Αναβάθμιση trekking ποδηλάτου

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Loukap
Απών/απούσα

Καλημέρα σε ολους!
Εχω ενα GT Timberline 2.0 του 2014 και θελω να του κανω αναβαθμιση.
Βρισκω απο Κινα ένα full groupset Deore της Shimano για trekking (η σειρα ειναι η T6000) στα 150 ευρω, ή την αντίστοιχη σειρά Μ6000 που είναι περισότερο για MTB.
Αν αγορασω ένα από τα 2 παραπάνω groupsets, θα ειναι αραγε συμβατο με το ποδηλατο μου, η παίζει να υπαρχει καποια ασυμβατοτητα? Ξερει κανεις σας?
Και τέλος, υπαρχει καποιος τεχνιτης που μπορειτε να συστησετε για να το εγκαταστησει?
Ευχαριστω πολυ!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Αναντα
Απών/απούσα

Κατα την αποψη μου, η μονες αναβαθμισεις που αξιζει να κανεις ειναι να βαλεις ενα ακαμπτο πηρουνι, ειτε καρμπον ειτε ατσαλινο και ενα καλλιτερο οπισθιο εκτροχιαστη. Σε δευτερο χρονο ισως ενα δισκοβραχιωνα με εξωτερικα ρουλεμαν, πχ alivio (με την καταλληλη μεσαια τριβη).

Στην ερωτηση σου τωρα, οτιδηποτε μεχρι 10 ταχυτητες πισω θα μπαινει.

Τελος, παλι κατα την αποψη μου, δε νοειται να εχεις ποδηλατο και να σκας 50ρια για να σου ρυθμιζουν ταχυτητες κλπ. Ειναι γελειωδως απλο να κανεις τα παντα μονος με βασικα μονο εργαλεια. Αυτη η αυταρκεια ειναι βασικο κομματι της ελευθεριας που σου προσφερει το ποδηλατο. 

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Εξηγουμε τα βασικα.

Θελεις να κανεις αναβαθμιση. Ποιο κομματι του ποδηλατου σου δεν σε καλυπτει και θες να αναβαθμισεις;;;

Η σωστη αναβαθμιση και value for money ειναι να ξερεις τι θες να βελτιωσεις στο ποδηλατο οσυ και να εχεις βρει τι σε προβληματιζει και θες να το βελτιωσεις.  Απο εκει και περα η σειρα για ΜΤΒ θα σου βγαλει πιο κοντες συνολικα σχεσεις αλλα τα εξοδα σου δεν θα περιοριστουν μονο στο groupset και στα περαστικα. Θελεις σιγουρα και μανετες φρενου και ολο και κατι αλλο ψιλο θα βγει. Αλλα για εμενα το θεμα δεν ειναι εκει αλλα στο εαν πραγματικα θα βελτιωσεις την αισθηση που εχεις οταν ποδηλατεις τοσο ωστε να αξιζει τα περιπου 200 που θα δωσεις (εαν ειναι 200 γιατι με τελωνεια και οτι αλλα τερτιπια γινονται για να τα φερεις ολο και κατι παραπανω θα παει ή πολυ παραπανω στην κακη περιπτωση).

Για το τελικο κομματι του Αναντα παντως ειναι λιγο δικοπο μαχαιρι εαν δεν ξερεις τι κανεις. Καλο ειναι να μαθεις να τα κανεις μονος σου. Να ξερεις μονο οτι ωσπου να μαθεις θα το πληρωσεις. Ιστορια απο ποδηλαταδικο που ειχαμε παει για συζητηση επιπεδου. Ερχεται ψιλοψαγμενος και ψιλομαγκακος ποδηλατης. "Μαστορα θελω ενα σασμανακι για το ποδηλατο εξω" (το ποδηλατο σε κατασταση καινουργιου αλλα με χαλασμενο το cage του ντεραγιε). "εχω αυτο, κανει 20 συν την τοποθετηση (δεν θυμαμαι ποσο του ειπε αλλα οχι κατι τρομερο δεν μου εκανε εντυπωση το ποσο αλλα ας πουμε 20 ευρω) αλλα θα το αφησεις και θα το παρεις το απογευμα". "οχι μαστορα μονο το σασμαν θελω, θα το περασω με τον φιλο μου που ξερει εχει δει στο youtube κατι βιντεακια". "Εισαι σιγουρος, ξερεις ΟΚ??", "ναι ενταξει" δινει 20 και φευγει. Ερχεται μετα απο δυο ημερες. "μπορουμε να ρυθμισουμε το σασμαν που πηρα προχτες και το βαλαμε??". Το ποδηλατο εχει τωρα στραβωμενο νυχι (πολυ στραβωμενο), στραβωμενο και χτυπημενο το καινουργιο ντεραγιε που πηρε (μαλον του εφυγε και μπηκε απο πανω στον τροχο γιατι τα δυο γραναζακια δεν ηταν καν στην σειρα), στραβωμενες ακτινες στον τροχο, κοντα κομμενο συρματοσχοινο και ξεφτισμενο (επιανε στα μισα συρματακια), στραβωμενη αλυσιδα και ειδαμε μετα και οτι ειχε κλωτσημενη την βιδα στο ντεραγιε εκει που δενει το συρματοσχοινο. "του λεει οτι τωρα θελει ολα τα παραπανω οποτε το κοστος θα ειναι σχετικα μεγαλο και εαν δεν ερθει το ντεραγιε θα θελει και καινουργιο ντεραγιε" και η απαντηση ηταν "μα προχτες το πηρα και μου ειχατε πει 20 ευρω για την τοποθετηση και εγω το εχω βαλει θελω μονο ρυθμιση, υπολογιζα περιπου τα μισα". Οταν του εβγαλε το συνολο τα εχασε. Και ναι ηθελε και καινουργιο ντεραγιε.

