Σε ορειβατικό μονοπάτι απαγορεύεται το ποδήλατο ?

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
giorgos7648
Εικόνα giorgos7648
Απών/απούσα

Ρωτάω εάν γνωρίζει κάποιος σύμφωνα με τον νόμο . 151344/165 /2017 περί   Καθορισμό τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, 
σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορει-
βατικών - πεζοπορικών μονοπατιών επιτρέπεται η διέλευση ποδηλατων. Και κατ επέκταση η χρήση από ποδηλατες... 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Και γιατί δεν διαβάζεις τον νόμο αφού ξέρεις ποιος είναι;

giorgos7648
Εικόνα giorgos7648
Απών/απούσα

Κάποιοι λένε πως απαγορεύεται... Εγώ δεν έχω διαβάσει κάτι που να λέει πώς απαγορεύεται το ποδήλατο, μιλάει μόνο για απαγόρευση μηχανοκίνητο όχημα και λέω μήπως μου διαφεύγει κάτι... 

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Πέρα από το τι προβλέπει ή παραλείπει μια νομοθεσία υπάρχει και η κοινή περί σωστού και λάθους αντίληψη που μας λέει ότι αν είμαι οδοιπόρος σε ένα ανηφορικό μονοπάτι και ξαφνικά μου πεταχτούν αγριεμένοι νταουνχιλάδες αποφασισμένοι για όλα, τότε μάλλον δικαιούμαι να τρομάξω λίγο.

smile

giorgos7648
Εικόνα giorgos7648
Απών/απούσα

Πολυ σωστά..... Πάνω από όλα είναι ο αμοιβαίος σεβασμός..... Αλλά ρωτάω αν ερμηνεύσουμε τον νόμο τελικά βάση νόμου επιτρέπεται ή όχι η ποδηλασια σε Ορειβατικά μονοπάτια

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

 Όπως τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς, έτσι κ τα ορεινά πεζοπορικά μονοπάτια είναι για τους πεζοπόρους κ καλό είναι να το σεβόμαστε.

 Τώρα γι' αυτό που ρωτάς δεν είμαι απόλυτα αλλά σχεδόν σίγουρος ότι δεν επιτρέπεται.
Επιχειρώντας να ερμηνεύσω την υπουργική απόφαση, νομίζω ότι η ξεχωριστή αναφορά στα μηχανοκίνητα γίνεται γιατι αυτά απαγορεύονται, τελεία κ παύλα. Για τα ποδήλατα, δεν είδα να υπάρχει κάποια απαγόρευση αλλά εφόσον προβλέπεται ειδική κατηγορία (Ποδηλατικά μονοπάτια), πολύ πιθανόν να εννοείται ότι μόνο σε αυτά επιτρέπονται να κινούνται τα ποδήλατα. Αναφέρεται μάλιστα η προϋπόθεση να μην διασχίζουν προστατευόμενες περιοχές (τα ποδηλατικά μονοπάτια). Οπότε, εφόσον η απόφαση δεν θέλει, τα ίδια τα ποδηλατικά μονοπάτια να διασχίζουν προστατευόμενες περιοχές, πόσο μάλλον δεν θα θέλει να κινούνται ποδήλατα στα υπόλοιπα μονοπάτια που συχνά διασχίζουν προστατεύομενες περιοχές.

 Πάντως πέρα από το τυπικό κ τους νόμους, ακόμη κ αν βρεθούμε με ποδήλατο σε ορειβατικό μονοπάτι καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι στο μονοπάτι προταιρεότητα έχει ο πεζοπόρος κ όχι ο ποδηλάτης ή ο δρομέας.

kiaRRa
Απών/απούσα

Δυνάμει του αρ. 1 και 4§1 στ. 3 γίνεται διάκριση σε πεζοπορικά και ποδηλατικά βάσει σκοπού χρήσης οπότε κατά πάσα πιθανότητα εξειδικεύεται η αποκλειστική χρήση για πεζοπόρους/ορειβάτες και για ποδήλατα. Επισης δεν θέλετε να σας πω πόσους νόμους "εξειδικεύει" αυτή η ΥΑ προκειμένου να παρασχεθεί η συντήρηση των μονοπατιών. wacko1 και σε όλο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρχει και καμια διάταξη Δασικης Υπηρεσίας που να κάνει περαιτέρω διάκριση χρήσης οπότε αποφύγετε την ποδηλασία αν δεν έχει κατάλληλη σήμανση για ποδήλατα. 

Θα ψάξω και για νομολογία σχετική αλλά δεν υποσχομαι κατι...

giorgos7648
Εικόνα giorgos7648
Απών/απούσα

Ευχαριστώ

giorgos7648
Εικόνα giorgos7648
Απών/απούσα

Ευχαριστώ

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

kiaRRa wrote:
... γίνεται διάκριση σε πεζοπορικά και ποδηλατικά βάσει σκοπού χρήσης οπότε κατά πάσα πιθανότητα εξειδικεύεται η αποκλειστική χρήση για πεζοπόρους/ορειβάτες και για ποδήλατα

Αυτό δεν είπα;

contact