TO METΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

Επιστολή ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ προς το Αττικό Μετρό

Ζητάμε συνάντηση με κύριο αίτημα την άρση της απαγόρευσης της χρήσης του Μετρό για τα ποδήλατα, τις ώρες μη αιχμής. Αν δεν έχουμε απάντηση σχετικά σύντομα, ξέρετε... δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Αθήνα 22/11/2010,
Προς Αττικό Μετρό,
Κοινοποίηση: Γρ. Υπ. Μεταφορών
Θέμα: Συνάντηση για τη βελτίωση της συνδυασμένης μετακίνησης με ποδήλατο και μετρό

Αξιότιμοι κύριοι,

Καταρχήν θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την απόφαση σας να επιτραπεί η χρήση ποδηλάτων στους συρμούς σας που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2010. Κατά γενική ομολογία, η απόφαση σας είχε επιτυχία αφού εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και χρησιμοποίησαν το Μετρό πολλοί ποδηλάτες. Σαν άμεσοι ενδιαφερόμενοι, οι Ποδηλάτ-ισσ-ες που εκπροσωπούν την ποδηλατική κοινότητα, θελήσαμε να ενημερωθούμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Μετρό καθώς και από τους συνεπιβάτες μας για το αν η παρουσία των ποδηλάτων μας στους σταθμούς του Μετρό καθώς και στους συρμούς, δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι που ρωτήσαμε μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα, πολλοί δε από τους συνεπιβάτες μας έκφρασαν τη μεγάλη τους έκπληξη όταν ενημερώθηκαν πως η ημέρα αυτή ήταν μια εξαίρεση και ότι υπάρχει απαγόρευση των ποδηλάτων στο Μετρό.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε πως όλοι πλέον οι άλλοι οργανισμοί μέσων μαζικής μεταφοράς, επιτρέπουν την χρησιμοποίηση των μέσων τους από τα ποδήλατα καθολικά. Πιο συγκεκριμένα: η Τραμ επιτρέπει την χρήση των συρμών τους από τα ποδήλατα. Η TΡAINΟΣΕ επιτρέπει την χρήση χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εμφανιστεί κανένα πρόβλημα. Σε πολύ θετικό κλίμα συζητήσεων και σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ είμαστε κοντά στην έναρξη πιλοτικού προγράμματος για την συνδυασμένη μετακίνηση και χρήση των λεωφορείων από τους ποδηλάτες. Τέλος εδώ και καιρό επιτρέπεται η χρήση των συρμών του ΗΣΑΠ με μεγάλη συμμετοχή και απροβλημάτιστα όπως και στα ΚΤΕΛ.

Με βάση την επιτυχία της 18ης Σεπτεμβρίου 2010, οι Ποδηλάτ-ισσ-ες ζητούμε:
1. Την άρση της απαγόρευσης της χρήσης του Μετρό για τα ποδήλατα τις ώρες μη αιχμής.

2. Την αναβάθμιση των υποδομών στάθμευσης ποδηλάτων σε όλους τους σταθμούς Μετρό. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επισημάνουμε τις πολλαπλές καταγγελίες που έχουν αναφερθεί στην ιστοσελίδα μας για κλοπές ποδηλάτων είτε λόγω έλλειψης είτε λόγω των λανθασμένων υποδομών στάθμευσης ποδηλάτων.

3. Την συνάντηση μας με τους εκπροσώπους σας ώστε να διευθετηθούν τα παραπάνω με τον πιο αποτελεσματικό αλλά και βιώσιμο τρόπο.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η όλη σας στάση προς το ποδήλατο δεν συμβαδίζει με την άποψη του ίδιου του Πρωθυπουργού! Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο blog του κ. Γιώργου Παπανδρέου, το όλο ζήτημα της απαγόρευσης των ποδηλάτων στο μετρό «έχει πλέον καταντήσει κοροϊδία».

(http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474...)

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon προς Μετρό 11-2010.doc30 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

Επιστολή ΣΤΑΣΥ 27-1-2012

Προς: κ. Κωνσταντίνο Βασιλειάδη
ΣΤΑΣΥ Α.Ε.
Αθηνάς 67, Αθήνα 10552

Από: Ποδηλάτ-ισσ-ες

25-1-2012

Θέμα: Συνδυασμένη μετακίνηση με μέσα σταθερής τροχιάς και ποδήλατο

Κύριε Βασιλειάδη,

Οι Ποδηλάτ-ισσ-ες εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το άνοιγμα του ωραρίου για την μεταφορά των ποδηλάτων στο Μετρό και για την διάθεση ποδηλάτων από το Τραμ κατά την Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας. Πιστεύουμε ότι έχει συγκεντρωθεί αρκετή θετική εμπειρία ώστε:
• Να οριστικοποιηθεί και μονιμοποιηθεί η είσοδος των ποδηλάτων στο Μετρό αντί για το σημερινό διαιωνιζόμενο πιλοτικό καθεστώς. Σημειώνουμε ότι η είσοδος των ποδηλάτων στους συρμούς στον πρώην ΗΣΑΠ επιτρεπόταν, κανονικά εκτός της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στα Τραμ επιτρεπόταν από την έναρξη λειτουργίας τους.
• Προτείνουμε να υπάρχει σήμανση του συρμού στον οποίο θα μεταφέρονται τα ποδήλατα, όπως στους συρμούς της γραμμής 1 (τέως ΗΣΑΠ).
• Επίσης προτείνουμε η μεταφορά των ποδηλάτων με τον ανελκυστήρα να επιτρέπεται, γιατί είναι η πιο ασφαλής και διευκολύνονται στην μεταφορά ποδηλάτες μεγάλης ηλικίας. Φυσικά με σχετικό αυτοκόλλητο στην πόρτα του ανελκυστήρα θα υποδεικνύεται ότι ο ποδηλάτης παραχωρεί την προτεραιότητα στους επιβάτες
• Την αναβάθμιση των κατασκευών για το παρκάρισμα ποδηλάτων στους σταθμούς του Μετρό. Καινούργιοι ποδηλάτες αποθαρρύνονται από τη χρήση ποδηλάτου όταν χάνουν το πρώτο τους ποδήλατό τους λόγω κλοπής. Έμπειροι ποδηλάτες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη συνδυασμένη μετακίνηση γιατί γνωρίζουν τον κίνδυνο κλοπής. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αυξηθεί η ασφάλεια στο παρκάρισμα ποδηλάτων με δέστρες που επιτρέπουν το καλύτερο κλείδωμα και σε κεντρικά, καλά φωτισμένα, σημεία που κάνουν τις κλοπές πιο δύσκολες.

Θεωρούμε ότι τα παραπάνω θα συμβάλλουν στην εφαρμογή της συνδυασμένης μετακίνησης, δηλαδή τον συνδυασμό του περπατήματος, του ποδηλάτου και των ΜΜΜ.
Η συλλογικότητα Ποδηλάτι-ισσ-ες προσπαθεί να προωθήσει τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη μας μέσω διεκδικήσεων και επεξεργασία θέσεων και προτάσεων. Διευκολύνουμε την επικοινωνία μεταξύ ποδηλατών με την ιστοσελίδα μας, podilates.gr, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για τη χρήση του ποδηλάτου, διοργανώνουμε εκδηλώσεις, όπως η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, συμμετέχουμε στον Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, και επικοινωνούμε με κρατικούς φορείς για την προώθηση των θεμάτων του ποδηλάτου.
Ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία με τον οργανισμό Σταθερών Συγκοινωνιών και είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί σας για να συζητήσουμε τα παραπάνω.

Με εκτίμηση,
Ποδηλάτ-ισσ-ες
Επταχάλκου 3, Θησείο
Αθήνα 11851
www.podilates.gr
podilates@yahoo.gr

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι