Peugeot Helium : αναπαλαίωση

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Καλησπέρα... μιας και άνοιξε λίγο ο καιρός και μύρισε άνοιξη εδώ στην επαρχία έπιασα τα εργαλεία και τα πινέλα.... Απόψε λοιπόν θα αναπαλαιώσουμε ένα σπαστό peugeot helium που είχα βρει πριν λίγο καιρό αν θυμάστε σε μια μάντρα με παλιοσίδερα.... το ποδήλατο δεν θα το αναπαλαιώσουμε με κάποιον κλασικό τρόπο, αλλά με έναν παλιό τρόπο που κάνουμε όταν έχουμε αυτοκόλλητα σε καλή κατάσταση επάνω στο ποδήλατο και δεν θέλουμε να τα χαλάσουμε...
Ας πιάσουμε όμως τα εργαλεία και ας αφήσουμε τα λόγια....
Αυτό λοιπόν είναι το εν λόγο ποδήλατο..

Το ποδήλατο λοιπόν όπως βλέπετε έχει και ένα θέμα με το πιρούνι το οποίο δεν είναι κάτι θα φτιαχτεί εύκολα στην μέγγενη. Ξεκινάμε λοιπόν με το λύσιμο...

το ποδήλατο μπορεί από μακριά να μην φαίνεται πολύ ταλαιπωρημένο, άλλα αν το παρατηρήσουμε από κοντά τα έχει τα θεματάκια του....



έτσι λοιπόν σε πρώτη φάση έτριψα το ποδήλατο με μεσαίο σφουγγαράκι τριψίματος, κοντά στα αυτοκόλλητα έτριψα πάρα πολύ ελαφρά, ίσα-ίσα να φύγουν τα καμένα από τον ήλιο βερνίκια

κάλυψα τα αυτοκόλλητα προσεκτικά χωρίς να ''ξεφύγω'' από τα περιθώρια πρώτα με την ψιλή ταινία που φτιάχνω τα φιλέτα, και μετά κάλυψα επίσης προσεκτικά με κοινή χαρτοταινία το υπόλοιπο αυτοκόλλητο

αφού το έτριψα καλύτερα για να φύγουν τα παλιά βερνίκια -εκεί που είχε σκουριές τις αφαίρεσα- .. χωρίς φυσικά να αφαιρέσω εντελώς το χρώμα..αστάρωσα ελαφρά το ποδήλατο, -ειδικά εκεί που είχε προβλήματα- προσοχή! χωρίς όμως να ασταρώσω αν προσέξετε την φώτο κοντά στα αυτοκόλλητα.

έβαψα το ποδήλατο σε κοντινή ή ακόμα καλύτερα σε ίδια απόχρωση.. έτσι ακόμα και αν υπάρχουν γρατσουνιές μέσα στα αυτοκόλλητα δεν θα φαίνονται διαφορετικού χρώματος και θα είναι ποιο φυσικές.

το άφησα στον ήλιο και στον αέρα και αφού στέγνωσε εντελώς αφαίρεσα τις ταινίες ....

και έτριψα ..προσεκτικά τα αυτοκόλλητα όχι μέσα, αλλά στο περίγραμμα με πολύ ψιλό νούμερο ντουκόχαρτο, για να εξαλείψω το τυχόν σκαλοπάτι ... εκεί το χρώμα μπορεί να ξεθωριάσει ελαφρά, μην φοβηθείτε μετά το ολικό βερνίκωμα που θα γίνει στο πλαίσιο θα το επαναφέρει.. ιδού!

και το τελικό αποτέλεσμα μετά το βερνίκωμα του ποδηλάτου....

αν προσέξετε και η μικρές γρατσουνιές των αυτοκόλλητων δεν φαίνονται ξένες αφού είναι το ίδιο χρώμα με του υπόλοιπου πλαισίου.

