Χάσαμε τον Υμηττό, μας έμειναν οι κεφτέδες...ναυάγησε στον Άλιμο η πορεία

21 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Αποτυχημένη η σημερινή ποδηλατοπορεία για τη Διάσωση των "κεφτέδων". Ή έχουμε πολιτική συνείδηση ή όχι. Μάλλον όχι. Γιατί η ποδηλατοπορεία για τη διάσωση του Υμηττού είναι πολιτική πράξη και όχι βόλτα ντίρλα ντίρλα για μπάνιο στην παραλία και ραντεβού αύριο για κεφτέδες. Γυρίσαμε την πλάτη στο δήμαρχο του Ελληνικού που αν ήταν άλλος θα είχε καλέσει την αστυνομία και τα ματ, κι όμως ήρθε και μίλησε. Δεν πήγαμε καθόλου στο σημείο της πρώην βάσης που μας αφορούσε άμεσα γιατί εκεί προβλέπεται οδικό έργο πρόσβασης στη νέα περιφερειακή και αντί τούτου πήγανε για μπάνιο τα κουρασμένα παλικάρια. Μην ιδρώνετε άλλο, ας γίνει ο δρόμος για να πηγαίνετε πιο γρήγορα στην παραλία και να προλαβαίνετε να φάτε τους κεφτέδες ζεστούς.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Z3RatuL
Απών/απούσα

Κατά τη δική σου άποψη. Ο καθένας μπορεί να διατυπώσει ότι θέλει. Γνώμη μου είναι ότι ήταν πάρα πολύ πετυχημένη η πορεία, μόνο και μόνο απο τα σχόλια των ανθρώπων που μας έβλεπαν αλλά και του ίδιου του δημάρχου Αλίμου, που παρεμπιπτόντως αν ήσουν στα 3 μέτρα μακρυά του απλά δεν ακουγόταν αυτά που έλεγε γιατί δε μίλαγε κοντά στο μικρόφωνο.

Πάντως μπράβο του που κατέβηκε και μας μίλησε και δεν απαξιούσε. Όσο για να μας στείλει τους μπάτσους και τα ματ, το εκλαμβάνω τουλάχιστον άτοπο από πλευράς σου.

teaser
Απών/απούσα

με όλο τον σεβασμό bin, νομίζω όμως χάνεις την σημασία της όλης πορείας...φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν ενημερωτικά, μας είδε ο κόσμος. νομίζω απλά ότι ήταν πολύ αυθόρμητο το όλο σκηνικό, εξού και εκεί που ήρθε ο δήμαρχος και μίλησε, αν και δεν ακουγόταν...να καλέσει τα ΜΑΤ γιατί? σπάγαμε κάτι? ή καλούν τα ματ όταν γίνεται ένα πρόβλημα στην κυκλοφορία...

διακρίνω τη πικρία σου αλλά και μπόλικη υπερβολή στο σχόλιο σου.

αν θες μπορώ να τεκμηριώσω και παραπάνω, αλλά δεν μπορώ να γράφω σεντόνια και να γίνομαι κουραστικός...

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Όπως γράψαμε και στο αντίστοιχο θέμα η όλη προσπάθεια απέσπασε θετικά σχόλια μέχρι τώρα και το πλήθος αυτών που θα ακολουθήσουν θετικά θα είναι τα περισσότερα.
Δεν θα μπορέσω ποτέ στην ζωή μου να πολιτικοποιήσω το ποδήλατο μου,και σαφέστατα δεν θα έπερνα μέρος σε μία πορεία που τείνει περισσότερο στην πολιτική παρά στο ποδηλατικό κατόρθωμα,του να ξεκινήσω απο το χ σημείο και να φθάσω στοψ σημείο.
Αν ο αρχικός σκοπός μας ήταν να φωνάξουμε για αυτά που γίνονται στον Υμηττό,νομίζω πως το κάναμε και σήμερα το κάναμε αρκετά καλά στον βαθμό που μας αναλογεί.
Δεν θα γίνουμε και οι μάρτυρες με τα ποδήλατα,κάποιοι ξεκινήσανε απο τις 10 το πρωί,άλλοι και μια βδομάδα πρίν προετοιμάζοντας την όλη ιστορία αλλά το αν θα ενδώσει κάποιος στην αγάπη του για το ποδήλατο περισσότερο απο οτι έκανε για την προηγούμενη πορεία η την σημερινή και τους σκοπούς αυτών νομίζω πως δεν αξίζει κριτικής.
Ακούγονται παράπονα για το κάθε τι και προσπαθούν κάποιοι να περάσουν μία συγκεκριμένη ποδηλατική βίβλο(συμπεριφοράς),ε δεν είναι τελικά έτσι και μην απαταστε περί τούτου,κανείς ποδηλάτης δεν κατεβαίνει στις δράσεις ως υπερμαχος των θέσεων που εκφράζονται θέλει απλά να ποδηλατίσει με παρέα και αν κάτι τον κουράζει είναι δικαίωμα του να παει για μπάνιο,για πικ-νικ για ψυχαγωγία.
Εγώ αντι να κράξω τους 150 ποδηλάτες που εμφανίστηκαν σήμερα θα ήθελα αντ'αυτου να τους ευχαριστήσω για την παρέα και κρίμα που κουράστηκα αλλιώς θα πήγαινα και για μπανάκι.
Χωρίς κακία,εμπάθεια και διάθεση να αντιπαρατεθώ με κανέναν,νομίζω πως εκφράζω μία πραγματικότητα που αγγίζει την πλειοψηφία.

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Έχουμε γίνει αρκετά εγωιστές ώς "ποδηλάτ-ισσ-ες". Κάθε ποδηλατοπορεία με οποιοδήποτε αίτημα έχει άμεσο στόχο την τοπική αυτοδιοίκηση και κατ' επέκταση το κράτος. Θέλουμε δηλαδή να αλλάξουμε το σκεπτικό των αρχών μέσω της μαζικής ευαισθητοποίησης και να δούμε επιτέλους να γίνονται πράγματα για το κοινό όφελος και όχι για τις κατασκευαστικές εταιρείες. Όταν λοιπόν βλέπουμε έναν άνθρωπο από το χώρο της εξουσίας να ανοίγεται μαζί μας, κάτι που δεν έχει γίνει από κανέναν, γιατί έχουμε τόσο κόμπλεξ και δεν τον αποδεχόμαστε; Η περίπτωση του δημάρχου Ελληνικού είναι διαφορετική και όποιος θέλει μπορεί να μάθει και πρέπει να μάθει για τα πεπραγμένα του και τις προθέσεις του. Ο εγωισμός ορισμένων δεν έχει όρια και είμαι σίγουρος ότι αν αύριο έρθει μια ξαφνική αναλαμπή και ξεκινήσουν έργα για ποδηλατόδρομους πρότυπο σε όλη την Αθήνα πάλι κάτι θα βρουν να πουν. Ο απώτερος στόχος μας είναι η συνεργασία με την εξουσία και εμείς δεν την αποδεχόμαστε όταν προσφέρεται. Ντροπή. Μια ζωή θα είμαστε μόνοι μας δηλαδή; δεν το κατάλαβα; Μόνοι μας αποτρέψαμε την προσπάθειά μας. Ένας σύμμαχος βρέθηκε σε όλη την Αθήνα και τον αρνηθήκαμε. Τόση αναρχία πια; Κόμπλεξ, κόμπλεξ, κόμπλεξ

yellowsubmarine
Απών/απούσα

Σώθηκε ο Υμηττός διασκέδασαν οι περίοικοι
Εισπράξαμε πολλά μπράβο που από πίσω μας έγιναν "ρε που πάνε τα νούμερα"
Αλλά για γράψε μας ρε φίλε μπιν (που άνοιξες το θέμα)
(Κι αν είσαι άτομο που δε μασάει τα λόγια του)
Η οργανωτική ομάδα τι έκανε, κι αφού η πορεία είχε προορισμό το αεροδρόμιο; γιατί τη διάλυσε στο praktiker ;
Όντας στην ουρά της πορείας όσοι είμαστε
Δεν καταλάβαμε τίποτα από αυτά που έγιναν μπροστά
Αν αναλύσουμε και τη στάση των "κατεχόντων" τα μ.μ.ε της πορείας (μικροφωνική) κι εκείνο το βροντερό "εγώ δεν θέλω να μιλήσω στο δήμαρχο" που ακούστηκε από μικροφώνου (που ως γνωστόν μια φωνή στο μικρόφωνο ίσον χίλιες στο φυσικό τους)
Οπότε με την έλλειψη (που δεν αρνούμαι) ωριμότητας (πολιτικής και ατομικής)ήρθε κι έδεσε η προσπάθεια χειραγώγησης των ατόμων της οργάνωσης ;(αυτό είναι σημαντικό να απαντηθεί ειλικρινώς)
Σαν οργανωτής κι εσύ, πριν κρίνεις τους ποδηλάτες(που καλώς κάνεις κατ´εμέ ) πρώτα θα έπρεπε να λάβεις υπ όψιν σου (αυτοκριτική λέγεται) τις πράξεις (η παραλήψεις ;) της οργανωτικής ομάδας (που μέλος είσαι κι εσύ ξαναλέω, εκτός κι αν ο ρόλος σου περιορίζεται μόνο στις γραφιστικές παρεμβάσεις)
Α... και ποιος οργάνωσε μπάνιο (και τι σχέση έχουν μπάνιο με διαμαρτυρία ; ε;)

Marios
Απών/απούσα

καταρχήν το μπάνιο που κανονίστηκε στο τέλος, όπως και το αυριανό στο άλσος, δεν έχουν καμία σχέση με το αν ήταν ή όχι πετυχημένη η πορεία. Αντί να πούμε "τέλος" μερικά παιδιά είχαν την ιδέα και την διάθεση να πάνε για ένα μπανάκι, που με τόση ζέστη ήταν ότι καλύτερο για το μεσημέρι και μοιράστηκαν την ιδέα με όποιον άλλον ήθελε. Το ίδιο και για το αυριανό στο άλσος, που θα είναι και αυτό εξίσου όμορφο.
Πέρα από τις πορείες διαμαρτυρίας, πρέπει να χαιρόμαστε και τη ζωή. Μην είμαστε συνέχεια μέσα στην γκρίνια και ψάχνουμε να βρούμε το παραμικρό για να την αιτιολογήσουμε.

Επειδή ήμουν σχετικά μπροστά στο τέλος της πορείας, υπόθηκε ότι θέλει να μας μιλήσει ο δήμαρχος του ελληνικού. Και εκεί απάντησε ένας ποδηλάτης ότι δεν θέλει και να του πετάξουμε ντομάτες (ή κάπως έτσι). Μια κοπέλα μετά του είπε πως ο δήμαρχος αυτός δεν είναι σαν του άλλους αλλά είναι καλός. Αυτό θα είναι μάλλον που ακούστηκε στην μικροφωνική. Και μετά απλά ρώτησαν στο μικρόφωνο αν θέλουμε να συναντήσουμε τον δήμαρχο ή όχι, ώστε αν υπάρχουν αντιδράσεις να μην γίνει μια κίνηση με την οποία δεν θα συμφωνούσαν όσοι ήταν στην πορεία. Στο πράκτικερ που μίλησε ο δήμαρχος του ελληνικού, εγώ που ήμουν στα 10 μέτρα δεν άκουγα τίποτα και είτε ήταν είτε δεν ήταν, δεν μου έκανε διαφορά. Προφανώς έχει δείξει χαρακτήρα και έχει κάνει πράγματα θετικά, αλλά δεν νομίζω πως η στάση των ποδηλατών απέναντί του, αν τον έχουμε σύμμαχο ή όχι, κρίνεται από 2-3 λεπτά που θα μιλούσε ή όχι, στο τέλος μιας πορείας που με τις προσυγκεντρώσεις είχε διάρκεια κάπου στις 5 ώρες.

Για μένα η πορεία ήταν πολύ πετυχημένη και ζωντανή. Γεμάτη όρεξη και συνθήματα. Περάσαμε από δρόμους που ο κόσμος δεν βλέπει τόσα ποδήλατα και φάνηκε πως το χαιρόταν. Από τα μικρά παιδιά στην πλατεία, από τους μαγαζάτορες στον βύρωνα, μέχρι και την γιαγιά στο μπαλκόνι που φώναζε με όση φωνή είχε το σύνθημα για τον υμμητό.

yellowsubmarine
Απών/απούσα

Σημείο 1

bin podilanden wrote:
Δεν πήγαμε καθόλου στο σημείο της πρώην βάσης που μας αφορούσε άμεσα γιατί εκεί προβλέπεται οδικό έργο πρόσβασης στη νέα περιφερειακή .

Σημείο 2

bin podilanden wrote:
Έχουμε γίνει αρκετά εγωιστές ώς "ποδηλάτ-ισσ-ες"
.....................................................................................
Ο εγωισμός ορισμένων δεν έχει όρια και είμαι σίγουρος
.....................................................................................
Ένας σύμμαχος βρέθηκε σε όλη την Αθήνα και τον αρνηθήκαμε. Τόση αναρχία πια; Κόμπλεξ, κόμπλεξ, κόμπλεξ

Τι θέλει να πει ο ποιητής ;
1) Γιατί δεν πήγαμε ;
2) Ποιος είναι εγωιστής; (είμαστε είσαστε είναι ;)
3) Ο κομπλεξικός ;

Εξηγήσου ρε φίλε να μάθουμε κι εμείς
(να κρίνουμε αν θα ξανάρθουμε η τσου ;)
Δεν έχω πρόβλημα με το μπάνιο
(αν και δεν ήρθα για αυτό)
Ωστόσο το συμπέρασμα μου είναι το παρακάτω
Μεγάλος αριθμός ατόμων δεν ήξερε που πάει και γιατί
Είχαν την αίσθηση ότι πάνε βόλτα

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

είναι εξίσου πολύ ωραίο και ζωντανό, εντυπωσιακό και λαμπερό, μετά χάνεται.
Άρεσε στον κόσμο το σημερινό, αύριο; Α ναι. Μην ξεχάσετε να βάλετε δυόσμο.

Η διάθεση για μπάνιο υπήρχε από την αρχή και άρχισε να παρασύρει αρκετούς από το κεντρικό θέμα, ειδικά μετά την Ηλιούπολη στις κατηφόρες. Έχουμε καιρό για τέτοια ρε σεις. Δεν είναι όλες οι μαζώξεις το ίδιο. Υπάρχουν οι βόλτες της Παρασκευής, της Κυριακής και ένα σωρό για τέτοια. Οι υποχρεώσεις μας προς το βουνό δε λήγουν εδώ.
Σαν επόμενο βήμα για τη διάσωση του Υμηττού τι μπορούμε να κάνουμε; Μήπως πιο έντονη παρουσία πάνω στο βουνό; Κάτι ΕΧΤΡΕΜΕ ίσως; μαζική βόλτα στην Κατεχάκη από Πανεπιστημιούπολη ή από Εθν. Άμυνα και πορεία προς Ηλιούπολη να διαπερνάμε τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα και να τους μοιράζουμε υλικό προβάλλοντας ταυτόχρονα και την εναλλακτική μετακίνηση;

spirosta
Απών/απούσα

Εγώ θα ήθελα να μάθω πως ακριβώς ορίζεις την έννοια πολιτική συνείδηση. ναι μεν δεν ήρθα στην πορεία αλλά αν οι πορείες πέρα από τον κοινωνικό και οικολογικό ή και "εναλλακτικό" χαρακτήρα, αποκτάνε και πολιτικό, λυπάμαι δεν θα πάρω... Βέβαια μπορεί εγώ να κάνω λάθος...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

..όπως θέλει το βλέπει κανείς: πολύ λίγος κόσμος για τοσο σημαντικά θέματα, αλλα πιο πολύς απο κάθε "τοπική πορεία", κεφι και όρεξη στην πορεία αλλά μήπως ήρθαμε για χαβαλέ και όχι για διαμαρτυρία? κλπ κλπ.
ΑΛΛΑ ένα θέλω να επισημάνω που δεν έχει "αλλά" και δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει: το πόσα σκουπίδια άφησε πίσω της η πορεία! Πόσα χαρτάκια βρε παιδιά πετάξατε έτσι ανελέητα στους δρόμους? Ποιός σας λέει οτι επειδή γράφουν κάποιο σύνθημα δεν αποτελούν σκουπίδια? Ποια η διαφορά τους απο το περιτύλιγμα της σοκολάτας/τσίχλας/τσιγάρου που πετάει ο νεογκρικάρας απο το παράθυρο του αυτοκινήτου του? Βρωμικα, πατημένα και θλιβερά "flyers" στα πεζοδρόμια, στους δρόμους..παντού...ντου ντου ντου... (και περήφανα απαθανατίζεται και η σηκηνή... http://picasaweb.google.com/Marios7p/2352009#slideshow/5339066211481706578 )

Marios
Απών/απούσα

"Σαν επόμενο βήμα για τη διάσωση του Υμηττού τι μπορούμε να κάνουμε; Μήπως πιο έντονη παρουσία πάνω στο βουνό; Κάτι ΕΧΤΡΕΜΕ ίσως; μαζική βόλτα στην Κατεχάκη από Πανεπιστημιούπολη ή από Εθν. Άμυνα και πορεία προς Ηλιούπολη να διαπερνάμε τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα και να τους μοιράζουμε υλικό προβάλλοντας ταυτόχρονα και την εναλλακτική μετακίνηση;"

ωραία όλα αυτά.
Περίμενες να γίνουν όλα σήμερα μετά την πορεία στις 15.00-15.30 το μεσημέρι?
αν όχι τότε γιατί γκρινιάζεις για το μπάνιο ?

Και μετά το ντου στο μετρό υπήρξε παρέα που πήγε για παγωτό. Τι θα πει αυτό ? Ότι οκ τελειώσαμε με το μετρό? ότι αυτοί που πήγαν δεν ήταν εντός κλίματος ? Φυσικά και όχι, γι'αυτό έγινε και μερικές μέρες μετά δεύτερο ντου, ενώ υπάρχουν και ιδέες βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά. Το ότι πήγαν τα παιδιά για παγωτό πάντως, προφανώς είναι παντελώς άσχετο με το αν ήταν πετυχημένο το ντου ή όχι.

150 τόσα ποδήλατα ήταν σήμερα στον δρόμο για τόσες ώρες.
Από εκεί και πέρα δεν είπε κανείς ότι θα κάνουμε αυτή την πορεία και αμέσως θα λυθούν όλα.
Καλά να είμαστε να βγαίνουμε στους δρόμους.
Αλλά όχι να γκρινιάζουμε γιατί κανονίστηκε ένα μπάνιο μετά την πορεία, έλεος...

