Τι ρουχα ειναι καλα για ποδηλασια το χειμωνα;

24 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
belalik
Απών/απούσα

Γεια σας

Επειδή θα είστε πιο έμπειροι απο μενα, θελω συμβουλες στο εξης ζητημα:
Τι ρουχα ειναι καλα για ποδηλασια το χειμωνα;

Επειδη αρχισα ποδηλατο τον Απριλιο, μετα απο πολλα πολλα χρονια, εβγαλα μεχρι τωρα ολο το καλοκαιρι.. Αλλα σκεφτομουν τι να κανω το χειμωνα..

Μενω σε νησι, που σημαινει σχετικη ηλιοφανεια (πιο πολυ απο την Αθηνα), αλλα αρκετο αερα. Σπανια εχει πολυ κρυο.
Κανω μια στανταρ διαδρομη 4 χιλιομετρα πηγαινε, 4 ελα, για δουλεια.

Κατι παλτο και γενικα μακρυα πραγματα φανταζομαι αποκλειονται. Σκεφτομουν κοντο, ελαφρυ, αντιανεμικο μπουφανακι, οχι τιποτα ιδιαιτερο. Η κανενα πολυ λεπτο αντιανεμικο μονο; Τι προτεινετε;

Επισης, σε μεγαλυτερες βολτες, δηλαδη 20-25χλμ, οπου παιζουν ανηφορες κλπ, δηλαδη θα παιζει ιδρωτας, εκει τι να φορεσει κανεις;
Σε αυτες τις βολτες, παιζουν και στασεις, μεγαλες η μικρες, οποτε πρεπει κανεις να ειναι καπως ζεστα για να μην κρυωσει..

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Posca
Απών/απούσα

sigoura iparxoun polu kales lisis, egw tha sou pw thn pio ftinh pou kanw egw gia na pigenw sth doulia mou katharos kai stegnos.

foraw oti kai kanonika (enoite oxi makria palta litourgika rouxa mpoufan klp) kai apo pano exw ena psilo adiavroxo xoris ependish kai ena antistixo lepto adiavroxo panteloni pou foraw apo pano apo to kanoniko mou (sinolo 12e apo magazi me idi ski kai orivasias ola noname). gia ta 8klm den nomizw na thes kati parapano (gantia skoufi den ta anaferw enoounte). Episis iparxoun kati gketes gia na min vrexonte ta papoutsia ma den exw idea ti paizei me aftes.

Genika min se apasxolei an den vrexei kai an exeis toso mikres apostasis, th mesh sou ti plath sou ta xeria kai to lemo sou na exeis kalimena kai eisai ok, Olandia pou eixa paei me vromokrio me ta sinolakia tous odigousan na pane sti doulia tous kai ton dermatino to xartofilaka paramasxala, den forouse kanis stoli.

Twra gia megaliteres voltes, opos to kalokairi thes ta podilatika sou etsi ta thes kai to ximona, isos me mia megaliterh anangh gia podilatikh makrimanikh mplouza afou einai epikindinos sindiasmos o idrotas mazi me to krio aera. Egine twra prosfata ena alo post me podilatika rouxa iparxoun diafores protaseis kitakse to.

fantasmamore
Απών/απούσα

...και να πάρεις ποδηλατικά ρούχα. Δεν αναφέρομαι τόσο στα 4 χλμ που λες, όσο στις βόλτες. Είναι λεπτά, δεν κρατάν ιδρώτα (τα αντιανεμικά και τα αδιάβροχα σε κάνουν να ιδρώνεις κι ας παγώνεις στο πρόσωπο, κι έτσι και κάνεις στάση, την πνευμονία την έχεις στο τσεπάκι). Επειδή είναι ειδικά μελετημένα θα σε καλύψουν πλήρως και θα νιώθεις πολύ πιο άνετα πάνω στο ποδήλατο.
Πάντως να πάρεις οπωσδήποτε σκουφάκι που μπαίνει κάτω από το κράνος, γιατί τα βράδυα θα κρέμονται σταλακτίτες από τα αυτιά σου :)
Τα ποδηλατικά ρούχα κοστίζουν και ίσως θα έπρεπε να αγοράζονται σιγά σιγά. Αλλά αποκλείεται να μετανιώσεις για την αγορά τους!
Εναλλακτικά προσπάθησε να φοράς πολλά λεπτά ρούχα κι όχι λίγα χοντρά, ώστε να μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία στο σώμα σου, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Να μην ιδρώνεις πολύ εύκολα και να μην τρέμεις πάνω στην σέλα όταν ξεκινάς να ποδηλατείς...
Και αγόρασε (αν δεν έχεις) γάντια με μακρυά δάχτυλα, γιατί δεν ξέρω το χρώμα του ποδηλάτου σου, πάντως σίγουρα δεν θα ταιριάζει με τα μπλέμοβ δάχτυλά σου...
Ελπίζω να βοήθησα!

Υ.Γ. Αν σκοπεύεις να κάνεις μεγαλύτερες διαδρομές, μεγαλύτερης διάρκειας, αγόρασε καλύματα παπουτσιών (20ευρώ;) που θα κρατάν τα πόδια σου ζεστά γιατί αλλιώς, από κάποια στιγμή και μετά και αν βραχούν κι όλα, δεν θα τα αισθάνεσαι... Που δεν είναι καθόλου ευχάριστο!

orck
Απών/απούσα

αυτες οι οδηγιες για ποια χωρα ειναι;
κανει στην Ελλαδα τοσο πολυ κρυο;

kynhgos77
Απών/απούσα

orck wrote:
αυτες οι οδηγιες για ποια χωρα ειναι;
κανει στην Ελλαδα τοσο πολυ κρυο;

Χαχαχαχα και γω το διαβασα και πουντιασα καλοκαιριατικα.

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

έχω και γω την ίδια απορία. Μόλις πρόσφατα πήρα ποδήλατο και με προβληματίζει ο χειμωνιάτικος ρουχισμός. Οταν πριν 20 χρόνια έκανα ποδήλατο στα χανιά, έκανα μικρές αποστάσεις και δεν είχα πρόβλημα μεγάλο στον ιδρώτα. Τώρα θα διανύω μεγαλές αποστάσεις και σαφώς ιδρώτας και κρύο είναι ότι χειρότερο. (εγώ παθαίνω και συχνά ρυνιτιδα οταν ιδρώσω και φυσάει κρυος αέρας πολυ εύκολα) Τι προτίνετε για οικονομικά ποδηλατικά ρούχα? ευχαριστώ :)

belalik
Απών/απούσα

Παιδιά ευχαριστώ μέχρι τώρα, είναι αρκετή βοήθεια όσα είπατε..

Όντως τα 8 συνολικά χιλιόμετρα πηγαινε - ελα, είναι παιχνίδι, δεν με νοιάζουν τόσο. Περισσότερο ψάχνομαι για μεγαλύτερες διαδρομές, που θέλω να κάνω το χειμώνα.

Ευτυχώς στην Ελλάδα, και ειδικά στις κυκλάδες, μέχρι νοέμβριο τουλάχιστον ο καιρός είναι πάνω κάτω καλός, δεν κάνει και πολύ κρύο. Παίζει λοιπόν μετά, προς χριστούγεννα να κατέβω μια καλή βόλτα στην Αθήνα και να ψαχτώ για πιο χειμερινά ρούχα που θα χρειαστούν μέχρι Μάρτιο ..

Οπότε τα ποδηλατικά μακρυμάνικα, είναι λεπτά, κάπως εφαρμοστά, και αφήνουν τον ιδρώτα να φεύγει κάπως ? .. Αν κατάλαβα καλά... Από τι υλικά είναι κατασκευασμένα?

Φοράς κάτι από μέσα, και αν ναι, τι? Βαμβακερό απλό t-shirt πχ, ή τα ακυρώνει όλα αυτό?

Και από πάνω τι χρειάζεσαι μετά?

Ελπίζω να βγαίνουν και μονόχρωμα ποδηλατικά ρούχα, δεν μου αρέσουν αυτά με πενήντα χρώματα και ομάδες-εταιρείες-στάμπες πάνω κλπ ..

EDIT: Βρήκα ένα καλό άρθρο εδώ:

http://www.cyclist.gr/article.php?id=2237

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

μεσα απο το κολάν η το ποδηλατικό σοτσακι δεν φοράς εσώρουχο?

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Με τον καιρό θα δείς και μόνος σου τι σε βολεύει.Ποδηλατικά ρούχα δεν τα θεωρώ απαραίτητα( εχετε δεί πολύ κόσμο στο κρύο εξωτερικό που κάνουν ποδήλατο να είναι ντυμένοι με ειδικά ρούχα?)
Αυτο που πρέπει μόνο να θυμάσαι είναι το "κρεμμύδι" όπως είπε και ο φαντασμαμαορε, να φοράς πολλά και λεπτά στρώματα. Συνήθως όσο κρύο και να κάνει, με μια- δυο πεταλιές ζεσταίνεσαι, οπότε βασικά χρειάζεσαι κάποιο καλό αντιανεμικό/αδιάβροχο που να είναι διαπνέον, δηλαδή να αφήνει μεν τον ιδρώτα να βγαίνει αλλά να μην αφήνει τη βροχή να μπαίνει (ναι τελικά ίσως να χρειαστεί κάποιο "ειδικό " ρούχο) ώστε όταν κατεβαίνεις κατηφόρες να μη παγώσει ο ιδρώτας...Τα βαμβακερά συνήθως απορροφούν υγρασία και στεγνώνουν δύσκολα, οπότε αν δεν μπορείς να βάλεις κάτι στεγνό όταν φτάσεις στον προορισμό σου δεν θα αισθάνεσαι καλα. Στα πολλά κρύα βολεύουν πολύ και τα λεπτά μάλλινα εσώρουχα που ώς φυσική ίνα, είναι ωραία αίσθηση στο σώμα, μένουν πάντα στεγνά, και δεν μυρίζουν όταν ιδρώσεις όπως κάνουν τα συνθετικά..
Τώρα τελευταία έχουν βγάλει και με χρώματα οπότε δεν είναι τόσο άσχημα σαν τα μπεζ των "παπούδων" αλλά τα μπεζ αυτά είναι πολύ πιο φθηνά.
Δηλαδή στα πολλά κρύα με μια τέτοια φανέλα, μια μπλούζα, ένα λεπτό φλισάκι και ένα αντιανεμικό είσαι μια χαρά στο ποδήλατο..

fantasmamore
Απών/απούσα

δεν φοράς εσώρουχο. Αλλά το κολάν θα το βάλεις για μεγάλες αποστάσεις και κυρίως για το μαξιλαράκι του. Και πράγματι, τα συνθετικά βρομάνε πολύ όταν ιδρώσεις.
Πάντως εγώ δεν είχα τα κολάν στο μυαλό μου όταν μιλούσα για ποδηλατικό ρουχισμό, αλλά την μπλούζα και το τζάκετ. Από κάτω μπορείς να φοράς ότι σε βολεύει, εξάλλου τα πόδια είναι πάντα σε κίνηση.
Στην Ελλάδα δεν κάνει πολύ κρύο, αλλά η υγρασία (όπως στα νησιά) είναι ύπουλο πράγμα. Σίγουρα θα καταλάβεις τις ανάγκες σου μόνος σου, αφού δεν είναι όλοι το ίδιο κρυουλιάρηδες!!!
Τέλος, αγόραζε με σύνεση και μόνο αυτά που έχεις ανάγκη. Αν π.χ. δεν κρυώνουν τα αυτιά σου, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις το σκουφάκι! Αν δεν ιδρώνουν τα πόδια σου ή αν έχεις παπούτσια που να μην αφήνουν το νερό να περάσει δεν χρειάζεσαι καλύματα παπουτσιών!
Για τα βαμβακερά συμφωνώ με την lyhadj, αλλά όπως είπα και πιο πάνω, δες τι σου ταιριάζει περισσότερο!

fantasmamore
Απών/απούσα

Η φίλη μου είχε πέρσι τον χειμώνα ένα ποδηλατικό τζάκετ που ήταν αντιανεμικό. Εγώ είχα αγοράσει ένα αντιανεμικό από τα sprider. Το φόρεσα δύο φορές και τις δύο το έβγαλα γιατί έσταζα από τον ιδρώτα και στα φανάρια ένιωθα τον αέρα να μπαίνει από το σβέρκο μου και να με παγώνει. Εκείνη ότι καιρό και να έκανε, φόραγε το τζάκετ της και μια μπλουζίτσα και δεν είχε ποτέ πρόβλημα.
Βέβαια, μπορεί εγώ να ιδρώνω πολύ και να είχα το ίδιο πρόβλημα και με το τζάκετ, αλλά το τζάκετ και λεπτό ήταν (και βοηθούσε στις κινήσεις) και με πόρους για να επιτρέπει την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο του αέρα... Να μην ξεχάσω οτι το δικό μου σηκωνόταν όταν ποδηλατούσα λόγω σκυφτής στάσης οδήγησης και το κρύο πήγαινε στην μέση μου, ενώ εκείνη ήταν μονίμως καλυμένη... Μπορεί το συγκεκριμένο να ήταν απλά κακής ποιότητας, πάντως, αν έχεις την δυνατότητα, νομίζω πως είναι μια καλή αγορά

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΕΜΠΕΙΡΟΙ!!! βασικα εκτος απο υπερβολη θεωρο πως ειναι και καπως παραξενο να το λες σε αγνωστους σαν εμενα για παραδειγμα που μπορει να μην κανω καν ποδηλατο(υπερβολη αλλα δεν πειραζει) .οντος το χειμονα ειναι θεμα το τι θα βαλεις και αυτο με το αδιαβρωχο που δεν αναπνεει και κανεις μπανιο-σαουνα.... το εχω νιωσει τρεις φορες (ξανα δεν το εκανα :) )

ως κακο και μαυρο προβατο που με θεωρο θα σου προτεινα να δεις και εδω

http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?CategoryID=665

που προσωπικα θα το τιμισω συντομα για καποια πραγματακια και δεν θα ηθελα να ακουσω απο καποιον οτι πρεπει να ενισχιουμε τα τοπικα καταστηματα γιατι εμενα δεν μου φενονται και πολυ "φιλικα"

καλο βραδυ

Posca
Απών/απούσα

scarpedico wrote:

ως κακο και μαυρο προβατο που με θεωρο θα σου προτεινα να δεις και εδω

http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?CategoryID=665

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=9268#ProductDescr...
emena me epsise afto para polu tha vgazw kai mati!

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ υπαρχει ενα θεμα με τα νουμερα.επειδη δεν μπορουμε να τα δοκιαμασουμε δεν ξερουμε αν θα μας κανουν.πυστευω ομως πως και να μην σου κανει μπορεις(και μαλιστα απο εδω μεσα) να το μεταπουλησεις εστω και 5 Ε μειον.εγω θα το διακυνδινεψω

εγω επειδη το εχω σαν ιδεα μπορει να μας πει κανεις αν οντως αξιζει?
στο συγκεκριμενω μαγαζι πχ καποια δεν συμφερουν(σε ορεισμενα κρανοι πχ) αλλα ας πουμε εχει μεγαλοι πηκιλια σε ρουχα αξιζει ο κοπος?

belalik
Απών/απούσα

Πήγα μια βολτίτσα χτες, βραδάκι κατα τις 23.00-00.00, και συνειδητοποίησα οτι κάτι καλό για πάνω αρχίζει να είναι απαραίτητο..

Είχα ιδρώσει σε κάτι ανηφόρες, και όταν κατέβαινα το δάγκωσα λίγο από το κρύο.. Και είχα σταματήσει πιο πριν για να αράξω λίγο, να πιω νεράκι και να ξε-ιδρώσω..

Γενικώς, όντως τα βαμβακερά αποτελούν πρόβλημα τώρα το φθινοπωράκι. Λεω σε πρώτη φάση να πάρω αυτά τα belea πως τα λένε τελοσπάντων, και να τα φοραω βραδάκι ή σε πιο μεγάλες βόλτες. Για τζάκετ κλπ, πιο μετά - ωραίο αυτό το φωσφορούχο κίτρινο, καλό χρωματάκι.

Διστάζω όμως να παραγγείλω από ίντερνετ, γιατί ειδικά οι μπλούζες κλπ, θα ήθελα να τις δοκιμάσω πριν πάρω για να είμαι σίγουρος οτι μου κάθονται καλά. Ειδικά για ποδηλασία, θες τα ρούχα να είναι στο σωστό fit και όχι μεγαλύτερα ή μικρότερα κλπ.

EDIT: Πάντως είναι πανάκριβα τα ρούχα .. Δικαιολογείται, από τα υλικά κλπ, ή μας πιάνουν το κωλαράκι? .. Απλό βρακάκι με μαξιλαράκι (για το κωλαράκι), 35 ευρώ, και τα πιο απλά αμάνικα 35 ευρώ, και 50 ή 60 οι belea .. Δηλαδή 100+ στο νερό απλά για εσώρουχα ουσιαστικά, και για μια μονο αλλαξιά..

Δηλαδή θες 300-350 για να παρεις δυο αλλαξιες, με κανα τζακετ, παρελκομενα κλπ.

Πολλα λεφτα...

orck
Απών/απούσα

με τις τιμες που παιζουν σε συμφαιρει να παραγγειλεις δυο νουμερα εαν εχεις αμφιβολιες, κρατας αυτο που σου κανει και το αλλο το πετας, παλι κερδισμενος θα βγεις :)

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Εγώ φοράω μακρυμάνικο ισοθερμικό και από πάνω ένα γιλέκο με αποσμώμενα μανίκια. Για τα χέρια θέλει γάντι μακρύ αν έχει παγωνιά, μέχρι στιγμής δεν έχω βρει κάτι να δουλεύει.

tomac4
Απών/απούσα

εχουν wind stopper για τα φτηνιαρικα δεν ξερω γιατι δεν αγοραζω...

dvm
Απών/απούσα

Εγώ πέρυσι που ξεκίνησα να παίρνω το ποδήλατο στη δουλειά και χειμώνα (8 χλμ πήγαινε, άλλα τόσα έλα) δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή τα 300 που έσκασα για τα ρούχα.

Κι εγώ τα πήρα σταδιακά. Αρχικά μακρυά κολάν πάνω κάτω, μετά ένα αντιανεμικό για επάνω και τέλος αδιάβροχο παντελόνι. Σκουφάκι επίσης, και προς το τέλος του χειμώνα πήρα και καλύματα για τα πόδια.

Για μένα είναι απίστευτη η αίσθηση να μπορείς να κάνεις ποδήλατο βρέξει-χιονίσει και κατάλαβα το ρητό: δεν υπάρχουν ακατάλληλες συνθήκες, υπάρχει ακατάλληλος εξοπλισμός.

Κι εγώ λοιπόν θα σου πρότεινα να τα πάρεις σταδιακά, ξεκίνα από τα κολάν και όταν αρχίσουν οι μεγάλες βροχές, αν θες να το κυκλοφορείς και τότε, παίρνεις και αδιάβροχα.

Lambros
Εικόνα Lambros
Απών/απούσα

dvm wrote:
Εγώ πέρυσι που ξεκίνησα να παίρνω το ποδήλατο στη δουλειά και χειμώνα (8 χλμ πήγαινε, άλλα τόσα έλα) δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή τα 300 που έσκασα για τα ρούχα.

Κι εγώ τα πήρα σταδιακά. Αρχικά μακρυά κολάν πάνω κάτω, μετά ένα αντιανεμικό για επάνω και τέλος αδιάβροχο παντελόνι. Σκουφάκι επίσης, και προς το τέλος του χειμώνα πήρα και καλύματα για τα πόδια.

Για μένα είναι απίστευτη η αίσθηση να μπορείς να κάνεις ποδήλατο βρέξει-χιονίσει και κατάλαβα το ρητό: δεν υπάρχουν ακατάλληλες συνθήκες, υπάρχει ακατάλληλος εξοπλισμός.

Κι εγώ λοιπόν θα σου πρότεινα να τα πάρεις σταδιακά, ξεκίνα από τα κολάν και όταν αρχίσουν οι μεγάλες βροχές, αν θες να το κυκλοφορείς και τότε, παίρνεις και αδιάβροχα.

συγνώμη αλλά όντας αδαής στο θέμα του ρουχισμού, το κολάν το φοράς και οταν βρέχει βάζεις και το αδιάβροχο παντελόνι? ευχαριστώ!!!!

dvm
Απών/απούσα

Βασικά από τέλη Νοέμβρη και μετά άρχισα να φοράω και τα αδιάβροχα για να με κρατάνε ζεστό. Δεν την πάλευα μόνο με τα κολάν.

Αρχικά όπως είπα είχα πάρει το αντιανεμικό. Αλλά στις πρώτες βροχές γλυκάθηκα που δεν είχα πρόβλημα στην βροχή και λέω δεν πάω να πάρω και παντελόνι; Πλέον θεωρώ ότι και με καταρακτώδη βροχή μπορώ να κάνω άνετα ποδήλατο.

Στις στροφές λίγο με παίρνει ο Σουμάχερ, αλλά που θα πάει, θα τον φτιάξω :P

aldro
Απών/απούσα
Lithium
Εικόνα Lithium
Απών/απούσα

Καλές παρατηρήσεις αρα δεν μπορώ να μη σταθώ στην υπ΄αριθμό 9. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

''Αν η ποδηλασία αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς σας, θα διαπιστώσετε με χαρά, πως ο χειμώνας, μπορεί να έχει ορισμένες δυσκολίες, όμως σας ανταμείβει και με χαρές. Μια από αυτές είναι οι λιγότεροι ποδηλάτες-όλοι οι δρόμοι είναι σχεδόν δικοί σας καθώς και το μικρότερο άγχος για την αναζήτηση κοινόχρηστου χώρου για να αφήσετε το ποδήλατό σας-οι χειμερινοί ποδηλάτες μετριούνται στα δάχτυλα…''         !!!!!!

Εντάξει,το 2011 ίσως η ποδηλασία να ήταν πιο της μόδας,αλλά τόσο πολύ;  Ή είναι απλώς μεταφρασμένο, ή  όντως πατούσαμε ο ένας τον άλλο και δεν το θυμάμαι.

ringo
Εικόνα ringo
Απών/απούσα

Αυτόν τον καιρό που είναι λίγο μυστήριος, όταν δεν βρέχει φοράω συνθετικό μπλουζάκι σχετικά στενό τύπου λικρα αλλα οχι απαραίτητα ποδηλατικό, ένα ελαφρύ αντιανεμικο ποδηλατικο μπουφάν απο αυτά τα πολύ λεπτά, οπωσδήποτε αυτο το φουλάρι που έχει πολλές χρήσεις το ελαστικο, καλό ειναι να έχει κανεις 2-3 τέτοια για για να πλενονται συχνά , μπαίνουν και στο κεφάλι κάτω απο το κράνος , αλλα δεν αφήνουν το κρύο να περάσει απο το λαιμό στο υπολοιπ σώμα, πολυ κρίσιμο αυτο και το φοράς και όπως οι ληστές στην Άγρια Δυση στο πολυ κρύο για να προστατεύσεις μύτη απο ρινιτιδες κ.α. Απο κάτω σε ποιο μεγάλες αποστάσεις , αν πάω βόλτα η κατεβω κέντρο, ποδηλατικό βρακί απο τα λιντλ με 5 € θυμάμαι τα είχα πάρει και οτι παντελόνι φοράω η φορμιτσα,δεν το κάνω θέμα με κολάν.Δεν θα με χάλαγε και ένα κολλαν αλλα για αστική ποδηλαια μου φαίνεται κάπως εμφανισιακά, και τι ναβαλλεις βερμούδα απο πάνω. Σαν ιποτης; Στο πιο κρύο όπως ήταν πριν λίγες μέρες που είχε αυτο το πανέμορφο ξηρό κρύο με ελάχιστο βοριαδάκι ,τι ωραίος καιρός!!!αλλα κράτησε λιγο, τέλος πάντων σε τέτοια φάση όταν ειναι απο 7 μέχρι 10 βαθμούς, φοράω πολυ εφαρμοστή λικρα κοντομάνικη, άλλο ένα πιο χαλαρό λικρα και μανίκια και από πάνω εφαρμοστό γιλέκο η φλις, απο κάτω τα ίδια. Αν έχει πιο πολυ κρύο 0 - με 5, αυτός ο καιρός είναι αγαπημένος για ποδηλατο, εχω ένα μπουφανακι μακκινλει νομίζω απο τα ιντερσπορτς συνήθως χωρίς τα μανικια φυσικά απο κάτω. Το κοτλε παντελόνι μου έχει φανεί βολικό σε κρύο για πιο καζουαλ στιγμές, επίσης εχω βάλλει και ισοθερμικό παντελόνι τύπου σκελεα κάτω απο τζιν αλλα μου δυσκόλευε την κίνηση το ποδιών, αυτο ειναι ότι χειρότερο αποφύγετε το πρέπει η κίνηση των ποδιών αλλα και των χεριών να είναι άνετη. Ξέχασα να αναφέρω εχω και μια μακρυμάνικη λικρα απο h&m οχι εφαρμοστή που τη συνδυαζω με μπλουζακι λικρα κοντομάνικο και ανάλογα το κρύο μπορεί να ρίξω κάτι απο πάνω. Τα μανίκια ειναι για αρκετό κρύο και βολεύουν. Τωρα σκέφτομαι για τα αντίστοιχα τω μανικιων που είναι για τα πόδια. Επίσης ονειρεύομαι προστατευτικά παπουτσιών και ένα jersey..Με βροχή πάντα φτερά στις ρόδες και ποντσο.

contact