απάντηση στην σημερινή βία

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

http://www.youtube.com/watch?v=WPzJGltnCxU

και ας πει κάποιος ότι δεν λέει αλήθεια αυτό το video :(

είναι και η απάντηση μου στο θέμα των ημερών μην περιμένετε να σας εξηγήσω

όποιος κατάλαβε κατάλαβε

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

είναι ένα κίνημα το οποίο κάνει κάποιες προτάσεις για την λύση σοβαρών προβλημάτων των σύγχρονων κοινωνιών. Οι ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει στο ίντερνετ είναι δύο η δεύτερη κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου αν θυμάμαι καλά. Για αυτούς που ενδιαφέρονται περισσότερο μπορούν να δουν υποτιτλισμένες στα ελληνικά την πρώτη στο ακόλουθο λινκ:

http://video.google.com/videoplay?docid=4573704334162675487&ei=MBjmSNmdE...

και την δεύτερη εδώ.

http://www.zeitgeistmovie.com/add_greek.htm

Η σελίδα του κινήματος βρίσκεται εδώ

http://www.zeitgeistmovie.com/

InfinitySurfer
Απών/απούσα

...απο τις εκπροσωπους του θηλυκου γενους...

"Old Fat Naked Women for Peace"...απο τις "Righteous Mothers"

http://www.righteousmothers.com/pages/RMVideo.html

enjoy... ;)

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1090131/The-villages-m...

Δεν μπορώ να φανταστώ το ποια απελπισία μπορεί να οδήγησε αυτές τις γυναίκες στο να το κάνουν αυτό.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

η ανακάλυψη μέρος της πραγματικότητας

spirosta
Απών/απούσα

To zeitgeist το πρώτο είναι λίγο τραβηγμένο νομίζω προς το τέλος.

Το ζουμί όλο όμως είναι στο Addendum που είναι η δεύτερη ταινία (ντοκυμαντερ). Από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Στο χρήμα.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ενδιαφέρον κυρίως έχουν οι οικονομικές αναλύσεις που κάνουν. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα έχουμε ξανά ακούσει/διαβάσει. Στο δεύτερο επίσης έχουν ενδιαφέρον οι προτάσεις που κάνουν για άμεση δραστηριοποίηση όσων ενδιαφέρονται να μετέχουν στο κίνημα. Δεν αναφέρομαι στο project Αφροδίτη αλλά σε κάποιες προτάσεις που κάνουν προς το τέλος της ταινία που θεωρώ ότι δεν είναι ούτε ουτοπικές ούτε και άκυρες.
Συγκεκριμένα προτείνουν να μποϊκοτάρουμε τις πετρελαϊκές εταιρίες μειώνοντας την χρήση των αυτοκινήτων, το μποϊκοτάζ των ΔΕΚΟ με χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, το μποϊκοτάζ των μεγάλων τραπεζών με μεταφορά των λογαριασμών μας σε μικρότερες, την άρνηση στράτευσης για να μην γίνονται πόλεμοι και την άρνηση ενημέρωσης από τα κανάλια με παράλληλη υποστήριξη του διαδικτύου, αφού μέσα από τα ΜΜΕ γίνεται κατευθυνόμενη ενημέρωση. ( σωωώπα δεν το καταλάβαμε!! ).

Αυτά δεν τα βρίσκω όπως είπα άκυρα, είναι πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητα μας, όσο και όπως μπορούμε ( και το ποδήλατο μας μπουκοτάζ στις πετρελαϊκές κάνει άλλωστε). Είναι σημαντικό, δεδομένου ότι αυτή η ταινία απευθύνεται κυρίως σε αμερικάνουν ότι αυτοί που την έφτιαξαν έχουν εντοπίσει τα βασικά προβλήματα, κάτι που για τον μέσο Αμερικανό είναι λίγο ουτοπικό. ( και το γνωρίζω από προσωπική πείρα, έχοντας συγγενείς στην Αμερική οι οποίοι ζουν στην κοσμάρα τους).

spirosta
Απών/απούσα

Θα συμφωνήσω ότι απευθύνεται κυρίως σε αμερικανάκια η ταινία. Φαίνεται άλλωστε στο στυλ της. Παρ'όλα αυτά λέει πολλά και σωστά πραγματάκια για διάφορους τομείς της πραγματικότητας στην οποία ζούμε.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Αυτό συμβαίνει γιατί τα προβλήματα πλέον είναι παγκόσμια. Η κρίση στην Αμερική, που θεωρητικά ήταν μία εσωτερική τους κρίση, διαδόθηκε παντού όπως είδατε, αφού όλες λίγο πολύ οι ανεπτυγμένες χώρες έχουν κάνει το λάθος να υιοθετήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο οικονομίας.
Η αλληλεξάρτηση των οικονομιών δημιουργεί και και τον καλύτερο τρόπο για επέκταση των κρίσεων.
Τώρα.. οι Αμερικάνοι είναι στην κοσμάρα τους και αυτό το ξέρουμε... Αλλά δεν κάνει κακό, ακόμα και εμείς που θεωρητικά είμαστε πιο πονηρεμένοι, να γνωρίζουμε τι ακριβώς παίζει στο παρασκήνιο.
Πάραυτα αυτά που λέει δεν είναι λάθος και οι λύσεις που προτείνει σε πρώτο επίπεδο είναι νομίζω εφαρμόσιμες από όλους.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

@ palnnet ίσως γνωρίζεις οτι το βιντεάκι που δειχνεις είναι απο την ταινία του Λιούμετ (Network)όπου το φοβερότερο δεν είναι τόσο αυτα που λεει ο τηλε-παρουσιαστής αλλά το οτι τον προωθεί το κανάλι της TV που εργάζεται να λέει όλο και πιο πολλά τέτοια λόγια "ξεσηκωμού' για να αναβαίνει η τηλεθέαση!!! Η αυτοκτονία του μπροστά στις κάμερες θα είναι το ζητούμενο που θα εκτοξεύσει τα κέρδη του καναλιού στα ύψη...
Στον κόσμο ο,τι και να του πεις δεν ταρακουνιέται - και όσα πιο πολλά μαθαίνει τόσο πιο πολύ αμύνεται με το να μην αντιδρά. (αμβλύνονται οι αισθήσεις, συνηθίζεις στο έγκλημα και στην αδικία, φοβάσαι να αντιμετωπίσης την αλήθεις κλπ κλπ - όλες πολύ ανθρώπινες συμπεριφορές)
Οσο για το zeitgeist ... έτσι κι αλλιώς και η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πάρει τον πολύ κατήφορο, οι τράπεζες επίσης κλπ κλπ. Πρασύροντας εννοείται χιλιάδες οικογένειες που μένουν άστεγες και χωριε πόρους. Λίγο ακόμα και το σύστημα θα καταρρεύσει απο μόνο του (μαλλον έχει ήδη καταρρεύσει) και δυστυχώς δεν υπάρχει καμμία εναλλακτική λύση για το μέλλον. :ειμαστε σαν τα ποντίκια μες την φάκα....

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

@lydia
the blue pill or the red pill???

vouros
Απών/απούσα

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με την lyhadj. Ιδίως την άποψη ότι ο βομβαρδισμός από αρνητικές εικόνες γεννά απάθεια, ως μια αμυντική αντανακλαστική αντίδραση του ανθρώπινου εγκεφάλου, μπορούμε να την θεωρήσουμε ως γεγονός. Με μια προυπόθεση. Να μην υπάρξει κανένα ισχυρό κίνητρο να σε κινητοποιήσει. Να παίρνεις τον πενιχρό μισθό σου και να μπορείς να ντύνεσαι και να τρέφεσαι έστω και στοιχειωδώς. Αν αυτό αλλάξει, τότε αλλάζουν τα πάντα. Τότε το σύστημα, το οποίο πίστεψέ με δεν θα καταρεύσει από μόνο του, θα κινδυνεύσει θανάσιμα. Γιατί αυτή η μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων που ανέκαθεν άγεται και φέρεται από ισχυρούς πόλους που προσφέρουν ικανοποίηση βασικών αναγκών και "σιγουριά", θα γίνει ασταθής. Θα χρειαστεί απλώς έναν άλλο πραγματικά ή φαινομενικά ισχυρό πόλο για να τον κατευθύνει. Αυτό θα είναι σίγουρα καταστροφικό για το σύστημα, ενώ ενδέχεται να ενέχει σοβαρούς κινδύνους και για όλους εμάς, τους πολίτες, τον λαό, και τις ελευθερίες μας. Θα εξαρτηθεί από την ταυτότητα του νέου "ισχυρού" πόλου. Και αν δεν μας αρέσουν τα ρίσκα, τότε θα πρέπει να δημιουργήσουμε εναλλακτική λύση (σύστημα), το οποίο βεβαίως και δεν υπάρχει, γιατί αλλιώς δεν θα περνάγαμε κρίση. Μιλάω για την κοινωνική κρίση που βιώνουμε εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον και όχι την οικονομική που αντιληφθήκαμε καθυστερημένα μεν, αλλά πριν μερικούς μήνες δε.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

where is the fucking blue pill

contact