Mtb ελαστικό χάνει αέρα μετά από μετατροπή σε tubeless

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
bekis3
Απών/απούσα

Καλημέρα σε όλους,

Έχω ένα mtb cube aim sl 29'' μοντέλο 2020. Πριν λίγες ημέρες (5) αποφάσισα να αλλάξω τα ελαστικά και να κάνω μετατροπή σε tubeless. Τα ελαστικά μου είναι 29x2,25. Πήγα στο ποδηλατάδικο μου λοιπόν και ο μάστορας μου πρότεινε τα tufo xc για την χρήση που κάνω. Κράτησε το ποδήλατο για μια ημέρα στο μαγαζί για να κάνει την μετατροπή και πριν 4 ημέρες πήγα και το πήρα. Λόγο ζέστης (37-38 βαθμοί wacko1) δεν κατάφερα να κάνω βόλτα από τότε, μονο μια μικρη στην γειτονια.

Το πρόβλημα μου ειναι το εξής: Μόλις το έφερα σπίτι από το ποδηλατάδικο παρατήρησα ότι ο μπροστινός τρόχος είχε πολύ λιγότερη πίεση από τον πίσω (δεν μέτρησα την πίεση αλλά με το χέρι πατιόταν αρκετά το ελαστικό). Σκέφτηκα ότι θα το άφησαν επίτηδες με λιγότερη πίεση αλλά η διαφορά ήταν εμφανής. Το άφησα μια μέρα και την επόμενη είχε χάσει τον διπλάσιο αέρα στο περίπου και είχε ξεφουσκώσει αρκετά.

Πήρα τηλ. στο ποδηλατάδικο και μου είπανε ότι είναι φυσιολογικό να χάνει αέρα μέχρι να κάτσει το υγρό και να συμπληρώνω αέρα κάθε μέρα και ότι το ποδήλατο πρέπει να κινείται γενικά για να πάει το υγρό παντού - κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν ισχύει όντως αυτό ή αν θα πρέπει να ανησυχήσω. Προς το παρόν συμπληρώνω κάθε μέρα αέρα στο ελαστικό γιατί συνεχίζει να χάνει και περιμένω το ΣΚ για να βγω βόλτες και να δω αν θα σταματήσει να χάνει με τον αέρα που θα συμπληρώνω και με την κίνηση. 

Διαφορετικά θα το ξαναπάω μέσα στην εβδομάδα να το δουν.

Ευχαριστώ προκαταβολικα για τις απαντήσεις

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι