Πόσο βαράει ο ήλιος; - Τη γνώμη σας

47 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Το λεπόν, στην ποδηλατοπαρέα φέτος έχουμε φτάσει στο συμπέρασμα ότι φέτος ο ήλιος βαράει περισσότερο άσχημα από ποτέ, σε σημείο που να μιλάμε για ένα ακόμη νεοφανές πρόβλημα που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Άπαντες οι ποδηλάτες έχουν πιο έντονο πρόβλημα με τον ήλιο. Βγαίνοντας μεσημέρι, μετά από μία ώρα στον ήλιο τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος έχουν αρχίσει να εμφανίζουν έγκαυμα. Οι πιο ευαίσθητοι καίγονται ακόμα και στα χέρια στο πάνω μέρος από τις παλάμες. Για να βγεις πλέον μέχρι τις 6 το απόγεμα χρειάζεσαι καπέλο (το κράνος συνήθως δεν αρκεί), φουλάρι για το σβέρκο, μανίκια για τα χέρια, και μερικοί βάζουν και λύκρα στα πόδια.
Τις προηγούμενες χρονιές οι παλιότεροι βγαίναμε ακόμα και μεσημερικάτικα το καλοκαίρι (όσοι δεν μπορούσαμε άλλες ώρες λόγω δουλειάς κλπ.), αλλά βλέπουμε ότι ισχύει το "κάθε πέρσυ και καλύτερα".
Υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι έχουν ξεσκίσει την ατμόσφαιρα ήδη αρκετά με τους αεροψεκασμούς ελάττωση τρύπας του όζοντος άνοδο θεμοκρασίας κλπ., αλλά τέτοιες πληροφορίες τσιμουδιά από τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης και δεν ξέρουμε τι γίνεται.

Θα θέλαμε γνώμες και από άλλους ποδηλάτες. Εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο; Σας ενοχλεί ο ήλιος περισσότερο από προηγούμενες χρονιές;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
VAkt
Εικόνα VAkt
Απών/απούσα

ναι

:)

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

...πως ενώ το φετινό καλοκαίρι είναι ίσως από τα πιο δροσερά, παρόλα αυτά, ο ήλιος καίει πια για όλους και όχι μόνο για τους gay!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... και μάλλον θα βγω εκτός θέματος.
Θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρίκι, που παίζαμε με τον αδερφό μου στην παραλία από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα - ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, Ιούλιο και Αυγουστο.
ΟΚ, με αντιηλιακό (της πλάκας.... copertone...βάζαμε κάποια στιγμή το πρωί και δεν ξαναβάζαμε), και πάντα με καπέλο... αλλά μέχρι εκεί.
Μαυρίζαμε, αλλά ούτε εγκάυματα, ούτε τίποτα.

Επίσης, Γυμνάσιο, όταν έκλειναν τα σχολεία και πριν φύγουμε για καλοκαιρινές διακοπές, το πρόγραμμα είχε: Κουκάκι - Φωκιανός με τα πόδια, 2-2,5 ώρες μπασκετ - μετά στην Αθήνα (κέντρο) σβάρνα τα δισκοπωλεία και μετά πίσω Κουκάκι με τα πόδια. Από τις 10.00 το πρωί γυρνούσαμε κάπου στις 16.00 ντάλα μεσημέρι..... πάλι βάζαμε αντιηλιακό πριν φύγουμε από το σπίτι... και αυτό ήταν όλο....ούτε εγκάυματα, ούτε τίποτα...
[καπού εκεί πρωτοακούσαμε τις λέξεις ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ και ΚΑΥΣΩΝΑΣ... για πρώτη φορά στη ζωή μας...]

Τώρα, αρκετά χρόνια μετά (...και χωρίς μελανόματα ακόμα....) ΔΕΝ τον αντέχουμε τον ήλιο.
Ταξιδέψαμε κάποια διήμερα (3 ΣΚ συνολικά) με το ταντεμ (από αρχές Ιούνη και μετά) και σταματούσαμε κάθε 3 ώρες.... και πασαλειυόμαστε με τις ώρες....
και πάλι καήκαμε (εκεί που τελειώνει το ρούχο και αρχίζει το εκτεθειμένο στον ήλιο μέρος του σώματος).
Στο 200αρι Brevet της Θήβας, φέτος 25 Ιουνίου, είχαμε ΒΑΦΤΕΙ ΛΕΥΚΟΙ από τα αντιηλιακά. Σε κάθε control ξανααπλώναμε ένα χέρι.... έχω φωτο από τον φίλο Περικλή ΟΛΟΛΕΥΚΟ..... μιλάμε για στρώση κανονική........μέχρι τα αυτιά "ασπρίζαμε"...
Το κοκκίνισμα φυσικά δεν το γλιτώσαμε.
Το πιο γελοίο ήταν κλασσικά τα δάκτυλα/παλάμες. Καλοκαιρινά γαντάκια.... οπότε καταλαβαίνετε...
Ο φίλος Φράνκι με specialized γαντάκια απέκτησε ένα καλλιγραφικό S στις δύο παλάμες.... (κινητή διαφήμιση της specialized....).

Δεν παίζουμε με τον ήλιο. ΔΕΝ παίζουμε στον ηλιο.

panoss
Απών/απούσα

Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο ο ήλιος (και γενικά το κλίμα) χειροτερεύει, και μάλιστα τόσο που γίνεται αισθητό.
Όμως, γιατί λες ότι τα μέσα το αποκρύπτουν, η κλιματική αλλαγή δεν είναι κανένα μυστικό.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

το κοντερακι μου αυτες τις μερες αγγιζει τους 47-48 στο δρομο και με νταλα ηλιο. Φορω απαραιτητα μαντηλι μεσα απ' το κρανος και φυσικα γυαλια. Σε σημεια χωρις κινηση βγαζω το κρανος και φορω βαμβακερο καπελακι μαζι με το μαντηλι. Χτες εγινα ενα ρακος και οταν ξαπλωσα να ξεκουραστω η καρδια μου εκανε τις γνωστες αρυθμιουλες της. Γιατι δεν παθαινω εγκαυμα αν και ασπρη σαν ασπιρινη; Μα φυσικα φορω μακρυμανικα λευκα και φυσικα επισης παστωνομαι ακομα και κατω απ' τη μπλουζα με αντιηλιακο 50 βαθμων. Στο πρωτο μπανιο ειχα φορεσει ενα γυναικειο ποδηλατικο καπως αραχνουφαντο very shick μπλουζακι με αθλητικο εσωρουχο απο μεσα. Οταν γυρισα σπιτι ειχα καει και η μονη περιοχη που ηταν ανεπαφη ηταν κατω απ' το εσωρουχο. Η πλατη μου εχει ακομα το σχημα του. Να βρασω την κοκεταρια. Τωρα γυρναω ντυμενη για τη Σαχαρα. Οσο κρυβεις το δερμα τοσο πιο δροσερα! Προσωπο, χερια κλπ παστωμενη με αντιηλιακο. Χτες και σημερα παντως που γυριζει νοτιας γυρω στο μεσημερακι ειναι Θεε μου φυλαγε. Χτες και σημερα επι της Φωκιωνος που συνηθως επιανε το πολυ 36-37 ειχε 40-41 υπο σκιαν. Καλο θεματακι για κουβεντα. Τι ψεκαζουν ακριβως; Το εχω ακουσει αλλα αγνοω το τι γινεται. Επισης απο χτες να κι ο βηχας. Ξερος κι επιμονος και η θεα απ' το μπαλκονι μου γιαουρτε ομιχλωδης. Η θαλασσα δυσκολα φαινεται.

(λυπαμαι για το ατονο του κειμενου, αλλα κατι κανω λαθος κι οταν παταω τονο και φωνηεν, μαζι με τον τονο χανεται και το φωνηεν)

aldro
Απών/απούσα

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=393773

Στρώμα όζοντος: Η τρύπα φτάνει... Ελλάδα
Αθήνα

Λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών, το στρώμα του όζοντος πάνω από την Αρκτική έχει αραιωθεί κατά 40% το τελευταίο διάστημα. Όπως προειδοποίησε ο κ. Χρήστος Ζερεφός, γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, σε περίπου δύο εβδομάδες η αραίωση θα επεκταθεί και πάνω από την Ελλάδα, αυξάνοντας τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας.

«Τα αυξημένα επίπεδα της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας που μετρώνται στα μεγάλα γεωγραφικά πλάτη, αναμένεται ότι στις προσεχείς ημέρες θα παρατηρηθούν πάνω από τη Ρωσία, αλλά και πάνω από την Αλάσκα. Η αραίωση του στρώματος του όζοντος είναι εξαιρετικά μεγάλη και αναμένεται ότι στις προσεχείς μία - δύο εβδομάδες οι αέριες μάζες, οι οποίες θα κινηθούν από τα μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη προς τα μικρότερα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα μεταφέρουν αέρα με πολύ λίγο προστατευτικό όζον» δήλωσε ο κ. Ζερεφός, πρόεδρος του ΔΣ στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Όπως ανέφερε, η αραίωση-ρεκόρ στο όζον της Αρκτικής οφείλεται στις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασιών που παρατηρήθηκαν από την αρχή του χειμώνα έως τα τέλη του Μαρτίου.

«Η ακραία κατάσταση της ψύξης της κατώτερης ατμόσφαιρας και της αραίωσης του στρώματος του όζοντος οφείλεται κυρίως σε κλιματική ανωμαλία, που συνέβη στα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας τους περασμένους λίγους μήνες. Ένα μέρος της ανωμαλίας της κλιματικής πιθανόν να συνδέεται και με το εξελισσόμενο ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου», επισημαίνει.

Όσον αφορά τον κίνδυνο από την υπεριώδη ακτινοβολία, ο κ. Ζερεφός λέει πως, «έστω και αν είναι ακόμα Απρίλιος, χρειάζεται αυξημένη προσοχή στην έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα δε για τα μικρά παιδιά».

mambaa
Απών/απούσα

50-άρι αντηλιακό σε όσα σημεία του σώματος είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.
Οπωσδήποτε μπαντάνα μέσα απο το κράνος και εννοείται γυαλιά ηλίου.

Και πάλι το μεσημέρι που γυρίζω απο την δουλειά αισθάνομαι ράκος σε σχέση με το πρωί χωρίς ήλιο που κάνω την ίδια διαδρομή ανάποδα.

α! Και πολλές μικρές στάσεις κάτω απο δένδρα για νερό.
Μισό λιτρο τουλάχιστον καταναλώνω στα 15χλμ.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Επιβεβαιώνεται λοιπόν. Δε ξέρω τι να πω. Απορώ μόνο πόση καταστροφή και βλακεία χωράει αυτός ο γ... πλανήτης. Τόσο ωραίο σπίτι και να τινάζουμε στον αέρα μόνοι μας. Καποτε το στρώμα όζοντος είχε πρόβλημα μόνο πάνω από την Ανταρκτική...

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

panoss wrote:
γιατί λες ότι τα μέσα το αποκρύπτουν, η κλιματική αλλαγή δεν είναι κανένα μυστικό.

Και αυτά που "χρωστάς" δεν είναι μυστικά, όμως σού τα θυμίζουν κάθε μέρα διαρκώς...

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Ξεκινάω με τρία μεγάλα ποτήρια των 450 ml απ' το σπιτι. Ένα νερό, ένα χυμό, ένα γάλα. Για το δρομο εχω ενα παγουρι γεματο παγακια και οσο νερο περνει επίσης κι ενα ισοθερμικο ποτηρι starbucks γεμάτο κι αυτό με παγάκια κι αρωματισμένο ρούιμπος τσάϊ και λίγο μέλι, ένα είδος που περιέχει βασιλικό πολτό και γύρη. Όλα μαζί τα υγρά της διαδρομής κάνουν 1 λίτρο. Ως την ώρα που γυρίζω σπίτι έχουν αδειάσει όλα. Στο σπίτι πίνω σίγουρα άλλο ένα απ' τα μεγάλα ποτήρια νερό οξυγονομένο. Πέφτω για μια ώρα και μετά τρώω σαλάτες κυρίως και μικρή ποσότητα φαγητού. Καρπούζια και λευκόσαρκα ροδάκινα είναι το επίκαιρο πάθος μου. Πολύ δροσιστικά και μέτρια γλυκά.. Επίσης μαζί σε ισοθερμικό τσαντάκι κουβαλάω κι ένα σπιτικό μαλακό και δροσιστικό γιαούρτι με δημητριακά και ξερά φρούτα. Ανακάλυψα ότι όταν το τρώω πάντα πριν ξεκινήσω την επιστροφή (κάμποσος ανήφορος), έχω μια ευεξία. Παλιότερα έπινα μόνο υγρά κατά τη διαδρομή. Τα δημητριακά έχουν και λίγο αλατάκι και καθόλου ζάχαρη μέσα τους εκ παρασκευής. Δεν είναι μόνο γλύκα. Έχουν κι αλμύρα. Εν ολίγοις μέσα στην ποδηλατική μέρα καταναλώνω 3200ml υγρών, μαζί με το ποτήρι νερό πριν τον ύπνο.

