5η Ποδηλατική αιμοδοσία

85 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

v

Το τελευταίο διάστημα έχει διαδοθεί μία κατά τα άλλα ψευδής φήμη ότι οι ποδηλατικές αιμοδοσίες καταλήγουν σε ένα Γαλατικό τσιμπούσι στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και ότι οι περισσότεροι συνδαιτυμόνες έρχονται στην αιμοδοσία για να δοκιμάσουν τις νέες συνταγές και να ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο τους παρά να συνδράμουν στον ιερό σκοπό της αιμοδοσίας.

Ε λοιπόν, έφτασε η ώρα να λάμψει η αλήθεια και να μπει ένα τέλος σε αυτές τις ανυπόστατες φήμες που μόνο σύγχυση προκαλούν σε κάποιον που δεν έχει σχέση με το εγχείρημα και δεν συμβάλλουν στον τελικό και μοναδικό σκοπό της ποδηλατικής αιμοδοσία που είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας χωρίς ουδεμία πρόθεση να ικανοποιήσουμε το πεπτικό μας σύστημα, να γελάσουμε ή να περάσουμε καλά.

Σύσσωμοι οι ποδηλάτες που έχουν λάβει μέρος κατά καιρούς στην ποδηλατική αιμοδοσία μπορούν να πιστοποιήσουν με τρόπο κατηγορηματικό ότι ουδέποτε έλαβε χώρα φαγοπότι κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας, πολλώ δε μάλλον να εμφανιστούν επάνω στο τραπέζι ταπεράκια με σάντουιτς, ντολμαδάκια, κεφτεδάκια, κολοκυθόπιτες, ρεβίθια με δεντρολίβανο και κάρυ, καροτάκια, χειροποίητο ψωμί, πατάτες με ψιλοτριμένη ρίγανη και αλατάκι, και διάφορα άλλα φαγώσιμα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος κακόβουλος για να διαβάλλει το ποδηλατικό κίνημα της αιμοδοσίας.
Η επισκέψεις μας στο χώρο ήταν πάντοτε σεμνές, λογικές και περιμέναμε μίζερα στη σειρά μας να δώσουμε αίμα, ωσάν να πηγαίναμε να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και στη συνέχεια φεύγαμε γρήγορα και φοβισμένα να πάμε στο σπίτι να περιμένουμε τις ειδήσεις των 8:00 για να ενημερωθούμε από χείλη αξιόπιστα για τα γεγονότα που λαβαίνουν χώρα στη χώρα μας κι εμείς δεν έχουμε ιδέα.

Σεμνά λοιπόν και ταπεινά ανακοινώνουμε ότι:

Την Κυριακή στις 12 Οκτωβρίου και ώρα 10:00πμ θα μαζευτούμε όλοι στο Πεδίο του Άρεως υπό τη σκιά του μεγάλου βασιλέως Κωνσταντίνου (που μας οδήγησε ένδοξα στους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους, τον Εθνικό Διχασμό και τέλος στη Μικρασιατική Καταστροφή όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα με όλους τους σωτήρες - μέχρι να αποφασίσουμε κάποια στιγμή ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για τις τύχες μας είμαστε εμείς και κανένας άλλος και να στείλουμε εκεί που αρμόζει τσούρμο, όλους μαζί τους σωτήρες) και στις 10:30 (ακριβώς) θα ξεκινήσουμε με ύφος σοβαρό και καθώς πρέπει για το Νοσοκομείο Γεννηματάς.

BAΣIKOI KANONEΣ:
1. Την προηγούμενη μέρα εξοπλιζόμαστε με περίσσια φαντασία και φτιάχνουμε κάτι φαγώσιμο που θα φέρουμε μαζί μας ώστε να το μοιραστούμε με όλους τους παρευρισκόμενους.
2. Την ημέρα της Κυριακής τρώμε καλό πρωινό, πάμε ξεκούραστοι (όχι κατευθείαν από ξενύχτι με ξύδια....), πάμε ΧΑΛΑΡΑ ώστε να μην ανεβάσουμε πίεση.
3. Όσοι είναι ή αισθάνονται ασθενείς ας μην δώσουν αίμα (ακόμα και απλό συναχάκι αν έχουν...) μπορούν όμως να έρθουν για παρέα.
4. επίσης δεν θα πρέπει να έχουμε πάρει φαρμακευτική αγωγή (ούτε ασπιρινούλα) για τις προηγούμενες 10 περίπου ημέρες.
5. επίσης αν έχετε κάνει πρόσφατα εξαγωγή δοντιού, έχετε χτυπήσει τατουάζ, έχετε ταξιδέψει σε "επικίνδυνες" χώρες με μολυσματικές ασθένειες, .... πάλι καλό θα ήταν να απέχετε.

Ελάτε να κάνουμε μαζί αιμοδοτική δίαιτα.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

v

Εδώ μπορούμε να δηλώνουμε συμμετοχή, να εκφράζουμε απορίες που τυχόν έχουμε ή να συζητήσουμε το θέμα.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Το καλοκαίρι που πήγα να δώσω τα χρωστούμενα μου από την 4η αιμοδισία, μου πήραν με το ζόρι (λόγω χαμηλού αιματοκρίτη) και η γνωστή καλή κυρία που μας ρουφάει συνήθως μου απαγόρευσε να ξαναδώσω μέχρι το τέλος του χρόνου.
Θα χαρώ όμως πολύ να έρθω για την παρέα.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ.
... πάμε, δηλώνω πρόθυμος, υγιής (προς το παρόν...φτου-φτου μου) και τίγκα σε αίμα...
(άρα Βασίλη μην σκας, το πολύ-πολύ να δώσω διπλή μερίδα. Χρωστάω άλλωστε και από την προηγούμενη).

Διαλέξτε μια ηλιόλουστη Κυριακή, ... πολλά θέλω, απλά εύχομαι να έχουμε καλό καιρό, την άλλη φορά έφτασα (όχι απλά βρεγμένος) "πνιγμένος" σπίτι.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ
`01/10/14
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος μπουρου μπουρου....
Ναι δεν φροντίζουμε να έχουμε τσάντες για να κουβαλάμε τα καλουδια μας αλλά και της royaloak,
ναι δεν στείνουμε τραπεζι με ταπερ και χαρτοπετσέτες και όλες τις λοιπές αηδίες που αναφέρει ο tkant. ναι δεν σκάμε στα γέλια αντιθέτως δε μιλιόμαστε και συνήθως βριζόμαστε.
ναι δεν μας έχουν μάθει οι αιματορουφήκτρες νοσοκόμες γιατί δεν κάνουμε έξυπνες βλακείες και δεν γελάνε. περνάμε απαρατήρητοι.
Πρέπει να λήξει αυτό το θέμα. Αμάν πια, μας διασέρνουνενε εμας του ποδηλατες συνέχεια.
Πιο σοβαρά άτομα δεν υπάρχουν. Αλήθεια, το λέει και αυτή η κατηγορηματική πιστοποίηση.

ο υπογεγραμμένος

ROUL

Μπορούμε να μιλήσουμε για συνταγές τώρα?

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Διαλέξτε μια ηλιόλουστη Κυριακή, ... πολλά θέλω, απλά εύχομαι να έχουμε καλό καιρό, την άλλη φορά έφτασα (όχι απλά βρεγμένος) "πνιγμένος" σπίτι.

Ξεκίνησε να σχολιάζεται οτι μόλις έφτασες στην πύλη (ή λίγο πιο κάτω)ανοιξαν οι ουρανοί και δεν έκλειναν...γελάσαμε εις βάρος σου να ξέρεις.
Μα και εσυ...με το πυ έφυγεσ...πα πα πα βροχα τρελη

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Και κάτι άλλες ψυχές που με συνόδευσαν όμως, κάτι σαν οι bodyguards μου, εκεί κάπου στο τέρμα της Σεβαστουπόλεως σταματήσαμε να στύψουμε ό,τι μπορούσαμε, κυρίως τους φακούς των γυαλιών μας, για να συνεχίσουμε στην καρμανιόλα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με υποτυπώδη όραση...τι μνήμες...θάχουμε να λέμε στα δισέγγονά μας...όχι μόνο στα εγγόνια μας...(εμένα βγάλτε με απ’ έξω είμαι η εξαίρεση του κανόνα...τέτοιο τέρας δεν αφήνει απογόνους!) Αλλά αυτή τη φορά δεν πάω πουθενά χωρίς αδιάβροχο πόντσο...ακόμα και με ντάλα ήλιο...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

....σκεφτόμουν να κάνουμε δίαιτα την Κυριακή στις 12 του μήνα.
Ή είναι πολύ νωρίς;

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

OK για 12/10/14.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Μην το καθυστερήσουμε παραπάνω.
Μια χαρά είναι.

Πάααμμμεεεεεε.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Πολύ ωραία είναι! Μ’ αρέσουν οι άμεσες αποφάσεις. Αιμοδοσία εδώ και τώρα στις 12/10!!! (τι μιλάω εγώ που δεν δίνω...)...πάω τώρα στην κουζίνα μου...

Αυτή τη φορά θα κάνω κάτι τολμηρό. Θα μαγειρέψω αγγλικό γεύμα, όπως steak and kidney pie...

ll

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ΠΕς ΜΟΥ ΟΤΙ τα γέλια απο κάτω σημαίνουν οτι ΔΕΝ θα το κάνεις αυτο

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Roul wrote:
ΠΕς ΜΟΥ ΟΤΙ τα γέλια απο κάτω σημαίνουν οτι ΔΕΝ θα το κάνεις αυτο

Θα με δείρουν οι χορτοφάγοι! Αυτό σημαίνουν τα πολλά γέλια. Εγώ το κάνω. Ποιός θα το φάει!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

countmein

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

διορθώθηκε και η ημερομηνία

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα
karas
Απών/απούσα

Οκ θα είμαι εκει

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Πιτσα η σπανακόπιτα εγω

και η συμπεθερα που ψήθηκε μολις ακουσε τη φαση θα φτιαξει τυροπιτακια κουρου.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αυτήν την Κυριακή, τα λέμε από κοντά, ποδηλάτες και βελόνες... ταπεράκια και ποτηράκια.... χαμόγελα και τσιρότα....
Απόλα έχω λέμεεεεε

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

...να κρατήσουμε την κουβέντα ανοιχτή...εγώ διατελώ με κρύωμα που με κρεβάτωσε με πυρετό τρεις μέρες, χτες βγήκα για πολύ σοβαρό λόγο και το πνευμόνι μου έγινε πιο μαντάρα από πριν απ’ το νοτιά και την υγρασία και το καυσαέριο...όμως δεν θα λείψω με τίποτα...εκτός αν με λείψει αιφνιδίως κάτι...να κρατήσει η καλοκαιρία να μην έχουμε μουλιάσματα...

την αγάπη μου έχετε όλοι, αιμοδότες και μη...

Nikolas M
Εικόνα Nikolas M
Απών/απούσα

Σας χαιρετώ όλους και όλες.
Ως υπεύθυνος της θερινής ποδηλατικής ομάδας CVC ενημέρωσα το site μας και σας αναφέρω ότι την Κυριακή θα είμαι εκεί για να μιλήσουμε και να γευματίσουμε. Δεν θα δώσω αίμα επειδή έδωσα την προηγούμενη Κυριακή.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

...θα χαρούμε να σε δούμε. Θα τα πούμε από κοντά, οι μέρες πλησιαζουν

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Πλησιάζοντας η Κυριακή θα ήταν χρήσιμο να επισημάνουμε ότι η λέξη "Νοσοκομείο" ή "Αίμα" είναι συνδεδεμένη στον εγκέφαλο των περισσοτέρων ανθρώπων με κάτι αρνητικό. Σε επαναλαμβανόμενες επιστημονικές έρευνες όμως που πραγματοποιήθηκαν σε ανθρώπους που έχουν λάβει μέρος σε ποδηλατική αιμοδοσία παρατηρήθηκε το παράδοξο φαινόμενο, στο άκουσμα των λέξεων "νοσοκομείο Γεννηματάς" ή "Ποδηλατική Αιμοδοσία" να διεγείρονται στα υποκείμενα του πειράματος οι ίδιοι νευρώνες του εγκεφάλου που διεγείρονται σε περιπτώσεις χαράς, απόλαυσης, ευθυμίας, και σε μερικές ακραίες περιπτώσεις, ευτυχίας.

Όποιος λοιπόν θέλει να κατανοήσει τι γίνεται στο μυαλό ενός ποδηλάτη όταν ακούει για "ποδηλατική αιμοδοσία" δεν έχει, παρά να λάβει μέρος σε μία από αυτές.

Να πούμε εδώ ότι για τη συμμετοχή στην Ποδηλατική Αιμοδοσία δεν είναι υποχρεωτικό να δώσουμε αίμα (άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς όταν ακούμε για Ποδηλατική Αιμοδοσία το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό δεν είναι η αιμοδοσία, πιστέψτε με). Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να έρθει με σκοπό να δώσει αλλά τελικά για διάφορους τεχνικούς λόγους (χαμηλό αιματοκρίτη, πίεση κλπ) μην μπορεί να δώσει αίμα. Μπορεί κάποιος άλλος να μην μπορεί καν να δώσει αίμα. Μπορεί κάποιος τρίτος να θέλει να δώσει αλλά επειδή δεν το έχει ξανακάνει να θέλει να δει πρώτα πως είναι η διαδικασία.

Στην ποδηλατική αιμοδοσία είναι όλοι ευπρόσδεκτοι για όποιο λόγο κι αν θέλουν να έρθουν.

Στο Γεννηματάς υπάρχει αρκετός χώρος για να αφήσουμε τα ποδήλατα ακριβώς δίπλα μας και όσοι μένουν στο χώρο για το φαγοπότι, θα φροντίζουν και για την ασφάλειά τους. Θα μείνουμε εκεί όση ώρα χρειαστεί για να αποχωρήσουν όλοι με ασφάλεια (την προηγούμενη φορά τους διώχναμε και δεν φεύγαν με τίποτε να φανταστείτε).

Όποιος δώσει αίμα στην τράπεζα αίματος "ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΕΣ" θα μπορεί, όπως λέει και το αφισάκι που φτιάξαμε, να πάρει όσο αίμα χρειαστεί αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Στη συγκεκριμένη ομάδα αιμοδοσίας μπορεί να δώσει αίμα οποιαδήποτε άλλη μέρα χωρίς να χρειαστεί να συμμετέχει στην ποδηλατοπορεία. Απλά θα πρέπει να πάει στο Γ.Ν. Γεννηματάς και να δηλώσει ότι δίνει αίμα για την ομάδα "ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΕΣ".

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Σεβαστοί μου συνποδηλάτες εν αιμοδοσία. Ο καιρός θα είναι super duper αυτή την θρυλική Κυριακή. Αν! Αν, λέω, άάάάάν, το πνευμόνι μου είναι όπως είναι τώρα, θα έρθω δίχως ποδήλατο. Οπότε, αν δεν με δείτε εις το Πεδίον της τιμής να υπερσπίζομαι τα ιερά και τα όσια της γαστριμαργικής ποδηλατοπορείας, μην ανησυχήσετε. Θα μεταβώ εις το σημείον της δράσεως με άλλο μέσον και τα πολεμοφόδια θα τα έχω μαζί μου κι έτσι θα πάρω όλο το βάρος της μεταφοράς τους και θα γίνει εκεί “ο εγγλέζος που ανέβηκε ένα λόφο και κατέβηκε ένα βουνό" (ωραία ταινία με τον Χιου Γκραντ). Αν το πνευμονάκι μου είναι βελτιωμένο και τσίλικο για λαχανιάσματα υψηλών προδιαγραφών έχει καλά...Πολεμάω τα υπολείμματα ενός βαριού κι ασήκωτου κρυώματος αδερφέ μου! Αμάν κενωνία τι με κάνεις...ωχ! βαχ! γκούούούούχχχχ!!!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πλησιάζει ο καιρός, πάμε ένα μικρό τσεκ-λιστ.... έτσι για να γαργαλίσουμε καναν ακόμα....

- καιρός: καταπληκτικός.
Ήλιος.
Θερμοκρασία τέτοια που δεν θα ιδρώσουμε να πάμε με ποδήλατα,
Αεράκι στα 3 bf, ίσα να ανεμίζει το μαλλί (αυτό για τον Γιώργη, οι υπόλοιποι είμαστε μάλλον εκτός... ένας δε είναι εντελώς εκτός ...γκουχ-γκουχ... ).

- παρέα: όπως πάντα καταπληκτική.
Σε αυτό δεν χωράει πολύ κουβέντα. Πάρτε το δεδομένο.

- μπουφές: πλούσιος όπως πάντα. Μέχρι σημείου υπερβολής. Αν δεν το δείτε δεν θα το πιστέψετε.

- Μονάδα αιμοληψίας: μαθημένη από ποδηλάτες. Μας περιμένουν. Τους ξέρουμε, μας ξέρουν. Άψογη εξυπηρέτηση, άνετες θέσεις, χαμογελαστό προσωπικό.

- περιβάλλον χώρος: πράσινο, "παρκάκι" με τραπέζια και πάγκους για την πάρτη μας, άφθονο πάρκιν για τα ποδήλατα - φυλασσόμενο από εμάς τους ίδιους, πουλάκια θα κελαϊδούν, περιστέρια θα "κλέβουν" ψίχουλα, ποδηλάτες θα χαμογελούν, θα φωνασκούν, θα περάσουν καλά.

.......
......
.....
....
...
..
.
προσωπικά, δυσκολεύομαι να σκεφτώ αντίστοιχη φάση που θα περάσω έτσι καλά το πρωινό της Κυριακής μου.....

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Ποιο πρωινό? εδω φεύγουμε απόγευμα απο εκει

Μενου δεν βλέπω να πέφτει και ανησυχώ

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

θα δώσω απλά το παρών. Έχω τη γυναίκα στον 7ο με βαρύ διάστρεμα
και έχω να κοιμηθώ από την περασμένη Παρασκευή. Οπότε δεν είμαι
και στην καλύτερη φάση για να δώσω.

Θέλετε να φέρω κάτι από αλμυρά ή γλυκα;

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ρε φιλε, την κλωτσας? πες αλήθεια!

Περαστικα σας μαν! Φέρε κανα γλυκό λέω εγω!

Μήπως να το πάμε ένα βημα παρακάτω? Γκαζάκι, εσπρεσιέρα, καφε και ζαχαρη ή γινόμαστε γραφικοί?

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

"...Μήπως να το πάμε ένα βημα παρακάτω? Γκαζάκι, εσπρεσιέρα, καφε και ζαχαρη ή γινόμαστε γραφικοί?..."

Καθε φορα και χειροτερα!!
Μα καλα, δεν υπαρχει τελος σ'αυτη την κατρακύλα;

Vale
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
θα δώσω απλά το παρών. Έχω τη γυναίκα στον 7ο με βαρύ διάστρεμα
και έχω να κοιμηθώ από την περασμένη Παρασκευή. Οπότε δεν είμαι
και στην καλύτερη φάση για να δώσω.

Θέλετε να φέρω κάτι από αλμυρά ή γλυκα;


Τι υπέροχα νέα μαθαίνω; Μου έφτιαξες τη μέρα ρε φίλε.
Σας εύχομαι αμέτρητα χιλιόμετρα ευτυχίας.

Ο καλύτερος χαζομπαμπάς του πλανήτη.
Πολλά φιλιά καλέ μου φίλε.

Σημ. Roulako καλημέρα. Ο Μητσάρας ήταν ολόκληρη ιστορία.

Ρε συ, πες μου πως δεν λες για 7ο όροφο... να γίνω ρόμπα και στους ποδηλάτες;

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει τι ώρα είπαμε στο Πεδίο του Άρεως?
Ευτυχώς που θυμήθηκα πως είναι αυτή ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!