Και για τις δράσεις που λες, πήγαινε τετάρτη στη συνέλευση στο κέντρο να προτίνεις κάτι συγκεκριμένο, αν δεν βρεις ανταπόκριση, πήγαινε στουν ανατολικούς, στους νότιους, στους βόρειους, στους αλητόγατους, στους λόκαλ ή και εδώ στο φόρουμ. Αν δεν βρεις από πουθενά ανταπόκριση και όλοι είμαστε για μπάνια και κεφτεδάκια τότε να τα πεις αυτά και να γκρινιάξεις.

Αλλά όχι να κρίνουμε μια πορεία 150+ ατόμων από το ότι κανονίστηκε μετά ένα μπάνιο, έγινε μια αναφορά σε ποδηλατοπικ-νικ, και υπήρξε θέμα με το αν θα μιλήσει ο δήμαρχος ελληνικού, που και που μίλησε δεν τον άκουσε για τεχνικούς λόγους κανείς.

Marios
Απών/απούσα

το περήφανα από που βγαίνει ?
προσωπικά μου άρεσε ως φωτογραφία γι'αυτό και την έβγαλα
από εκεί και πέρα συμφωνώ μαζί σου ότι το να τα πετάς στον αέρα απλά κάνεις σκουπίδια και το καλύτερο ήταν τα παιδιά που τα έδιναν χέρι-χέρι

Χαριλαος Γαλατσι
Απών/απούσα

lyhadj wrote:
http://picasaweb.google.com/Marios7p/2352009#slideshow/5339066211481706578

Η ομαδα των Τρελων Αγοριων(Χαριλαος, Podilatix, Κινεζος) ζηταει ποσοστα, απο τις γκριματσες που εκανε σε ολη την διαδρομη, με αδιαλειπτη λειτουργεια.
Θελουμε το 80% για την γκριματσα που καναμε πισω απο τον δημαρχο και τις φωτογραφιες με τις κουβεντες που πιασαμε με τις καλλιγραμμες τυπισες.

teaser
Απών/απούσα

keep up the good work guys...I am off

αηδία

kastellopower
Απών/απούσα

@Τρελά Αγόρια: άθλια γαλαρία!!

Λοιπόν με λύπη μου έχασα τη σημερινή πορεία, αλλά βλέποντας τα βιντεάκια και τις φωτογραφίες από απόσταση (μέχρι που με προσγείωσαν οι φάτσες σας, συνεχίζω), ένοιωσα ότι πραγματικά το ποδήλατο έχει μια παρουσία σ΄αυτήν την πόλη, και θα συνεχίσει να έχει. Αυτό θα το συνειδητοποιήσει ο κόσμος σε λίγο καιρό. Η αίσθηση ότι πρόκειται για ένα φυσικό μέσο μετακίνησης που ταιριάζει στον άνθρωπο και η ανάσα χαράς και ελευθερίας που προσφέρει (έστω και με ζέστη και ανηφόρα) φαίνεται ακόμη και μέσα από ένα σύντομο βίντεο. Προφανώς η πορεία ήταν πετυχημένη, αυτό δεν σημαίνει ότι λύθηκε το θέμα του Υμηττού, όπως και δεν έχει λυθεί το θέμα της Αθήνας ως ποιοτικά βιώσιμης πόλης. Ο μόνος τρόπος προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η διεκδίκηση από τους πολίτες του ελεύθερου χώρου που τους ανήκει (όχι που η βασική μας έγνοια είναι το πάρκινγκ...), η διατήρηση του φυσικού πλούτου, όσου απέμεινε (έρχεται καλοκαίρι και τι θα γίνει με τις δασικές περιοχές), και η προβολή ενός πιο ανθρώπινου τρόπου ζωής. Αυτά δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, χρειάζεται μια διαρκής αντίδραση σ΄ένα είδος καλουπωμένης ζωής που επικρατεί. Αν έχουν αρχίσει να μαζεύονται αρκετά άτομα σε κάθε ποδηλατοπορεία ή βόλτα, αυτό γίνεται προφανώς λόγω της αγάπης του ποδηλάτη για το ποδήλατο, μια πορεία είναι και βόλτα και μια βόλτα πορεία που προβάλλει το ποδήλατο. Όσο για τους πολιτικούς παράγοντες, μάλλον ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουνε, από τη στιγμή μάλιστα που βλέπουνε και αντιδράσεις από τον κόσμο. Όταν αποφασίζουνε οι υπουργοί, οι δήμαρχοι και δεν ξέρω ποιος άλλος να προχωρήσουνε με νομικίστικα τερτίπια σε πράξεις που βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο και ωφελούν λίγους κολλητούς δεν ζήτησαν πρώτα κανένα διάλογο. Μακάρι ο δήμαρχος του Ελληνικού να συνεχίσει θετικά. Αλλά έχουμε φτάσει να ψάχνουμε τα αυτονόητα, να διατηρηθεί το ελάχιστο πράσινο του λεκανοπεδίου...΄

