Mε το καυσαέριο στο κέντρο τι γίνεται ?

40 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Καλησπέρα και από μένα .. !

Είμαι ψημένος να αρχίσω ν ανεβαίνω Αθήνα για την δουλειά μου από τον Πειραιά με ποδήλατο ... !

Το ποδήλατο σαν μέσο στα παιδικά μου χρόνια, έχει παίξει πάρα πολύ .. ! και είμαι αρκετά ενθουσιασμένος με την ιδέα και μονό !

Και έχω ένα Peugeot 10 ετιάς το οποίο χαλαρά έχει άλλα 4 χρόνια για λιώσιμο ( είπε ο ποδηλατάς τις γειτονίας μου ! ) Και έτσι λέω νa ξεκινήσω να μπω στο Trip ! !

Οι ανησυχίες που έχω προς το παρών είναι :

A. με το καυσαέριο στο κέντρο τι γίνετε ??? Θα έχω ιδρώσει, θα έχω λαχανιάσει θα προσπαθώ να τραβήξω οξυγόνο και στο τέλος θα ρουφάω καυσαέρια ???
B. Έχω σκοπό κατά τις 17:00 να περνώ τον ηλεκτρικό μέχρι μοναστηράκι από Φάληρο … Λέτε να είναι ελαστικά τα παιδιά security των σταθμών ή να ανεβαίνω μια την Συγγρού να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από ανούσιους τσακωμούς ... ???

To be continued …

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
skywalker
Απών/απούσα

Η νέα εταιρεία security στον ΗΣΑΠ είναι αρκετά αυστηροί και πιθανόν θα έχεις πρόβλημα. Σχετικά με το καυσαέριο, αν δεις ότι έχεις πρόβλημα μπορείς να πάρεις και μία μάσκα. Πολλά ποδηλατάδικα πουλάνε. Εμένα γενικά με έχει ενοχλήσει 1-2 φορές, ανάλογα και με τον καιρό.

greg
Απών/απούσα

gia miso...apo pou kai spu apagoreute to podilato sto iletriko??????????????

athannikos
Απών/απούσα

gia orismenes wres kai epitrepetai gia alles

• Καθημερινές:
α. Από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 06:15,
β. Από τις 9:30 έως τις 12:00 και
γ. Από τις 18:30 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.
• Σαββατοκύριακα και αργίες: ελεύθερη είσοδος.
μοναστηρακι ομονοια και αττικη δεν επιτρεπονται τα ποδηλατα

2 φορες εχω φορτωσει ποδηλατο σον ησαπ,και τις δυο σε "απαγορευμενη" ωρα.
τη μια στον αγιο ελευθεριο δεν μου ειπαν τιποτα και την αλλη στον αγιο νικολαο με εκραξαν οι σεκιουριταδες,αλλα πηγα στο εκδοτηριο των εισιτηριων και με αφησαν.....

αν παντως δεν σε αφηνουν με τιποτα μπορεις απλα να πας με το ποδηλατο στον επομενο σταθμο.....
(επισης μπορεις να στηθεις απ'εξω απο το σταθμο και να μπεις μολις ερθει το τρενο, η να βγαλεις τις ροδες και να το παρεις ως αποσκευή, η αν εχεις τσαμπουκα να μπεις με το ετσι θελω....(σεκιουριταδες ειναι δεν ειναι αστυνομια να σε συλλαβει........)

marinero
Απών/απούσα

εγω αγαπητέ platoc8 πηγαινα μέχρι προτεινως που αλλαξα δουλειά απο Ν. Ψυχικο μέχρι την Κιφησιά με το ποδήλατο. Ήταν σχεδον 20χλμ πηγαινε-ελα....
--παιδία σορρυ, αλλα αλλαζω σε greeklish giati me trelane to pliktrologio... einai 2 to prwi... prepei na koimithoume...

loipon, einai megali apolafsi to prwino podilato. Egw idrwnw genika poly alla den eixa provlima me to podilato... foras rouxa elafria kai stegnwneis amesws... to xeimwna tha krywneis sthn arxh alla MHN skepasteis giati se 5 lepta tha eisai sthn teleia thermokrasia. Episis poly kalo einai oti exeis anifora sto phgaine kai katifora sto ela. Meta thn douleia einai ligo agkaria h anifora alla h katifora sou katharizei to myalo.

To allo pou prepei na exeis ypopsin sou einai oti einai sinitheio to podilato to kathimerino. Egw phgaina 1.5 xrono etsi kathe mera, vreksei xionisei... kapoia periodo, gia agnwsto logo arxisa na phgainw me aftokinito (taxi) kai kaloematha kai meta apo 2 mines sinitheias mou fainotan vary na ksanarxisw. Piestika kai meta apo 1 evdomada hmoun pali opws prin... Me liga logia, 1-2 evdomades isws to prwi, me tin tsimpla sto mati h idea tou podilatou den se gemizei, alla pistepse me, kane ypomoni kai tha deis oti mpainei sto programma, stamatas na to vlepeis san agkaria kai ginetai apolafsi.

Afta! kalo vrady kai sorry gia ta greeklish....

tp

marinero
Απών/απούσα

to kafsaerio den me enoxlei idietera otan katevainw athina. Me to treksimo den to niwtheis kai poly.

Afto pantws pou tha se symvouleva einai na pareis ena podilataki kalo, an exeis thn oikonomiki dinatotita, gia na exeis kai ena parapanw kinitro na to kavaliseis.
tp

Inferno
Απών/απούσα

Κάνω σχεδόν κάθε μέρα Ν. Φάληρο - Πεδίο του Άρεως με το ποδήλατο.
Είναι απλά μια συνήθεια. Δύσκολη στην αρχή μεν αλλά μετά δεν το αφήνεις.
Στο Ν. Φάληρο οι καινούριοι μόνο που δεν έχουμε παίξει ξύλο Κυριακάτικα για το πρώτο βαγόνι!!!! Πρόσφατα όμως είδα ότι είναι πιο χαλαροί. Μαθαίνουν φαίνεται, απλά πρέπει να τους δοκιμάσεις να δεις αντιδράσεις.
Θα ιδρώσεις! Αυτή η μικρή αλλά συνεχόμενη κλίση δε σε αφήνει να κουλάρεις καθόλου στη διαδρομή ειδικά όσο πλησιάζεις Αθήνα κέντρο (από Θησείο και μετά) θα νιώθεις και τη ζέστη της πόλης πιο έντονα (λέγε με καυσαέριο).
Οπότε έχε μαζί σου μια μπλούζα εφεδρεία για αλλαγή μόλις φτάσεις στη δουλειά. Γενικά όταν δροσίσει ο καιρός, όταν ξεκινάς να φοράς ρούχα που να νιώθεις αρκετή δροσιά (μη σου πω και κρύο) και όχι ρούχα που να νιώθεις άνετα πριν καβαλήσεις. Σε 5 λεπτά θα είσαι οκ, αλλιώς θα σκάσεις και θα ιδρώσεις πολύ γρηγορότερα!
Πάντως με το καυσαέριο δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε εγώ...

ofios
Απών/απούσα

Eπειδή και εγώ ιδρώνω πολύ, αν χρειαστεί να μετακινηθώ πολύ και μετά με ενοχλεί το ότι κολλάει ο λαιμός μου, χρησιμοποιώ τα υγρά μαντηλάκια του LIDL , αυτά που είναι για μωρά (..τρομάρα μου..), που είναι και πολύ φτηνά και πολύ υγρά και δροσιστικά.
Τώρα σε ό,τι αφορά το καυσαέριο, υπάρχει μια μελέτη που μιλάει σχετικά με το πόσο λίγο καυσαέριο βρίσκεται στους πνεύμονες ενός ποδηλάτη μετά από ποδηλασία σε υψηλές συγκεντρώσεις καυσαερίου. Θα ψάξω και αν βρω κάτι θα το κρεμάσω στο site.

vachalia
Απών/απούσα

Γι'αυτό και πηγαίνω με πρόχειρα ρούχα και αλλάζω στο γραφείο (πρέπει να φοράμε πουκάμισα, σακάκια κ.λπ). Πάντως είναι θέμα συνήθειας. Εγώ τις πρώτες φορές υπέφερα (Π.Φάληρο-Ν.Σμύρνη, 4χλμ) ως προς το λαχάνιασμα, αλλά δεν άργησαν να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα. Είναι μέχρι να φας το κόλλημα!

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Έχε μια αλλαξια ρούχα μαζί σου. Βάζε και ταλκ γενικά για να μαζεύει τον ιδρώτα.

Για το καυσαέριο βρες ένα μη κεντρικές διαδρομές. Ακόμα και να γλυρώσεις το καυσαέριο πάλι θα βρωμάς από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Ποδηλάτες / Ποδηλάτισσες …

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις !

Για το θέμα του ιδρώτα είμαι πολύ τυχερός λόγο ότι ένα συγγενικό μου πρόσωπο μένει ακριβώς δίπλα και θα μπορώ να κάνω ένα ντουζακι πριν πάω !
+
Ότι πηγαίνω απόγεμα στη δουλεία το οποίο δεν σημαίνει τσίτα με την τσιμβλα στο μάτι ! (όχι ότι θα είχα πρόβλημα !)

Το θέμα μου είναι πως έχω κόψει τα Καρέλια (τσιγάρο) εδώ και 2 χρόνια … μην αρχίσω να κάνω ΤΟΥΟΤΑ τώρα …

Οπότε "ofios" περιμένω τα αποτελέσματα της έρευνας !

Πόση ώρα να υπολογίζω από το Πασαλιμανι ως το Hilton ?

Και από θέμα ασφάλειας τι γίνετε ? θα γυρνάω το βραδάκι πίσω οπότε πέρα από το ένα φωτάκι που αναβοσβήνει τι άλλο θα ήταν καλό να έχω ? Εσείς τι χρησιμοποιείτε ?

Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας …

Πλάτων

spirosta
Απών/απούσα

Σχετικά με φώτα δες και εδώ
http://www.podilates.gr/node/2279

Απαραίτητα φως μπροστά και πίσω. Μην παραμελήσεις το μπροστά. Είναι εξίσου απαραίτητο διότι πρέπει να σε βλέπουν όταν είσαι πίσω ή πλάι από ένα αμάξι..

Inferno
Απών/απούσα

Περίπου 35-40 λεπτά το υπολογίζω με καλό ρυθμό.
45 πιο χαλαρά. Αλλά πρέπει να το κάνεις και μια φορά δοκιμαστικά γιατί εγώ το κάνω με άλλους ρυθμούς, αν εσύ ξεκινάς τέτοιες διαδρομές τώρα, ίσως να πας πιο χαλαρά.

Φώτα οπωσδήποτε... και πήγαινε από τους δρόμους δίπλα στις γραμμές του τρένου που δεν έχουν κίνηση για να αποφύγεις Πειραιώς πχ.

Δες εδώ κάποιους καλούς δρόμους για να αποφεύγεις κεντρικούς όσο γίνεται
http://www.bikely.com/maps/bike-path/36435

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

είχε έρθει φίλος με γκρουπ από το Σκάκι στον Πειραιά μέχρι Πεδίο του Άρεως.
Δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα και δεν χρείάστηκε να πα΄ρουν κανένα κεντρικό δρομο. Τους βόλεψε αρκετά η Θεσσαλονίκης.

Λογικά δεν θα έχεις θέμα ασφάλειας. Μπες google maps ή driveme ή ploigos ή όπου αλλού και βρες μια διαδρομή να σε βγάζει στον ΗΣΑΠ του Θησείου.

