σκουριασμενη αλυσιδα

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mario.7
Απών/απούσα

Καλησπέρα. Έχω ένα ideal ezigo και λόγω έλλειψης χώρου αναγκάζομαι να το βάζω στο μπαλκόνι. Τελευταία έχει αρχίσει όμως να σκουριάζει η αλυσίδα και ο δισκοβραχίονας,λόγω βροχής και γενικά υγρασίας,ενώ επίσης με κουράζει γιατί οριακά χωράει στο ασανσέρ και μου βγαίνει το λάδι κάθε φορά . Μένω στην Αθήνα σε διαμέρισμα. Σκέφτηκα να αγοράσω επιτοίχια βάση για να το κρεμάω στο γκαράζ αλλά δυστυχώς είναι πολύ μικρό και μαλλον δεν τη χωράει. Καμιά ιδέα;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
hoosier
Απών/απούσα

καλησπερα
ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και το ελυσα βαζοντας 2 ποδηλατα μαλιστα!!! σε επιτοιχια βαση μεσα στο σπιτι ακριβως πισω απο την πορτα !Οταν εχω κοσμο απλα τα βγαζω στο μπαλκονι (οχι οτι με πειραζουν εμενα απλα για να αποφευγω τις πολλες ερωτησεις)αν δεν μπορεις να το εχεις ολη μερα μεσα βαζε το βραδι που συνηθως εχει την περισσοτερη υγρασια!Ειναι κριμα να σκουριασει το ποδηλατο σου!

traxbiker
Απών/απούσα

Για μέμα οποιαδήποτε ποδήλατο είναι κρίμα να το τρώει η υγρασία.Εσύ ξέρεις καλύτερα το σπίτι ή το χώρο σου και τι διαμορφώσεις μπορείς να κάνεις ώστε να αποφύγεις την έκθεση του ποδηλάτου στις καιρικές συνθήκες.Μπορείς να δώσεις μερικές παραπάνω πληροφορίες,ίσως να σε βοηθήσει κάποιος συμφορουμίτης.
Ίσως κάτω από την τέντα αν έχεις και με μια κουκούλα να περιόριζε την σκουριά,σε συνδυασμό με συχνή λίπανση.

nikkos
Εικόνα nikkos
Απών/απούσα

λόγω χώρου, και εγώ το αφήνω έξω στην αυλή το ποδήλατο και το τρώει η υγρασία, αλλά η αλυσίδα δε μου σκούριασε . ούτε ο δισκοβραχίωνας. βέβαια μετά από πλύσιμο του ποδηλάτου, πέφτει λάδωμα στην αλυσίδα. μήπως πρέπει να το συντηρείς λίγο καλύτερα?

mario.7
Απών/απούσα

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δυστυχώς η λύση για μέσα στο σπίτι είναι ανέφικτη γιατί είμαι φοιτητής και οι δικοί μου δε θα δεχτούν. Μάλλον επίσης είμαι λίγο άσχετος από συντήρηση, μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε κάπως? π.χ. για τη λίπανση κλπ τι χρησιμοποιώ? Το προηγούμενο που είχα δεν είχε θέμα γιατί ήταν σπαστό και το βόλευα κάπου.

Stel10s
Απών/απούσα

Το θεμα της λιπανσης εχει απαντηθει πολλες φορες, κανε μια αναζητηση.
http://www.podilates.gr/node/7319

Για το γκαραζ μπορεις να φτειαξεις ή αγορασεις κατι σαν αυτα:
http://www.saris.com/en/bike-racks/parking-a-storage/ceiling-mounted/cyc...
αν και 2 γαντζοι στο ταβανι κανουν την δουλεια τους νομιζω.
http://www.ebay.com/itm/Bike-Hand-1-Bike-Storage-Bike-Cycle-Ceiling-Hook...

Αν το υψος στο γκαραζ δεν βολευευει υπαρχη και αυτη η λυση:
http://www.aliexpress.com/item/free-shipping-Ceiling-Mounted-Roof-Bicycl...

http://www.ebay.com/itm/NEW-BICYCLE-BIKE-LIFT-CEILING-PULLEY-BIKE-STORAG...