Παρεμπιπτόντως κάπου σε κάποιο πανεπιστήμιο της Σκωτίας κατόπιν έρευνας βρήκαν ότι όσοι πίνουν πολύ νερό λόγω εντατικής άσκησης κλπ κινδυνεύουν από πτώση του Νατρίου, αλλά και εγκεφαλικά οιδήματα. Προσοχή λοιπόν. Νάτριο στο μενού μιας ποδηλατικής μέρας κι όχι τόόόσα γλυκά. Το λέω στον εαυτό μου πρώτα απ' όλα, γιατί πέφτω ανερυθρίαστα στην αμαρτία των παρφέ παγωτών στη μέση ή στο τέλος της διαδρομής.

xifias
Απών/απούσα

mambaa wrote:

α! Και πολλές μικρές στάσεις κάτω απο δένδρα για νερό.
Μισό λιτρο τουλάχιστον καταναλώνω στα 15χλμ.

μισο λιτρο ειναι λιγο βεβαια παει αναλογα τα κεφια.εγω σφηνωνω μια μεγαλη μπουκαλα νερο στη θηκη αφου πρωτα την εχω παγωσει μισογεματη κ συμπληρωνω με βρυσης.δροσερο νερο για καμια ωρα περιπου.επισης βοηθαει παρα πολυ το εξης,ακομα κ αν το νερο μου γινει κατουρο κ δε πινεται,λουζομαι βρεχω μπλουζα γινομαι παπι,κ μολις βρω παγωμενο σε περιπτερο αγοραζω.θεωρω οτι ξεκουραζει τον οργανισμο γιατι δεν αναγκαζεται να βγαλει ιδρωτα για να δροσιστει.

υπ ευθυνη σας ομως,μη μου πει κανεις "πλευριτωθηκα"!

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

xifias wrote:
mambaa wrote:

α! Και πολλές μικρές στάσεις κάτω απο δένδρα για νερό.
Μισό λιτρο τουλάχιστον καταναλώνω στα 15χλμ.

μισο λιτρο ειναι λιγο βεβαια παει αναλογα τα κεφια.εγω σφηνωνω μια μεγαλη μπουκαλα νερο στη θηκη αφου πρωτα την εχω παγωσει μισογεματη κ συμπληρωνω με βρυσης.δροσερο νερο για καμια ωρα περιπου.επισης βοηθαει παρα πολυ το εξης,ακομα κ αν το νερο μου γινει κατουρο κ δε πινεται,λουζομαι βρεχω μπλουζα γινομαι παπι,κ μολις βρω παγωμενο σε περιπτερο αγοραζω.θεωρω οτι ξεκουραζει τον οργανισμο γιατι δεν αναγκαζεται να βγαλει ιδρωτα για να δροσιστει.

υπ ευθυνη σας ομως,μη μου πει κανεις "πλευριτωθηκα"!

Δεν το συζητώ για να χύνω νερά πάνω μου. Εγώ γίνομαι σούπα στο κεφάλι από ιδρώτα. Το σώμα είναι φυσιολογικό έως χαμηλών εκκρίσεων. Το κεφάλι είναι χαοτικό. Χωρίς μαντήλι έρχεται ένα μίγμα ιδρώτα κι αντιηλιακού και χύνεται ως ρυάκι στα μάτια μου που τσούζουν και βράσε ρύζι. Μάλιστα το μαντήλι κατακούτελα και γύρω γύρω, κάτι σαν μουσουλμάνα ας πούμε. Γελοίο; Τι να κάνουμε. Είπαμε η κοκεταρία πληρώνεται ακριβά σε κάποιες περιπτώσεις.

panoss
Απών/απούσα

wheelofortune wrote:
xifias wrote:
mambaa wrote:

α! Και πολλές μικρές στάσεις κάτω απο δένδρα για νερό.
Μισό λιτρο τουλάχιστον καταναλώνω στα 15χλμ.

μισο λιτρο ειναι λιγο βεβαια παει αναλογα τα κεφια.εγω σφηνωνω μια μεγαλη μπουκαλα νερο στη θηκη αφου πρωτα την εχω παγωσει μισογεματη κ συμπληρωνω με βρυσης.δροσερο νερο για καμια ωρα περιπου.επισης βοηθαει παρα πολυ το εξης,ακομα κ αν το νερο μου γινει κατουρο κ δε πινεται,λουζομαι βρεχω μπλουζα γινομαι παπι,κ μολις βρω παγωμενο σε περιπτερο αγοραζω.θεωρω οτι ξεκουραζει τον οργανισμο γιατι δεν αναγκαζεται να βγαλει ιδρωτα για να δροσιστει.

