Μεσαία τριβή

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ileana
Εικόνα ileana
Απών/απούσα

Γειά σε όλους..ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτό να γίνει αλλαγή της θέσης της μεσαίας τριβής..?το ποδήλατό μου είναι το electra townie 21d και η μεσαία τριβή είναι πιό πίσω από τα πετάλια κι έτσι χάνω δύναμη..είναι δυνατόν αλλάξει η θέση της..?
το ποδήλατο είναι αυτό ->>http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-road/cruiser-bikes/electra-townie-2...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Μεσαία τριβή λέγεται το μερος εκείνο που "φωλιάζει" μέσα στο κυλινδρικό τμήμα χαμηλά στο ποδήλατο και αποτελείται (χονδρικά) από ένα κυλινδρο και ενα άξονα στο κεντρο του που "κουμπώνουν" οι βραχίονες των πεταλιών επάνω στον αξονα (καθώς και οι μπροστινοι δισκοι) και αυτος περιστρέφεται μεσα στον κυλινδρο όταν κανεις πετάλι (δες φωτό). Με λίγα λόγια είναι ένα δομικό στοιχείο του ποδηλάτου σου που μπορείς να αλλάξεις αλλά ΔΕΝ μπορείς να του αλλάξεις θέση.

Προφανώς αυτό που εννοείς είναι πως τα πετάλια (και η μεσαία τριβή βέβαια) είναι πολύ "μπροστά" από εκεί που θα τα ήθελες αλλά αυτός ο σχεδιασμός της "ξαπλωτής" θέσης είναι που χαρακτηρίζει όλα τα electra (και τα περισσότερα cruiser). Δυστυχώς (ή ευτυχώς) είτε βολεύεσαι ως έχει ή αλλάζεις ποδήλατο αν δεν σε ικανοποιεί. Η θέση των πεταλιών δεν μπορεί να μετακινηθεί πιο πίσω.

Εναλλακτικά και μιλώντας μόνο για μικρορυθμισεις ίσως θα μπορουσες να πειραματιστεις πηγαινοντας τη σελα λίγο πιο μπροστά (αν εχει περιθωριο) κι εφοσον δεν ερχεσαι πολυ κοντά στο τιμόνι. Άλλη λύση δεν βλέπω εκτός και αν κάποιος πιο ειδικός στα electra εχει να προτείνει κατι διαφορετικό.

ileana
Εικόνα ileana
Απών/απούσα

Κατάλαβα..ευχαριστώ για την απάντηση!