Έφτασε επιτέλους η μέρα

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
armani81
Εικόνα armani81
Απών/απούσα

 Γεια χαρά σε όλους ,

  Πριν 5-6 μήνες έπεσα τυχαία πάνω σε ένα άρθρο με θέμα το ποδήλατο και η μακροζωία διαβάζοντας το αποφάσισα να σταματήσω να κάνω καταχρήσεις και να ξεκινήσω να κάνω πράγματα που θα με βοηθήσουν μελλοντικά να "ζήσω περισσότερο" .Ξεκίνησα λοιπόν να κοιτάζω για ποδήλατο με ένα μικρούλι πρόβλημα 36 χρονών πρώην καπνιστής (το έκοψα πριν 3 χρόνια ) και 130 κιλά !!! Γρήγορα βρήκα το ποδήλατο που μου άρεσε και αποφάσισα τους επόμενους μηνες να κάνω δίαιτα και χαλαρό τρεξιματακι μέχρι να μαζέψω τα χρήματα για να το αγοράσω και να χάσω τα περιτα κιλά που κουβαλούσα . Έτσι λοιπών οι μήνες περάσαν 20 κιλά έφυγαν από πάνω μου και τα ευροπουλακια με 1000 ζόρια μαζεύτηκαν .Τα πάντα ήταν έτοιμα το Cube Cross 28 2018 ήταν επιτέλους στα χέρια μου και ο δρόμος ανοίγονταν μπροστά μου τα πρώτα χιλιόμετρα σε ευθεία και λίγο κατηφόρα ήταν εύκολα και πολύ γρήγορα και μέχρι τότε προσπαθούσα να συνηθίσω το ύψος και το φάρδος των τροχών , 1 χιλιόμετρο πριν φτάσω σπίτι και με την θερμοκρασία να βαράει 35 νταλα μεσημέρι ξεκίνησε μια ανηφόρα που μέχρι σήμερα δεν είχα παρατηρήσει καν οτι είναι ανηφορικός δρόμος και στα 200 μέτρα ένιωσα λες και ανέβαινα στο everest . Στα πρώτα δευτερόλεπτα προσπαθούσα να καταλάβω τι πάει λάθος με το ποδήλατο και είναι τόσο κουραστικό μέχρι που κατάλαβα ότι το πρόβλημα δεν το έχει το ποδήλατο αλλά εγώ .... Κατέβηκα το πήρα στα χέρια με τον ιδρώτα να κυλάει ποτάμι και το πήγα ποδαράτο σπίτι μου ... Το αστείο τις υπόθεσης είναι οτι το πρώτο ποδήλατο που ήθελα ήταν δρόμου και έλεγα από μέσα μου σιγά πόσο δύσκολο μπορεί να είναι αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο αποφασησα να παω σε trekking  ?? Δεν ξέρω εάν είναι τα 110 κιλά που κουβαλάω ο κακώς τρόπος ζωής η ο συνδυασμός όλων αυτών πάντως πήρα ένα μάθημα για το πόσο κακή φυσική κατάσταση έχω ... Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο ?? Πόσο γρήγορα - εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάξει φυσική κατάσταση με το ποδήλατο ? Μήπως είμαι πολύ βαρύς για ποδηλατοβολτες και πρέπει να χάσω καμιά 20ρια κιλά ακόμα για να το απολαύσω ?? Υ.Γ Αγοράζοντας το ποδήλατο είχε τα πάντα πάνω του εκτός από σταντ ρωτώντας τον μαγαζάτορα μου απάντησε " Δεν ειναι παιδικό ποδήλατο για να έχει σταντ , έτσι είναι τα καλά ποδήλατα " ισχύει αυτό η με έπιασε κότσο ?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

ςραιος ρε φιλε.Μην αγχωνεσαι μετα την πρωτη εβδομαδα θα δεις οτι αυτη την ανηφορα θα την ανεβαινεις χωρις καν να το καταλαβεις και θα εχεις και καλυτερες ανασες. Απλα μην βιαστεις και να θελεις μεσα σε δυο ημερες να εισαι ετοιμος για brevet. Μικρα βηματα ειναι το κολπο.

για το σταντ ετσι ειναι (οχι με ακριβως αυτα τα λογια αλλα δεν ερχονται ολα τα ποδηλατα με σταντ) 

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Καλως ορισες, μεγεια και... ΧΑΛΑΡΑ!

Πρώτες συμβουλες:
1.  Μάθε πρώτα το ποδήλατό σου. Μάθε να αλλάζεις σωστά ταχύτητες. Μάθε να στροφάρεις γρήγορα κι όχι βαριά. Μάθε να χρησιμοποιείς ταχύτητες εύκολες.
2. Μάθε το σώμα σου. Μην το πιέζεις. Σωστά κατέβηκες και το πήρες στο χέρι. μην απογοητεύεσαι. Κάνε συχνά διαλλείματα, πίνε δυο-τρεις γουλιές νερό, μην αφυδατώνεσαι κι έχε υπομονή. Πάντα να έχεις ένα παγούρι νερό.
3. Μάθε τους εναλλακτικούς δρόμους που μπορεί να έχεις σε μια διαδρομή. Ν' αποφεύγεις διαδρομές ή δρόμους που σου φαίνονται δύσκολοι. Σχεδίασε τις διαδρομές σου χωρίς μεγάλες ανηφόρες ή δύσκολες διαδρομές.

Με άλλα λόγια δώσε χρόνο, έχε υπομονή και σε λίγους μήνες ίσως χαμογελάς με αυτό σου το ποστ!

Πάντα όρθιος :)

s-p3ci4L-K
Εικόνα s-p3ci4L-K
Απών/απούσα

Όπως σταν παν και οι απο πάνω.

Μη τα παρατάς, προπόνηση θέλει και σε λίγο καιρό θα καταπίνεις τα χιλιόμετρα και θα θες κιαλλα

Γρηγορο στροφάρισμα και προσπάθησε ανάσες από τη μύτη

armani81
Εικόνα armani81
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες συμβουλές σας και ελπίζω μέχρι το Σεπτέμβρη που θα αρχίσουν οι βόλτες να είμαι έτοιμος

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

armani81 wrote:
Πόσο γρήγορα - εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάξει φυσική κατάσταση με το ποδήλατο ?

Για το γρήγορα: καθόλου γρήγορα, και θέλει προσοχή το πράγμα. Είσαι νέος και έχεις ολόκληρη ζωή μπροστά. Αν βιαστείς να το πετύχεις γρήγορα μετά θα το ξαναχάσεις, ενώ αν δεν βιαστείς θα σού μείνει για πάντα (με την ανάλογη συντήρηση). Θυμάσαι τι προσπάθεια χρειάστηκες για να γίνεις καπνιστής; Αμέτρητα τσιγάρα, και επιμονή, μπάφα μπούφα, πολύ χρόνο, αλλά τα κατάφερες. Έτσι θα μάθεις και το ποδήλατο. ;-)

Για το εύκολα: Στο χέρι σου είναι. Αν ζορίζεις τον εαυτό σου μπορεί να το κάνεις ΠΟΛΥ δύσκολο, μέχρι μαζοχισμού! Αν όμως δεν ζορίζεσαι, όσο απίστευτο κι αν σού ακούγεται, μπορεί να γίνει πολύ εύκολο. Το σώμα σου όσο το σέβεσαι τόσο περισσότερο σε ανταμείβει. Η ποδηλασία εχει το τεράστιο πλεονέκτημα που σχεδόν καμία άλλη άσκηση δεν το έχει, σε ωφελεί ακόμα και αν την κάνεις χαλαρά, γιατί εμπλέκεται το ισχυρότερο μυικό σύστημα του σώματος, τα πόδια που η φύση τα έκανε πολύ ισχυρά. Όμως η καρδιά θέλει προσοχή, γιατί το καρδιαγγειακό σύστημα προσαρμόζεται πολύ πιο αργά από το μυικό σύστημα, και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το ταλαιπωρούμε, θέλει στοργή και προδέρμ... ιδίως όταν με μακροχρόνιο κάπνισμα υπάρχει και προηγούμενο.

click
Απών/απούσα

Είναι θέμα συνήθειας. Μέτα από 3-4 ημέρες όταν το σώμα σου θα βρεί την σωστή θέση του στο ποδήλατο θα δεις διαφορά. Και εγώ την πρώτη μέρα που καβάλησα κούρσα συνηθισμένος με Trekking και ΜΤΒ, κουραζόμουν αμέσως και με προσπέρναγαν και οι παππούδες με τα city. Μετά από λίγες ημέρες έφευγα αέρα.

