Προσοχή στις ποδηλατοβόλτες

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Με αφορμή αυτό...

Marios την Πέμπτη, 09/12/2010 - 01:40 wrote:
Το freeday τα πάει πολύ καλά από κόσμο, αλλά δυστυχώς αυτό έχει και κάποιες αρνητικές συνέπειες.
Έτσι κυκλοφορούν και άτομα που δεν έχουν πάει για τη βόλτα, αλλά για να σταμπάρουν ποδηλάτες και ποδήλατα. Στους πολλούς ποδηλάτες δυστυχώς χάνονται και κανείς μάλλον δεν τους προσέχει. Ακολουθούν στο τέλος τα ποδήλατα που τους ενδιαφέρουν και βλέπουν αν το κλειδώνει ο άλλος με την μικρή αλυσίδα, αν το βάζει σε μια απλή αποθήκη και πάει και το παίρνει την άλλη μέρα κύριος.
Οι πληροφορίες έρχονται από γνωστό, φίλου, αλλά είναι έμπιστη πηγή και αφορά συνομιλία που έκανε με άτομο από την μενάνδρου (ο συγκεκριμένος 2ου επιπέδου γνωστός, δυστυχώς έχει το μυαλό να θέλει να αγοράσει από εκεί ποδήλατο, εξού και η συνομιλία για το πως βρίσκουν ποδήλατα συγκεκριμένα).

Απλά να γίνει και στο facebook μια σχετική αναφορά, για να είναι τουλάχιστον ο κόσμος υποψιασμένος (δεν χρειάζεται να λέμε υπερήφανα στον καθένα ότι αγοράσαμε 5.000 ευρώ ποδήλατο και να το κλειδώνουμε με την αλυσίδα 5 ευρώ από το Jumbo στην γωνιά του δρόμου...).

Και όπως είναι γνωστό, πέταλο, πέταλο, πέταλο...

Συμπληρώνω ότι συμβαίνει μάλλον στις περισσότερες βόλτες...

Θυμάμαι στη "Λούμπεν" όταν είχαμε φτάσει στο πλάτωμα του Λυκαβητού δύο τύποι με σπαστά ελληνικά μας πλησίασαν κι ευθαρσώς ρωτούσαν παιδιά με ακριβά ποδήλατα πόσο κοστίζουν κ.τ.λ.

Εν συνεχεία ανέβηκαν περιμετρικά στα βράχια και παρακολουθούσαν αν... οτιδήποτε.
____________________________________________________________________________
Για την ασφάλεια ποδηλάτου διαβάστε
http://www.podilates.gr/?q=node/12494
Για τα διάφορα πέταλα διαβάστε
http://www.podilates.gr/?q=node/10355
http://www.podilates.gr/?q=node/10807
____________________________________________________________________________
Παρακαλώ η παρούσα δημοσίευση να μην εξελιχθεί σε παραλήρημα κατά των μεταναστών ούτε και σε προτροπή δημιουργίας ομάδων κρούσης για ανάκτηση των κλεμμένων ποδηλάτων κ.τ.λ.

Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Marios
Απών/απούσα

δεν τίθεται θέμα τι εθνικότητα έχει ο κλέφτης. Απλά να είμαστε λιγάκι υποψιασμένοι με το όλο θέμα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάει σε μια τέτοια βόλτα με χιλιάδες ποδήλατα, να σταμπάρει μερικά ακριβά, και να τα ακολουθήσει. Αν το ποδήλατο αυτό είναι δεμένο με την αλυσίδα των 2ευρώ ή είναι σε αποθήκη όπου με μια κλωτσιά έχεις ανοίξει την πόρτα, τότε θα του είναι και πολύ εύκολο να το πάρει με την άνεσή του. Και επειδή δυστυχώς υπάρχουν άτομα που πάνε στην μενάνδρου και κάνουν παραγγελία "θέλω το τάδε μοντέλο", από το να γυρνάει ο μεσάζοντας κλεφτης την αθήνα για να το βρει, πάει σε μια βόλτα, όπου θα δει όλα τα ποδήλατα μαζεμένα και θα βρει και αυτό που θέλει.

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

SpyrosV έγραψε:
"Θυμάμαι στη "Λούμπεν" όταν είχαμε φτάσει στο πλάτωμα του Λυκαβητού δύο τύποι με σπαστά ελληνικά μας πλησίασαν κι ευθαρσώς ρωτούσαν παιδιά με ακριβά ποδήλατα πόσο κοστίζουν κ.τ.λ"

Δηλαδή η άχρηστη επισήμανση για το ιδίωμα που μιλούσε κάποιος τον οποίο αυθαίρετα κρίναμε ως ύποπτο (μάλλον εκ του ιδιώματος) δεν περισσεύει; Γιατι αν ρωτούσαν τίποτα γκομενάκια, θα τους γράφαμε ποιήματα και "σε είδα" και κολοκύθια τούμπανα..Και μάλιστα ρωτούσαν και ευθαρσώς (!) δηλαδή με θάρρος, ως μη όφειλαν....

Τσκ τσκ τσκ...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Marios wrote:
.... δυστυχώς υπάρχουν άτομα που πάνε στην μενάνδρου και κάνουν παραγγελία "θέλω το τάδε μοντέλο"......

Κάτσε ρε Μάριε....
Δηλαδή θα πάει κάποιος στη Μενάνδρου και θα πει στον ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟ "θέλω ένα Specialized Sirus σε λευκό ή ένα Cannondale Bad Boy σε μαύρο, νούμερο 54 με δισκόφρενα και 9αρι σύστημα πίσω...."????
Και ο κλεπταποδόχος θα περάσει την παραγγελία στο πρεζάκι ή στον Πακιστανό ή στον Έλληνα κλέφτη? (φτάνουν οι κατηγορίες που έβαλα? ή να προσθέσω Εβραίους, Χρυσαυγίτες, Αλβανούς, μαύρους και κινέζους για να μην κατηγορηθώ για εθνικιστής ή ρατσιστής ή ότι άλλο...?)

Στο δρόμο συχνά μας σταματάνε και ρωτάνε: πόσο έχει, από που το αγόρασες και άλλα τέτοια.... Ας είμαστε λίγο προσεχτικοί αλλά όχι τόσο καχύποπτοι.
Στο τέλος δεν θα τολμάμε να μιλήσουμε σε άλλο άνθρωπο.

... για να χαλαρώσω λίγο το κλίμα... προτείνω στην επιστροφή ο καθένας για σπίτι του να κάνει ΤΡΕΛΛΟ ΣΠΡΙΝΤ... αν κάποιος μπορέσει και "τον πιάσει" και δει που μένει και που κλειδώνει το ποδήλατο... ε, χαλάλι του...χεχε

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Kαλέ, έχω βαρεθεί να με «ποδηλατοπαρενοχλούν» τα «γκομενάκια»!
Σου τα κάνω πάσα...

____________________________________________________________________________
Θυμήθηκα κι αυτό http://www.podilates.gr/?q=node/10437

Marios
Απών/απούσα

πέτρο κι εγώ είχα μείνει στο ότι στην μενάνδρου πουλάνε τα ποδήλατα 10-20-30ευρώ χωρίς να έχουν άποψη ή και γνώση του ότι πουλάνε ένα ποδήλατο από τα πράκτικερ ή ένα carbon κουρσάκι.

Αλλά αυτό πρέπει να έχει αλλάξει και να μην είναι απλά η κατηγορία "ποδήλατο", αλλά να έχει αποκτήσει όλα τα σχετικά mountain-city-road κλπ. Του συγκεκριμένου γνωστού του έλεγαν μάλιστα για ένα ποδήλατο που έχει 1.000 ευρώ, πως του το δίνουν 400-500. Αγορά κανονική... και προφανώς αφού έχει αφεθεί από την αστυνομία και αφού υπάρχουν στενόμυαλοι που θα αγοράσουν ποδήλατο από εκεί επειδή το θεωρούν μαγκιά που θα γλιτώσουν χρήματα.

Οπότε θα πάει στην μενάνδρου και θα πει ότι θέλω το τάδε ποδήλατο (τώρα με πόση λεπτομέρια δεν ξέρω), μήπως το έχεις. Ε την τρίτη φορά που θα περάσει ο μενανδριώτης θα το έχει ετοιμο ! Και δεν θα δώσει 20ευρώ, αλλά αν το ποδήλατο έκανε 600ευρώ, ένα 200άρι θα το δώσει και θα πει και ευχαριστώ... Τώρα αν θα πάει ο ίδιος να το βρει σε κάποια μεγάλη μαζική βόλτα ή θα έχει 10τσιράκια από κάτω του που θα παίρνουν και το 30% των κερδών δεν ξέρω (αν και πολύ πιθανό να υπάρχει και ιεραρχία). Και είναι λογικό να γίνεται, γιατί και ο πωλητής περισσότερα χρήματα βγάζει και ο πελάτης είναι ευχαριστημένος. Κράτος δεν υπάρχει εκεί, οπότε όλα μια χαρά...

Δυστυχώς πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και να προσέχουμε τι λέμε και σε ποιον. Ή μάλλον πιο σωστή λέξη να είμαστε υποψιασμένοι. Είναι κρίμα που πρέπει να μπούμε σε αυτό το τριπάκι, του να πρέπει να σκεφτόμαστε τι λέμε και πόσο να μιλήσουμε για κάτι που αγαπάμε, αλλά στην αθήνα δυστυχώς πρέπει... (μόνο στην αθήνα γίνεται αυτό το χάος με τα κλεμμένα, και πιστεύω αν δεν έπαιζαν συμφέροντα/συμφωνίες και η αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της με την συγκεκριμένη περιοχή, τέτοιο θέμα δεν θα είχε δημιουργηθεί).

Προσωπικά με έχουν ρωτήσει άτομα (και ελληνικής και ξένης εθνικότητας), για το ποδήλατο, αν είναι καλό, και ποιο το κόστος του. Η πλάκα είναι που την τελευταία φορά ήταν ένας σε ένα μηχανάκι που με ρωτούσε και τελικά αποδείχτηκε πως ήθελε να με ψαρώσει για να δει αν του το έχω κλέψει !! (είχε αγοράσει ένα ίδιο πριν μερικές εβδομάδες, το έδενε με αλυσίδα της πλάκας και του το κλέψανε. Δεν ήξερε καν για μενάνδρου και τα σχετικά...)

Marios
Απών/απούσα

και για να μην ξεχνιώμαστε καλό και σωστό κλείδωμα !!
(μου είπαν σήμερα ότι μια από αυτές τις αλυσίδες τις καινούριες, τις σπαστές, που είχε 60ευρώ την έσπασαν και πήραν ένα ποδήλατο από κάπου κέντρο)
όπως και το φθηνό και έμπιστο parking-saloni !

*το πιο σουρεάλ πάντως είναι πως μου έχουν κλέψει από το ποδήλατο την καραμούζα (αυτή τη μικρή με τη φούσκα) !! Βράδυ κλειδωμένο έξω το είχα, και το πρωί η καραμούζα είχε κάνει φτερά. Ο άτιμος καραμουζοκλέφτης είχε μαζί του και σταυροκατσάβιδο (ή κάτι πιο αυτοσχέδιο) καθώς η καραμούζα βιδώνει στο ποδήλατο. Μου έκλεψε επίσης και την βίδα, κάτι που τον καθιστά και βιδοκλέφτη. Όποιος γνωρίζει που βρίσκεται η πιάτσα που πουλάνε κλεμμένες καραμούζες ή κλεμμένες βίδες παρακαλώ να ενημερώσει !!! Η βίδα είναι 4cm με φαγωμένες τις τελευταίες στροφές, και έχει και 2 χαρακιές στην κεφαλή, όποιος την δει να ενημερώσει ! Υποψιάζομαι πως ο καραμουζοβιδοκλέφτης είναι ένας που με είχε ρωτήσει την προηγούμενη πόσο την πήρα και του είχα πει με περηφάνια και ενθουσιασμό "5ευρώ!". που να'ξερα...

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

Marios wrote:
Όποιος γνωρίζει που βρίσκεται η πιάτσα που πουλάνε κλεμμένες καραμούζες ή κλεμμένες βίδες παρακαλώ να ενημερώσει !!!

κάτι ακούγεται για τη Σωκράτους, αλλά δε κόβω κ το κεφάλι μου!

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Ωχ... έπαιζα αρκετές φορές με την καραμούζα σου...

____________________________________________________________________________
Κι άλλες παρόμοιες συζητήσεις
http://www.podilates.gr/?q=node/2634

Κλαπηκε το specialized που πουλουσα
http://www.podilates.gr/?q=node/7293
**ΠΡΟΣΟΧΗ**(για όσους πωλούν ποδήλατα μέσω αγγελίας)
http://www.podilates.gr/?q=node/10070

Marios
Απών/απούσα

αυτή είναι η καινούρια (που θέλει και service), πάνε 2-3 χρόνια που μου είχαν πάρει την παλιά

loukas753
Εικόνα loukas753
Απών/απούσα

rockarolla,prepei na prosexoume ta podilata mas alla oxi na ginoume kai toso kaxypoptoi.ntaxei dn boro na pistepso oti osoi erxontai sto freeday podilates kai rwtane poso pires to podilataki theloun kai na sto fane eipame re paidia min ta iswpedosoume ola.genika dn afinoume to podilato pouthena opou borei na klapei egw auto pisteuw!(kai ta simeia p klevontai ta podilata kai o tropos p ta klevoun einai gnwstos opote o kathenas pisteuw borei na prosexei tin prosopiki tou periousia)

Goldie
Εικόνα Goldie
Απών/απούσα
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Κι άλλα... ίσως όχι τόσο σχετικά...

Μου το πήραν μεσα απ τ' αμάξι!!!!!!!!!!
http://www.podilates.gr/?q=node/8728

Φίλε, θες ποδήλατο;
http://www.podilates.gr/?q=node/9891

contact