yellowsubmarine
Απών/απούσα

(αυτά που επισήμανα προηγουμένως
αλλιώς τα λόγια σου είναι πυροτέχνημα)
Είδα ποδηλάτες που θεωρούσαν τη σωτηρία του βουνού την βασικότερη δράση τους να φεύγουν στα μισά της πορείας
Είδα στα γραπτά σου σημεία σκοτεινά που χωρούν διάφορες ερμηνείες κι εσένα να καταγγέλλεσαι για έλλειψη ωριμότητας και πολιτικής συνείδησης
Πριν ξεκαθαρίσεις το θέμα "πετάς το χαρτί της επόμενης extreme δράσης"
Γίνε λίγο σοβαρός
Λίγο πιο ξεκάθαρος
"Δρω - αξιολογώ την προηγούμενη δράση μου - εντοπίζω αδυναμίες τις διορθώνω - προχωρώ στην επόμενη δράση μου"

Πόσους περιμένεις να έχεις σ αυτή τη δράση ;

Anatolikoi
Απών/απούσα

Επειδή δεν μπορώ να γράφω κι εγώ σεντόνια, αφενός θα αναφερθώ επιγραμματικά και αφετέρου θα ήθελα να τα πούμε κι από κοντά. Λέμε για σήμερα το απόγευμα 8-9. Θα γράψω εδώ και στο μπλογκ μας

1. Πέτυχε ή όχι;
Μαζευτήκαμε 150 ποδήλατα, μικρός σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι το θέμα, μεγάλος αν συνυπολογίσουμε τον μικρό αριθμό και την έλλειψη πείρας της οργανωτικής ομάδας, την ώρα (πολλοί δούλευαν) και τη ζέστη. Νομίζω ότι είναι αξιοπρεπής αριθμός.
Περάσαμε από γειτονιές που δεν έχουν δει πολλά ποδήλατα, φωνάξαμε συνθήματα, μοιράσαμε κείμενα.
Περάσαμε, παρά τη ζέστη, καλά. Προσωπικά σίγουρα, το ίδιο και με όσους μίλησα.
Οπότε το πρόσημο είναι +

2. Χαρτάκια
Δ Ε Ν τα πετάγαμε εμείς, αλλά κάποιοι από την Ηλιούπολη νομίζω. Ας γράψουν. Τους είπα ότι δεν θεωρούμε ότι είναι σωστός τρόπος αυτός, έκαναν αυτό που ήθελαν. Εμείς είχαμε το κείμενο που μοιράζαμε στον κόσμο, 1.000 αντίγραφα

3. Δήμαρχος
Με πήραν εχθές το πρωί γύρω στις 10. Του απάντησα θετικά καταρχήν. Είχα την επιφύλαξη ότι επειδή δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος θα πρέπει πρώτα να ερωτηθεί γιαυτό. Κάποιοι διαφωνούσαν λόγω αρχής, κάποιοι άλλοι λόγω άγνοιας -πιτσιρικάδες κυρίως και μαθητές μου. Προσωπικά τον υποστηρίζω και ως Ανατολικοί, αν συμφωνούν όλοι, ίσως να επιδιώξουμε κάποια συνεργασία

