Κολάν ποδηλασίας φοριέται με ή χωρίς εσώρουχο;

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Μαύρος Πρόβατος
Εικόνα Μαύρος Πρόβατος
Απών/απούσα

Έχω αρκετό καιρό που πήρα κολάν ποδηλασίας γιατί κάποιοι μου λέγαν ότι προστατεύει από δημιουργία προστάτη τους άντρες. Η αλήθεια είναι ότι νοιώθω πολύ πιο άνετα φορώντας το.

Από παντού διάβαζα και άκουγα ότι προτείνεται να φοριέται χωρίς εσώρουχο. Εγώ κάποιες φορές το τηρούσα αυτό και άλλες όχι.

Θα ήθελα λοιπόν αν γνωρίζει κάποιος να μου πει το λόγο που ισχύει αυτό (αν ισχύει) και αν ξέρει κάτι παραπάνω σχετικά.

Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tabakiera
Απών/απούσα

μη σκίσεις κάνα κολάν...

Μαύρος Πρόβατος
Εικόνα Μαύρος Πρόβατος
Απών/απούσα

tabakiera wrote:
μη σκίσεις κάνα κολάν...

Ευχαριστώ για την συμβουλή,θα έχω τον νου μου

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Δεν σχετίζεται με προστάτη, αφορά στην τριβή. Παλιότερα είχαν δέρμα, σήμερα έχουν συχνά άλλα υλικά που μειώνουν την τριβή, για να μην ανάβει ο κ* μας.
Οπότε καλύτερα χωρίς εσώρουχο.
Αυτά τα νέα υλικά ιδίως αν έχουν κάποιο πάχος θέλουν προσεκτικότερο στέγνωμα και καθαριότητα, για λόγους υγιεινής φυσικά. Το δέρμα είναι προτιμότερο, γιατί το πιθανότερο δεν θα έχει χημικά (κάτι αντιμικροβιακές βλακείες κλπ).

PrimitiveMe
Εικόνα PrimitiveMe
Απών/απούσα

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!
Το κολάν είναι μακράν (προσωπική άποψη) ότι καλύτερο μπορεί να φορέσει κάποιος για να ποδηλατεί!Κοντό,κάπρι ή μακρύ,άσπρο,μαύρο,παρδαλό αρκεί να είναι στο σωστό νούμερο και να έχει ένα καλό μαξιλαράκι!Το μαξιλαράκι (το οποίο θα πρέπει να είναι το βασικό ίσως κριτήριο αγοράς ενός τέτοιου κολάν)σε συνδιασμό με μια άνετη σέλα και σωστή στάση οδήγησης βοηθάει όντως σε πολύ μεγάλο βαθμό εμάς τους άντρες στο να προστατεύουμε τον προστάτη μας!
Τα υλικά των ποδηλατικών κολάν είναι συνήθως υφάσματα ειδικής τεχνολογίας,τα οποία διώχνουν τον ιδρώτα γρήγορα ώστε να μη μουσκεύουμε(με ότι συνεπάγεται αυτό..),έχουν τέλεια εφαρμογή ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα τριβών και συγκάματα και γενικότερα για να μας προσφέρουν την απόλυτη ποδηλατική εμπειρία!

ΔΕΝ τα φοράμε με εσώρουχα!!!Εκτός του ότι το εσώρουχο εσωτερικά ΔΕΝ εξυπηρετεί σε τίποτα(ότι είναι να "κρατήσει" το εσώρουχο,το κρατάει και με το παραπάνω το κολάν)..φαντάζομαι ότι θα γίνει γρήγορα μούσκεμα από τον ιδρώτα και τέλος θα μειώσει δραστικά την αίσθηση άνεσης αλλά και την αποτελεσματικότητα που προσφέρουν τα κολάν!

Ορισμένοι,φοράνε ρούχα πάνω απο τα κολάν(βερμούδα,αθλητική φόρμα κλπ).Εδώ έχουμε να κάνουμε με θέμα style αλλά και κόμπλεξ πολλές φορές...αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...

Προσέχουμε πάντα να πλένουμε με ένα μαλακό απορρυπαντικό το κολάν μας.Να το ξεβγάζουμε πολύ καλά.Να το στεγνώνουμε επίσης απόλυτα!Γενικά το μεταχειριζόμαστε όπως θα μεταχειριζόμασταν και τα εσώρουχά μας,μιας και αυτό το ρόλο παίζουν όσο τα φοράμε!

Επί τη ευκαιρία..προσωπικά προτιμώ τα κοντά ολόσωμα κολάν,τύπου bib short.
Το χειμώνα δέν έχω την αίσθηση του κρύου στα πόδια!Πιστεύετε πως είναι αρκετή η λύση bib short ή θα πρέπει να προσφύγω στην προστασία ενός μακρύ κολάν,ενός κάπρι ή γενικότερα προστατευτικών για τα πόδια;Κατά πόσο μπορεί να επιρρεάσει το κρύο,τα γόνατα;και κατά πόσο το κρύο γενικότερα την "ασφάλεια" των μυών των ποδιών μου;

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

@Μαυρος Προβατος
Το ποδηλατικο κολλαν με το απαραιτητο μαξιλαρακι("παμπερακι" στην ποδηλατικη αργκω), κανει οντως δουλεια, ιδιαιτερα σε περιπτωσεις πολυωρης παραμονης πανω στη σελλα. Το σλιπακι ειναι καλο να αποφευγεται, γιατι αφ'ενος δεν προσφερει τιποτε περισσοτερο απο το μαξιλαρακι του κολλαν, αφ' ετερου, γιατι πολυ συχνα δημιουργει συγκαματα κι ερεθισμους(ιδιαιτερα αν εχει χοντρα λαστιχα, ραφες, η υφασμα).
Για την βελτιωση των "τοπικων" συνθηκων, υπαρχει και ειδικη κρεμα/αλοιφη, η οποια απλωνεται πανω στο μαξιλαρακι(εννοειται απο μεσα, στην επιφανεια που ερχεται σε επαφη με τις ευαισθητες περιοχες), και η οποια αποτρεπει ερεθισμους, και γενικωτερα βοηθαει στην αντιμικροβιακη/αντιβακτηριδιακη λειτουργια του "μαξιλαριου".
Οσον αφορα το πλυσιμο/φροντιδα, ισχυουν ακριβως αυτα που αναφερει ο/η primitive me.

@primitive me
Οι μυες, ειναι καλο να μην ταλαιπωρουνται με τα κρυα του χειμωνα, και καλο ειναι να εχουμε καλυμμενα τα ποδια τουλαχιστον μεχρι και τις αρθρωσεις των γονατων, οταν ο καιρος ψυχραινει. Καλο ειναι να προσαρμοζουμε το ντυσιμο μας αναλογα με τις καιρικες συνθηκες, και γι'αυτο υπαρχουν τα διαφορετικου μηκους κολλαν.
Εκτος ομως απο τα μακρια κολλαν, η τελος παντων τα κολλαν που καλυπτουν το ποδι σε μεγαλυτερο μηκος απο τα γνωστα (καλοκαιρινα κυριως) κοντα κολλαν, υπαρχουν και προσθετα καλυματα ποδιων (φαντασου πολυ ψηλες καλτσες απο λυκρα η παρομοιο υλικο, σε μορφη σωληνα, χωρις πατουσα) τα οποια φοριουνται και καλυπτουν το ποδι απο τον αστραγαλο, εως εκει που αρχιζει το κοντο ποδηλατικο κολλαν. Ετσι, μπορεις το πρωι να φυγεις απο το σπιτι με το κοντο κολλαν χωρις να βρασεις απο τη ζεστη, κι αργοτερα, το απογευμα, οταν αρχιζει να σφιγγει το κρυο, φορας τα καλυματα(leg warmers), και επιστρεφεις σπιτι χωρις κρυοπαγηματα. Υπαρχουν αντιστοιχα καλυματα και για τα χερια. Μ'αυτο τον τροπο, γινεται κανεις θερμοκρασιακα πιο ευελικτος, χωρις να κουβαλαει μαζι του πολλα η ογκωδη ρουχα.

tabakiera
Απών/απούσα

κ σόρρυ για το χαζό αστείο παραπάνω, απλά δεν μπορώ να αντισταθώ στην εύκολη σαχλαμάρα ,αλλά...
επειδή αισθητικά αυτό με το κολάν και όλα φόρα παρτίδα δεν μου κάνει, πόσο προβληματικό είναι να φοράς κάτι φαρδύ από πάνω?
ρωτάω γιατί είμαι αυστηρά αστικός ποδηλάτης, οπότε έχω φορέσει μόνο κολάν-μαξιλαράκι σε εσώρουχο, με βολικά ρούχα από πάνω. κάνει τόση πιά διαφορά?

PrimitiveMe
Εικόνα PrimitiveMe
Απών/απούσα

Columbus discov...
Γνωρίζω αυτά τα πρόσθετα που αναφέρεις για τα πόδια.Αυτά εννοούσα γράφοντας στο προηγούμενο post μου,προστατευτικά!Είναι όντως κάτι σαν τα μανίκια με φερμουάρ που έχουν ορισμένα μπουφάν(με λίγη φαντασία).Για να μη μαμήσω όμως το θέμα εδώ ας ανοίξω καλύτερα ένα καινούργιο!

tabakiera
Αν γνωρίσεις το άριστο τότε οτιδήποτε λιγότερο είναι απλά κατώτερο!Το άριστο στην περίπτωσή μας είναι το σωστό κολάν!Βέβαια για αστική ποδηλασία και λίγα χιλιόμετρα με χαλαρό ρυθμό και η λύση που αναφέρεις δέν είναι κακή!Μήν παραλογιζόμαστε!
Άρα αν έχεις θέμα με το κολάν(απαράδεκτο να το δουλέψεις λίγο στο μυαλό σου εν έτει 2010..) να φανταστώ ότι σε ενδεχόμενη γυμνή ποδηλατοδρομία στην Αθήνα δέν θα είσαι στην παρέα ε;