ταλαιπωρία, κίνδυνο αφυδάτωσης 10πλάσιο από άλλα brevets.
Θα δεις ότι οι δυνάμεις μπορεί να σε εγκαταλείψουν ΑΠΟΤΟΜΑ και ΕΝΤΟΝΑ (δηλαδή ξαφνική και ολική "σούρα") αν δεν ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΠΟΛΥ.
200 χλμ είναι ΜΕΓΑΛΗ απόσταση αλλά και ΜΕΓΑΛΟ ζόρι για το καλοκαίρι.

όταν ποδηλατείς το καλοκαίρι με τη ζέστη λες τι ωραία που ηταν το χειμώνα και με παγωμένο νερό στα παγουρια.Όχι αυτό το χάλι που είσαι παπακι στον ιδρώτα,σκας και γίνεται βραστό το νερό στα παγουρια και πολλές φορες κοχλάζει!!!.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Δεν μου πέφτει λόγος, απλά κάνω μία πρόταση.
Επειδή αυτό το νήμα έχει γιγαντωθεί (πιστεύω ότι πρέπει να είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό δημοσιεύσεων στο φόρουμ) γιατί δεν φτιάχνετε ένα ξεχωριστό blog;
Έτσι κι αλλιώς είστε μια ομάδα από μόνοι σας :-)
Καλές βόλτες να έχετε, πάντοτε με χαρά και ασφάλεια.

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν κι εγώ τις τελευταίες μέρες... (βλέποντας κι εγώ ότι έχουμε κάνει ρεκόρ posts). Δεν ξέρω αν τεχνικά, δημιουργεί κάποιο πρόβλημα το μέγεθος του thread. Θα μπορούσαμε απλά να ανοίξουμε καινούριo thread. (@skywalker and other admins: παρακαλούμε ενημερώστε μας)

Έχουμε κρατήσει το ίδιο για λόγους ...συναισθηματικούς (όπως έκανες κι εσύ με τις βόλτες στα Β.Π. :-)) Από την άλλη, μας αρέσει να είμαστε μέσα στο site, για να διατηρούμε επαφή με (κάποιους από) τους άλλους συν-φορουμίτες και για να έρχονται καινούριοι στην παρέα μας. (Έχουμε και blogs για πιο ... ειδικά (ποδηλατικά) θέματα).

(Πότε θα κατέβεις παραλία για κουρσάδα;)

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Για σήμερα είμαι "μαύρος", αλλά για ποδηλατικούς λόγους! Έχω συνάντηση με την ομάδα (συνολικά 8 ποδηλάτες) που θα πάμε στο Μιλάνο - Ντύσελντορφ! (Ναι, πλησιάζει η ώρα). Σκοπός της συνάντησης οι τελευταίες λεπτομέρειες - προετοιμασίες, μια και ξεκινάμε στις 11 Ιουνίου.

Τα λέμε Σάββατο πρωί από κοντά

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Ξέρω τι λες Frankie αλλά τελικά και εμείς το φτιάξαμε και νομίζω ότι είναι καλύτερα.
Διατηρούμε τις βόλτες στα Β.Π. μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Φυσικά δεν έχουμε χάσει καθόλου την επαφή μας με το site, κάθε άλλο.
Το Σάββατο πάμε παραλία, αλλά θα κατέβω με το ΜΤΒ. Η κούρσα (ή αλλιώς παπούς) χρειάζεται κάποιες επισκευές και δεν την πολυβγάζω (μου κρατάει μούτρα βέβαια αλλά γνωριζόμαστε από παλιά ;-).

cosmo
Απών/απούσα

σάββατο 06.06.09, μπλε, ώρα 700

Χαίρομαι που το "άχαρο εγχείρημα" βρήκε ανταποκριτές. Ας συνοδευτούμε τουλάχιστο για τα πρώτα 869 χλμ και η έκβαση θα κριθεί πάνω στη σέλα. Πάντως, έχω διάθεση για αυτομαστίγωμα.. (καλέ άουτς, πόνεσαα!) και θέλω να μείνω ικανοποιημένος με το αποτέλεσμά μου. Και το πρώτο σημάδι επιτυχίας για μένα θα είναι αν καταφέρω να είμαι στο μπελέ ώρα 700 και ουχί 706. Φοράω το κολάν μου από τώρα. Θα φόραγα και τα diadora, αλλά στο γραφείο παίζουν πλακάκια και θα γλιστράω με τα σχαράκια..
Περικλέους19, περιμένω και τη δική σου συμμετοχή.

Ο Περικλής ο μεγάλος και ο Χρήστος να τα βρουν όλα στρωτά μπροστά τους και τον αέρα πίσω τους!!!

periklis19
Απών/απούσα

σαββατο στο μπλε για λιγοτερα χλμ ελπιζω απο σουνιο
ασχετο βιντεο αλλα απιστευτο http://www.youtube.com/watch?v=HQ7R_buZPSo

skywalker
Απών/απούσα

Δεν νομίζω ότι δημιουργείται κάποιο πρόβλημα με το πλήθος των posts στο συγκεκριμένο thread.

Σόρρυ που άργησα να απαντήσω αλλά για διάφορους λόγους (μεταξύ αυτών και υγείας, γι αυτό θα απέχω και από βολτονήσεις μάλλον όλο το καλοκαίρι) δεν ασχολούμαι με administration του site τελευταία.

Το μόνο πρόβλημα που έχει το site είναι ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση και ίσως μεταφερθούμε σε άλλο server μετά το καλοκαίρι, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την εδώ κουβέντα.

ridley
Απών/απούσα

skywalker wrote:

Σόρρυ που άργησα να απαντήσω αλλά για διάφορους λόγους (μεταξύ αυτών και υγείας, γι αυτό θα απέχω και από βολτονήσεις μάλλον όλο το καλοκαίρι) δεν ασχολούμαι με administration του site τελευταία.

περαστικά skywalker.Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.Να επιστρέψεις σιδερένιος.
Και εγώ ταλαιπορούμαι αυτό το διάστημα από χονδροπάθεια γονάτου.

skywalker
Απών/απούσα

Σε ευχαριστω Κωστα. Βασικα ειναι ουρολογικο το προβλημα και μαλλον θα χρειαστει να κανω μια μικρη εγχειρηση. Ευτυχως τα γονατα μου ειναι οκ τουλαχιστον.

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

skywalker wrote:
Σε ευχαριστω Κωστα. Βασικα ειναι ουρολογικο το προβλημα και μαλλον θα χρειαστει να κανω μια μικρη εγχειρηση. Ευτυχως τα γονατα μου ειναι οκ τουλαχιστον.

Περαστικά να είναι!

cosmo
Απών/απούσα

Non-stop επιτυχία στον cosmo fm 9.6.6.
Τερμάτισα. Η υπόθεση κράτησε 120 χλμ από το μπλε ως το μπλε μέσω ναού στο σούνιο και ταξίδεψα με μ.ω.τ. 28 χλμ/ώρα.
Το σημαντικό για μένα είναι ότι μία φορά κούμπωσα στην εκκίνηση από το μπλε και μία ξεκούμπωσα στην εξώπορτα του σπιτιού. Δεν έβαλα πόδι κάτω ούτε για ξεκούραση, ούτε για ανεφοδιασμό, ούτε για φανάρι. Και με τη μ.ω.τ. είμαι ικανοποιημένος.
Στην επιστροφή είχα αρχίσει να πιάνομαι αγρίως, τόσο που χαιρόμουνα να έρθει ανηφόρα για να κάνω ορθοπέταλο.
Ήταν εμφανής η κούραση, αφού από τη βούλα ως την καλαμακίου δεν πέρασα τα 35 χλμ/ώρα ούτε για μία στιγμή. Αλλά από τη στιγμή που πέρασα την τρύπα του καραμανλή, η ψυχολογία ήταν καλή και ήξερα ότι θα έχω καλό αποτέλεσμα.

Εσείς που σταματήσατε στον ΑΒ πέτρο, φραγκίσκο, περικλή, ελπίζω να διασκεδάσατε στην επιστροφή σας (είδα, καλαηδούσε ο φίλος μας ο περικλέας στο πήγαινε..).

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Πέντε οι τρελοί που μαζεύτηκαν σήμερα στις 7:15 στον Άλιμο. Στο δρόμο συνάντησαν κι άλλους, πολλούς! Μερικούς γνωστούς, μερικούς όχι (είμαστε λίγο περισσότεροι τώρα πια, δε γνωριζόμαστε όλοι με όλους - ευτυχώς!).

Από τους πέντε, ο καινούριος της παρέας (αλλά παλιός της κούρσας) evripidis και ο γνωστός - και μη εξαιρετέος - cosmo, ήταν οι πιο ορεξάτοι (είδατε τι ευγενικά που το έγραψα, ε;). Μας πήγαν "μπάλα" (30.5 km/h μ.ω.τ. γράψαμε!) και ήθελαν να φτάσουν Σούνιο! (Είμαι σίγουρος ότι έφτασαν!)

Ευτυχώς οι πιο λογικοί RockaRolla και periklis19, συμφώνησαν μαζί μου ότι μέχρι το ΑΒ στην Ανάβυσσο ήταν αρκετά και ότι καλό θα ήταν να γυρίσουμε σε λίγο πιο χαλαρό ρυθμό! Στις 10:30 ήμασταν πίσω στον Άλιμο, με μ.ω.τ. λίγο πάνω από 27 km/h και με τη ζέστη να έχει αρχίσει ήδη να γίνεται απειλητική!

Όπως πάντα, περάσαμε καλά, κουβεντιάσαμε επί παντός επιστητού (πάντα εν κινήσει και ενίοτε λαχανιασμένοι) και θα δούμε τι θα κάνουμε αύριο και τη Δευτέρα (αργία για κάποιους από μας γαρ!)

cosmo
Απών/απούσα

Και εγώ εύχομαι το πρόβλημα να είναι περαστικό βαγγέλη και να αναρρώσεις γρηγορότερα απ'ό,τι περιμένεις!

ridley
Απών/απούσα

cosmo wrote:
Non-stop επιτυχία στον cosmo fm 9.6.6.
Τερμάτισα. Η υπόθεση κράτησε 120 χλμ από το μπλε ως το μπλε μέσω ναού στο σούνιο και ταξίδεψα με μ.ω.τ. 28 χλμ/ώρα.
Το σημαντικό για μένα είναι ότι μία φορά κούμπωσα στην εκκίνηση από το μπλε και μία ξεκούμπωσα στην εξώπορτα του σπιτιού. Δεν έβαλα πόδι κάτω ούτε για ξεκούραση, ούτε για ανεφοδιασμό, ούτε για φανάρι. Και με τη μ.ω.τ. είμαι ικανοποιημένος.
Στην επιστροφή είχα αρχίσει να πιάνομαι αγρίως, τόσο που χαιρόμουνα να έρθει ανηφόρα για να κάνω ορθοπέταλο.

cosmo να κάνεις μια ολιγόλεπτη στάση για να κάνεις διατάσεις στη μέση της διαδρομής κάπου στο Σούνιο.Για να αποφύγεις κράμπες και πιθανούς μυικούς πόνους.

frankie
Εικόνα frankie
Απών/απούσα

Να ενημερώσω την παρέα ότι το μπρεβετόσκυλο (PC997) τερμάτισε σε περίπου 10 ώρες το 1ο σκέλος του 3 x 200 (Πρέσπες - Γρεβενά). Δύσκολο σκέλος, με πολλά υψομετρικά και ΚΥΡΙΩΣ με πολύ ζέστη!

Νομίζω η ζέστη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των παιδιών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο brevet. Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα πηγαίνοντας στην Ανάβυσσο, αισθανθήκαμε τη ζέστη να μας ενοχλεί ήδη από τις 10:00 (ΟΚ στο ασφάλτινο καμίνι της παραλιακής - όχι στους όμορφους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας), φαντάζομαι τι σημαίνει να είσαι όλη μέρα κάτω από τον καυτό ήλιο!

Μπράβο PC997!

ridley
Απών/απούσα

και από εμένα στον pc997 είσαι μαχητής Περικλή.Εύχομαι αύριο Κυριακή να βγάλετε και το δεύτερο 200αρι μαζί με τον emfragmatia.Η χαρά μας θα να είναι διπλή.