Το ποδήλατο «αντίδοτο» στο κυκλοφοριακό

Εκδότης: 
news.in.gr

Την ανάγκη να «μπει» το ποδήλατο στη ζωή των Ελλήνων, ώστε να ανακουφιστούν οι μεγαλουπόλεις από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, τόνισε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα: «Για μια πολιτική εναλλακτικής κινητικότητας στην Ελλάδα».

Ο κ. Βερελής ανέφερε ότι στις ευρωπαϊκές χώρες η ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου για τις μετακινήσεις είναι μεταξύ των κυριότερων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Στην Ευρώπη, το ποσοστό των καθημερινών μετακινήσεων με ποδήλατο φτάνει το 20%, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου το ποδήλατο έχει εκτοπιστεί πλήρως από το αυτοκίνητο.
Όπως ανέφερε ο κ. Βερελής, το υπουργείο Μεταφορών έχει σχεδιάσει ειδικό πρόγραμμα για την καθιέρωση του ποδηλάτου στις μετακινήσεις των Ελλήνων. Μάλιστα, προσέθεσε ότι στο υπουργείο έχει συσταθεί ομάδα εργασίας για τη συμπλήρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τη σύνταξη του αναγκαίου νομικού πλαισίου για την ένταξη του ποδηλάτου στην πόλη.

Ερωτηθείς για το θέμα των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δήλωσε ότι έχει σχεδιαστεί πρόγραμμα μεταφορών, και εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα. «Πιστεύω ότι το θέμα των μεταφορών δεν θα μπει στη διαδικασία των τριβών» κατέληξε ο υπουργός Μεταφορών.

news.in.gr, 13/10/2000

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 13 Οκτώβριος, 2000
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
paolos
Απών/απούσα

13/10/2000.......
Έχουμε 2007...σχεδον εφτά χρόνια πέρασαν...τι έγινε?Ακόμα παλεύουμε για το αυτονόητο!Ποδηλατόδρομους και ευνοικη μεταχείριση του ποδηλάτου...

Παύλος

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια