Πονος στον καρπο

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Εχτες που γυρισα απο τη βολτονηση
συνειδητοποιησα οτι νιωθω εναν πονο στον καρπο.
Δεν τον ενιωσα κατα τη διαρκεια της
παρα μονο οταν γυρισα σπιτι
και παλι, οχι αμεσως.
Κατα τη διαρκεια της ημερας
(οσο κρυωνα δλδ)
ο πονος εγινε πιο εντονος.
Σημερα που ξυπνησα (γιατι ξυπνησα)
δε με ποναει τοσο.
Οταν πιεζω διπλα απο το κεντρικο νευρω
νιωθω εναν πονο
και με ενοχλει οταν το κουναω (το χερι).
Εχει κανεις καμια ιδεα για το τι μπορει να φταιει.

Εκει που παει ο νους μου
ειναι οτι αλλαξα τη γωνια στα hoods.
Οχι καμια τρελλη αλλαγη.
Απλα εφερα το κατω μερος του τιμονιου
να ειναι παραλληλο με το εδαφος,
εκει που πριν ειχε μια αρντητικη κληση
της ταξης των 10 μοιρων max.

Την αλλαγη την ειχα κανει προς το τελος
της τελευταιας βολτονησης
και εχτες που το πηρα απο την αρχη
ισως να το καταπονησα περισσοτερο.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Δες μηπως υποβοσκει καμια τενοντιτιδα.

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

Πιθανόν να οφείλετε όντως στη αλλαγή που έκανες αλλά παίζει πιθανόν και η τενοντίτιδα η οποία είναι πάθηση όσων για χρόνια πιάνουν τιμόνι ποδηλάτου η μοτό η ακόμα εργαλείων που τα πιάνεις με λαβή.Εγώ ας πούμε την ψιλό έχω απ'την μοτό αλλά ευτυχώς δεν έχω φτάσει σε ακραία στάδια όπου κάνεις επέμβαση πλέον.Όπως και να'χει αν επιμείνει για εύλογο χρονικό διάστημα(αφού παίξεις με Voltaren κλπ.)καλό είναι να πας να το κοιτάξεις.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Τενοτντιδα βλεπω κι εγω,
αλλα δε θελω να το πω.

Εχτες το βραδυ παντως
που επιασα και λιγο το μπασσο
δεν καταλαβα πολλα.

Γκαντεμ /-ιτ/-ης

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

δε θα σου μιλήσω σαν γιατρός.
αλλά σαν φίλος
Και πως θα μπορούσα άλλωστε αφού δεν είμαι γιατρός
Θυμίζει τενοντίτιδα.
https://www.google.gr/search?q=%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B5%CE%B...
Κάνε λίγες από αυτές τις ασκήσεις και αν σε ανακουφίζει αισθητά τότε είσαι κοντα σε τενοντίτιδα.
Αν συνεχίσεις να κάνεις τις ασκήσεις μέσα στη μέρα τότε θα δείς διαφορά προ το καλύτερο.

Επίσης, δεν χρειάζεται να είναι παράλληλα με το έδαφος. Εκτός αν εισαι sprinter και είσαι συνέχεια μέσα στα hoods και δεν θες να γυρίζει ο καρπός σου γωνία. Οχι βέβαια και αρνητική κλήση πoυ το έχεις εσύ.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Απο τη μια δεν θελω να σε τρομαξω απο την αλλη επειδη ειναι πολυ υπουλες παθησεις θελω να σου επιστησω την προσοχη...

Περα απο τενοντιτιδα ειναι και το συνδρομο καρπιαιου σωληνα που ειναι διαφορετικη παθηση. Σε αυτη την περιπτωση απο την (υπερ)χρηση ο υμενας που καλυπτει το νευρο μαζευει, μονιμα, και πιεζει τα νευρα προκαλοντας πονο και μουδιασματα. Επισεις, απο την περιγραφη που εδωσες, προσεχε και την περιπτωση να ειναι τενοντιτιδα ωλενιου (το ακρο νευρο απο την εξωτερικη πλευρα) που ειναι κατι που περνει πολυ περισσοτερο καιρο να επανελθει μιας και τα νευρα ειναι πιο δυσκολα στην επουλωση απο τους τενοντες, που και αυτοι ειναι αρκετα δυσκολοι. Για βλαβη σε νευρο υπολογιζε 1-4+ χρονια επουλωσης.

Το συνδρομο καρπιαιου σωληνα ειναι μη αναστρεψιμο και σε ακραιες περιπτωσεις, οταν πια ποναει μονιμα και ο πονος ειναι τοσο ενοχλητικος που δεν τον αντεχεις, χρειαζεται εγχειριση. Πριν απο αυτο το σταδιο οι ασκησεις σε βοηθανε στην ανακουφιση.

Η τενοντιτιδα, απλη φλεγμονη των τενοντων, δεν ειναι τοσο βαρια παθηση, συνηθως περναει σε 1-2 εβδομαδες με ξεκουραση. Ο παγος βοηθαει στην ανακουφιση και ελαφρως στην επουλωση μιας και διεγερση την περιοχη μεσο αγγειοσυστολης/διαστολης. Παρολα αυτα ειναι ευκολο εαν δεν την προσεξεις να σου γυρισει σε τενοντοπαθεια που ειναι εκφυλισμος των τενοντων και αυτο τελικα ειναι που μπορει να καταληξει σε, σχετικα δυσκολη, εγχειριση. Σε αυτη την περιπτωση μπορεις να το ξεκουρασεις μονο για το προτο διαστημα. Στη συνεχεια πρεπει να κανεις ασκησεις σε καθημερινη βαση και αρκετα μεθοδικα, ξεκινας ηπια και ανεβαινεις πολυ αργα για να μην σε γυρισει παλι πισω. Εαν το αφησεις χωρις φροντιδα θα σου παρει πολυ περισσοτερο να επανελθει. Σε καθε περιπτωση η επουλωση μπορει να παρει 6 μηνες, 1 χρονο ή και παραπανω.

Υπαρχει και μια ακομα περιπτωση που ειναι το συνδρομο θωρακικης εξοδου αλλα δεν ακουγετε να εχεις κατι τετοιο και ειναι πολυ περιπλοκο και δυσκολο στη διαγνωση οποτε δεν θα το αναλυσω.

Κανε τις ασκησεις για καθε ενδεχομενο αλλα προσεχε να τις κανεις σωστα, αργα και χωρις υπερεκτασεις και αλλες υπερβολες. Πολυ συμαντικο ειναι να επανεφερεις και το τιμονι σου σε τετοια θεση που να μην αναγκαζεις τον καρπο σου να περνει καμια κλιση σε σχεση με το μπρατσο. Φροντισε να κρατας το σωμα σου απο τη μεση σε καποιο βαθμο ωστε να μην αναγκαζεσαι να ριχνεις ολο το βαρος του σωματος στους καρπους. Βρες καποιον εμπειρο και καλο δασκαλο tai chi ή καποιας παραδοσιακης μορφης yoga, κατα προτιμιση με χρονια πειρα και σε θεραπευτικα μασαζ, αγουβερδικο, σιατσου... Θα σε βοηθησουν στις ασκησεις και την εξισορροπιση των μυων σου. Προσεχε με τους παραδοσιακους φυσιοθεραπευτες αλλα και με τους τσαρλατανους yogi, μασσερ ειναι αχρηστοι και κυνδυνευεις. Μπορεις να κανεις και μονος σου μασαζ στην περιοχη αλλα θα πρεπει να προσεξεις να το κανεις καθετα σε σχεση με τη φορα των τενοντων/μυων, οχι παραλληλα γιατι θα τους ερεθησεις περισσοτερο και χωρις υπερβολες σε πιεση ή διαρκεια.

Αλοιφες τυπου voltaren, counterpain, κτλ ειναι εξωτερικης χρησης και αχρηστες για τετοια πρβληματα. Το ιδιο και οι ψυκτικες αλοιφες "για τενοντιτιδα" που βρησκεις σε φαρμακεια. Βαλε απλα παγο. 5-10' παγο, 5-10' χωρις, μετα παλι αλλα 10' παγο και επαναλαμβανεις 2-4 φορες την ημερα. Σε καμια περιπτωση μην παρεις αντιφλεγμονωδη χαπια για περισσοτερο απο 10 μερες και εχε στο νου σου οτι παρολο που ο γιατρος σου ισως δεν στο πει, πολλα ειναι πολυ βαρια για το στομαχι και καλο θα ειναι να τα παρεις με γαστροπροστασια εαν δεν θες να αποκτησεις ελκος. Γενικος καλο ειναι να τα αποφυγεις συνολικα εκτος και αν ειναι τετοιος ο πονος που τα χρειαζεσαι για καποιο διαστημα. Στην περιπτωση την τενοντοπαθειας οχι μονο δεν θα σε βοηθησουν αλλα θα επιβαρυνουν και την κατασταση. Προσπαθησε να ακους το σωμα σου και να προλαμβανεις πιθανες εξαρσεις/υποτροπιασμους πριν συμβουν.

Συνηθως η συζητηση και το ψιλαφισμα/πιεσεις απο εναν καλο γιατρο αρκει για την διαγνωση. Για να δεις τι ακριβως παει στραβα ομως χρειαζεσαι MRI (μαγνητικη τομογραφεια) και ηλεκτρομυογραφημα (δεν ποναει, ειναι σαν εμβολιο, μην ακους τι θα σου πουν)

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Με ψυχοπλακωσε ρε rnd!!!
Αυτα με τα tai chi και τα yoga
τα φοβαμαι πολυ.
Ειμαι χριστιανοπουλο.
Οπως και να 'χει,
σ' ευχαριστω για τον κοπο σου.

Απο εχτες ειναι πολυ καλα
(σε πεισμα ορισμενων...)
και αυριο λεω να κανω ποδηλατο
(σπιτι-δουλεια-σπιτι)

yd
Απών/απούσα

Παντως ο καρπος μπορει να ποναει κι απ τα πολλα "χριστιανικα" (xhamster,tube8 κλπ).
Επίσης να κοψεις κ το γυναικειο τενις κ το μπιτς βολει.

Ηθελα να το γραψω απο χτες αλλα ειμαι καλο παιδι κ περιμενα να γραψεις πως σου περασε.Οτι θα μου κανες και χριστιανική πασα, δεν το περίμενα. Είσαι αρχηγός!

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

πρώτη φορά ακούω αυτό το πουλι.
Είναι σαν αυτα που μένουν κλεισμένα στις πυροσβεστικές φωλιές?

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Χριστιανόπουλο, σου προσφέρω την αγάπη και τη δρυιδική μου σοφία: μήπως να πας στο γιατρό; Γιατί ωραία η διατριβή πιο πάνω, αλλά ο γιατρός είναι ο αρμόδιος και μάλιστα να είναι καλός, όχι όπου να’ναι...έχω λόγο που στο λέω από ιδίαν εμπειρία. Ο ώμος μου επί παραδείγματι, αν ακολουθούσα κατά γράμμα τα λεγόμενα του πρώτου ορθοπεδικού που πήγα, θα είχε υποστεί μιαν εγχείρηση λαπαροσκοπικά. Μοιάζει να την σώζω για την ώρα και κάνω και το ποδηλατάκι μου ...

Σ’ έναν καλό γιατρό ολοταχώς...αλλά και δείξε στον Κολόμβο τι έκανες στο ποδήλατό σου, αυτός είναι ο γιατρός των ποδηλάτων. Καθώς θα πίνεις την μπυρίτσα σου εκείνος θα περιεργαστεί την κατάσταση και θα σου πει...

