Δεν «χωρούν» οι ποδηλάτες στην Αθήνα

Εκδότης: 
news.in.gr

Αφιλόξενη προς τους ποδηλάτες πόλη σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σκιαγραφείται η Αθήνα σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Εθνος την Παρασκευή, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο. Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ανυπαρξία ποδηλατόδρομων και το κυκλοφοριακό αποθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο στις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η Ελλάδα έρχεται προτελευταία μεταξύ των 15 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσον αφορά στην απόσταση που διανύει ένα άτομο με ποδήλατο. Κάθε Ελληνας διανύει με ποδήλατο κατά μέσο όρο 29χλμ. ετησίως. Τελευταία έρχεται η Ισπανία, όπου ο αντίστοιχος μέσος όρος μειώνεται στα 20χλμ.
Αντίθετα, ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το ποδήλατο στη Δανία και την Ολλανδία, όπου κάθε πολίτης διανύει ετησίως 889 και 846χλμ. αντίστοιχα.

Ανάλογη έρευνα του Διεθνούς Ταμείου για το Ποδήλατο σε σύνολο 200 πόλεων του κόσμου δείχνει ότι το ποσοστό των Αθηναίων που χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις μετακινήσεις του είναι μόλις 0,5%, σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που προτιμάται από το 36%.

Οι πλέον φανατικοί ποδηλάτες του κόσμου βρίσκονται στο Ανόι του Βιετνάμ, όπου με το οικολογικό δίκυκλο κυκλοφορεί το 66% των κατοίκων.

news.in.gr, 22/09/2000

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος, 2000
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
paolos
Απών/απούσα

Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η ανυπαρξία ποδηλατόδρομων και το κυκλοφοριακό αποθαρρύνουν τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο στις μετακινήσεις τους--->προσθέστε σε αυτά τον ωχαδερφισμό και τη βαρεμάρα του νεο-Έλληνα

το ποσοστό των Αθηναίων που χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις μετακινήσεις του είναι μόλις 0,5%-->δηλ 25000 Αθηναίοι κινούνται με ποδήλατο?Μακάρι να είναι ετσι!!Τους φαντάζεστε όλους αυτούς σε ποδηλατοπορεία ή CMR?χαμοοοοος

(Οι ΑΘηναιοι που προτιμούν τα αυτοκίνητα είναι περί τα 2.000.000...όπως είχε πει κ ο χαρρυ κλυν,με την αύξηση των αυτοκινητων που θα συντελεστεί στα επόμενα χρόνια...όποιος θελει να περάσει απέναντι ας το κάνει από τώρα!!)

Παύλος

bellerefontis
Απών/απούσα

το κακο ειναι οτι αυτοι οι 25.000 δεν βγαινουν ταυτοχρονα στο δρομο..
ο χαρρυ κλυν παντα μπροστα

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact