SHIMANO ALFINE 8 - Συγκριτικό Service

15 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Πάνε δυόμιση χρόνια από τότε που έκανα ένα μπανάκι στο Alfine μου και καθυστερούσα επίτηδες το επόμενο σερβις γιατί βαριόμουνα να ξαναμπλέξω με λάδια και τα σχετικά αλλά και γιατί δούλευε μια χαρά μέχρι σήμερα. Μάλιστα, εδώ και καιρό, μιλάγαμε με τον Vasscott που έχει ένα ίδιο κεντράκι και είχαμε συμφωνήσει να τα κάνω και τα δυό μαζί ένα μπάνιο για να... γνωριστούνε μεταξύ τους, να δούμε τυχόν διαφορές αλλά και να παρατηρήσουμε την αντοχή τους.

  • Το δικό μου κέντρο μπήκε μπροστά τον Φλεβάρη του 2012.
  • Το πρώτο σερβις έγινε τον Νοέμβρη του 2012, δηλαδή πριν κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας.
  • Το δεύτερο σερβις έγινε τον Απρίλιο του 2014, ενάμιση χρόνο μετά.
  • Και τωρα, Νοέμβρης του 2016 γίνεται το τρίτο σερβις, δυόμιση χρόνια μετά.
  • Το κέντρο του Vasscott μπήκε μπροστά Δεκέμβρη του 2012 και τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει κάνει σερβις.

Αφου τα συζητάγαμε και περασαν κάτι... μηνες(!), βρήκα την ευκαιρία μια μέρα που 'χα κενό, το προγραμματίσαμε κι έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά.

service

Κατ' αρχήν αποφάσισα να σταματήσω να αγχώνομαι με τα λάδια. Πήγα και πήρα 1 λίτρο τη φτηνότερη 90άρα GL1 βαλβολίνη που βρήκα. Πήρα 90άρα για να αφήσει ένα παχύτερο φιλμ πάνω στα εξαρτήματα του κέντρου αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα δυσκολέψει τη λειτουργία του ή την κάνει πιο τραχιά. Μάλλον το πιο πιθανό είναι να μην καταλάβουμε τη διαφορά.

Κατόπιν άδειασα το τραπέζι του χειρουργείου το οποίο χώρισα στη μέση για να ξεχωρίζουν τα κέντρα με τα εξαρτήματά τους και να μην τα μπερδεύω. Πήρα τους τροχούς, έστησα τη μέγγενη και ξεκίνησα, μια τον έναν, μια τον άλλον. Ώσπου έφτασε η μεγάλη στιγμη και ξεγύμνωσα τα δυο κέντρα πάνω στο τραπέζι. Et voila...

service

Τώρα που τα 'βαλα στο τραπέζι, η πρώτη παρατήρηση που έκανα πως είχα γράψει λάθος το όνομα του Vasscott! Εντάξει, αυτό δεν μπορούσα να το διορθώσω. Οπότε συνέχισα.

Φυσικά η επόμενη παρατήρηση είναι πως βγάζοντας το κέντρο του vasscott τα χέρια μου ήταν καθαρά ενώ όταν έβγαλα το δικό μου γέμισα λαδίλα. Και σκέφτομαι, μα καλά, γιατί τόση τσιγκουνιά πια, μια σταγόνα λάδι παραπάνω χάθηκε ο κόσμος να βάλουν?

Και μιας που τα κοιταζα καλά, είπα να δω και τις φωτό από τις προηγούμενες δυο φορές που έχω κάνει σερβις για να επιχειρηθεί η σύγκριση. Οι φωτογραφίες πάρθηκαν αμέσως μολις άνοιξα τα κέντρα, αυτήν την εικόνα παρουσίαζαν.

service service

Κατ' αρχήν η ανάγκη για συχνή συντήρηση δεν είναι τόσο επιτακτική. Βλέποντας τ' αποτελέσματα μπορώ με ασφάλεια να υποθέσω πως -για τη χρήση που του κάνω- μπορώ να ανοίγω το κέντρο κάθε 2+ χρόνια. Αντίθετα, επιτακτική είναι η ανάγκη για το πρώτο σερβις, όσο πιο νωρίς γίνεται, για να μπορέσει να έχει μακροζωία και να κυλά ευχάριστα.

service service

Συνέχισα βγάζοντας το snap ring για να δω και τα "εντόσθια". Κάνοντας κλικ στις εικόνες, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί πόσο αναγκαία είναι η λίπανση για την κύλιση και πόσο πολλαπλασιάζεται η αντοχή τους στο χρόνο.

alfine 8 alfine 8

Κατόπιν έπλυνα τα βασικά κομμάτια με βενζίνη και τα καθάρισα καλά.

alfine 8 alfine 8

Μετά ετοίμασα δυο βασιλικές μπανιερίτσες για τα "παιδιά" και τ άφησα να πλατσουρίσουν στο μπαλκόνι! Δεν διαμαρτυρήθηκαν καθόλου!

service

Κατόπιν άρχισα τις μεταγγίσεις γράσσου και κάπου εκεί σταμάτησα τις φωτογραφίες γιατί η λαδίλα δεν έφευγε πολύ εύκολα από τα χέρια αλλά και γιατί δεν υπήρχε κάτι παραπάνω να δείξω.

service

Ίσως την επόμενη φορά, κανα δυό χρόνια μετά, να αλλάξω όλες τις μπίλιες από το κέντρο μου γιατί έτυχε να κάτσουμε να ασχοληθούμε με τον Vasscott, ανακαλύπτοντας πως οι μόνες "παράξενες" σε διάσταση μπίλιες είναι οι 9 στον αριστερό κώνο, διαστάσεων 7/32. Οι υπόλοιπες είναι κλασσικές διαστάσεις μπροστινού κέντρου 3/16, οι 13 του δεξιού κώνου και άλλες 26 στο μεγάλο ball ring στο κέντρο.

Τελειώνοντας να πω πως κάναμε παγκόσμιο ρεκόρ γκινες, το οποίο παρουσιάζεται πρώτη φορά εδώ στο podilates.gr, γιατί είναι η πρώτη φορά που λύνονται ΔΥΟ ALFINE 8 ταυτόχρονα για service!

Σημείωση: Οι φωτό ανοίγουν με κλικ επάνω τους.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Tasakos10
Απών/απούσα

Πολύ ωραίο θέμα άνοιξες αλλά έχω να κάνω 3 παρατηρήσεις:

1) Είσαι πολύ μερακλής
2) Είσαι πολύ μερακλής
3) Είσαι πολύ μερακλής

Αυτά προς το παρόν από μένα.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

μπύρα δεν βλέπω και φοβάμαι

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Έχω πολλά που θέλω να πω, αλλά θα ξεκινήσω με ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ στον scrabler για την προθυμία του να με βοηθήσει, για τη διάθεση του να και το χρόνο που αφιέρωσε.

Επίσης, να θυμηθώ ότι ο scrabler ήταν αυτός που με «μύησε» στον κόσμο των Internal Gear Hubs και που στην ουσία άρχισα να τον συμβουλεύομαι από την πρώτη στιγμή που πέρασε η ιδέα να στήσω έτσι το ποδήλατο μου (χωρίς καν να με γνωρίζει - αυτή ήταν η αφορμή να επικοινωνήσουμε για 1η φορά) και συνέχισε να με βοηθάει μέχρι να το τελειώσω, αλλά και μετά για ότι άλλο χρειαζόμουν.

Τώρα βέβαια θα πείτε ωραίο τρόπο βρήκες ρε vasscott να του το ανταποδώσεις… παραλίγο να τον τρελάνεις τον άνθρωπο!!!
Στην προσπάθεια του να ρυθμίσει το κέντρο μου, δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ξαφνικά ο τροχός φρενάρει και γυρνάει προς τα πίσω. Λόγω της φιλοτιμίας και της τελειομανίας του που τον χαρακτηρίζει, έμεινε 2-3 μέρες άυπνος και άρχισε να λέει τον πόνο του σε φίλους και κοινούς γνωστούς…
Τελικά, κατάλαβα ότι μάλλον έπρεπε να τον έχω ενημερώσει ότι είχα βάλει ζουμί στη σαμπρέλα μου!!!

Αυτά για την ώρα και περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέχεια.

Όσο για τις μπύρες που δεν υπάρχουν στο σκηνικό, το λάθος είναι δικό μου και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Εγώ έπρεπε να έχω φροντίσει για το stock, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να είμαι παρόν στη διαδικασία και δεν μερίμνησα, όπως θα έπρεπε. Επιφυλάσσομαι όμως!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Ποτέ δεν πίνουμε μπύρες εν ώρα εργασίας!
Αλλά τώρα που τελείωσε θα το γιορτάσουμε δεόντως.
(και λέω να πάμε να τις πιούμε στου Tasakou!)

Tasakos10
Απών/απούσα

Ζουμί στην σαμπρέλα;;;;;;;;;; Vasscott είσαι πολύ ζημιάρικο αγόρι και λερώνεις τον κόσμο.
Σας περιμένω αν θέλετε να δείτε άλλο ένα "στεγνό" alfine αλλά με ρακόμελα αντί για μπύρες, ένεκα καιρού....

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

μπράβο σου

να ζήσεις

bp
Εικόνα bp
Απών/απούσα

Μπράβο scrabler.
Τέλειο άρθρο!

αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

Καθολου δεν με ενδιαφερει το θεμα εσωτερικες ταχυτητες..τωρα γιατι καθομαι μια ωρα και εχω ξεψαχνισει ο,τι εγραψες,ιδεαν δεν εχω..συγχαρητηρια για τον κοπο που εκανες και ευχαριστουμε..

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

scarb δηλαδήΣ να κανονίσουμε ανηφόρισμα προς tasako ?

αφιερωμένο Ψύλλοι στ'αυτιά μου

ψησταριά έχουμε ? (χώρο έχεις το θυμάμαι!)

είμαι επικίνδυνος το αφήνω εδώ οχι τίποτα αλλο αλλα κάποιοι βάζουν και ζουμιά και κάποιοι αλλοι (εγω) ανεβαίνω σε σέλα μπας και θυμηθώ πως είναι

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Πρώτα θα πρέπει να μας πεις αν στο πλυντήριο βάζεις πλέον κι άλλα χρώματα εκτός από χακί και μετά θα κανονισουμε με τις λεπτομέρειες και, γιατί όχι, μια βολτίτσα γιορτινή προς τα κει.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Χακι το πλυντήριο εχει να δει απο τον Ιούνιο

τώρα έχουμε το "εργασία και χαρά"

αν είναι να κανονίσουμε να με το πείτε νωρίτερα μήπως συμμαζέψω τον παππού να τον βγάλουμε και πρώτη βόλτα

εχει και ωραίο χρώμα

.

Giannoutsos
Εικόνα Giannoutsos
Απών/απούσα

Ωραία δουλειά Scrabler μπράβο,
Την επόμενη φορά ίσως υπάρξει και τρίτο κεντρο για σέρβις καλη συνεχεια παιδιά.
Γιαννης

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

ΑΞΙΟΣ!

μπυρες-μπυρες-μπυρες

akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

Μπράβο παιδιά,καλη δουλειά.

wp