Από εκεί θα πάρεις όλον τον πεζόδρομο της Αεροπαγίτου και θα βγεις στήλες Ολύμπιου Διός, θα συνεχίσεις είτε όπως πάει το Τραμ είτε μέσα από το πάρκο και θα βγεις Καλλιμάρμαρο.

Από εκεί είσαι μια ευθεία μέχρι το Hilton. Κάπως έτσι θα το πήγαινα εγώ.

vang
Απών/απούσα

A. με το καυσαέριο στο κέντρο τι γίνετε ??? Θα έχω ιδρώσει, θα έχω λαχανιάσει θα προσπαθώ να τραβήξω οξυγόνο και στο τέλος θα ρουφάω καυσαέρια ???

Το ότι όταν είσαι στούς δρόμους της Αθήνας εκρίθεσαι σε καυσαέρια και άλλους μολυντές δέν το αμφισβητεί κανείς...

Αυτό πού κάνει πολύ κόσμο να ανησυχεί είναι ότι με το ποδήλατο θα αναπνέει βαθύτερα και ίσως έτσι βλάπτεται περισσότερο...

Από τις σχετικές μελέτες ( η μία έγινε σε ποδηλατικούς κούριερ) δέιχνουν ότι απ ότι φαίνεται ό ποδηλάτης δέν εκτίθεται περισσότερο από τον καθήμενο μέσα σε όχημα στό καυσαέριο.
http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=18204918
Δέν κατάφερα να βρώ το πλήρες άρθρο αλλά φαντάζομαι ότι η σύγκριση γίνεται στην μονάδα τού χρόνου Δηλαδή μιά ώρα έκθεση ο ποδηλάτης , μιά ώρα έκθεση ο επιβάτης...

Πρέπει να λάβουμε τότε υπ όψη και τα παρακάτω...

1. Για συγκεκριμένη διαδρομή η ώρα που χρειάζεται με ποδήλατο είναι συνήθως πολύ λιγότερη από την ώρα που χρειάζεται με το αυτοκίνηγτο. ¨Αρα ο ποδηλατης εκτίθεται λιγότερο ( και νευριάζει λιγότερο)
2. Ο ποδηλάτης έχει την δυνατότητα επιλογής λιγότερο φορτισμένων διαδρομών ( μικρότεροι δρόμοι με λιγότερη κυκλοφορία, πάρκα κλπ) Αρα ο ποδηλάτης εκτίθεται και εδώ λιγότερο.
3. Να συνυπολογιστούν εδώ τα υπόλοιπα οφέλη υγείας σωματικής και πνευματικής πού προέρχονται από την καθημερινή άσκηση.

Να άλλη μιά μελέτη στο Λονδίνο
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11712603?dopt=Abstract

Για όσους δυσκολέυονται με τα Αγγλικά παραθέτω την ουσία..
In the fixed-route study, the cyclists had the lowest exposure levels, bus and car were slightly higher, while mean exposure levels on the London Underground rail system were 3-8 times higher than the surface transport modes. There was significant between-route variation, most notably between the central route and the other routes.
Στην μελέτη συγκεκριμένης διαδρομής, οι ποδηλάτες είχαν τα μικρότερα επίπεδα έκθεσης, λεοφωρεία και αμάξια ήταν λίγο υψηλότερα, ενώ τα επίπεδα έκθεσης στον underground (metro), ήταν 3-8 φορές υψηλότερα από τα μέσα μεταφοράς επιφανείας. Υπήρξε σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ διαφορετικών διαδρομών, κυρίως μεταξύ κεντρικών και άλλων διαδρομών.
Να και μία εξήγηση τού φαινομένου..και απάντηση στό ίδιο ερώτημα
http://www.grist.org/advice/ask/2005/09/28/bicycling/

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Για όσους δυσκολέυονται με τα Αγγλικά παραθέτω την ουσία..
In the fixed-route study, the cyclists had the lowest exposure levels, bus and car were slightly higher, while mean exposure levels on the London Underground rail system were 3-8 times higher than the surface transport modes. There was significant between-route variation, most notably between the central route and the other routes.
Στην μελέτη συγκεκριμένης διαδρομής, οι ποδηλάτες είχαν τα μικρότερα επίπεδα έκθεσης, λεοφωρεία και αμάξια ήταν λίγο υψηλότερα, ενώ τα επίπεδα έκθεσης στον underground (metro), ήταν 3-8 φορές υψηλότερα από τα μέσα μεταφοράς επιφανείας. Υπήρξε σημαντική διαφοροποίηση μεταξύ διαφορετικών διαδρομών, κυρίως μεταξύ κεντρικών και άλλων διαδρομών.
Να και μία εξήγηση τού φαινομένου..και απάντηση στό ίδιο ερώτημα

H εξήγηση του φαινομένου βρίσκεται στο γεγονός ότι το μετρό του Λονδίνου έχει τον πιο ελεεινό εξαερισμό που υπάρχει σε μετρό πόλης, χώρια που είναι σκαμμένο σε πολλά επίπεδα που κάποια από αυτά έχουν φτιαχτεί τον προηγούμενο αιώνα. Γενικότερα είναι ελεεινό, βρίθει από αρουραίους και μούχλα και λογικό είναι να μην είναι και ότι πιο υγιεινό μπορεί να σου συμβεί.

Πάντως πιστεύω ότι το καυσαέριο είναι ένα θέμα έτσι και αλλιώς, αφού ότι και να λένε οι μελέτες τα μικροσωματίδια σου τα αναπνέεις είτε είσαι πάνω στο ποδήλατο είτε μέσα στο αυτοκίνητο.
Το καλύτερο θα ήταν να αναπνέουμε καθαρό αέρα αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, τουλάχιστον στην Αθήνα αν δεν κλείσει το κέντρο για όλα τα αυτοκίνητα και φορτηγά ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ( με κεφαλαία γιατί αναφέρομαι σε πλήρες κλείσιμο του κέντρου).
Διαφορετικά και εάν επιθυμούμε να αναπνέουμε καθαρό αεράκι πάνω και κάτω από το ποδήλατο μία είναι η λύση.
Μάσκα, αναπνευστήρας και φιάλη οξυγόνου.. ( λέμε τώρα! ) :D .

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Τα ευχαριστώ και τα συγχαρητήρια μου προς όλους σας !
Πραγματικά έχω βοηθηθεί πάρα πολύ από το forum και τις απαντήσεις σας ...

Νομίζω πως με την Θεσσαλονίκης θα είναι μια πολύ καλή διαδρομή !

Έχει κάνεις σας δοκιμάσει κάτι τέτοιο ??

"respro bicycle mask"

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=8650

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Κοίτα, υπάρχουν οι εξής λύσεις για τα καυσαέρια.

α. H μάσκες της Respro. Είναι σχετικά ακριβές, έχουν σχετικά ακριβά φίλτρα, αν της πάρεις από Ελλάδα είναι πανάκριβες. Έχουν τριών ειδών φίλτρα, ένα για καυσαέρια, ένα για αέρια απο φυτοφάρμακα και τέτοια, ένα συναδιαστικό.

β. Φουλάρι. Κλασσική λύση, οικονομικό, σου κόβει σκόνη.

γ. Μάσκες μιας χρήσης. Είναι πάμφθηνες (3-5 ευρώ), αγοράζεις 10 τέτοιες αντί για μια Respro, έχουν και αυτές βαλβίδες.

Από εκεί και μετά οι μάσκα πρέπει να ακολουθεί το πρότυπο FFP που ορίζει την διαπερατότητα από σωματίδια. Η Respro είναι FPP1 που είναι και το πιο χαμηλό, σε μάσκες μιας χρήσης παίζει FPP1, 2 και 3. Πάντως με όλες θα σκάσεις αλλά η Respro έχουν καλύτερη εφαρμογη.

Το ζυγίζεις και βλέπεις.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

η 3m βγάζει κάτι μάσκες για αυτήν την δουλειά που ειναι για κάποιες ώρες λειτουργίας
και ειναι με βαλβίδα για να μπορείς να αναπνέεις
δεν ξέρω τιμή αλλά στο site της 3m παίρνεις τηλέφωνο και μαθαίνεις πληροφορίες
δεν θυμάμαι modelo για να δούμε χαρακτηριστικά

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Νομίζω πως με την Θεσσαλονίκης θα είναι μια πολύ καλή διαδρομή !
Έχει κάνεις σας δοκιμάσει κάτι τέτοιο ??

Δες και στον χάρτη πως θα βγαίνεις στη Πειραιώς απο Θεσσαλονίκης. Αξίζει αυτος ο δρόμος γιατι δενέχει σχεδόν καθόλου αυτοκίνητα και ειναι τελειως επιπεδος. Απο Θησείο προς τα κάτω πας απο την δεξιά μεριά του τραίνου (έχεις τις ραγες αριστερά) και ανεβαίνοντας πας απο την άλλη, με μια παρακαμψη που πας λιγο στην Πειραιώς για να περάσεις το ποτάμι (Κηφισσός) και μετα ξαναπιάνεις την Θεσσαλ. έχοντας τις ραγες στα δεξιά έως τον Ταυρο που περνας πανω απο τη γεφυρα του ΗΣΑΠ (μεσα απο τον ΗΣΑΠ) για να συνεχίσεις απο την άλλη μερια ως το Θησειο... Δες χαρτη αξίζει..

gavos
Απών/απούσα

Καλό θα ήταν γενικά να μην προτιμάμε προιόντα μιας χρήσεως..

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Το εννοείς από οικολογικής άποψης, ότι κάνουμε περισσότερα σκουπήδια;

gavos
Απών/απούσα

Ναι φυσικά!

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Το μόνο που δεν πετιέται είναι το φουλάρι.

Όλα τα άλλα είναι αναλώσιμα. Είτε μάσκα χωρίς ανταλλακτικά φίλτρα πάρεις, είτε τη Respro πάρεις πάλι κάνεις σκουπήδια.

gavos
Απών/απούσα

Καλά δεν το έχω ψάξει με τα φίλτρα, αλλά τα αναλώσιμα εν γένει δεν αποφεύγονται, το θέμα είναι να επιλέγουμε τον οικολογικότερο τρόπο!

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Θεσσαλονίκης ! ?

Με μπέρδεψες αδερφέ lyhadj ! !

Είναι δύσκολο να το δω στην πράξη για την διαδρομή ή να τυπώσω τον χάρτη (και να τον πάρω μαζί μου ?) ??
(http://www.bikely.com/maps/bike-path/36435 )

Θα ξεκινήσω δειλά δειλά από εβδομάδα να προβάρω την διαδρομή, γιατί αλλιώς … μάλλον θα μου πέσει πολύ με την πρώτη … θα δω … !

Παντός την μάσκα RESPRO θα την παραγγείλω … δεν θέλω με τίποτα καυσαέριο στα πνευμόνια μου !

Και το νέο θέμα είναι :

Τα city ποδήλατα είναι για την Αθήνα ως city ? … [έχω αρχίσει και ζαχαρώνω διάφορα κουκλιά στο net και δεν ξέρω αν κάνουν για την Αθήνα (στο εξωτερικό είναι μάλλον πιο οργανωμένα και δεν ταλαιπωρούνται τόσο όσο εδώ … )]
Ή
Να κοιτάω για ΜΤΒ (= εργάτης)

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Μαζι με τη μάσκα πάρε και φίλτρα καβάτζες να έχεις. Μην πάρεις όμως πολλά γιατί μπορεί να βγάζεις άνετα τη διαδρομή και να μην θες μάσκα τελικα.

Για το αν θα πάρεις City, Μtb ή ό,τι άλλο ρίξε μια ματία στο forum καθώς συζητήθηκε ενδελεχώς το ζήτημα αυτό.

Σίγουρα η Αθήνα δεν είναι το City που είχαν στο μυαλό τους οι εταιρίες αλλά ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει. Στην τελική θα δείς αρκετούς ακόμα και με κούρσες να μετακινούνται, οπότε μην κολλάς πολύ. Δες όλες τις κατηγορίες, δες τι σου χρειάζεται εσένα στις διαδρομές σου και μετά θα κρίνεις αν θες city, trekking, mtb ή ότι άλλο.

Η Θεσσαλονίκης είναι μεγάλος δρόμος και πάει παράλληλα με τις γραμμές του ΗΣΑΠ, έχει ελάχιστα αμάξια και δεν νομίζω να σε δυσκολέψει.

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

Sorry Που ρωτάω πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί αλλά γίνετε χαμός στο forum από thread και τα post χιλιάδες … δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω να ενημερώνομαι … gια τους τύπους των ποδηλατών ! και που χρησιμοποιούνται ! ?
Αν είναι εύκολο να μου δώσετε κάποιο link από κάποιο thread ώστε να ξεκινήσω την μελέτη … Θα με βοήθαγε πολύ … για να αποφύγουμε τις επαναλήψεις … : )

Ναι φίλτρα να πάρω …σωστά !
Αλλά δεν νομίζω να ανέβω Αθήνα ποτέ έστω και χαλαρά χωρίς αυτήν … (λέω τώρα !)

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Για αρχή δες τα παρακάτω
http://www.podilates.gr/?q=node/679
http://podilates.gr/node/2232
http://podilates.gr/node/2251

Για κλείδωμα.
http://www.podilates.gr/?q=node/711

Για όποιες απορίες ρωτάς ή ψάχνεις το forum :)

Inferno
Απών/απούσα

Θα σου φτιάξω τη διαδρομή που λέει η Λυδία. Εύκολη... αν θες τύπωσε σημεία περίεργα ή tips.
Η πιο πάνω που έστειλα είναι περισσότερο πως να πας από εσωτερικούς δρόμους (πήγαινε-έλα) και συμφέρει αν έρχεσαι ή θέλεις να βγεις παραλιακή.

Δες εδώ

Εδώ ξεκινώντας από Πειραιώς φτάνεις μέχρι να περάσεις την γέφυρα του Κηφισού, μετά πας δίπλα στις γραμμές....τσουπ Θεσσαλονίκης!
Το μόνο τρικ είναι στην διασταύρωση με την Χαμοστέρνας. Αν πας για φανάρι κάνεις τον ελιγμό που βλέπεις για να ξαναβγείς Θεσσαλονίκης στους πεζόδρομους. Μετά συνεχίζεις τέρμα και κάτω από τη γέφυρα για να βγεις Ερμού, Σύνταγμα, και πολύ βολικό στην Βασ. Σοφίας το πεζοδρόμιο που είναι αρκετά φαρδύ!
Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις τις εξής εναλλακτικές :
- Φτάνοντας Ταύρο, περνάς μέσα από το σταθμό, και με το που βγαίνεις κάνεις αριστερά και επιτόπου στροφή και ανεβαίνεις την γέφυρα. Πας ανάποδα, οπότε προσοχή, αλλά γλιτώνεις το φανάρι της Χαμοστέρνας και βγαίνεις στο ίδιο σημείο. Αυτό δες το εδώ (ίδιο σχετικά μόνο η αλλαγή στον Ταύρο)
- Περνάς πάλι μέσα από Ταύρο, και όπως βγαίνεις κάνεις αριστερά αλλά όχι στη γέφυρα, περνάς το παρκινγκ και κάνεις εκεί αριστερά στην 2η γέφυρα. Εκεί πας κανονικά αλλά πλέον είσαι στην άλλη μεριά των γραμμών (πάλι Θεσσαλονίκης λέγεται ο δρόμος). Στο τέλος του δρόμου θα συναντήσεις πάλι την Ερμού κάτω από μια γέφυρα...

platoc8
Εικόνα platoc8
Απών/απούσα

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !

contact