Αγορά Fitness ποδηλάτου

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
chris70
Απών/απούσα

Καλησπέρα

Μετά από περίπου ένα χρόνο συμβίωσης με το Ideal Megisto μοντ.20 σκέφτομαι να αλλάξω κατηγορία.
Γράφω περίπου 30-35κμ / 2 ημέρες κυρίως σε άσφαλτο (αν τύχει περνάω και από χώμα πατημένο) και σε διαδρομές που υπάρχουν αρκετά ανηφορικά κομμάτια.

Έχω γενικά θέμα με μέση (δισκοπάθεια κτλ) και προσέχω όσο γίνεται τα πολλά κοπανήματα (αν και με το συγκεκριμένο ποδήλατο κάνω και λίγο τον ταρζάν)

Έχω απορρίψει την επιλογή κούρσας και θέλοντας κάτι σε flat bar αποφάσισα να πάω σε fitness.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και το να βρεις ποδήλατο διαθέσιμο είναι σχεδόν αδύνατο...

Είμαι μεταξύ των παρακάτω μοντέλων 2021
1. Canyon Roadlite 7.0
2. Cube SL Road SL
3. Scott Metrix 10

Θεωρώ οτι το cube θα είναι λίγο πιο άνετο και φοράει 40αρια λάστιχα. 
Τα υπόλοιπα δύο φοράνε 30αρια και μάλλον οριακά θα μπορούν να βάλουν 32αρια.

Αυτο το αναφέρω στο θέμα κοπανήματος στο δρόμο οτι το πιο χοντρό λάστιχο θα αποσβαίνει κάτα κάποιο τρόπο τις διάφορες ανωμαλίες. 

Ποια η γνώμη σας για τα συγκεκριμένα?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Το SCOTT Metrix 10 έχει ανθρακονηματένιο σκελετό εναντιθέσει με τ'άλλα δύο που είναι αλουμίνιο. Επίσης SCOTT και CANYON έχουν πολύ σκυφτή θέση, το CUBE έχει λίγο πιο όρθια.

https://www.canyon.com/en-us/hybrid-city/citybikes/r...

https://www.cube.eu/en/2021/bikes/urban-mobility/fit...

https://www.scott-sports.com/nz/en/product/scott-met...

Προσωπικά το SCOTT θα έπαιρνα λόγω του σκελετού, και γενικότερα το θεωρώ καλύτερο ποδήλατο από CANYON και CUBE που επίσης είναι καλές εταιρίες.

Το πρόβλημα στην μέση σου(δες ανάλογο θέμα ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑ), χρειάζεται Κολύμπι και Πιλάτες ή Γιόγκα για ένα διάστημα έως ότου σταθεροποιηθεί η σπονδυλική στήλη και φύγει ο πόνος και μετά να κάνεις ποδήλατο. Προτίνω για ένα διάστημα να κόψεις το ποδηλατο μπορεί να επιδεινώσει την μέση,

Yoko

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

....μα έχεις ήδη καλή "μαγιά" στα πόδια σου, γιατί να φύγεις τόσο μακρυά? Άσε που τέτοια εποχή θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις έτοιμο ποδήλατο και μάλιστα σε συγκεκριμένο νούμερο....

Βεβαιώσου ότι το megisto είναι σε σωστό νούμερο για το μέτρα σου και να ξέρεις ότι μπορείς άνετα να το φέρεις σε κατάσταση φιτνες, με σχετικά λίγα χρήματα. Ουσιαστικά θέλεις ένα καλό rigid πιρούνι μπροστά. Και φαντάσου ότι μπορείς να πας ακόμα και σε carbon (με υποδοχές για δ/φρενα). Το ποδήλατο θα πετάει.

Βλέπω έχεις 3πλό δ/βραχίωνα 48/38/28 και πίσω κασέτα με 11αρι μικρό γρανάζι. Τι άλλο θες από μετάδοση?

Ελαστικά παίρνει ήδη 40αρια (γνώμη μου, θα πρέπει να πας σε λεπτότερο και μάλιστα χωρίς τακούνια, λείο, πιο ασφάλτινο, υποτίθεται ότι το ζητούμενο είναι να πας σε πιο σβέλτες καταστάσεις και μακρυά από τρακτεροειδή....).

Επίσης, παίζοντας με headset, αποστάτες και μήκος steerer στο νέο πιρούνι, μπορείς να καθορίσεις το πόσο σκυφτά θα είσαι.

Η χρήση που κάνεις καλύπτεται άνετα από το υπάρχον megisto, και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να πας σε νέο φίτνες.....

... γνώμη μου....

chris70
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις προτάσεις σας.

Θα το κοιτάξω το θέμα αλλαγής πιο αναλυτικά...

birdy
Απών/απούσα

Καλημέρα. Κάνω ποδήλατο 3 φορές την εβδομάδα απόσταση 20-30 χλμ. Έχω από το 2009 ένα ideal megisto  σαν καινούριο, αλλά θα ήθελα να μπορώ να πάω και λίγο πιο μακριά με πιο πολύ άνεση και αν γίνεται με καλύτερες ταχύτητες, αλλά δεν ξέρω αν θα με βολέψει μια κούρσα καθώς έχει τη σκυφτή στάση και μέχρι να βγω σε ανοικτό δρόμο θα με δυσκολέψει. Το ποδήλατο κινείται σε άσφαλτο μόνο. Δηλαδή μέχρι τώρα πηγαίνω Αλιμο Βουλιαγμένη κλπ. Είδα κάποια ποδήλατα όπως το specialized 2,0 sirrus. Θα κάνει διαφορά στην ταχύτητα και στην άνεση στα πιο πολλά χλμ ή θα δώσω χρήματα χωρίς λόγο; Τι άλλο θα προτείνατε σε ίδιο ή εν τέλει άλλον τυπο;

contact