Διατροφη πριν/κατα τη διάρκεια/μετα την προπονηση

23 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
thanasissin
Απών/απούσα

Καλησπέρα,

 

τελευταία έχω εθιστεί στην ποδηλασία δρόμου, με αποτέλεσμα να εντάξω στις εβδομαδιαίες προπονήσεις 3 προπονήσεις απο 40-60 χλμ

 

επειδή οι προπονήσεις είναι έντονες (πχ περιέχουν δύσκολες αναβάσεις) και αρκετά χλμ (τουλάχιστον για μένα που τώρα ξεκινάω) θα ήθελα να ρωτήσω απλα απλα πως θα συνιστούσατε να υποστηρίξω διατροφικά τις προπονήσεις μου

 

Εως τώρα παίρνω μαζί μου μία μπάρα δημητριακων και μια μπανανα και τις καταναλώνω κατα τη διάρκεια της προπονησης, νερό με ηλεκτρολύτες 2 παγούρια (η κατανάλωση εξαρταται απο τη δυσκολια/διάρκεια της βόλτας και τη ζέστη

 

Παρακαλώ τα φώτα σας 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
αιθεροβάμων
Εικόνα αιθεροβάμων
Απών/απούσα

καλησπερα..υπαρχουν διαφορα που θα μπορουσες να κανεις , ολα ομως εξαρτωνται και απο το πως δεχεται ο οργανισμος σου διαφορες τροφες..θα πειραματιστεις αρκετα μεχρι να βρεις τι σου ταιριαζει...σαν παραδειγμα ( που φυσικα μπορει να ισχυει μονο για μενα ),εγω εχω δει οτι ενα πιατο βρωμης με γαλα αμυγδαλου και λιγο μελι πριν την εξοδο, μου δινει περισεια ενεργειας για αρκετες ωρες..τωρα για δυο τρεις ωρες προπονησης δεν χρειαζονται και υπερβολες στο φαι..αλλωστε οσο θα περναει ο καιρος το σωμα θα μαθαινει να διαχειριζεται πιο σωστα την τροφη..οπως λες καποια μπαρα δημητριακων, καποια μπανανα( την μπανανα βεβαια μην περιμενεις να την φας την ωρα που θα φτασεις στην ανηφορα..δεν θα προλαβει να κανει κατι..φατην νωριτερα..).εγω σε πολυωρες εξοδους, εχω καρυδια , αμυγδαλα αλατισμενα, και κασιους..καθε τοσο τσιμπας καναδυο..το νερο και οι ηλεκτρολυτες εννοειται αφθονα..

αρκει να τηρησεις εναν βασικο κανονα..φαε πριν πεινασεις και πιες πριν διψασεις και ολα θα πανε καλα..σε λιγο καιρο απο μονο του το σωμα σου θα σου δωσει τις πληροφοριες που χρειαζεσαι..

για μετα την προπονηση φροντισε να φας κατι με αρκετη πρωτεινη σχετικα συντομα..

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

@thanasissin Ο συγκεκριμένος εθισμός είναι καλός εθισμός. Χαίρομαι.

Πριν την προπόνηση, υπάρχουν επιλογές όπως λέει κι ο φίλος @αιθεροβάμων

Πριν την προπόνηση δύο φέτες ψωμί με ταχίνι κ μέλι + 1 καφές δίνουν σούπερ ενέργεια(αν κ δεν πίνω καφέ κ προτιμώ το κακάο). Αντί για ταχίνι έχουμε φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο κτλ, υπάρχουν επιλογές. Ακόμα και μία μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα δίνει ενέργεια( Η θεοβρωμίνη του Κακάο ανεβάζει την διάθεση μαζί με την καφείνη, ενώ το λίπος και η λίγη ζάχαρη της μαύρης δίνουν αρκετή ενέργεια ειδικά αν έχει κ ξηρούς καρπούς μέσα).

Κατά την διάρκεια της προπόνησης, καλό είναι να τρώμε τροφές εύπεπτες, πχ υπάρχουν ειδικά τζέλ ενέργειας ή  μπάρες δημητριακών, έχουμε μπανάνα, ξηρούς καρπούς κτλ ακόμα και μαύρη σοκολάτα(αλλά δυστυχώς λιώνει γι'αυτό πολλοί την αποφεύγουν), επίσης πίνουμε νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προσωπικά έφτιαχνα τσάι βοτάνων με μέλι κ έπινα στην διαδρομή, οκ ήταν κάπως περίεργο(δλδ να έχω κάνει 20χλμ και να πιώ αντί για νερό, φασκόμηλο με μέλι, γενικά είναι θέμα συνήθειας). Γενικά αυτά που τρώς κ πίνεις στην διάρκεια της προπόνησης δεν πρέπει να σε φουσκώνουν, να σου προκαλούν καούρες ή αέρια.

Tips: Να ξέρεις επίσης ότι μία κάψουλα Τζίνσενγκ της Ανατολής πριν τις προπονήσεις δίνει τρομερή ενέργεια. Όπως επίσης αν στο πρωινό σου παίρνεις βασιλικό πολτό ή σπιρουλίνα. Επίσης χρήσιμη είναι κ μία πολυβιταμίνη ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μετά την προπόνηση οι μύες έχουν χάσει αρκετό γλυκογόνο οπότε χρειάζεται αποκατάσταση τους με κατά βάση υδατάνθρακα 3 μέρη και 1 μέρος πρωτείνη, ενώ έχεις χάσει και υγρά, προτίνω λοιπόν, 2 ποτήρια βιολογικό γάλα, 2 κ.σ. φρουκτόζη ή ζάχαρη καρύδας, 2 κ.σ. μέλι, 1 scoop πρωτείνη ρυζιού, 2 κ.σ. κακάο, και 1-2 φρούτα στο μπλέντερ μας κάνουν ένα υπέροχο ρόφημα αποκατάστασης(εγώ έριχνα όλα αυτά μέσα + κανέλα κευλάνης και γλυκόριζα), οι πόσοτητες αλλάζουν ανάλογα τον σωματότυπο(επίσης άλλος θα έπινε απλά ένα σοκολατούχο choco cool κ θα έτρωγε μία μπανάνα, εγώ προτίνω κάτι πιο υγιεινό) .https://www.iatronet.gr/diatrofi/trofima-rofimata/article/10266/sokolatoyxo-gala-kai-myiki-apokatastasi.html.  Μετά από 1-1,5 ώρα πρέπει επίσης να φάς πρωτείνη με υδατάνθρακα με ελάχιστο λίπος. Πχ κοτοπουλο ή ψαρονέφρι στην λαδόκολλα με ρύζι basmati ή πατάτα βραστή(+ 1κ.σ. έλαιο πχ σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ή ακόμα και ελαιόλαδο απλά αυτό πάει πιο πολύ σε σαλάτες και μαγειρευτά όχι στο βραστό ρύζι).

Και γενικά να έχεις ισορροπημένο διαιτολόγιο, όχι γλυκά, όχι σάλτσες, όχι πατατάκια, γαριδάκια, κρουασάν, πάστες τούρτες κτλ... έτσι θα αυξήσεις τις αθλητικές σου επιδόσεις.

Προσωπικά θα ζητούσα κ μία συμβουλή από διατροφολόγο.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

YokoChoco wrote:
Μετά την προπόνηση, 2 ποτήρια βιολογικό γάλα
Έλεος με το κωλογάλα! Αντικαταστήστε το με γάλα αμυγδάλου, βρώμης, ριζιού... Ξέρετε ότι είμαστε το μοναδικό θηλαστικό που πίνει γάλα καθόλη τη διάρκεια της ζωής του; Γιατί άραγε;

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

 

YokoChoco wrote:

Μετά την προπόνηση, 2 ποτήρια βιολογικό γάλα

Έλεος με το κωλογάλα! Αντικαταστήστε το με γάλα αμυγδάλου, βρώμης, ριζιού... Ξέρετε ότι είμαστε το μοναδικό θηλαστικό που πίνει γάλα καθόλη τη διάρκεια της ζωής του; Γιατί άραγε;

 

οκ δεκτό ως εναλλακτική, αλλά προτιμώ γάλα και δη βιολογικό, απλά αν προσέξεις τις ετικέτες τον ροφημάτων που λές, είναι συνήθως 5-10% ρόφημα αμυγδάλου κτλ το υπόλοιπο νερό(80+%) και άλλες ουσίες κτλ. Προσωπικά δεν με θεωρώ ''θηλαστικό''(εννοώντας εξελιγμένό ανθρωποειδές) αλλά δημιούργημα Θεού ζώντος, έχω μελετήσει διεξοδικά την οργανική εξέλιξη, δεν υφίσταται, όχι επειδή είναι ''θεωρία'', θεωρία είναι κ η σχετικότητα και η κβαντική κτλ απλά δεν υφίσταται λόγω αποδείξεων, συμφωνώ δλδ με την βιολογία σε όλα πλην αυτού. Και την σέβομαι σαν επιστήμη και την αγαπώ κιόλας(απλά μην ανοιξουμε εδώ αυτό το θέμα, το θέμα μας είναι η διατροφή ενός ασκούμενου).

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

 

YokoChoco wrote:

Μετά την προπόνηση, 2 ποτήρια βιολογικό γάλα

Έλεος με το κωλογάλα! Αντικαταστήστε το με γάλα αμυγδάλου, βρώμης, ριζιού... Ξέρετε ότι είμαστε το μοναδικό θηλαστικό που πίνει γάλα καθόλη τη διάρκεια της ζωής του; Γιατί άραγε;

 

ενω γαλα αμυγδαλου πινουν ολα τα θηλαστικα ετσι??

Δεν κρατιεμαι, χαχχαχα. Οκ ειναι κατανοητο οτι ο καθενας τρωει οτι θελει και οτι γουσταρει αλλα οταν καποιος ζηταει διατροφικες συμβουλες (λαθος για εμενα γιατι δεν ξερει ποιος του απαντα και τι ειναι αυτος που του απαντα) ειναι λογικο να γραψει ο καθενας οτι κανει αυτος. Απο εκει και περα αφου εσυ διαφωνεις με το γαλα ή εισαι vegan ή οτιδηποτε αλλο πες του τι κανεις εσυ. Ο αλλος πινει γαλα και προτεινε γαλα. ΒΕβαια δεν σημαινει οτι οτι πιανει στον εναν θα πιασει και στον αλλον αλλα.... 

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

kktsol wrote:

ενω γαλα αμυγδαλου πινουν ολα τα θηλαστικα ετσι??

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος που θεωρώ έξυπνο, μόλις έγραψε αυτή την παπαριά.
Πρέπει λοιπόν να το εξηγήσω; Οκ, ας είναι.
Πάμε λοιπόν... Θηλαστικά. Λέγονται έτσι επειδή θηλάσουν κ πίνουν μητρικό γάλα. Το πίνουν κατά τη διάρκεια του θηλασμού κ μετά σταματάνε. Ο άνθρωπος για κάποιον λόγο συνεχίζει, πίνοντας μάλιστα όχι μητρικό γάλα, αλλά γάλα άλλων ζώων. Αυτή δεν είναι ούτε φυσιολογική, ούτε λογική συμπεριφορά. Αυτό το παράδοξο, επισημαίνει η πρόταση "είμαστε το μοναδικό θηλαστικό που πίνει γάλα καθόλη τη διάρκεια της ζωής του".
'Ολα τα θηλαστικά πίνουμε γάλα γιατί έτσι ορίζει η φύση μας. Το πίνουμε μέσω του θηλασμού, κατά τη διάρκεια της ανάλογης ηλικίας κ μετά τέλος.
Όλα τα θηλαστικά, πλην του ανθρώπου....

Αυτό "ενω γαλα αμυγδαλου πινουν ολα τα θηλαστικα ετσι" τώρα που κολλάει; Ποιος ο συσχετισμός με τη φράση που χρησιμοποίησα κ καταδεικνύει μια απόκλιση από μία φυσιολογική συμπεριφορά;
Τα είδη που ανήκουμε στην κατηγορία των θηλαστικών, δεν μοιραζόμαστε τις ίδιες συνήθειες. Δεν είμαστε ίδιοι σε όλα. Το κοινό μας (μεταξύ άλλων)  χαρακτηριστικό είναι ο θηλασμός, το οποίο είναι τόσο σημαντικό ώστε κατηγοριοποιηθήκαμε με βάση αυτό κ όπου εκεί υπάρχει η απόκλιση του είδους μας την οποία ανέφερα. 
Και εσύ παίρνεις αυτήν την απόκλιση κ την εξομοιώνεις με μία άλλη  "απόκλιση", αυτήν  που προκύπτει από την πρόταση μου. Δηλ αυτήν της κατάλωσης γάλακτος αμυγδάλου από τον άνθρωπο σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θηλαστικά.
Λες δηλ. αφού ο άνθρωπος δεν πρέπει να καταναλώνει γάλα μετά την περίοδο του θηλασμού επειδή έτσι κάνουν κ τα άλλα θηλαστικά, τότε ο άνθρωπος δεν πρέπει να πίνει ούτε γάλα αμυγδάλου επειδή δεν το πίνουν τα υπόλοιπα θηλαστικά.
Δεν περιγράφω άλλο...

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

YokoChoco wrote:
είναι συνήθως 5-10% ρόφημα αμυγδάλου κτλ το υπόλοιπο νερό(80+%) και άλλες ουσίες κτλ
. Όχι όλα.Και  επίσης μπορείς να φτιάξεις δικό σου, ευκολα στο σπίτι. Δεν το θεωρώ κ απαραίτητο, μπορείς απλά να καταναλώσεις μια χούφτα αμύγδαλα. Αλλά για αυτούς που είναι κολλημένοι με το γάλα, αποτελεί μια υγειέστερη κ ηθική επιλογή, σε σχέση με το ζωϊκό γάλα.

 

Σωστά λες να μην ανοιξουμε το θέμα εδώ, αλλά δεν κρατιέμαι, σόρυ.

YokoChoco wrote:
Προσωπικά δεν με θεωρώ ''θηλαστικό''(εννοώντας εξελιγμένό ανθρωποειδές) αλλά δημιούργημα Θεού
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρειαστείς ρεκτιφιέ, να απευθυνθείς στον δημιουργό σου κ να αφήσεις τα νοσοκομεία κ τους γιατρούς για όσους δεν είμαστε δημιουργήματά του.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Έλα τώρα, ο άνθρωπος διαφέρει πάρα πολύ και ειδικά σε διατροφικές συνήθειες από τα υπόλοιπα θηλαστικά. Και όσο περνάει ο καιρός και απομακρυνόμαστε (χρονικά) από τον most common ancestor, τόσο "ξεφεύγουμε" και διαφοροποιούμαστε.

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος πίνει γάλα (άλλων ζώων και μάλιστα μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία, πχ τα 15 λέω_εγώ_ψιλοαυθαίρετα) γιατί το έχει ανάγκη. Με το ίδιο σκεπτικό μπορούμε να βάλουμε στη συζήτηση την coca colla, την μπύρα, το αλκοολ και ένα σωρό άλλες "συνήθειες" που έχει ο άνθρωπος και τον διαφοροποιούν από τα άλλα θηλαστικά (κάπνισμα, σεξ κλπ)

...

....

και το πήγα πάρα πολύ μακρυά...

..

...

...

...

και στο κάτω-κάτω, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ από ένα μέλος με το όνομα YokoChoko??????????????????? laugh lol

[edit, και εγώ ακόμα πίνω γάλα στα 46 μου]

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

 

YokoChoco wrote:

είναι συνήθως 5-10% ρόφημα αμυγδάλου κτλ το υπόλοιπο νερό(80+%) και άλλες ουσίες κτλ

. Όχι όλα.Και  επίσης μπορείς να φτιάξεις δικό σου, ευκολα στο σπίτι. Δεν το θεωρώ κ απαραίτητο, μπορείς απλά να καταναλώσεις μια χούφτα αμύγδαλα. Αλλά για αυτούς που είναι κολλημένοι με το γάλα, αποτελεί μια υγειέστερη κ ηθική επιλογή, σε σχέση με το ζωϊκό γάλα.

 

 

Σωστά λες να μην ανοιξουμε το θέμα εδώ, αλλά δεν κρατιέμαι, σόρυ.

YokoChoco wrote:

Προσωπικά δεν με θεωρώ ''θηλαστικό''(εννοώντας εξελιγμένό ανθρωποειδές) αλλά δημιούργημα Θεού

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα χρειαστείς ρεκτιφιέ, να απευθυνθείς στον δημιουργό σου κ να αφήσεις τα νοσοκομεία κ τους γιατρούς για όσους δεν είμαστε δημιουργήματά του.

 

 

Aρχικά να πώ πως αν βάλεις γάλα σε γάτες το πίνουν. Αρα δεν είμαστε τα μόνα θηλαστικά και οι σκύλοι το πίνουν. Ποντίκια κτλ και μύγες έχω δεί να πηγαίνουν σε φλυτζάνα με γάλα.

2ον μπερδεύεις τα ''σημεία'' που μπορεί να κάνει ο Θεός με την ιατρική. Ο ίδιος ο Χριστός λέει ότι ''ο ασθενής χρειάζεται γιατρό''(στο ευαγγέλιο του Λουκά ο οποίος Λουκάς ιατρός ήταν!). Τέλος πάντων τα θαύματα αν τα πούμε έτσι δεν είναι φυσικά φαινόμενα, γίνονται σπάνια και πάντα για διαπαιδαγώγηση του πιστού. Ο Θεός δεν κάνει θαύματα σε καθημερινή βάση ούτε για εφέ, κάνει σπανίως και όταν χρειάζεται. Το ότι γίνεσαι επιθετικός να το κοιτάξεις... 

Για το θέμα της εξέλιξης, έχω απλά διαβάσει τα αποδεικτικά στοιχεία των βιολόγων τους οποίους εκτιμώ. Συμφωνώ σε όλα μαζί τους πλην στο ότι είμαι ανθρωποειδές, μεταξέλιξη άλλου θηλαστικού. Αν τελικά είμαι δεν με χαλάει κιόλας. Δεν έχω πρόβλημα. Αυτό δεν αλλάζει στο αν υπάρχει Θεός ή όχι. Η Βιολογία δεν ασχολείται με την ύπαρξη Θεού. 

Ευχαριστώ.

ΥΓ: Yoko Choco ήταν το πρώτο σοκολατούχο γάλα που ήπια όταν ήμουνα 6-7 ετών(δεκαετία '80), η μακαρίτισσα η μανούλα μου, μου το αγόραζε.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

RockaRolla wrote:
Έλα τώρα, ο άνθρωπος διαφέρει πάρα πολύ και ειδικά σε διατροφικές συνήθειες από τα υπόλοιπα θηλαστικά.
Μα κ εγώ αυτό λέω! Και όχι μόνο ο άνθρωπος αλλά κ τα υπόλοιπα θηλαστικά διαφέρουν μεταξύ τους. Αν μιλάμε για διατροφικές συνήθειες, αλλα είναι χορτοφάγα, άλλα παμφάγα, άλλα σαρκοφάγα. Δεν υπάρχει κάτι περίεργο εδώ. Δεν πρέπει να τρώμε τα ίδια πραγματα, δεν είναι αυτό το κριτήριο με βάση το οποίο οι επιστήμονες μας συμπεριέλαβαν στην ίδια κατηγορία.Οπότε αν εγώ πιω γάλα βρώμης ή κόκα κόλα, δεν τρέχει κάτι υπό την έννοια της απόκλισης.
Το βασικό κοινό μας γνώρισμα, βασικότερο όλων κ αυτό που διαθέτουν όλα τα θηλαστικά, είναι η κατανάλωση γάλακτος μέσω θηλασμού.Δεν είναι κάτι που επιλέξαμε να κάνουμε, αλλά το κάνουμε επειδή είναι στη φύση μας, φτιαχτήκαμε για να το κάνουμε. Οπότε εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για απόκλιση στην περίπτωση του ανθρώπου.

 

RockaRolla wrote:
δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος πίνει γάλα (άλλων ζώων και μάλιστα μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία, πχ τα 15 λέω_εγώ_ψιλοαυθαίρετα) γιατί το έχει ανάγκη.
Ναι μας έχουν κάνει πλυση εγκεφάλου ότι χρειαζόμαστε γάλα στην παιδική μεχρι κ την εφηβική ηλικία όπως λες, αλλά για σκέψου κ εσύ κ οι υπολοιποι: αν πραγματικά υπήρχε τέτοια αναγκη, τότε ο πάνσοφος θεός σας ή η φύση (διαλέγετε κ παίρνετε) δεν θα είχε φροντίσει να υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση μας στο γάλα;
"άλλων ζώων";;; Τι γάλα πίνουν, επειδή έτσι τους λένε ότι πρέπει, τα παιδιά των 5,6,10,15 ετών; Είναι η μάνα τους αγελάδα ή κατσίκα;
Άσε τα παιδιά... Μέχρι κ σε υπερήλικες λένε να πίνουν γάλα κατι τσαρλατάνοι με πτυχία. Έχω τη μάνα μου, 80 χρονων με οστεοπόρωση. Όλη της τη ζωή:γάλα, γιαούρτι, τυριά. Μέχρι κ σήμερα. "Μην πίνεις γαλα" της λέω, "ο γιατρός είπε να πίνω" μου λέει. Το ότι έχει καταναλώσει τόνους γαλακτοκομικών αλλά παρόλα αυτά έχει οστεοπόρωση, δεν το σκέφτεται.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

 

kktsol wrote:

 

ενω γαλα αμυγδαλου πινουν ολα τα θηλαστικα ετσι??

 

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος που θεωρώ έξυπνο, μόλις έγραψε αυτή την παπαριά.
Πρέπει λοιπόν να το εξηγήσω; Οκ, ας είναι.

νομιζω στο εχω ξαναπει. Μην παιρνεις μονο μια προταση απο τα γραφομενα μου (ειναι κλασικος τροπος διαστρεβλωσης των γραφομενων). Εαν κανεις τον κοπο και συνδιασεις την προταση που απομονωσες με την αμεσως επομενη "δεν κρατιεμαι.χαχαχαχα" ειναι εμφανες οτι ειναι απλα πειραγμα. Εαν δεν δεχεσαι πειραγματα ΟΚ ανακαλω και να το σβησω. Εαν εκανες ομως τον κοπο να διαβασεις και το υπολοιπο κειμενο που εγραψα θα καταλαβεις και ποιο ειναι το σοβαρο κομματι της υποθεσης. Δεν θα ηταν απαραιτητο να αναλωθεις σε αυτο που εγραψες και θα επικεντρωνοσουν σε μια απαντηση-προταση.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Δεν την απομόνωσα εγώ, απομωνομένη ήταν από μόνη της.
Με τα υπόλοιπα δεν ασχολήθηκα γιατί είναι άσχετα. Δεν έχει σημασία αν εγω είμαι βίγκαν ή τι γουστάρω κ τι δεν γουστάρω να πίνω. Η "διαφορά" μας, το διαφορετικό που εφράσαμε σε αυτή τη συζήτηση, δεν έχει να κάνει με το γούστο μας.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το πείραγμα. Μια χαρά.  Απλά, το πείραγμα, έχει κάποια βάση. Δηλ. υπάρχει κάποιο θέμα που διαφωνουμε κ αντί να μιλήσω σοβαρά, επιλέγω να κάνω χαβαλέ, να σε πειράξω κτλ.Και εγώ το κάνω. Η διαφωνία όμως υπάρχει, απλά εκφράζεται με πιο χαλαρό τρόπο. Είναι όπως η σάτυρα.Κάνει τη Χ μαλακία η κυβέρνηση κ ο καλλιτέχνης την σατυρίζει. Θα μπορούσε αντί σάτυρας, να γράψει μία σοβαρή πολιτική κριτική για τη Χ μαλακία της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση κ ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα εκφραστεί ο καλλιτέχνης, η μαλακία της κυβέρνησης έγινε ή τουλάχιστον έτσι πιστεύει αυτός.
Φυσικά κ είδα ότι έκανες πλάκα αλλά κατάλαβα  ότι πιστεύεις σε αυτό που λες, απλά είχες διάθεση να εκφραστείς μεσω πλάκας.

Μέσα στο θέμα πάντως είμαστε...Εδώ οι καλές διατροφικές συμβουλές!

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

YokoChoco wrote:
Aρχικά να πώ πως αν βάλεις γάλα σε γάτες το πίνουν. Αρα δεν είμαστε τα μόνα θηλαστικά και οι σκύλοι το πίνουν. Ποντίκια κτλ και μύγες έχω δεί να πηγαίνουν σε φλυτζάνα με γάλα.
Αρχικά να σου πω ότι έχω και σκύλο και γάτα. Και ειδικά από σκύλους, έχω επαφή με δεκάδες εδώ κ χρόνια.
" αν βάλεις ", ναι. Μπορεί κ οχι αλλά πολλές φορες ναι. Αναφέρεσαι σε ζώα των οποίων η διατροφή εξαρτάται από "εσένα", οπότε αν "εσύ" τους βάλεις, θα το πιούνε. Δεν το αναζητάνε όμως όταν είναι ελεύθερα στη φύση κ  βρίσκουν μοναχά τους την τροφή τους.  Δηλ. την προβατινά, δεν θα την βάλω κάτω ο σκύλος να της ρουφήξει το γάλα αλλά θα φάει τη σάρκα της.
Ή, η λύκαινα, δεν θα πάει να κλέψει γάλα από άλλα ζώα για να το πάει στα μικρά της.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Ιπτάμενο Μυρμήγκι wrote:

Φυσικά κ είδα ότι έκανες πλάκα αλλά κατάλαβα  ότι πιστεύεις σε αυτό που λες, απλά είχες διάθεση να εκφραστείς μεσω πλάκας.

Λαθος καταλαβες. Οποτε μην βγαζεις ευκολα συμπερασματα.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

kktsol wrote:
Λαθος καταλαβες. Οποτε μην βγαζεις ευκολα συμπερασματα.
Οκ, πάσο.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

YokoChoco wrote:
Το ότι γίνεσαι επιθετικός να το κοιτάξεις... 
Απωθημένο από όταν ήμουν πιτσιρικάς που ήθελα να παίξω επίθεση κ με βάζαν πάντα άμυνα.

YokoChoco wrote:
Για το θέμα της εξέλιξης, έχω απλά διαβάσει τα αποδεικτικά στοιχεία των βιολόγων τους οποίους εκτιμώ. Συμφωνώ σε όλα μαζί τους πλην στο ότι είμαι ανθρωποειδές, μεταξέλιξη άλλου θηλαστικού.
Ε, ναι. Επιλεκτικά κ πάντα με βάση τα συμφέροντα σας. Καλή η επιστήμη, τη δεχόσαστε αλλά μέχρι το σημείο που δεν θα αμφισβητήσει τα πιστεύω σας.
Δεν είσαι ανθρωποειδές, είσαι το είδος αυτό που εξελίχθηκε και ονομάζεται άνθρωπος. "Ανθρωποειδές" λέμε αυτό που μοιάζει με άνθρωπο.

morgoth
Απών/απούσα

Καλα τα περι υπαρξης Θεου δεν τα σχολιαζω καν.

Αλλα οχι, οι ενηλικες γατες δεν πινουν γαλα, εχουν δυσανεξια και κακως εχει επικρατησει να τους δινουμε γαλα, τους δημιουργει στομαχικα προβληματα.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

morgoth wrote:
Αλλα οχι, οι ενηλικες γατες δεν πινουν γαλα, εχουν δυσανεξια και κακως εχει επικρατησει να τους δινουμε γαλα, τους δημιουργει στομαχικα προβληματα.
Και στα γατάκια δεν κάνει να δίνουμε γάλα. Αν βρούμε κάνα μωρό κ  θέλουμε να κανουμε το καλό, πρέπει να πάρουμε ειδικό γάλα σε σκόνη από Pet shop. Το αγελαδινό μπορεί να τους προκαλέσει διάρροιες.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

 

 

 

YokoChoco wrote:

Για το θέμα της εξέλιξης, έχω απλά διαβάσει τα αποδεικτικά στοιχεία των βιολόγων τους οποίους εκτιμώ. Συμφωνώ σε όλα μαζί τους πλην στο ότι είμαι ανθρωποειδές, μεταξέλιξη άλλου θηλαστικού.

Ε, ναι. Επιλεκτικά κ πάντα με βάση τα συμφέροντα σας. Καλή η επιστήμη, τη δεχόσαστε αλλά μέχρι το σημείο που δεν θα αμφισβητήσει τα πιστεύω σας.
Δεν είσαι ανθρωποειδές, είσαι το είδος αυτό που εξελίχθηκε και ονομάζεται άνθρωπος. "Ανθρωποειδές" λέμε αυτό που μοιάζει με άνθρωπο.

 

[/quote]

 

Σωστά ήθελα να γράψω ''ανθρωπίδα'' όχι ανθρωποειδές.

Με τον όρο Ανθρωπίδες εννοούμε κάθε μέλος της βιολογικής οικογένειας Hominidae, η οποία περιλαμβάνει ανώτερα θηλαστικά όπως είναι ο άνθρωπος, οι χιμπατζίδες, οι γορίλες και οι ουρακοτάγκοι. Οι Ανθρωπίδες είναι γνωστοί και ως Μεγάλοι Πίθηκοι.

Να ξέρεις πάντως υπάρχει και η ερμηνεία της Γένεσης περί Δημιουργικής Εξέλιξης(Exeldim), και το βιβλίο του(βιολόγου) Άντριου Πάρκερ ''Το Αίνιγμα της Γενέσεως''.

Το θέμα είναι το ''με βάση τα συμφέροντα σας'' είναι υπεργενίκευση ότι ΟΛΟΙ οι χριστιανοί είναι δημιουργιστές κτλ. Προσωπικά υπήρξα και μέλος της Ένωσης Αθέων Ελλάδος, προ ετών, και ήμουνα άθεος. Οπότε σίγουρα δεν είμαι ''επιλεκτικός'' ή έχω θέμα με αθέους όταν υπήρξα άθεος. Αν σου πώ ότι θαυμάζω τον Ρίτσαρντ Ντώκινς τι θα πείς; Ότι μου αρέσει πολύ ο Σάμ Χάρις; Ο Στήβεν Χώκινγκ; 

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Για το θέμα της διατροφής, να επανέλθω(γιατί αυτό ήταν το αρχικό πόστ), ότι ο φίλος μας, θα πρέπει να πάει σε διατροφολόγο, είναι η καλύτερη επιλογή για να του δώσει πλήρες πλάνο γευμάτων. Πριν, κατά και μετά την προπόνηση. Πχ εμένα μου είχε πει η διατροφολόγος μου ότι τα καρύδια μετά την προπόνηση κάνουν πολύ καλή αποκαταστάση στους μύες.

Αναντα
Απών/απούσα

Σε σχεση με διατροφη για ποδηλασια αυτο εδω το βιντεο αναφερει δημοσιευσεις. Δεν ειναι το παν, αλλα κατι ειναι και ο Dylan φαινεται σοβαρο παιδι :)

https://youtu.be/2InF6nuTXzk

Σε σχεση με το γαλα, κατ εμε το κυριοτερο θεμα δεν ειναι αν πρεπει η οχι να πινουμε γαλα, αλλα τι γαλα πινουμε. Αυτο που πινουμε απλα δεν ειναι γαλα. Τα "βιολογικα" ειναι απλα ενα κλικ λιγοτερο χαλια. Αν εχεις κατσικα στην αυλη σου πασο. Αν οχι, οσο λιγοτερο τοσο το καλλιτερο. Θα μου πειτε και τι θα φας. Πασο και παλι. Απλα η βιομηχανια γαλακτος ειναι απο τις πλεον βρωμικες βιομηχανιες τροφιμων. 

 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Θα διαφωνήσω, ο άνθρωπος ήταν αρκετά ξεκάθαρος:

thanasissin wrote:
.... τελευταία έχω εθιστεί στην ποδηλασία δρόμου, με αποτέλεσμα να εντάξω στις εβδομαδιαίες προπονήσεις 3 προπονήσεις απο 40-60 χλμ

... οι προπονήσεις είναι έντονες (πχ περιέχουν δύσκολες αναβάσεις) και αρκετά χλμ (τουλάχιστον για μένα που τώρα ξεκινάω) ....

Εως τώρα παίρνω μαζί μου μία μπάρα δημητριακων και μια μπανανα και τις καταναλώνω κατα τη διάρκεια της προπονησης, νερό με ηλεκτρολύτες 2 παγούρια

Η απάντησή μου είναι, ότι για την άθληση που κάνει, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από ότι κάνει ήδη, και σίγουρα δεν χρειάζεται διατροφολόγο. Ειδικά αν δεν έχει κάποια άλλη πάθηση, ή πρόβλημα υγείας και αν ξεκινάει με ένα έστω_μέτριο_προς_καλό υπόβαθρο / κιλά / φυσική κατάσταση.

Μάλιστα, στη θέση του, θα έπαιρνα ένα μπουκάλι νερό σκέτο και ένα μπουκάλι με ηλεκτρολύτες.

Για το "μετά" πολύ σωστά γράφτηκε / προτάθηκε η κατανάλωση πρωτεϊνης κοντινά_στο_τέλος_της_προπόνησης. Άντε να προσθέσω και τις διατάσεις (ήπιες και απλές, τίποτα εξτριμ ή πολύ ψαγμένο) και είσαι έτοιμος για πιο μεγάλα και θαυμαστά πράγματα.

Αν ξεκινήσεις δομημένη προπόνηση με ποδηλατική ομάδα / καρδιοσυχνόμετρα / πρόγραμμα / μετρήσεις στόχων κλπ, τότε ναι, το βλέπουμε και για διαιτολογο και ότι άλλο.

contact