υπ ευθυνη σας ομως,μη μου πει κανεις "πλευριτωθηκα"!

Δεν το συζητώ για να χύνω νερά πάνω μου. Εγώ γίνομαι σούπα στο κεφάλι από ιδρώτα. Το σώμα είναι φυσιολογικό έως χαμηλών εκκρίσεων. Το κεφάλι είναι χαοτικό. Χωρίς μαντήλι έρχεται ένα μίγμα ιδρώτα κι αντιηλιακού και χύνεται ως ρυάκι στα μάτια μου που τσούζουν και βράσε ρύζι. Μάλιστα το μαντήλι κατακούτελα και γύρω γύρω, κάτι σαν μουσουλμάνα ας πούμε. Γελοίο; Τι να κάνουμε. Είπαμε η κοκεταρία πληρώνεται ακριβά σε κάποιες περιπτώσεις.


'Κοκεταρία' εννοείς:
'Το σώμα είναι φυσιολογικό έως χαμηλών εκκρίσεων. Το κεφάλι είναι χαοτικό. Χωρίς μαντήλι έρχεται ένα μίγμα ιδρώτα κι αντιηλιακού και χύνεται ως ρυάκι στα μάτια μου που τσούζουν και βράσε ρύζι. Μάλιστα το μαντήλι κατακούτελα και γύρω γύρω, κάτι σαν μουσουλμάνα ας πούμε.'

xifias
Απών/απούσα

wheelofortune wrote:
Χωρίς μαντήλι έρχεται ένα μίγμα ιδρώτα κι αντιηλιακού και χύνεται ως ρυάκι στα μάτια μου που τσούζουν και βράσε ρύζι.

μη ξαναβγαλεις τα φρυδια σου!αν ταφησεις κ γινεις σα τον καραμανλη 8α πετυχεις καποια στεγανοτητα.γιαυτο ειναι εκει.

mambaa
Απών/απούσα

xifias wrote:
wheelofortune wrote:
Χωρίς μαντήλι έρχεται ένα μίγμα ιδρώτα κι αντιηλιακού και χύνεται ως ρυάκι στα μάτια μου που τσούζουν και βράσε ρύζι.

μη ξαναβγαλεις τα φρυδια σου!αν ταφησεις κ γινεις σα τον καραμανλη 8α πετυχεις καποια στεγανοτητα.γιαυτο ειναι εκει.

Επίσης προσωπικά επειδή έχω τρίχες στα πόδια έχω δει ότι βοηθάει αυτό.
Δεν καίγονται τόσο εύκολα ακόμα και αντηλιακό να μην έχω βάλει.
Κι επίσης κάνει ένα μαύρισμα σαν παραλλαγής ένα πράμα.. χουχουχου...

Οπότε αφήστε αξύριστα πόδια... !! αχαχαχα...

Μετά όμως μην ακούσω το forum να πεί οι ποδηλάτισες δεν μας ελκύουν !!
Εγώ αντηλιακές συμβουλές έδωσα.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Τον ιδρώτα στα μάτια προσέξτε. Έχει οξέα που κάνουν ζημιά στο μάτι (βασικά ο ιδρώτας είναι απέκκριση και άσε τι έχει μέσα). Πράγματι γι΄ αυτό έχουμε τα φρύδια. Όταν όμως ανεβαίνεις στο ντάλα ήλιο και με καπέλο που το κεφάλι δεν αναπνέει, και τρέχει ποτάμι, χρειάζεται και εκεί το μανίκι για να τον σκουπίζεις συνέχεια.

Καλά ε, θα τα διαβάζει αυτά κάνας αρχάριος και μην τον είδατε ποτέ σε ανηφόρα τον Παναή.

Πάντως ρε παιδιά, το τι αξίζει εκείνη η στιγμή που φτάνεις ψηλά στο βουνό στη πηγή με το κρύο το νερό, και χώνεις τα μούτρα στη δροσιά. Άλλο πράμα! Priceless.-

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Αν είμαι πρωινός ποδηλάτης, πράγμα σπάνιο, μέχρι τις 10 περίπου φοράω κοντομάνικο. Μετά τις 10 περίπου, καλύπτω τα χέρια μου οπωσδήποτε, μέχρι και την άκρη των δακτύλων.

Επιπλέον φοράω και μακρύ φορμάκι στα πόδια. Επίσης το κεφάλι το έχω καλυμένο μέχρι και τον σβέρκο (όχι αναγκαστικά με κράνος).

Κι εγώ πιστεύω ότι ο ήλιος είναι πολύ δυνατός, πολύ πιθανόν μάλιστα αυτό να το έχω παρατηρήσει περισσότερο φέτος.

Αυτά μέχρι τις 18:30 περίπου. Μετά τις 18:30 μπορώ να περάσω σε καλοκαιρινό mode.

Εν ολίγοις δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω ποδήλατο χαλαρός και αεράτος.

Τα αντιηλιακά δεν τα βάζω λόγω ευερεθιστότητας. Αλλά και να τα έβαζα, δεν θα τα εμπιστευόμουν. Και τα πιο δυνατά, όχι πάνω από μισάωρο.

Σχετικά με τους ψεκασμούς συγκεκριμένα, δεν ξέρω καθόλου αν ισχύει ή δεν ισχύει. Δεν αποκλείω να ισχύει όμως.

lefkal
Εικόνα lefkal
Απών/απούσα

Είπαμε σήμερα με ένα φίλο να ανέβουμε λίγο στη Υμηττό για μια χαλαρή βολτούλα. Φτάσαμε στους πρόποδες και φύγαμε... Η ζέστη απίστευτη ιδρώτας έφευγε από παντού. Κοιτάξαμε τη θερμοκρασία στο κοντεράκι και έγραφε 42βαθμούς!
H τρίτη φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια σκιά που βρήκαμε http://www.sports-tracker.com/#/workout/Lefteris/c9cgj6bu739c5doi απίστευτη ζέστη και ήλιος!!!!

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Αυτό με τα μάτια είναι sos για μένα με τον εκ θυρεοειδή εξόφθαλμο, γι' αυτό έχω λάβει τα μέτρα μου. Όσο για τα φρύδια είναι στη θέση τους άβγαλτα όλη μου τη ζωή. Η μόνη αλλαγή είναι ότι έχω εγκαταλείψει εδώ κι ένα χρόνο το πανκ κούρεμα κι έχω μαλλιά, που κάποια θερμορύθμιση κάνουν. Γυρίζω δηλαδή αργά και σταθερά στη φυσική μου κατάσταση και φιλοδοξώ να ικανοποιήσω της γιαγιάς μου την επιθυμία (θαύμαζε τον ατίθασο θύσανο που είχα ως μια σταλιά άνθρωπος). Να πεθάνω με μακριά μαλλιά. Αλλά τώρα τι γράφεις άνθρωπε για ανήφορους και πηγές! Εδώ εμείς οι πληβείοι του άστεως μιλάμε για ιδρώτα συν τη μάκα της καπνιάς (α, ξέχασα ν' αναφέρω τη μάσκα σαν απαραίτητο αξεσουάρ) απ' τους συνοδοιπόρους μας όχι στο βουνίσιο μονοπάτι όπως εσείς (μου σπας το ηθικό αδελφέ κάθε φορά που περιγράφεις τις βουνίσιες διαδρομές σου) αλλά στους δρόμους με τα νεύρα και τον οδικό τσαμπουκά. Η αντίστοιχη πηγή δική μου είναι η ΘΑΛΑΣΣΑ. Εκεί τα ξεπλένω όλα και μετά δόστου πίσω στα ίδια. Πάντως έχω δυο χρόνια που για οικογενειακούς λόγους δεν πάω διακοπές και προσπαθώ να μη με σταματάει το καμίνι. Δουλεύει καλά για την ώρα το σύστημα. Έχω ειδική καρνταρόμπα για την έξοδό μου στους 47 κι ας πέφτω ξερή μετά. Όμως βρε παιδιά ονειρεύομαι τις βόλτες στο κρύο. Ανοίγει το πνευμόνι σου κανονικά. Βάζεις τα φλισάκια σου ελαφριά και ζεστά και τρέχεις σαν αιθέρας. Τούτο δω σου δίνει δέκα τόνους βάρος να σηκώνεις. Κακά τα ψέματα.

Αρχάριοι, αν διαβάζετε, μιλάμε για αρώστια. Μαζοχισμό σε όλο του το μεγαλείο... Αστειεύομαι φυσικά. Είναι φανερό οτι η χαρά είναι ΧΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

lefkal wrote:
Είπαμε σήμερα με ένα φίλο να ανέβουμε λίγο στη Υμηττό για μια χαλαρή βολτούλα. Φτάσαμε στους πρόποδες και φύγαμε... Η ζέστη απίστευτη ιδρώτας έφευγε από παντού. Κοιτάξαμε τη θερμοκρασία στο κοντεράκι και έγραφε 42βαθμούς!
H τρίτη φωτογραφία τραβήχτηκε σε μια σκιά που βρήκαμε http://www.sports-tracker.com/#/workout/Lefteris/c9cgj6bu739c5doi απίστευτη ζέστη και ήλιος!!!!

Παιδιά είναι μύθος ότι η παραθαλάσσιες περιοχές είναι δροσερές. Τα 47άρια τα έχω φάει σε σημεία όπως η Φιλαδέλφεια και το Μοσχάτο. Αν Φιλαδέλφεια=θερμή περιοχή στην ενδοχώρα της Αττικής, το Μοσχάτο δίπλα στη θάλασσα τι σας λέει; Αυτό με τη θερμοκρασία στο κοντεράκι μ' έχει βοηθήσει να καταλάβω, ότι η Κυψέλη δεν είναι το θερμότερο μέρος της Αθήνας. Η Πλάκα είναι, ας πούμε κι ας είναι τόσο ειδυλιακή με χαμηλά σπιτάκια κλπ. Το λεγόμενο ιστορικό κέντρο γενικά είναι ένα πραγματικό καμίνι. Και παρα λίγο να το ξεχάσω, συγνώμη Πειραιώτες, η Πειραϊκή!!! Ποιός θα το'λεγε!!! Η γλυκιά μου Πειραϊκή δεν ενδείκνυται καθόλου σε ζεστό και υγρό καιρό. Αντίθετα είναι ιδανική με κρύο και άνεμο. Η θέα της θάλασσας δε μοναδική!!!

Alexlink
Απών/απούσα

Και γι' αυτόν τον λόγο θεωρώ καλύτερη την ποδηλασία τον Χειμώνα! Ούτε ιδρώτας, ούτε ήλιος να σε χτυπάει και καθαρότερος αέρας με περισσότερο οξυγόνο. Άσε που στην πολύ ζέστη πέφτουν οι αποδόσεις!
Ναι, το έχω παρατηρήσει και εγώ ότι είναι πιο δυνατός από τις άλλες χρονιές! Το ότι δεν μιλάνε για την κλιματική αλλαγή τα ΜΜΕ δεν σημαίνει ότι εξαφανίστηκε το πρόβλημα. Ακόμα και οι επιστήμονες είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον του κλίματος!
Ασχετο, όμως, στην ποδηλασία πολλούς τους πειράζει ο ήλιος αλλά στις παραλίες μέρα μεσημέρι βλέπεις γεμάτες παραλίες από άτομα που > κάτω από τον ήλιο!! Συγνώμη αλλά αυτούς τους λυπάμαι, παρά τις αυξημένες προειδοποιήσεις αυτόν τον καιρό. Τα ΜΜΕ επίσης δεν δείχνουν στατιστικές από καρκίνους τους δέρματος που αυξάνονται κάθε χρόνο!!
Στο θέμα...ναι, επειδή ο ήλιος έχει γίνει πιο δυνατός γι' αυτό κάνω το απόγευμα και βράδυ ποδήλατο! Αν ανεβαίνεις Υμηττό ακόμα καλύτερα, η θερμοκρασία πάνω ψηλά πέφτει αισθητά σε σχέση με το υπόλοιπο λεκανοπέδιο και είναι πολύ δροσερά
Εάν χρειαστεί για κάποιο λόγο (εκτός άθλησης) να πάω το μεσημέρι, τότε παίρνω και τα απαραίτητα μέτρα

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

i.alli.ellatha wrote:

Καλά ε, θα τα διαβάζει αυτά κάνας αρχάριος και μην τον είδατε ποτέ σε ανηφόρα τον Παναή.

....και που να δεις τι λένε οι ηλεκτρικοί....

Πάντως και εμένα μου φαίνεται οτι απο πέρσυ ο ήλιος καίει-σε βράζει- πιο πολύ απο ότι παλιά. Παλιά, καύσωνας ξεκαύσωνας δεν αισθανόσουνα τόσο έντονο το κάψιμο. Εμένα δεν με πολυνοιάζει συνήθως η ζέστη και την προτιμώ 1000 φορές απο το κρύο και μου κάνει εντύπωση που μερικές φορές τα 1-2 τελευταία χρόνια αισθάνομαι αυτό που λένε "αποπληξία"... Ευτυχώς υπάρχει ακόμα το δροσερό βοριαδάκι στην χώρα μας και ευτυχώς δεν έχουμε υγρασία-κουφόβραση...
Επίσης έχω την εντύπωση οτι με στραβώνει ο ήλιος πολύ περισσότερο από παλαιότερα....

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

lyhadj wrote:
...και ευτυχώς δεν έχουμε υγρασία-κουφόβραση...

...να μιλάς για την πόλη σου! (από το: speek for your self)

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

kwstis34 wrote:
...speek for your self

Γύρω στο 1990 Αθήνα ανάβαση Πάρνηθας κατακαλόκαιρο η ζέστη ήταν απίστευτη και ένα ΙΧ με συνάντησε στην ανάβαση και ρώτησαν αν θέλω να με ανεβάσουν και όταν τους είπα ότι το απολαμβάνω με κοιτούσαν με μισό μάτι! Μάλλον θα νόμισαν ότι δραπέτευσα από το Δαφνί...

Σήμερα τι θα νόμιζαν;

xifias
Απών/απούσα

εχω παρατηρησει το εξης σχετικα με τον ηλιο,τουλαχιστον μεχρι περσι,οτι στην επαρχια κ συγκεκριμενα κερκυρα ο ηλιος ζεματαει κυριολεκτικα,κατι που εδω αθηνα δεν το ενιωθα τοσο ολα τα χρονια.το αποδιδω στο νεφος κ το καυσαεριο κατα τη γνωμη μου που ισως κανει κατι σαν φιλτραρισμα(?).

magmike
Απών/απούσα

Το πόσο καίει ο ήλιος δεν είναι κάτι που το μετράς με το μάτι.Το σίγουρο είναι πως καίει και οι συνέπειες είναι άσχημες οπότε ας προστετεύεται ο καθένας όπως μπορεί καλύτερα.Εγώ ακόμα και με 30 βαθμούς βάζω τζιν όταν είναι να πεταχτώ κάπου και στα χέρια βάζω ένα καλό αντιηλιακό από φαρμακείο.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Τι εννοείται παλιά;

Όταν κυκλοφορούσαν 50% λιγότερα αυτοκίνητα
και υπήρχαν 50% λιγότερες πολυκατοικίες και
κάμποσες χιλιάδες επιπλέον στρέματα δάσους
στην Αττική;

Εγώ δεν την παλεύω γενικότερα στην Αθήνα,
ούτε πριν 15 χρόνια ούτε τώρα. Το τσιμέντο
πυρώνει, τα τζάμια και οι λάμαρίνες πυρώνουν,
ο ήλιος αντανακλά παντού, το νέφος έχει πάει
στο θεό και η ατμόσφαιρα είναι ασφυκτική.

Από Μάϊο και μετά όποτε βγαίνω έξω λαμπαδιάζω.

kynhgos77
Απών/απούσα

Εγω παλι οποτε φορουσα γυαλια ηλιου ειτε στο δρομο ειτε σε παραλια ενοιωθα οτι ζεσταινομαι περισσοτερο! Ουτε που τα εχω ξαναβαλει εδω και 2 χρονια. Δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου η αν κανω κακο αλλα πλεον δεν μπορω να τα φορεσω καθολου.

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

kynhgos77 wrote:
Εγω παλι οποτε φορουσα γυαλια ηλιου ειτε στο δρομο ειτε σε παραλια ενοιωθα οτι ζεσταινομαι περισσοτερο! Ουτε που τα εχω ξαναβαλει εδω και 2 χρονια. Δεν ξερω αν ειναι ιδεα μου η αν κανω κακο αλλα πλεον δεν μπορω να τα φορεσω καθολου.

...που λες με τα γυαλία είναι πολύ σημαντικό.

Οποτε φορούσα γυαλιά με γκρί ή πιο σκούρο φακό ένιωθα κάτι σαν μιζέρια, δοκίμασα γυαλιά με πράσινο χρώμα και δεν έιχαν καμία σχέση, με λιγότερο σκούρο φακό η απορρόφηση φαινόταν καλύτερη και δεν μου χάλαγε η διάθεση.

Τώρα φοράω με γκρί φακό αλλά όχι πολύ σκούρο και θέλω να βρώ ποδηλατικά με πράσινους φακούς.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Καλύτερα να δείτε φωτοχρωματικούς φακούς.
Πιστεύω ότι βολεύουν πάρα πολύ στην ποδηλασία
όταν ξεκινάς πρωΐ και δεν ξέρεις τι ώρα θα γυρίσεις.