Ίσιωμα ατσάλινου "ξερού" πιρουνιού

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

Καλησπέρα συνάδελφοι νεκρόφιλοι.

Έχω 2 πιρούνια που έχουν στραβώσει από στρέψη που εικάζω έχει προκληθεί από την προσπάθεια προγενέστερου ιδιοκτήτη να ξεκολήσει τον λαιμό.

Έχει κάνει κάποιος αντίστοιχη επισκευή?

Σκοπεύω να βιδώσω ένα παλιό κέντρο, να πιάσω το πιρούνι στη μέγγενη αμέσως μετά την κορώνα και με ένα μακρύ στιλιάρι ανάμεσα στο πιρούνι να κάνω σιγά σιγά την αντίθετη κίνηση μέχρι να έρθει. Αυτό χωρίς ζέσταμα καθώς με ζέσταμα θα πάθει λαλά το ατσάλι και θα θέλει ξανά βάψιμο κτλ.

Έχω καμιά ελπίδα?

ευχαριστώ!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Αισιοδοξο σε βρισκω... Συνηθος αν στραβωσει πιρουνι δυσκολα σωζεται, και ακομα πιο δυσκολα ερχεται στην αρχικη του κατασταση - δηλαδη 100% ισιο.

Πρωτα απ'ολα για να παθει "λαλα" το ατσαλι απο θερμοτητα, ας πουμε οτι θλει πολυ, μα ΠΑΡΑ πολυ θερμοτητα. Το να το ζεστανεις πχ μ'ενα καμινετο και να προσπαθησεις να το φερεις στα ισια δεν θα του κανει κακο. (Εδω εχει στραβωσει τι πιρουνι, το βαψημο σε μαρανε ?)

Το θεμα ειναι που εχει στρεβλωσει ? Εχει κανει πουθενα τσακιση ?
Και φυσικα ποσο ισιο θα ειναι μετα ? (ειτε το κανεις κρυο ειτε ζεστο)

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

αν έχεις πρόσβαση σε πρέσσα / μηχανουργείο, το ίσιωμα είναι εύκολο σχετικά. Με την προυπόθεση βέβαια πως ξέρεις τι κάνεις. Στη θέση σου δε θα το ζέσταινα επειδή η θερμότητα (που δέν θα είναι ίση σε όλο το μήκος του πιρουνιού) θα σε δυσκολέψει καθώς το ζεσταμένο μέρος θα λυγίζει περισσότερο...

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

strouf wrote:
Στη θέση σου δε θα το ζέσταινα επειδή η θερμότητα (που δέν θα είναι ίση σε όλο το μήκος του πιρουνιού) θα σε δυσκολέψει καθώς το ζεσταμένο μέρος θα λυγίζει περισσότερο...

Γι'αυτο ΠΡΕΠΕΙ να ζεσταινεις το σημειο οπου εχει ειδη στρεβλωσει (μονο αυτο το σημειο οχι ολο το πιρουνι φυσικα). Ωστε να ερθει στην αρχικη του θεση, απο εκεινο το σημειο. Διαφορετικα κινδυνευεις να κανεις περαιτερο ζημια.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Δες και στον Γιώργο
Rock επισκευές
Γιώργος Τσακιρακάκης
Λ. Κωνσταντινουπόλεως & Αγίας Μαρκέλλης 13
(100 μέτρα από το μετρό Κεραμεικού)
Τηλ. 6974851082

Επισκευές σπειρωμάτων, τροχών, αναρτήσεων, φρένων κ.λπ.

Ξέρει καλά τη δουλειά.

TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!

Το ένα το έχω εδώ και το έβγαλα φωτογραφία να δείτε τη ζημιά, το άλλο έιναι Αθήνα.


Το αριστερό καλάμι έχει μια ανάταση.....

Ευχαριστώ!

TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

Κατάφερα επιτέλους να βρω κάποιον με μεγάλη μέγγενη να μου την παραχωρήσει και την έκανα τη δουλειά. Για να έχεις έλεγχο χρειάζεται ένας πραγματικά μακρύς αλλά και λεπτός σωλήνας για μοχλός. Δοκίμασα αρχικά με ένα στυλιάρι από φτυάρι αλλά είναι πολύ χοντρό για να δουλέψει όπως πρέπει ανάμεσα στα καλάμια. Μετά πήρα μια εναμισάμετρη χοντρή μπετόβεργα και είδα φως. Είναι αυτές που είναι ακονισμένες μπροστά για να σκάβεις σκληρό έδαφος.

Να δούμε τώρα πως θα είναι στον σκελετό πάνω με τροχό.

TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα

Μια και δεν έχω τον δικό του σκελετό, το φόρεσα πρόχειρα σε ένα Favorit που παλεύω τώρα και σκέφτηκα το εξής. Αν το αφήσω να πατήσει σε πίσω ζάντα και πιρούνι και βάλω ένα αλφάδι στο πάνω ποτήρι κάθετα στον διαμήκη άξονα θα έχω ένα μέτρο ότι πατάει σωστά με την παραδοχή ότι το πάτωμα είναι οριζόντιο τελείως. Το αλφάδι δείχνει σχεδόν κέντρο λοιπόν δίνοντάς μου αισιοδοξία ότι το ίσιωμα είναι επιτυχές.

Από ESKA Restoration

Από ESKA Restoration

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Γρούβας Νίκαια, έχει καλίμπρα ποδηλάτου και πηρούνια φτιάχνει και την αγαπάει τη κλασσική κούρσα γενικά