4. Τερματισμός στη γέφυρα
Η διαδρομή είχε ανακοινωθεί μέρες πριν. Ο Bin είχε στείλει την πρόταση για μια πλατεία -δεν ξέρω είναι η ίδια που έλεγε ο δήμαρχος;- αλλά δεν προλάβαμε να την συμπεριλάβουμε. Επίσης είχαμε και πρόσταση κάποιας επιτροπής(;) για Βουλιαγμένης και Αλίμου. Δεν ξέρω τι έγιναν τελικά.

5. Κάποιοι έφυγαν
Δεν έχω εικόνα. Ξέρω έναν που τα έ π α ι ξ ε από τη ζέστη. Σύνροφος, κινηματίας, συνποδηλάτης, φίλος, τρομερός αφισοκολλητής! Στην πορεία κατέβαινε από το ποδήλατο και μοίραζε κείμενα στα καφέ. Αν μιλάτε για τον συγκεκριμένο, έχετε άδικο.

6. Επόμενες δράσεις
Προφανώς και το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Μάλλον αρχίζει. Μια πρόταση είναι ενημέρωση του κόσμου, ποδηλατικού και μη, στο 24ώρο. Όχι κείμενο απλά, είναι πολύ λίγο για το τερατούργημα που θέλει να φτιάξει το ΥΠΕΧΩΔΕ. Άλλες;

Ξαναλέω: ΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. Τι λέτε γι' απόψε;

HillONE
Απών/απούσα

Επειδή πέταξα κι εγώ και ένας φίλος κάποια που μας έδωσαν τα παιδιά που τα είχαν τυπώσει, (όπως και μοιράσαμε μερικά κανονικά κείμενα)δεν λέω είναι όντως μια μορφή ρύπανσης αλλά μιλάμε για χαρτί άρα αποικοδομήσιμο σε μικρό χρονικό διάστημα. Αν είναι λοιπόν να περάσει κάποιο μήνυμα τότε χαλάλι να πετάξουμε μερικά χαρτάκια. Σε εμένα τα τρικάκια περνανε μηνύματα επομένως γιαυτό το λόγο δεν είχα πρόβλημα να πετάξω...

Festo
Απών/απούσα

Δεν έχει σημασία που διασπώνται τα χαρτάκια σε σύντομο χρονικό διάστημα (που προυποθέτει υγρασία κλπ, σε κανένα μήνα ακόμα εκεί θα είναι).
Βγάζει άσχημη εικόνα το να πετάς πράγματα κάτω, τα χαρτιά πιθανώς να καταλήξουν σε κάποιο υπόνομο και να τον βουλώσουν.

yellowsubmarine
Απών/απούσα

Μπράβο
Χαμηλών τόνων,προσγειωμένο και προσεκτικά διατυπωμένο γραπτό, αντανακλά την άποψη (τη σούμα των απόψεων) της συλλογικότητας (που το υπογράφει)
Ως τόσο ο κεφτεδο-μπανιο καυστικός κατακριτής, κύριος μπιν, (πολυγραφότατος εδώ μέσα) δεν έχει την ευθιξία να δώσει μια απάντηση ;
Έχει αφήσει υπονοούμενα και σκοτεινά σημεία που όσο πλανώνται δημιουργούν κρίσιμη μάζα ακύρωσης συμμετοχών στις παραπέρα εκδηλώσεις
Απλά είναι τα πράγματα κύριε μπιν μας
Είναι πολιτικά ανώριμοι και κοινωνικά αδιάφοροι οι ποδηλάτες ;
Είναι "χειραγωγοί" οι οργανωτές ;
Οι ανώριμοι ποδηλάτες έχούν οργανωτές που τους χειραγωγούν ;
Να ξέρουμε που και πως να τοποθετηθούμε κι εμείς (κι εσύ)

contact