Τώρα σχετικά με το στάντ, αυτό εξαρτάται από το είδος του ποδηλάτου. ΟΙ κούρσες, τα fitness, τα MTB και τα cross trekking συνήθως δεν έρχονται με σταντ. Τα εξοπλισμένα trekking (φώτα, σχάρες, προφυλαχτήρες, καλάθια κλπ.) και τα city συνήθως έρχονται με σταντ. Δεν έχει σχέση με το πόσο καλό ή ακριβό ειναι το ποδήλάτο, έχει σχέση με το είδος και τον χαρακτήρα του.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

όταν πρωτο-ξανα-πήρα ποδήλατο το μακρυνό 2002, ένα ΜΤΒ (άστα να πάνε) από τα Carefour, αποφάσισα να το πάω καβάλα στο σπίτι. Λ. Αθηνών - Κουκάκι.... ούτε 5 χλμ δεν πρέπει να είναι.... Όταν έφτασα σπίτι νόμισα ότι θα πεθάνω.... Την επόμενη μέρα, είπα "δεν το βάζω κάτω, θα πάω Ν. Σμύρνη"..... Όταν γύρισα πίσω, ξανανόμισα ότι θα πεθάνω.... Είχα τυλίξει τη γλώσσα μου γύρω από το λαιμό μου, για να μην την πατήσω με τις ρόδες...!!!!!!!

Όλοι πάνω-κάτω κάπως έτσι ξανα-ξεκινήσαμε ώς ενήλικες.... Οπότε, κουράγιο και ΕΠΙΜΟΝΗ. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις παρέα, ώστε να τσιγκλάει ο ένας τον άλλον, και να βγαίνετε ΣΥΧΝΑ. Ας είναι μικρές χαλαρές βολτίτσες, αλλά να είναι ΣΥΧΝΑ. Όταν θα βαριέται ο ένας, θα τσιγκλάνε οι άλλοι και τούμπαλιν....

Επίσης, αφού βεβαιωθείς ότι έχεις "στηθεί"σωστά πάνω στο ποδήλατο, κάνε αυτό που σου έγραψαν και πιο πάνω. ΧΑΛΑΡΟ ΣΤΡΩΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΤΡΟΦΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΧΑΛΑΡΕΣ- ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Αυτό είναι το καλύτερο μυστικό.

Καλές πεταλιές και μην ξεχνάς κράνος-αντιηλιακό και νερό/ηλεκτρολύτες

morgoth
Απών/απούσα

Οταν ξανακαβαλησα ποδηλατο σαν ενηλικας, βγαινοντας απο το μαγαζι και απο συνηθεια νομιζοντας πως ειμαι 15 χρονων ακομα (ειχα καμια 15ετια να καβαλησω) ξεκινησα με πολυ επιθετικο ρυθμο να ανεβαινω εναν δρομο με ελαχιστη κλιση. Μετα απο 500 μετρα (δεν υπερβαλλω) ειχα λαχανιασει τοσο πολυ που κατεβηκα και ειχα για καμια ωρα μετα αναγουλες. Ετσι ειναι λοιπον, θελει ρεγουλο στην αρχη, το προβλημα σου δεν ειναι τοσο η αντοχη (αφου τρεχεις) αλλα το οτι οι μυες που χρισημοποιεις στο ποδηλατο (κυριως τετρακεφαλοι) ακομα δεν ειναι στο επιπεδο που πρεπει να ειναι. Μην αγχωνεσαι οτι φταιει το βαρος σου, εγω ειμαι 145 και δεν αντιμετωπιζω θεματα, χρονο θελει και σταδιακη προσαρμογη και θα φτασει η μερα που θα βλεπεις αυτην την ανηφορα και θα γελας, ρε καποτε με δυσκολεψε αυτο?

EDIT επειδη τωρα το ειδα:

RockaRolla wrote:
ΧΑΛΑΡΟ ΣΤΡΩΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΤΡΟΦΑΡΙΣΜΑ ΜΕ ΧΑΛΑΡΕΣ- ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Αυτό είναι το καλύτερο μυστικό.

Αυτη ειναι μια πολυ πολυ βασικη και χρησιμη συμβουλη, ειδικα επειδη σαν αρχαριοι τεινουμε να χρισημοποιουμε υπερβολικα βαριες σχεσεις η ορθοπεταλο. Ειδικα αμα εχεις ενα υποβαθρο αθλητισμου (επειδη τρεχεις) σκεψου οτι οι ελαφριες σχεσεις ουσιαστικα αποφορτιζουν τους τετρακεφαλους και ριχνουν πιο πολυ το βαρος στο καρδιοαναπνευστικο, ακριβως οτι χρειαζεσαι εσυ τωρα δηλαδη.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Ημουνα 29 ετών(προ 10ετίας) όταν ξανανέβηκα σε ποδήλατο μετά από χρόνια. Στην 1η βόλτα που έκανα πήγαινα γκαζωμένος όλο χαρά και.... έπεσα πάνω σε μία κολώνα τούμπαρε το bike σωριάστηκα και μου γύρισε ο καρπός!!! Αναγκάστηκα να βάλω ένα νάρθηκα για αρκετό καιρό. Σε 2-3 μέρες ξανανέβηκα στο bike απροπόνητος τότε και 96 κιλά, όχι 79 που είμαι τώρα... προσπάθησα να ανέβω την μεγαλύτερη ανηφόρα της πόλης, ε! ''πέθανα'' να πώ την αλήθεια μου πετάχτηκε η γλώσσα έξω.. κατέβηκα κ έσπρωχνα.. ακόμα κ τώρα που είμαι προπονημένος στις πολύ μεγάλες ανηφόρες σπρώχνω λόγω μέσης και σπονδυλικής στήλης που εχω σοβαρό πρόβλημα κ δεν θέλω να το επιδεινώνω(προ 20 ημερών με έπιασε η μέση κ πήγα με φορείο κ ασθενοφόρο στις 'Α Βοήθειες, ο ορθοπαιδικός μου είπε ότι θα χρειαστώ εγχείρηση). Οπότε μην φοβάσαι, με τον χρόνο θα βελτιωθείς.. το παιδί πρώτα σκουντουφλάει, πέφτει κάτω, ξανασηκώνεται, πρώτα στέκεται μετά μαθαίνει να περπατάει και στο τελος να τρέχει. Ολα θέλουν τον χρονο τους...

atomgr
Εικόνα atomgr
Απών/απούσα

Κοντή βέρζιον "τι περίμενες?"

Όπως όλα είναι αναπνοή, τεχνική και δύναμη. 

Και τα τρία θέλουν χιλιόμετρα. 

Οι ανηφόρες είναι η χαρά του αθλήματος, όχι ο εχθρός. 

Βρες μια διαδρομή κυκλική γύρω στα 4 χλμ και ξεκίνα κάθε μέρα να την κάνεις. Είναι περίπου 20 λεπτά. Προχώρα μέχρι να την κάνεις άνετα 3 φορές. Κανονικά θα σου πάρει κάνα δυο βδομάδες. Όσο θα περνάν οι μέρες θα δυναμώνεις εκεί που πρέπει και θα την κάνεις πιο άνετα. Ταυτόχρονα άρχρισε σιγα σιγά να κονταίνεις σχέσεις.

Λέω να σχοληθείς με μία διαδρομή γιατί μετά από λίγο μαθαινεις που πρέπει να κάνεις τι. 

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

atomgr wrote:
Όπως όλα είναι αναπνοή, τεχνική και δύναμη. 

Και τα τρία θέλουν χιλιόμετρα. 

Οι ανηφόρες είναι η χαρά του αθλήματος, όχι ο εχθρός. 

Βρες μια διαδρομή κυκλική γύρω στα 4 χλμ και ξεκίνα κάθε μέρα να την κάνεις. Είναι περίπου 20 λεπτά. Προχώρα μέχρι να την κάνεις άνετα 3 φορές. Κανονικά θα σου πάρει κάνα δυο βδομάδες. Όσο θα περνάν οι μέρες θα δυναμώνεις εκεί που πρέπει και θα την κάνεις πιο άνετα. Ταυτόχρονα άρχρισε σιγα σιγά να κονταίνεις σχέσεις.

Λέω να σχοληθείς με μία διαδρομή γιατί μετά από λίγο μαθαινεις που πρέπει να κάνεις τι. 

Wicca
Απών/απούσα

armani81 wrote:
Πόσο γρήγορα - εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάξει φυσική κατάσταση με το ποδήλατο ?

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο βιάζεσαι να φτιάξεις "φυσική κατάσταση"; Τόσα χρόνια δεν είχες ασχοληθεί, οπότε αν από εδώ και πέρα σου πάρει και πέντε έξι μήνες τι ακριβώς θα αλλάξει;

Όπως ανέφεραν και οι υπόλοιποι εδώ, αυτό θα έρθει σταδιακά. Δεν υπάρχει κάτι που να το επιταχύνει αλλά δεν μου φαίνεται ότι υπάρχει και κάποιος ιδιαίτερος λόγος να ζοριστείς για να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση και να ταλαιπωρήσεις τον οργανισμό σου. Ίσα ίσα αν ταλαιπωριέσαι πολύ όταν κάνεις ποδήλατο το πιο πιθανό θα είναι να το σιχαθείς και να τα παρατήσεις.

Βγαίνε κάθε μέρα μικρές βόλτες. Όσο άντεχεις και όσο κάνεις κέφι. Τώρα που έχει ζέστη βγαίνε για καμία βόλτα αργά το απόγευμα.

Αν δεις και ζορίζεσαι πολύ στον δρόμο κατέβα και σπρώχνε το ποδήλατο. Και αν κουραστείς πολύ κανε και ένα διάλειμα, πιες νερό ξεκουράσου και ανέβα πάλι.

Και αν νομίζεις ότι το να πάρεις το ποδήλατο στο χέρι είναι κάτι που συμβαίνει μόνον σε εκείνους που είναι αγύμναστοι, να είσαι σίγουρος ότι κάνεις λάθος. Έχει συμβεί και συμβαινει σε όλους ανεξάρτητα με το πόσο γυμνασμένοι ή σε τι φυσική κατάσταση βρίσκονται. 

Οπότε πάρτο χαλαρά, κάνε το κέφι σου, κοίτα να περνάς καλά και τα άλλα θα δεις ότι θα έρθουν μόνα τους. Το ζητούμενο είναι να περνάς καλά με το ποδήλατο σου. Δεν χρειάζεται να σου γίνει το ποδήλατο και η φυσική σου κατάσταση εμμονή και ψυχαναγκασμος. :)

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Τόσα χρόνια δεν είχες ασχοληθεί, οπότε αν από εδώ και πέρα σου πάρει και πέντε έξι μήνες τι ακριβώς θα αλλάξει;

Το πλάνο πρέπει να είναι για πέντε έξι χρόνια και βάλε! Είναι σαν το να μάθεις κιθάρα, βλέπεις έναν κορυφαίο κιθαρίστα, όμως:
-αυτός για να φτάσει εκεί του πήρε πολλά χρόνια,
-και το πιο σπουδαίο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια και κάθε μέρα και ώρα και στιγμή και όποτε έπαιζε κιθάρα, χωρία να ξέρει ακόμα καλά, ο άνθρωπος αυτός απολάμβανε αυτό που έκανε και το χαιρότανε.

Έτσι είναι και το να γίνεις έμπειρος ποδηλάτης. Το σώμα έχει φυσικούς ρυθμούς, άρα αργούς, και δεν πρέπει να το βιάζεις, γιατί αν το βιάσεις, και στην περίπτωση που είσαι τυχερός και έχεις φυσικό χάρισμα, αυτό που θα κερδίσεις γρήγορα θα το χάσεις και γρήγορα στην πρώτη κατάσταση αδράνειας για όποιο λόγο.

armani81
Εικόνα armani81
Απών/απούσα

Μέρα με την μέρα οπως μου είπαν και ολα τα παιδιά απο επάνω βλέπω διαφορά , προς το παρόν η διαδρομές μου περιορίζονται στον ποδηλατοδρόμο γκάζι φαληρο και μια ανηφόρα για να φτάσω σπίτι στον πειραια (Αγ.Δημητριου) .Απο Σεπτέμβρη θα βρω και καμιά ποδηλατοπαρεα φιλική σε αρχάριους και θα έχω ενα κίνητρο παραπάνω να καβαλάω το ποδήλατο . Ο μεγαλύτερος εχθρός μου μέχρι τώρα δεν είναι οι ανηφόρες ουτε οι κακοί δρόμοι κτλπ αλλά το βάρος μου , στα 110 κιλά με 1,75 ύψος αισθάνομαι λες και κουβαλάω στο ποδήλατο 2 άτομα ... ακόμα και τα καημένα τα λάστιχα που φοράω σε κάθε μου βόλτα τα βλέπω και νομίζω πως θέλουν φούσκωμα ... Πραγματικά φοβάμαι να δοκιμάσω μια μεγαλύτερη βόλτα στην ιδέα ότι μπορεί να προκαλέσω λογο βάρους κάποια ζημιά στο ποδήλατο .Ο πρώτος στόχος μου είναι μέχρι το φθινόπωρο να ζυγίζω 2 ψηφίο νούμερο και να δοκιμάσω την μαγευτική διαδρομή Φάληρο -Σούνιο

