Ενόχληση του προστάτη κατά την ποδηλασία

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
jumpo0330
Εικόνα jumpo0330
Απών/απούσα

Παρακαλώ θα ήθελα ιδέες για το πως θα μπορούσα να αντιμετοπίσω ένα πρόβλημα που έχω όταν κάνω ποδήλατο για πάνω από 30 λεπτά. Μετά αισθάνομαι μουδιασμένη την περιοχή του προστάτη - στα "αχαμνά" που λένε. Ξέρω ότι έχω ελαφρά διογκωμένο τον προστάτη χωρίς ο γιατρός να μου έχει δώσει ειδικές οδηγίες. Κάνω φυσικά όλα τα ιατρικά τέστ αλλά θέλω οποσδήποτε να ποδηλατώ χωρίς την ενόχληση παραπάνω και χωρίς να έχω πρόβλημα κάθε φορά που γυρνώ σπίτι από την εργασία μου όπου χρησιμοποιώ το ποδήλατο να πάω και νάρθω. Εχω βάλει τις σωστές κλίσεις στη σέλα και έχω μαλακή σέλα που φουσκώνει μεσαίο μέγεθος. Είμαι ψηλό άτομο 1.96 μ. και ελαφρά υπέρβαρος γύρω στα 118 κιλά! Εχω το σωστό μέγεθος ποδηλάτου 62 εκ. Κάποιος μου πρότεινε να αγοράσω ειδικό καλής ποιότητας σορτσάκι με μαξιλαράκι και αυτό ίσως με βοηθήσει να ξεπεράσω το πρόβλημα.

Εσείς τι προτείνετε;
Γνωρίζετε κάποιον που είχε το πρόβλημα και το ξεπέρασε με κάποιο πρακτικό τρόπο;

Περιμένω απάντηση σας.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tomac4
Απών/απούσα

ειναι προβλημα αλλα χωρις λυση...
αν σε ποναει ο προστατης καθως ποδηλατεις εισαι απλα ατυχος...
ουσιαστικη λυση δεν υπαρχει που να σου μηδενισει τον πονο...
μονο ευκαιριακες λυσεις μπορουν να σου προτεινουν αλλα να
ξερεις οτι το προβλημα παντα θα υπαρχει... ευλογισον

orck
Απών/απούσα

οσον αφορα εμενα εχω να πω οτι πρεπει να αγορασεις μια σελα με τρυπα στην μεση η μεγαλη σχισμη, κατι σαν και αυτο http://www.profirad.de/images/selle_italia_ONDA_XP_TransAm.jpg η αυτη http://www.buybikesaddles.com/images/selle-italia-c2-gel-300.jpg η τελος αυτη http://www.bikemagic.com/news/images/rival_saddle_hi.jpg

στην δικια μου περιπτωση ειδα αποτελεσμα, πλεον πονανε μονο τα ποδια στις μεγαλες βολτες :)
να ξερεις οτι οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε παρει πολλες σελες μεχρι να βολευτουμε, τελος υπαρχει σχετικη μετρηση με την οποια βλεπεις την αποσταση των οστων της λεκανης για να μπορεσεις να διαλεξεις καλυτερα το σωστο μεγεθος σελας

(ΝΑ ΞΑΝΑΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥ)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

γενικότερα μια λύση είναι μια σέλα με σχυσμή στην μέση
όπως αυτές που έδειξε το παιδί
εγώ πήρα μία velo και είδα μεγάλη διαφορά
αν δεν είσαι θεσ/νική για να σε στείλω να την δεις και να την δοκιμάσεις
http://kassimatisbikes.gr/showprod.php?aa=297
κάτι τέτοιο δλδ

amerhix
Εικόνα amerhix
Απών/απούσα

Πρόβλημα αντιμετωπίζω κ εγώ αν και οχι τόσο στην ευθεία αλλά όταν ανεβαίνω στο βούνό ειδικά όταν έχει μεγάλη κλίση μετά απο λίγο "μουδιάζει". Το αντιμετοπίζω κάνοντας στάση για 5 λεπτά. Έχω και εγώ παραπανίσια κιλά και το πρόβλημα το αποδίδω εκεί νομίζω πως με τον καιρό το πρόβλημα θα μειώνεται αν κάνω κάτι ταυτόχρονα με τα κιλά μου. Επίσης θα αγοράσω και εγώ μια τέτοια σέλα με τρύπα να δώ αν έχει αποτέλεσμα

Nastybishop
Απών/απούσα

To μόνο μειονέκτημα του ποδηλάτου. Η πίεση της σέλας στις ευαίσθητες περιοχές. Αν δεν υπήρχε και αυτό δεν θα ξεκαβαλάγαμε, ούτε για φαγητό.

Στην πράξη τι μπορείς να κάνεις;

1. Καλή σέλα (εδώ δυστυχώς πρέπει να πειραματιστείς. Πολύ δύσκολο να την πετύχεις με την πρώτη).

2. Σωστή θέση οδήγησης και ρυθμίσεις (και εδώ πάλεμα).

3. Ποδηλατικό κολάν ή ποδηλατικά εσώρουχα. Καλής ποιότητας εννοείται.

4. Που και που διάλειμματακια. Δεν τρέχουμε στο tour de france, οπότε κάθε 45'-60' λίγο ξεμούδιασμα δεν είναι κακή ιδέα.

Επίσης νομίζω ότι παίζουν ρόλο και τα κιλά σου. Αφού το σώμα σου ασκεί μεγαλύτερη πίεση από όσο θα ασκούσε αν ήσουν ας πούμε 10 κιλά πιο ελαφρύς. Οπότε να μια ευκαιρία να χάσεις κάποια περιττά κιλά.

jimnius
Απών/απούσα

Καλησπέρα plannet,και λοιποί συνφορουμίτες, σήμερα το απόγευμα για πρώτη φορά έπαθα αυτό το μούδιασμα και η σέλες που είχα εδώ και 2 χρόνια ήταν πάντα της σειράς που φορούσε το ποδήλατο... π.χ Giant Rock,Ideal Megisto κλπ...Πές μου σε παρακαλώ πού να δώ στη Θεσ/νίκη για αυτές τις σέλες..Ευχαριστώ!

contact