touch up βαφη

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
fotis kats
Απών/απούσα

Καλημέρα!
Ρωτώ και ξαναρωτω και απάντηση δεν παίρνω αλλά θα επιμεινω θαραλλεα. Μήπως κάποιος μπορεί να μου πει στην τοπική επισκευή χρωματος τα βήματα; δηλαδή αν στο ξεφλούδισμα πρωτα τριβουμε με γυαλοχαρτο, περνάμε ασταρι και μετα βαφουμε με πινέλο η μπατονετα ή περνάμε το χρωμα κατευθείαν, ρίχνουμε και το βερνίκι και τελειωνουμε;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Θα σου απαντήσω εξίσου θαρραλέα.

Το γενικό κομμάτι στη διαδικασία της touch up βαφής, βρίσκεται εδώ.

fotis kats
Απών/απούσα

Δεν νομίζω οτι το άρθρο του gpiter εχει να κάνει με touch up μέθοδο , όσο με τη διάσωση των παλιών decals.Αναζητω τη σωστή τεχνική για επιδιόρθωση γρατζουνιων και ξεφλουδισματων. Μπορεί να βοηθάει αλλα δεν ξέρω αν μπορεί να εφαρμοστεί ακριβώς, γιατι οι μικρό επεμβάσεις θέλουν άλλη αντιμετώπιση

akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

Μήπως να συμβουλευόσουν έναν επαγγελματία;
Ρίξε όμως μια ματιά εδώ,να πάρεις μια ιδέα στο περίπου...

http://www.youtube.com/watch?v=ypZ_Z5nxPgs

Μήπως είσαι κ' βεσπάκιας;

Wicca
Απών/απούσα

Τρίψε τοπικά τις γρατσουνιές με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο. Αστάροσε τοπικά με λεπτό πινελάκι. Ξανατρίψε από πάνω ελαφρά. Πέρνα το χρώμα τοπικά με ψιλό πινελάκι ή σπρέι ή αερογράφο. Τρίψε τις άκρες για να λειάνεις τυχόν πατούρα που κάνει το χρώμα και μετά πέρασε όλη την επιφάνεια με βερνίκι.

Το χρώμα πήγαινε να στο βγάλουν με μηχάνημα κάπου που φτιάχνουν χρώματα για να είναι ακριβώς ίδιο με το αρχικό.

fotis kats
Απών/απούσα

Akakios ειμαι και βεσπακιας, όχι πολυ ενεργός τελευταία αλλα παραμένω λάτρης! Γνωριζόμαστε; Αν ναι , θύμισε μου γιατι ξεχνάω!
Επίσης να σου πω οτι η μέθοδος αυτή που έβαλες ειναι για αυτοκίνητα, σε Ποδηλατο δεν " παίζει" να ασχοληθεί μάστορας με τέτοια λεπτομέρεια εκτός και αν ζητήσει πολλά.
Wicca , σ'ευχαριστω πολυ! Τα έβαλες όλα σε τάξη!να είσαι καλα!

akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

Αγαπητέ fotis,στο πρώτο σου post(topic,ότι τέλος πάντων),άφησες να εννοηθεί πως θα ασχοληθείς μόνος σου και όχι μάστορας.Σίγουρα εξαρτάται από τον ειδικό και πόσο είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις.Η καλή τεχνική εργασία,ειδικώς όταν πρόκειται για λεπτοδουλειά,πληρώνεται. Γι αυτό βάζοντάς σου το βίντεο διευκρίνισα "να πάρεις μια ιδέα στο περίπου".Θεωρώ ότι ήμουν αρκετά σαφής.
"Γνωριζόμαστε" διά πληκτρολογίου από το vespaforumhellas(vangelis72).

fotis kats
Απών/απούσα

καταρχας χαιρομαι που τα ξαναλεμε, εστω και απο αλλο μετεριζι! Η αληθεια ειναι οτι δε συμμετεχω στα κοινα της βεσπα πλεον, κυριως λογου χρονου και υποχρεωσεων αλλα αυτο ειναι μια πονεμενη ιστορια!!
Σε οτι αφορα το ποδηλατο, θελω να ασχοληθω μονος μου, αλλα ειχα σκοπο να αφησω τη βαφη στους ειδικους, μιας και δεν εχω προσβαση σε εργαλεια 24 ωρες το 24ωρο αλλα και γιατι φοβομουν οτι θα τα κανω μανταρα. Μετα απο συζητησεις με καποιο γνωστο, πειστηκα να μη το βαψω-και η αληθεια ειναι οτι εκ πρωτης οψεως δεν νομιζα οτι θα χρειαστει βαψιμο- αλλα οταν το ελυσα και ειδα καθαρα πλεον το πλαισιο, καταλαβα οτι κατι πρεπει να κανω. Ειπα να αφαιρεσω τα ''κακα'' σημαδια του σκελετου και μετα να του περασω ενα βερνικι. Μετα αρχισα να διαβαζω τοπικ και ειδα αυτο που ονομαζεται Touch up και ειπα οτι ταιριαζει γαντι στην περιπτωση μου. Ειδα βιντεο στο ΥΤ αλλα παντου μιλουσαν για αυτοκινητα, η δε μονη περιπτωση σε βιντεο, ηταν ενος τυπου που εβαζε στα ξεφλουδισματα μανο νυχιων.
Πηρα το πλαισιο παραμασχαλα και αρχισα τις βολτες στο Βολο! Οι απαντησεις που πηρα ηταν '' Βαψτο ολο να τελειωνεις'', '' Αυτοκολλητα φτιαχνεις με 10 ευρω'', μεχρι και ''αν δε το βαψεις ολο, θα σκουριασει σε ενα χρονο και θα ειναι για πεταμα''. Ο λογος που ξεκινησα αυτο το θεμα ειναι γιατι θεωρω οτι υπαρχουν και αλλοι που δεν ξερουν αλλα ντρεπονται να ρωτησουν και για να υπαρχει μια βαση δεδομενων, ωστε καποιος που θα πληκτρολογησει touch up στη γραμμη ψαξιματος , να βρει κατι για να πατησει. Τωρα πλεον ξερω εναν τροπο, ας ειναι καλα ο Wicca και θα προσπαθησω να τον εφαρμοσω. Θα πετυχει ή οχι, θα το ξερω οταν το κανω. Παντως το ποδηλατο θα παρει το ''λιφτινγκ'' που του αξιζει, χωρις να χασει το χαρακτηρα του και το χρωμα του.
Αν χρειαστεις οτιδηποτε απο Βολο, στη διαθεση σου Ευαγγελε!

akakios
Εικόνα akakios
Απών/απούσα

Και εγώ χάρηκα Φώτιε που "ξαναβρεθήκαμε" έστω διαδικτυακά.Εντάξει,η βέσπα είναι ένα αγαπητό όχημα αλλά και ένα καλό πρακτικό μέσο και νομίζω ότι ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε(είναι φυσικά ντίβα ιταλίδα).
Δεν ήξερα πως είμαστε συμπατριώτες...!

fotis kats
Απών/απούσα

στο Βολο θα μεινω κανα 2 χρονια ακομα, δεν ειμαι απο εδω. Σου εστειλα πμ να τα πουμε απο κοντα καποια στιγμη.

kostakisoeo
Απών/απούσα

ακου τι θα κανεις [1] θα παρεις ενα γυαλοχαρτο [θα πεις για λουστα ενα ασημι ειναι] 220 νουμερο και θα τρυψεις απαλα τις σκουριες μεχρι να φυγει οσο δυνατον ποιο πολυ [2] θα παρεις ασταρι οταν δουλευα στα ανσασερ υπηρχαν 2 χρωματα ενα γκρι που ηταν μονο ασταρι και ενα μπεζ που μεσα ειχε και χρωμα το μπεζ ειναι ποιο καλο γιατι στρωνει το τελικο χερι ποιο καλα γινεται ποιο λειο και βαψε πανω στις σκουριες και μολις στεγνωσει...... [3] θα παρεις γυαλοχαρτο νερου ειναι σε μαυρο χρωμα ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΣΤΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΑ ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ το γυαλοχαρτο οπως και το πρωτο το ασημι θα το κοψεις στην μεση [θα διπλωσεις το γυαλοχαρτο στην μεση θα το κοψεις και μετα καθε κοματι θα το διπλωσεις στα 3 φορες ] θα παρεις ενα κουβα με νερο θα βουτας μεσα το μαυρο το γυαλοχαρτο και με κυκλικες κινησεις θα τριψε το ποδηλατο μολις τελειωσεις παρε ενα βετεξ και καθαρισετο πολυ καλα να μην εχει καθολου νερα μετα παρε ενα σπρευ και βαψτω ΝΑ ΘΥΜΑΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΟ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΣΤΑΡΗ ΠΕΡΝΑΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ ΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΑΡΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΣΤΕΓΝΩΤΙΚΟ Η ΜΟΝΟ ΔΥΑΛΙΤΙΚΟ

fotis kats
Απών/απούσα

Κάπως έτσι κατέληξα και εγω! Πιο αναλυτικός δεν μπορούσες να γίνεις! Σ'ευχαριστω πολυ