Ποδηλασία και Τυφλοί (Τάντεμ)

ταντεμ

Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσει ένας τυφλός την ποδηλασία είναι ένα διπλό ποδήλατο, ένα τάντεμ. Στο τάντεμ ο οδηγός χρειάζεται να έχει καλή όραση, αλλά ο συνοδηγός μπορεί άνετα να είναι άτομο με προβλήματα όρασης ή και τελείως τυφλό.

Με το τάντεμ ένας τυφλός μπορεί να κοινωνικοποιηθεί, να αθληθεί και να εξερευνήσει με έναν εντελώς νέο τρόπο. Με το τάντεμ μια δραστηριότητα που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν απαγορευτική για αυτούς, γίνεται προσβάσιμη.

Η τυφλή ποδηλασία είναι ένα διαδεδομένο άθλημα σε πολλές χώρες του κόσμου. Και υπάρχουν τυφλοί που έχουν διασχίσει χιλιάδες χιλιόμετρα με αυτό τον τρόπο.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι είναι από τα "ειδικά" ποδήλατα με πολύ λογική τιμή (οι τιμές ξεκινάνε από 500 ευρώ και πάνω για ένα αξιοπρεπές ποδήλατο).

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

Πως να χρησιμοποιήσετε ένα τάντεμ με έναν οδηγό με όραση και έναν τυφλό συνοδηγό.

Την πρώτη φορά θα είναι λίγο περίεργα. Η πιο καλή τεχνική είναι ο οδηγός να σταθεροποιήσει τον σκελετό ανάμεσα στα πόδια του, πατώντας γερά στο έδαφος και κρατώντας γερά το τιμόνι, ενώ ο συνοδηγός τοποθετεί και τα δυο του πόδια στα πετάλια. Όταν ο συνοδηγός είναι έτοιμος, ο οδηγός σπρώχνει και αρχίζει να ποδηλατεί όπως θα έκανε αν ήταν και μόνος του σε ένα κανονικό ποδήλατο.

Ο οδηγός πρέπει να ενημερώνει για το τι συμβαίνει μπροστά, όπως για το πόσο μεγάλες και απότομες είναι επερχόμενες ανηφόρες, για την κατάσταση του δρόμου, όπως για σαμαράκια, λακούβες ή άλλα εμπόδια και στροφές, αλλά και το πότε κόβουμε ταχύτητα ή φρενάρουμε.

Ο συνοδηγός πρέπει να αισθάνεται άνετα και να εμπιστεύεται τον οδηγό.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι