Γυμναστική με ποδήλατο Trekking

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Panos Mpalalas
Απών/απούσα

Γεια σας.Μετά από 12 χρόνια σχεδόν άρχισα να ξανά ασχολούμαι με το ποδήλατο.
Πριν λίγο καιρό λοιπόν,2 μήνες περίπου έκανα μια αγορά ποδηλάτου σχετικά οικονομική,αγόρασα ποδήλατο trekking Beretta srx 200 με 250 ευρώ μιας και τόσα είχα.Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω και να με κατατοπίσετε και οι εμπειρότεροι,είναι εάν το ποδήλατο αυτό κάνει για γυμναστική που το χρησιμοποιώ εγώ...Με άλλα λόγια να συνεχίσω ή θα έχω άσχημα αποτελέσματα κυρίως στα γόνατα μου σε λίγο καιρό;;Οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθούσε,ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
vasgko
Εικόνα vasgko
Απών/απούσα

Τον Ιούλιο που έψαχνα για ποδήλατο (μάρκα ideal, τύπου trekking)
μου έδειξαν και τα beretta. Είναι μια χαρά ποδήλατα, με ίδια γεωμετρία.
Εγώ πήγα σε κάτι λίγο ακριβότερο τελικά αλλά στην ίδια κατηγορία (trekking).
Επειδή έχεις χρόνια να κάνεις ποδήλατο, ξεκίνα σε επίπεδες διαδρομές μέχρι 10 χλμ για 1-2 εβδομάδες και σιγά-σιγά άρχισε να ανεβαίνεις ανηφόρες και μεγαλύτερες αποστάσεις.

Απο ταχύτητες, στις ανηφόρες να πηγαίνεις με 1η ταχύτητα μπροστά και 2η-4η πίσω. Για τις ευθείες, η 2η μπροστά με 3η-5η πίσω είναι σούπερ. Μέχρι να συνηθίσεις, μην βάζεις καθόλου την 3η ταχύτητα μπροστά. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αν θέλεις να κάνεις κάθε μέρα απο 30 χλμ και πάνω για παράδειγμα (είναι εύκολο, μην τρομάζεις) είναι καλό κάθε 3 μέρες να δίνεις "ρεπό" στον εαυτό σου. Όπως και αν αισθάνεσαι "σφιγμένα" πόδια ή πόνους στα γόνατα, μην το χρησιμοποιείς για 1-2 μέρες.

Να ξέρεις ότι η στάση που καθόμαστε σε αυτά τα ποδήλατα είναι καλή για μέχρι 2-3 ώρες ποδήλατο περίπου (μετά θ'αρχίσεις να κουράζεσαι-πονάς). Όσο για πόνους σε γόνατα, μέση κλπ αυτά κατά 99% προκαλούνται ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (ύψος και κλίση σέλας κυρίως). Η σέλα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ χαμηλά, ούτε πολύ ψηλά. Και επίσης το ποδήλατο πρέπει να είναι στο σωστό μέγεθος. Αν είναι small και είσαι 1.90 θα έχεις πάντα πρόβλημα.

Panos Mpalalas
Απών/απούσα

Το έχω σχεδόν 2 μήνες το ποδήλατο τώρα....Στην αρχή αρχή δεν έκανα μεγάλες διαδρομές και πήγαινα μέχρι μόνο το κέντρο και ξαναγυρνούσα σπίτι.Μετά πήγα διακοπές και το παράτησα για 3 βδομάδες...
Τώρα,από τις αρχές Αυγούστου και μετά κάνω διαδρομές περίπου 10 χιλιομετράκια και ανεβαίνω κάποιες ανηφόρες.Χρήσιμη η συμβουλή σου με τις ταχύτητες,εγώ πηγαίνω με μεσαίο δίσκο και 2-3 πίσω...δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται βολικό και γρήγορο.Την σέλα την έχω ρυθμισμένη καλά και σε ύψος και σε μήκος,για το 1,77 που είμαι δηλαδή είναι μια χαρά!!!

magmike
Απών/απούσα

Και μάλλον καλά κάνεις αφού ο πρώτος δίσκος είναι μόνο για πολύ απότομες ανηφόρες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση(όπως πολύ εύστοχα είχα διαβασει σε αυτό το φόρουμ) είναι για ασκήσεις ισορροπίας:)

Νομίζω δεν υπάρχει αυστηρός κανόνας σχετικά με τις ταχύτητες. Χρησιμοποίησε κάθε φορά αυτή που δεν σε ζορίζει στο πετάλι και με τον καιρό μπορείς να αυξάνεις λίγο το πόσο σκληρό θα είναι το πετάλι σου.

contact