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ενδιαφέρον θέμα

θα γίνω και κακός και καλός

οπότε κάποιοι θα με κράξουν ελπίζω ο armani να με ακούσει στα καλά που θα του πω

1) trekking

γιατί ρε φίλε????
μου αρέσει που έκανες και έρευνα

γενικότερα δεν χτίζεις φυσική κατάσταση με trekking (αυτό θα το αναλύσω πιο μετά  )

και το χειρότερο είναι ότι πήρες ποδήλατο του 1000ευρό αν δεν κάνω λάθος αλλά αυτό είναι άλλο θέμα

2) θα συμφωνήσω ότι θέλει υπομονή

και ότι θέλει να έχεις μαλακές σχέσεις

να μάθεις να στροφάρεις

θα σου έλεγα να βελτιώσεις την θέση οδήγησης πάνω στο trekking

αλλά όπως σωστά μάντεψες αυτό δεν γίνεται

γενικά οι μοίρες και η θέση οδήγησης είναι παντελώς λάθος και διορθώνονται πολύ δύσκολα ή καθόλου

3) φυσική κατάσταση

υπάρχουν 2 τρόποι

ο ηλίθιος που υποστηρίζουν όλοι οι από πάνω

δλδ κάνεις ποδήλατο όσο μπορείς όπως μπορείς με οποιοδήποτε ποδήλατο έχεις

και περιμένεις να αυξηθεί η φυσική σου κατάσταση

και όντως μετά από πολύ υπομονή (κάτι για 5-6 χρόνια άκουσα) θα αυξηθεί

ο έξυπνος τρόπος είναι να ποδηλατείς εξυπνά και με τεχνική

όπως είπα με το trekking είναι δύσκολο αυτό να το πετύχεις σε μεγάλο βαθμό θα μπορούσες να πάρεις το cube hyde αλλά μάλλον έψαξες σε λάθος σημείο

ελαφρια πατήματα όπως είπαν τα παιδιά από πάνω (90σ/λεπ)

και σωστή κατανομή του σώματος

δλδ χαμηλώνεις λίγο το τιμόνι και ρίχνεις το βάρος μπροστά

και στα πόδια σου

όχι στον πισινό σου

και θέλει διάρκεια στις διαδρομές σου

δλδ αν είναι κάθε 10 λεπτά να σταματάς

απλά κάνεις βόλτες και πιάνετε ο κόλος σου

οι βόλτες σου πρέπει να ξεπερνάνε τα 90 λεπτά

οπότε πρέπει να κανονίζεις ή να ακολουθείς την πιο μακρινή διαδρομή

και να κανονίζεις επίσης τις αντοχές σου

κάτι τελευταίο

διατροφή πολύ σημαντικό για να κάνεις φυσική κατάσταση πάνω στο ποδήλατο

όπως και το να αποφεύγεις τον ήλιο

 

 

αυτά απο εμένα εν τάχυ

απλά όσο αφορά την επιλογή σου συγνώμη αν σε πλήγωσα αλλά δεν μπορείς να τρέξεις με hikking Παπούτσια

(εκτός αν σε κυνηγάει καμιά αρκούδα)

θέλεις παπούτσια τρεξίματος

έτσι και δεν μπορείς να γυμναστείς και να αποκτήσεις φυσική κατάσταση με ένα trekking

θα μου πει κάποιος με ότι παπούτσι και φοράω αν τρέχω συνέχειά σε κάποια φάση θα αποκτήσω φυσική κατάσταση

το ίδιο και με το trekking Λοιπον :D
 

φρόντισε να κάνεις πολλά χλμ και να βγάλεις το 110% από το ποδήλατο που έχεις

 

contact