τα υπόλοιπα (ρόδες,τιμόνια,φτερά κ.τ.λ) έχουν πάρει των δρόμο τους .. αύριο θα σας το δείξω με τον προφυλακτήρα αλυσίδας και με ποιο κοντινές για να το δείτε και καλύτερα.
καλό βράδυ για την ώρα ...ερωτήσεις δεκτές.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

ωραίο! Ο μάγος αποκαλύπτει τα μυστικά του!

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Στην συνέχεια θα σας δείξω το ποδήλατο όπως είναι σήμερα, καθώς η αναπαλαίωση έχει ουσιαστικά τελειώσει και απομένουν απλά οι ρόδες οι μανέτες των φρένων και κάτι λεπτομέρειες (αλυσίδα,grip, καλώδια) που δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο τεχνικά για να σας δείξω. Ολοκληρωμένο θα το δείτε σε λίγες μέρες στο άλλο thread......
http://www.podilates.gr/node/15620?page=10

Ιδού λοιπόν το ποδήλατο........

στο πίσω μέρος της σχάρας είχε αρκετή σκουριά και σπασμένο το φανάρι τώρα όμως.....

όπως και στα γυμνά μέταλλα του που ξανά έγιναν σχεδόν καινούρια....

Αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοστή σε πολλά ποδήλατα και φυσικά πετυχαίνουμε άριστη πιστότητα αναπαλαίωσις με σχετικά χαμηλό κόστος.
Ελπίζω να βοήθησα
Καλό βράδυ.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Πολύ ωραίο Γιώργο! Το χρώμα σκοτώνει, αλλά και όλα τα μέταλα έλαμψαν!!!

Περιμένω να το δω έτοιμο!

Ερώτησις: βλέπω ότι το παλουκόσελο είναι από εκείνα που στενεύουν ψηλά για να "κάτσει" η σέλα. Πάνω πάνω είναι 22μμ και πιο κάτω περισσότερο; (ζήτημα ζωής και θανάτου...! χαχα)

ibex
Εικόνα ibex
Απών/απούσα

Τελειο το αποτελεσμα. Επισης ευχαριστουμε για την αναλυτικη περιγραφη στα βαμμενα μερη. Στα αλλα σημεια , στα μη βαμμενα, πως τα καταφερες τοσο καλα ?
Με υαλοβολη-αμμοβολή , ή με τριψιμο στο χερι ?
Τι γινεται σε περιοχες που δεν 'χωραει' να μπει χερι ?

ivam
Απών/απούσα

ibex wrote:
Τελειο το αποτελεσμα. Επισης ευχαριστουμε για την αναλυτικη περιγραφη στα βαμμενα μερη. Στα αλλα σημεια , στα μη βαμμενα, πως τα καταφερες τοσο καλα ?
Με υαλοβολη-αμμοβολή , ή με τριψιμο στο χερι ?
Τι γινεται σε περιοχες που δεν 'χωραει' να μπει χερι ?

Ακριβως το ιδιο ηθελα να ρωτησω κι εγω περαν των συγχαρητηριων για τη φοβερη δουλεια στον gpiter. Πως βγηκαν οι σκουριες και λαμποκοπαει ετσι???

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια... τα μεταλλικά μέρη τα γυάλισα με μια ειδική πέτρα γυαλίσματος που έχει το dremel, ή σύρμα για κατσαρόλες και αντισκουριακό λάδι, μετά πέρασμα με βερνίκι για χρώμα αυτοκινήτων... Το dremel, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, το θεωρώ απαραίτητο εργαλείο για κάποιον που ασχολείται με το χόμπι των αναπαλαιώσεων.

nmandalos
Εικόνα nmandalos
Απών/απούσα

Έπεσε στα χέρια μου ένα ίδιο ποδήλατο οπτικά στο 95% αλλά αρχίζοντας να καθαρίζω το χρώμα πάνω από τα αυτοκόλλητα του αντί για peugeot μου αποκαλύφθηκε ένα Motobecane... Δεν μπορώ να βρω πληροφορίες για ένα τέτοιο ποδήλατο με τίποτα... Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι..?