Δημιουργια σπειρωματος στον πισω αξονα ποδηλατου

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vassosuser
Απών/απούσα

Θελω ν ανοιξω σπειρωμα σε πισω αξονα ποδηλατου εκει που συνηθως εδραζεται η πλακα του δισκοφρενου αλλα αριστεροστροφο σπειρωμα . Η διαμετρος στο σημειο που αναφερομαι ειναι περιπου 34.8 mm και θελω να βιδωσω ενα ρου-λιμπρ που να δινει κινηση στον πισω τροχο. Μπορει καποιος να με ενημερωσει τα σπειρωματα των ρου-λιμπρ η της κασετας τι ειναι? Υπαρχουν φιλιερες για το ανοιγμα σπειρωματος στους τροχους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ! 

Υγ αν υπαρχει και ετοιμος αφαλος/αξονας ακομα καλυτερα αλλα να σφιγγει αριστεροστροφα παντα απο την αριστερη πλευρα που μπαινει συνηθως το δισκοφρενο

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Το πάσο των ελεύθερων (freewheel), αυτό υποθέτω εννοείς με τον όρο ρου-λιμπρ, είναι 1.375" x 24tpi. 
Δεν έχει αρκετό ψωμί το σημείο που περιγράφεις για να ανοιχτεί τέτοιο σπείρωμα. Γρανάζι θα μπορούσες να τοποθετήσεις σταθερό, χωρίς καστάνια. Αλλα υποθέτω, πως δε σου κάνει κάτι τέτοιο.

Vassosuser
Απών/απούσα

Κατ αρχας να σε ευχαριστησω για την αμεση βοηθεια σου ! Με ενδιαφερει και η λυση σταθερου χωρις καστανια αλλα πως θα "στερεωθει" στιν άξονα ?

 

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Δεν στερεώνεται στον άξονα. Ο άξονας συγκρατείται στα νύχια του σκελετού ακίνητος.
Το κέντρο του τροχού (hub) περιστρέφεται γύρω του. Στο κέντρο του τροχού βιδώνεται το ελεύθερο ή μπαίνει συρταρωτά η κασέτα κλπ ανάλογα το είδος του.

Μπορείς να ψάξεις "6 bolt fixed cog" στο google και να δείς έτοιμες λύσεις για γρανάζι που τοποθετείται απευθείας στις βάσεις της δισκόπλακας που έχει το κέντρο.