Λαθος πισω ντεραλιε

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Jimi Roller
Απών/απούσα

Αγορασα ενα λαθος ντρελαιε πισω hanger type http://www.ebay.ie/itm/70-s-80-s-RACER-1984-SACHS-HURET-ECO-S-RACING-BIK... ενω το ποδηλατο μου ανακατασκευασμενο pezo επερνε πισω ντεραλιε βιδωμενο πανω στην κορνιζα.
Το ποδηλατο εινα ι3 μηνων φτιαγμενο και βαμμενο
χωρις να ξερω και να εχω ιδεα πηγα να το βαλω σε μαγαζι ,το εβαλαν αν και στραβωσαν τη κορνιζα οπως βλεπετε στη φωτο.Το ντρεραλιε λειτουργει αν και η τελευταια ταχυτητα δε κουμπωνει καλα λογω του οτι βγηκε λιγο πιο εξω h και ακουγεται και λιγο θορυβος .

http://imgur.com/a/HhMGp
τωρα σκεφτομαι να αγορασω αυτο το ντεραλιε http://www.ebay.com/itm/391774772921?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPage...
και ρωτω αν μπορει να μπει (εχω γραναζια 6 freewheel normandy )και αν μπορει να ισιωσει χωρις ζημια ο σκελετος ξανα,χωρις να χαλασει κα ιτο χρωμα φυσικα
Ευχαριστω εκ των προτερων καθε βοηθεια πολυτιμη για να μην χαλασω το ποδηλατο και να μην ξανασχοληθω αλλο μαζι του παρα μονο να το απολαυσω χωρις αγχος πλεον
και χωρις αλλα εξοδα.
Θελω να τονισω οτι με ενδιαφερει να μην αλλαξει ο vintage χαρακτηρας του ποδηλατου

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...και τι ακριβως πας να κανεις, ολα γινονται.
Αρκει να ξερεις 5 πραγματακια ομως, και να εχεις και τα καταλληλα εργαλεια.
Τα εχεις;
Κατάρχην, για να μπορουμε να συνεννοηθουμε:
Η σωστη λεξη ειναι "ντεραγιε". Οχι ντεραλιε.
Επισης, το σημειο που βιδωνει το ντεραγιε λεγεται "νυχι" και οχι κορνιζα.
Κανονικα, για να ισιωθει το νυχι που στραβωσε αυτος ο ηλιθι@ς, βιδωνοντας επανω λαθος ντεραγιε, απαιτειται ενα τετοιο εργαλειο:
https://www.rosebikes.com/article/cyclus-control-gauge-for-derailleur-ha...
Πρωτα αφαιρεις το λαθος ντεραγιε, και μετα στη θεση του βιδωνεις το εργαλειο ισιωματος και ευκολα και γρηγορα ισιωνεις το νυχι του ντεραγιε ΧΩΡΙΣ να πειραχτει το χρωμα.
Αν δεν εχεις (φανταζομαι οχι) τετοιο εργαλειο, τοτε η πιο ευκολη λυση ειναι το ποδηλαταδικο της περιοχης σου. Δεν γινεται να μην εχει τετοιο εργαλειο.
Οσο για το καινουριο ντεραγιε που σκεφτεσαι να αγορασεις:
Απο οτι βλεπω, αυτο το Suntour, ειναι short cage. Θα πρεπει να μαθεις το μεγιστο γραναζι με το οποιο μπορει να συνεργαστει.
Γιατι αν το μεγαλυτερο γραναζι της πισω κασσετας που φοραει τωρα το Peugeot σου, ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που μπορει να συνεργαστει το Suntour, θα εχεις προβλημα.

Επισης λιγο σεβασμο στην ιστορικη εταιρια: Peugeot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jimi Roller
Απών/απούσα

Τίποτα δε πάω ν κάνω γιατί δε γνωρίζω. απλώς ήθελα ν αποκαταστήσω το Sach huret με ίδιο ντερσγιε..Αγόρασα όμως λάθος κ τ αποτέλεσμα είναι στραβό νύχι.Επειδη δε κουμπωνει καλά η βαριά τελευταία ταχύτητα αλλά κ για ψυχολογικούς λόγους ειμαι σε αναζήτηση νέο ρετρό ντερσγιε.Αυτη τη freewheel ( Look at this on eBay http://www.ebay.co.uk/itm/182477819566 ) 14-24 φοράει το peugeot το οποίο σέβομαι δεόντως κ 30 χρόνια το χω στην πένα.το στραβωμενο νύχι όμως μ στραβωσε.Προσοαθω ν δω τι θα κάνω κ δε θέλω ν την πατήσω πάλι μ λάθος ανταλλακτικό κ με νεα ζημιά στο νυχι.το suntour συνεργάζεται με ανώτερο 28 αρι