Γιατι ειπα τωρα την παραπανω ιστορια. Ναι το θεωρω πολυ απλο να βαλεις και να τοποθετησεις ενα ντεραγιε. Οπως φαινεται ομως σε πολλους φιλους δεν ειναι τοσο απλο και ειμαι σιγουρος οτι πολλοι εχουν και πολλες ιστοριες τρελας να πουν με απλες τετοιες δουλειες. Επισης ξερω και ξερουμε πολλους που λενε "θα το κανω με το βιντεο που ειδα στο youtube" και μετα πληρωνουν διπλη την δουλεια. Οταν γινοντουσαν τα σεμιναρια εδω ακουγοντουσαν πολλα του τυπου "γιατι σεμιναρια και γιατι δεν κανετε ενα βιντεακι" κτλ κτλ. Και οποιος ρωταγε εμενα του ελεγα οτι αλλιως ειναι να σου δειχνουν και να σου λενε τι κανεις λαθος και να εχεις την αισθηση να βλεπεις ακριβως τι θελεις και να ρωτας και εαν δεν καταλαβες κατι και αλλιως να βλεπεις ενα βιντεακι το οποιο μπορει να ειναι και λαθος (εχω δει πολλα τετοια και εχω δειξει και τα λαθη σε καποια απο αυτα στο παιδι που εκανε τα βιντεο (ετσι και αλλιως στα σεμιναρια που εκαναν οι podilates εμαθε πως να τα κανει τις δουλειες που εδειχνε) αλλα η απαντηση ηταν "ειναι δυσκολο να αλλαξει το βιντεο τωρα που ανεβηκε"). Anyway καλο ειναι να ξερεις μονο σου να διορθωνεις και να εισαι αυτονομος αλλα μερικες φορες αυτο κοστιζει.   

morgoth
Απών/απούσα

Εγω σου τα λεω, ξεκινηστε παλι κανα σεμιναριακι για εμας τους ατσουμπαλους μπας και μαθουμε να κανουμε τιποτα βασικο αλλα...

μανιακος
Εικόνα μανιακος
Απών/απούσα

Για να δεις διαφορά στο ποδήλατο σου η πρώτη αναβάθμιση που κανείς κάνεις είναι τροχοί!

Μετά  ανάρτηση πιρούνι  και μετά όλα τα άλλα! 

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Loukap wrote:

Καλημέρα σε ολους!
Εχω ενα GT Timberline 2.0 του 2014 και θελω να του κανω αναβαθμιση.
Βρισκω απο Κινα ένα full groupset Deore της Shimano για trekking (η σειρα ειναι η T6000) στα 150 ευρω, ή την αντίστοιχη σειρά Μ6000 που είναι περισότερο για MTB.
Αν αγορασω ένα από τα 2 παραπάνω groupsets, θα ειναι αραγε συμβατο με το ποδηλατο μου, η παίζει να υπαρχει καποια ασυμβατοτητα? Ξερει κανεις σας?
Και τέλος, υπαρχει καποιος τεχνιτης που μπορειτε να συστησετε για να το εγκαταστησει?
Ευχαριστω πολυ!

 

Πολλά μπορούν να αλλαχτούν. Πχ η μετάδοση να γίνει Deore όπως λές. Το πηρούνι να γίνει RockShox ή Fox ή να πάς σε ένα κάρμπον χωρίς ανάρτηση. Να βάλεις ελαστικά Continental ή Scwable για τρέκινγκ, Υδραυλικά Formula, Magura, Avid, Shimano κτλ σέλα Brooks, Fizik κ.α. πολλά. Μόνο να'χεις λεφτά...

Αναλογα στην πολη που είσαι επικοινώνησε με την Shimano Hellas(δλδ IDEAL Μανιατόπουλος) και ζήτα τον κ.Λάμπρο Κοτσώνη που είναι υπεύθυνος για SHIMANO,  να σε στείλει σε έναν δικό του που να ξέρει. Βέβαια κι αυτό υποκειμενικό είναι, μπορεί κάποιοι μηχανικοί να είναι πιο μέτριοι από κάποιους άλλους. Εγω στο Ρέθυμνο βρήκα το biketime.gr μακράν ο καλύτερος μηχανικός ο Κωνσταντίνος που δουλεύει εκεί, ήταν στην Loukas Bikes και Kassimatis(Specialized) στο παρελθόν με Πανεπιστημιακές σπουδές(Μηχανολογία και Αεροναυπηγική στην Πάτρα).

Προσωπικά πάντως μου αρέσει η SRAM σε σχέση με SHIMANO. Εγώ Sram θα έβαζα....