Περαστικά χρυσάφι μου!

olympics
Εικόνα olympics
Απών/απούσα

Η σοβαρή απάντηση: Μάλλον τενοντίτιδα αλλά καταλήγω και εγώ στο να πας σε κάποιον καλό γιατρό.

Η άλλη απάντηση: Διαβάζοντας και το άλλο περί μουδιασμάτων, το ξέρεις το ανέκδοτο με τον λεπρό που την κάνει σιγά-σιγά έτσι;

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Ευχαριστω πολυ για τη συμπαρασταση.
Μεχρι πριν 2 μερες
νομιζα οτι η τενοντιτιδα ηταν κατι
που το παθαινει κανεις στα δοντια.
Σιγουρα το βουρτσισμα βοηθησε,
αλλα εκανε και ο Αγιος Ονουφριος το θαμα του.

Επισης θα ηθελα να πω
πως δεν πρεπει να μπερδευουμε
την τενοντιτιδα με την τεντονιτιδα.
Καμια σχεση.

Ολα αυτα μου εδωσαν κουραγιο και δυναμη
για να γραψω το νεο μου βιβλιο,
κατι που ευχομαι και αναμενω (και) απο τον yd

@Roul: Αυτα τα πουλια που λες, ειναι τα πυροσβεστοπουλα.
Τα χριστιανοπουλα ζουν αναμεσα μας/σας

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Ναι ρε το ξέρω.
Όποτε βλέπω πυροσβεστική φωλιά ανοίγω και πετάω κάτι να φάνε και κλείνω αμέσως για να μην πετάξουν μακριά...
εχω παρατηρήσει οτι αν το κάνω συχνα αυτό μετά απο λίγο εμφανίζονται και σκουληκάκια εκεί που τα παίρνω και τα ξαναβάζω μέσα στη φωλιά για να τρέφονται σωστά τα πουλάκια και όχι με μπιφτέκια και λοιπά κρεατικά που δίνω στην αρχή.

πες μου οτι έχεις κάνει photoshop....αν όχι...θα πηδηχτώ !

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Την τενοντίτιδα και τα συναφή (repetitive stress injury -- τραυματισμός επαναλαμβανόμενης πίεσης) τα παθαίνει συνήθως κάποιος απ' το πληκτρολόγιο ή παρόμοιες επαναληπτικές κινήσεις. Είναι πιο πιθανό να οφείλεται στη δουλειά σου παρά στο ποδήλατο.

Αν χρησιμοποιείς πληκτρολόγιο, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς σωστή στάση στο κάθισμα και στους καρπούς. Οι καρποί πρέπει να είναι ίσιοι όταν χρησιμοποιείς πληκτρολόγιο. Να μην είναι λυγισμένοι προς τα κάτω ή προς τα πάνω. Εγώ έκανα το λάθος και είχα τους καρπούς λυγισμένους για 10 χρόνια, μέχρι που με πέτυχε. Ο γιατρός μπορεί να σου δώσει πληροφορίες (φυλλάδια) για τη σωστή στάση.

Έχω βρει οτι βοηθάει να αλλάζω τα "εργαλεία" που χρησιμοποιώ, π.χ. να αλλάξω πληκτρολόγιο ή καρέκλα. Δεν έχει τόση σημασία να βρω το καλύτερο πληκτρολόγιο. Απλά το διαφορετικό πληκτρολόγιο ή η διαφορετική καρέκλα με κάνει να χρησιμοποιώ διαφορετικούς τένοντες κι έτσι δεν καταπονώ τα ίδια σημεία.

Νομίζω επίσης οτι βοηθάει να φοράς γάντια όταν μπορείς, π.χ. όταν κάνεις ποδήλατο, οδηγείς κ.λ.π. Εκτός του οτι προστατεύουν τα χέρια, τα κρατάνε ζεστά και έτσι διευκολύνουν την κυκλοφορία του αίματος.