ΤRACTION (ΚΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) KAI OIKOLOGIA

19 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
politicsgr.blog...
Απών/απούσα

Ενδιαφρον, ειδα λιγο το traction στο mega και τι ειδα; ωραια πραματα, ενα βρωμιαρικο mitsubish evolution (το καγκουροαμαξο που ανηκει στην ιδια συνομοταξια γκαζιαρικων που οδηγουν μελη της φυλης των βλαχοελληνων και οποιον παρει ο χαρος) να κανει "τεστ" με αναποδες, χειροφρενα, γκαζια και φυσικα την αναλογη ηχορυπανση αυτων των βρωμερων οχηματων σε δασικη εκταση..

και λεω ρε πουστη γιατι δεν πανε σε καμια εθνικη οδο ή καπου αλλου να κανουν τις βλακειες τους; φανταζομαι δεν θα το προσεξαν αλλα δεν ξερω ποσο ειναι σωστο να κανεις τις δοκιμες σου σε τετοιο χωρο. Υπηρχε και θεμα με το ραλι ακροπολις φετος αν δεν κανω λαθος

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Θα ήθελα να μιλήσω σαν ένας άνθρωπός με διαφορετικές συνήθειες από τους περισσότερους εδώ μέσα.
Βλέπετε, για εμένα το ποδήλατο είναι ένα μέσο καθημερινής μετακίνησης. Αντίθετα, (για μένα) η οδήγηση είναι μέσο διασκέδασης και ανακούφισης από το στρες της καθημερινότητας.

Οι ιδανικές διαδρομές ενός Evo, και αντίστοιχων οχημάτων, είναι οι στριφτεροί δασικοί δρόμοι, όπου εκεί μπορούν να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. Δεν ανήκουν ούτε στην Εθνική Οδό, ούτε στο Μπουρνάζι. Το να ανεβοκατέβεις μια ορεινή διαδρομή "τάπα" με ένα γρήγορο, σύγχρονο όχημα παράγει πολύ λιγότερους ρύπους, απ' ότι ένα αυτοκινούμενο που σέρνεται ασθμαίνοντας σύνεφα αιθάλης, στην προσπάθειά του να φτάσει στην κορυφή. Όσον αφορά τα "χειρόφρενα και τα ανάποδα", κατά το γύρισμα, γινόντουσαν σε ελεγχόμενο δρόμο. Οπότε δεν υπήρχε κίνδυνος για άλλους διερχόμενους.

Τώρα σχετικά με το Ράλλυ Ακρόπολις χτυπάς ακόμα μια ευαίσθητη χορδή. Ναι, φέτος οι οργανωτές κάναν λάθος που έβαλαν ειδική κοντά (και όχι μέσα) σε περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή. Να ξέρεις όμως ότι σε γενικές γραμμές οι αγωνιζόμενοι και οι πραγματικοί θεατές-λάτρεις των αγώνων δεν δημιουργούν σκουπίδια και φροντίζουν να προστατέψουν την περιοχή του αγώνα. Έχω παρακολουθήσει πολλούς αγώνες και αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι τα σκουπίδια που μένουν στις ειδικές διαδρομές τα αφήνουν οι άσχετοι "λοκαλίτος" που έχουν έρθει από τα κοντινά χωριά για να παρακαλουθήσουν "τα ράλλια" από απλή περιέργια. Και δυστυχώς δεν έχουν την ευαισθησία να προστατέψουν ούτε τον τόπο που μένουν. Αντίθετα, οι λάτρεις των αγώνων σέβονται το χώρο και δεν αφήνουν πίσω τους ούτε γόπα. Τέλος θα πρέπει να ξέρεις ότι όλες πλέον οι λέσχες αυτοκινήτου που οργανώνουν αγώνα, μετά τη λήξη του, περνάνε από τις ειδικές και καθαρίζουν τα σκουπίδια που πετάνε οι "άσχετοι".

Ας κοιτάμε λοιπόν τα πράγματα απ' όλες τις πλευρές για να μαθαίνουμε πως ακριβώς έχουν, πριν εκφράσουμε ρατσιστικές απόψεις.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια,
Στο κάτω-κάτω, εσύ δεν έχεις κάνει ποτέ "καγκουριές" με το ποδήλατό σου?

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

συγνώμη που θα σε στενοχωρήσω αλλά μάλλον δεν εχεις βρεθει σε περιοχές απο οπου έχουν περάσει τετοιοι αγώνες.....
Εχω βρεθεί σε τετοιους δρόμους και έχω αηδειάσει και μόνο με τη σκέψη πως θα αισθάνεται ο 4τροχος που έχει αφήσει βαθειά σκάμματα/ροδιές απο όπου τίποτα άλλο δεν περνά, έχει κατατρομάξει όλον τον άλλο ζώντα πληθυσμό της περιοχής με τα βρουμ βρουμ και έχει αφήσει χιλιόμετρα πλαστικές κορδέλες δεμένες στα δέντρα με διαφημιστικά- δυστυχώς αυτό γίνεται και στους ποδηλατικούς αγώνες..οι κάφροι δεν λείπουν απο κανένα σπίτι.... Ας μη ξεχνάμε και τους τόνους πλαστικά μπουκάλια, αποτσίγαρα, χαρτιά κλπ κλπ.
Και το χειρότερο.....όλοι οι υπόλοιποι που για να τους μοιάσουν -ας είναι καλά οι διαφημιστές/ ή μήπως να τους ονομάσουμε "ευεργέτες" όπως ειπώθηκε σε άλλο thread" - βγαίνουν κάθε Κυριακή και οργώνουν ό,τι βρούν ...
Που? Πήγαινε στην Οίτη, στο Καλλίδρομο στα βουνά της Πελοποννήσου, στην Αυλώνα/Πάρνηθα και θα δείς..Ακόμα και σε καλλιεργημένα χωράφια κάθετα στο δρόμο ανεβάζουν τα παιχνιδια τους μπας και αισθανθούν και αυτοί σαν τον μάγκα της διαφήμισης...

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Πίστεψέ με, έχω παρακολουθήσει πααααάρα πολλούς αγώνες ράλλυ (και έχω συμμετάσχει σε λίγους). Τα Ελληνικά βουνά τα έχω φάει με το κουτάλι, και τα έχω οργώσει ψάχνοντας να βρω το κατάλληλο σημείο παρακολούθησης μιας ειδικής.
Δεν είναι αυτό όμως το θέμα μας.
Οικολογική καταστροφή δεν προκαλούν τα αγωνιστικά, ή οι οδηγοί τους, που κάνουν φασαρία μία φορά το χρόνο, για 1 με 2 ώρες. Ούτε οι ροδιές είναι οικολογική καταστροφή. Αντίθετα που πρίν από κάθε αγώνα οι λέσχες συντηρούν τους δρόμους.
Όσον αφορά τις κορδέλες και τα σκουπίδια, όπως προείπα οι λέσχες, εδώ και αρκετά χρόνια, τα μαζεύουν.
Οικολογική καταστροφή προκαλούν οι κυνηγοί, οι ξυλοκόποι, αυτοί που βαζουν πυρκαγιές και οι περισσότεροι πολιτικοί. Να μην ξεχνάμε και όλους αυτούς που πάνε για "πικ-νικ στο δάσος" και αφήνουν πίσω τα σκουπίδια τους, χωρίς να ακολουθεί μία λέσχη για να καθαρίσει.
Όσον αφορά τους κάφρους, θα συμφωνήσω μαζί σου. Τέτοιοι υπάρχουν παντού, σε όλα τα αγωνίσματα. Είτε είναι ράλλυ, είτε αγώνας ποδηλασίας, είτε τρέξιμο.

podilatofreak
Απών/απούσα

έχω να καταγγείλω την φριχτή ηχορρύπανση που δημιουργούν οργανωμένοι μηχανόβιοι στην Πάρνηθα που με τις μηχανές τους (τύπου cross νομίζω;) καβαλάνε τα μονοπάτια του βουνού λες και κάνουν αγώνες και κυριολεκτικά ξεσκίζουν την ησυχία του βουνού με το θόρυβο των εξατμίσεών τους. Όποιος έχει πάει για ποδήλατο στην Πάρνηθα σίγουρα θα τους έχει δει και θα έχει διαπιστώσει πόσο επιβλαβείς συνέπειες για την ισορροπία του δάσους (που έχει απομείνει) και την διαβίωση των ζώων μπορεί να έχει μία τέτοια πρακτική, ιδίως μετά την περυσινή πυρκαγιά.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Δυστυχώς δεν είναι μια φορά τον χρονο..Ειπαμε οτι είναι και ολοι οι υπόλοιποι μιμητές και λάτρεις της αδρεναλίνης. Οσο για τις πλαστικές κορδελες κλπ τις ειδα πριν απο ενα μηνα στην Ν. Πίνδο σε πανέμορφο φαράγγι....Εγραφαν shimano και οι ντόπιοι μας έιπαν οτι μονο αυτοί που έρχονται για σγωνες με τα πόδια (δρομεις κλπ) μαζευουν τα σκουπιδαριά τους.
Ας τη βρίσκει οπως θέλεις καθένας αλλά ας μου επιτρέψετε να διαφωνώ με την disneylandοποίηση όλων των χώρων και ιδιαίτερα των βουνών και των παραλιών. Θόρυβος, θόρυβος "χαβαλες" και μηχανές παντού! Αμάν πια!!

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

θελω να πιστευω οτι στα αγωνιστικα υπαρχουν καποια μετρα αλλα τι γιενται με τον καθε καγκουρα με evolution, impreza k rallye που εχει ενα μπουρι με διαμετρο οσο τα λαστιχα του ποδηλατου μου και οποιον παρει ο χαρος; περα απο αυτα πιστευω οτι ειναι και η σκονη που σηκωνεται και κυριως ο θορυβος που ειναι οτι το χειροτερο για τα ζωα

I like my bike
Απών/απούσα

Δεν μπορώ να καταλάβω Ναύαρχε μου για ποιο λόγο όμως πρέπει να γίνεται το ράλι σε δασικούς δρόμους? Είναι γιατί προσφέρει ένα καλύτερο τηλεοπτικό background? είναι η αίσθηση ότι δαμάζουμε την φύση?, (έναν μύθο πάνω στον οποίο έχει φτιαχτεί και όλο το μάρκετινγκ για την ηλίθια αγορά των SUV) H φύση αντιμετωπίζεται σαν ακόμα ένα πράγμα προς αξιοποίηση, είτε είναι από τους παράνομους υλοτόμους, τους κυνηγούς και τους εμπρηστές όπως λες, είτε είναι από όσους την έχουν δει σαν πίστα για τα μηχανοκίνητα τους ή σαν μέρος για το BBQ τους, όπως γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο στις παρυφές της Πάρνηθας. Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι ανήκουν στην ίδια ομάδα ανθρώπων, εκείνους που βλέπουν την φύση σαν κάτι προς εκμετάλλευση.

podilatofreak
Απών/απούσα

Σωστά το θέτεις. Πλέον για τον περισσότερο κόσμο έχει αξία κάτι μόνο υπό τον όρο και στο βαθμό που είναι καταναλώσιμο, εκμεταλλεύσιμο. Δεν εμπιστευόμαστε ούτε τις ίδιες τις αισθήσεις μας. Αν δούμε ένα ωραίο τοπίο δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι ωραίο απλώς και μόνο βλέποντάς το, αλλά μόνο αν μας υποδείξει κάποιος την ομορφιά του χτίζοντας μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο με το όνομα "Η Θέα" ή κάτι παρόμοιο. Και δυστυχώς όταν δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε την ομορφιά στη φύση χωρίς μεσάζοντες, δεν μπορούμε να το κάνουμε ούτε με τους ανθρώπους ούτε με τίποτε άλλο. (Για να γίνω ίσως πιο κατανοητή, το ίδιο ισχύει και με το χιούμορ: Αν δεν συνοδεύεται από λαζοπουλικό χειροκρότημα δεν είναι χιούμορ)

I like my bike
Απών/απούσα

Δεν ξέρω podlatofreak, χρειάζεται να μας υποδείξει κάποιος την ομορφιά της φύσης για να την εκτιμήσουμε? ο κόσμος που πάει στην χασαποταβέρνα «η θέα» δεν πάει για την θέα, πάει γιατί κάπου πρέπει να πάει και αυτός και δεν πολύ προβληματίζεται αν η θέα από το μπαλκόνι της ταβέρνας είναι στο δάσος ή στα καμένα. Για αυτούς τους ανθρώπους η φύση είναι μίας χρήσης. Το μέρος που θα πάνε για πικ νικ και δεν θα ξανά πάνε, το μονοπάτι που θα καταστρέψουν με την εντούρο και δεν θα ξαναπεράσουν, το κοράλλι που θα στερήσουν από τον βυθό αλλά θα το έχουν στο σπίτι τους. Πολλοί άνθρωποι έτσι λειτουργούν, κάνουν ότι και οι άλλοι και γελάνε όταν τους το πουν και σύμφωνα με τις οδηγίες του Λαζόπουλου πάντα. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, να είναι κανείς μέρος του κοπαδιού και να μην το ξέρει ή να είναι μέρος του και να του αρέσει? Όπως και να έχει το κοπάδι το χαλάει και για όσους είναι εκτός κοπαδιού και για όσους ανήκουν σε αυτό, απλά οι δεύτεροι δεν ξέρουν τι στερούνται.

podilatofreak
Απών/απούσα

αυτό που είπα είναι ότι συνηθίσαμε να τα βλέπουμε όλα μέσα από το πρίσμα του καταναλωτισμού και ότι μάθαμε να ζούμε κηδεμονευόμενοι και μάλιστα προσμένουμε με λαχτάρα να κηδεμονευτούμε. Αυτό, γιατί απλά ξεχάσαμε να αυτοκαθοριζόμαστε και αυτό με τη σειρά του οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζουμε ποιοι είμαστε πραγματικά, ώστε να επιλέγουμε με βάση αυτά που πραγματικά έχουμε ανάγκη και πραγματικά ταιριάζουν στην προσωπικότητα και τις επιθυμίες μας. Από το ποιο παγωτό θα επιλέξουμε μέχρι το πρόσωπο με το οποίο θα έχουμε σχέση.
Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που συνειδητά υποβιβάζουν τον εαυτό τους σε ρόλο χειροκροτητή και εντάσσονται με ευκολία σε κάθε είδους μάζες που χειραγωγούνται εμφανώς ή αφανώς για τους ιδιοτελείς σκοπούς του καθενός. Γι' αυτούς που το κάνουν ασυνείδητα, απλώς τους λυπάμαι γιατί "πράττουν το κακό από άγνοια", αλλά δεν μπορώ να είμαι επιεικής μαζί τους γιατί νομίζω ότι πάντα όταν είμαστε ξύπνιοι, μόνο συνειδητά πράττουμε.

I like my bike
Απών/απούσα

Αυτοκαθοριζόμαστε από τον τρόπο που μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι και όχι από το portfolio των έτοιμων αντιλήψεων που θα μας δώσουν να αναμασήσουμε και να αναπαράγουμε. Αυτά είναι για δική μας κατανάλωση και αν κάποιος δεν μπορεί να ταιριάξει την εικόνα που έχει για τον εαυτό του με εκείνη που προβάλει στους άλλους θα μείνει πάντα με την απορία του γιατί δεν τον καταλαβαίνουν. Και εγώ λυπούμαι αυτούς που χειραγωγούνται αλλά και εκείνους που επέλεξαν να είναι χειροκροτητές, γιατί και εκείνοι χειραγωγημένοι είναι άσχετα αν νομίζουν ότι έχουν το πάνω χέρι γιατί επέλεξαν να είναι οι χειροκροτητές. Δεν έχει ο κόσμος πάντα την επιλογή να απέχει και κάποιες φορές θα βρεθεί να παίζει κάποιον ρόλο τον οποίο θεωρεί ότι δεν έχει επιλέξει αλλά ασυνείδητα με την συμπεριφορά του θα του τον έχουν δώσει οι άλλοι.

podilatofreak
Απών/απούσα

"Αυτοκαθοριζόμαστε από τον τρόπο που μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι"
Μάλλον εννοείς ότι απέναντι σε κάθε άνθρωπο βγάζουμε κι έναν διαφορετικό εαυτό; Αυτό ισχύει, αλλά στην ουσία πρόκειται για το ότι αποκαλύπτουμε την προσωπικότητά μας σε διαφορετικό βαθμό απέναντι στον καθένα. Μάλλον εννοείς ότι μέσα από τους άλλους γνωρίζουμε τον εαυτό μας κι ότι η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους καθορίζει αυτό που είμαστε. Πιστεύω ότι η επαφή με τους άλλους ανθρώπους σε βοηθά απλώς να βάζεις στη σωστή τους διάσταση πράγματα και καταστάσεις, γιατί αν αφήνεσαι στη μοναξιά σου να τα επεξεργαστείς υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγεις και να οδηγηθείς σε επικίνδυνες ατραπούς. Νομίζω ότι είναι κάπως βαρύ να πω ότι αυτοκαθορίζομαι μέσω των άλλων.

I like my bike
Απών/απούσα

Όση συναναστροφή και να έχεις με τους άλλους, αν δεν αποδεχτείς ότι ή εικόνα σου είναι αυτή που βλέπουν οι άλλοι σε εσένα και όχι αυτή που αντιλαμβάνεσαι ότι προβάλεις, πάλι μες στην επικινδυνότητα της μοναχικής επεξεργασίας του μυαλού σου θα είσαι. Βέβαια μην συγχέουμε το αυτοπροσδιορισμό της προσωπικότητας μας με την επιλογή των χόμπι μας και του τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει, αυτό είναι απλά μια μορφή branding, κάποιες φορές το κάνουμε για τον εαυτό μας κάποιες φορές το κάνουμε για την εικόνα που θέλουμε να προβάλουμε. Για παράδειγμα, ότι μου αρέσει το παγωτό φιστίκι, μου αρέσει πραγματικά και δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την εικόνα μου, το ότι δεν φοράω κράνος όταν κάνω ποδήλατο το αντιλαμβάνομαι σαν προέκταση της προσωπικότητας μου γιατί νομίζω ότι δείχνω ελεύθερος, αντιδραστικός και σαν κάποιος που ζει επικίνδυνα , οι άλλοι μπορεί απλά να με θεωρούν βλάκα.

podilatofreak
Απών/απούσα

Αγαπητέ μου, ως πράξεις μέσω των οποίων αυτοπροσδιοριζόμαστε εννοώ προφανώς τις πράξεις που διαθέτουν κάποιο ηθικό βάρος και φυσικά η επιλογή παγωτού φυστίκι έναντι βανίλιας ή τέννις έναντι γκολφ δεν περιλαμβάνονται σ' αυτές...
Περαιτέρω, αυτοί που ενδιαφέρονται να προβάλλουν γενικώς "μια εικόνα" στους άλλους και κόπτονται για την γνώμη του κάθε τυχάρπαστου είναι τα ευκολότερα θύματα του lifestyle και δέσμιοι παραγόντων που δεν ελέγχουν. Νομίζω ότι η "εικόνα" μας πρέπει να μας απασχολεί μόνο σε σχέση με τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν πραγματικά και που θεωρούμε σημαντική τη γνώμη τους, οι οποίοι βέβαια τις περισσότερες φορές συμβαίνει να είναι κοντινοί μας άνθρωποι (φίλοι π.χ.) οπότε αυτοί λογικά γνωρίζουν αυτό που είμαστε και δεν χρειάζεται να αγωνιούμε να προβάλουμε κάποια "εικόνα" του εαυτού μας σ' αυτούς.
Τέλος, ένδειξη ατόμου βλακός και υπερφίαλου είναι η εκφορά επιπόλαιων, αυθαίρετων και εύκολων κρίσεων που δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα αλλά απλώς ικανοποιούν τον εγωισμό αυτού που τις σκέπτεται.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..το οτι τελευταια προσπαθω να αντιστρεψω - και τα καταφερνω- τους ρολους του αυτοκινητου και του ποδηλατου σαν μεσο διασκεδασης και μεσο μεταφορας μεχρι να τα φερω σε μια ισορροπία δε σημαινει οτι θα πρεπει να απαρνηθω κατι απο τα δυο .Οντως , υπαρχουν πολυ κακοι οδηγοι αυτοκινητων αλλα και ποδηλατων .Το οτι στην Ελλαδα μειναμε πισω στο θεμα "ποδηλατο" δεν ειναι μονο θεμα επιλογης , αλλα και αναγκης .Η μη εφαρμογη 24ωρης λειτουργιας των μεσων μαζικης μεταφορας , η πρακτικοτητα της καλυψης μεγαλων αποστασεων , η ασφαλεια απο καιρικα φαινομενα, η μεταφορα φορτιου , η ταυτοχρονη μεταφορα περισσοτερων απο δυο επιβατων και αλλα πολλα , μαζι με την ευχαριστηση της οδηγησης ενος αυτοκινητου (πως να το κανουμε ? αφου απαιτει συμμετοχη απο τον οδηγο για να κινηθει , μπορει να προκαλεσει και συγκινήσεις !) κανει το αυτοκινητο για αλλους μοναδικη και για αλλους εναλλακτικη επιλογη .
Δε μπορει κανεις ομως, και δεν πρεπει , να επιβαλει σε κανενα να σταματησει κατι που ειναι τουλαχιστον νομιμο. Τωρα , αν οι νομοι δεν αρκουν ή η οργανωση ειναι ελλειπης κ.τ.λ. ειναι ευθυνη των εμπλεκομενων , απο τον μικροτερο εως τον μεγαλυτερο .

πχ. και τα αεροπλανα ρυπαινουν (ΠΟΛΥ) , αλλα ολοι απολαμβανουμε το ταξιδι με αυτα , ειδικα οταν ο χρονος μας ειναι περιορισμενος ...και γινονται πολλεεεες πτησεις , και μαλιστα μισοαδειες , οπως και σε μερικα δρομολογια με αλλα μεσα μεταφορας , που ειναι και πιο οικολογικα .Αλλα ποιος θα πηγαινε π.χ. στη Ολλανδια , σε 4 και βαλε μερες , οταν μπορει να παει σε 4 ωρες ? Η' θα κανει 2 ωρες να παει Πειραια- Βαρη , να δουλεψει 10-12 ωρες και μετα να επιστρεψει σπιτι του με το ποδηλατο ? Δεν μπορουν ολοι , και πολλοι απο αυτους δεν μπορουν ουτε σωματικα .

Στο τομεα του αυτοκινητου υπαρχουν πολλες εξελίξεις , ειδικα τελευταια που ανακαλυψαν οτι η οικολογικη συμπεριφορα θα πουλησει . Ακομα και σε αγωνες αυτοκινητου .

Ας προφυλαξουμε τα δαση και γενικα το περιβαλλον απο αλλες , πιο μαζικες και πιο καταστροφικες απειλες (π.χ. φωτιες , οικοπεδοποιηση κ.α.), και ας συμπεριλαβουμε στο προγραμμα μας μια πιο εναλλακτικη συμπεριφορα και μεχρι τοοοοτε.. ακομα και τα αγωνιστικά αυτοκινητα μπορει ειναι υβριδικα , αν οχι ηλεκτροκινητα .

..και χωρις διαθεση να την πω σε κανενα , ας σηκωσει το χερι οποιος αγορασε , οδηγει ή μετακινείται με αυτοκινητο, τα τελευταια 10 περιπου χρονια και να ειναι υβριδικο.
Κανενας ?
Ισως , αλλα αυτη η τεχνολογια υπηρχε ηδη και ηταν διαθεσιμη στο εμποριο (honda insight , toyota prius και τελευταια ολο και περισσότερα νεα μοντελα με υβριδικες εκδοσεις).

Απλα οι μεγαλες αλλαγες χρειαζονται χρονο και κοπο , κοστιζουν αρκετα και θελουν υποβαθρο για να υλοποιηθουν απο τους κυβερνώντες και να υιοθετηθούν απο τους πολλους .
..και εδω ακομα περισσοτερο...

I like my bike
Απών/απούσα

Βασικά αγαπητό μου ποδηλατοφρίκουλο, σέστηκα για την γνώμη των άλλων και την εικόνα που προβάλω σε εκείνους. Ιδίως άμα δεν είναι κοντινοί μου άνθρωποι και είναι απλά κάποιες γνωριμίες με άτομα χωρίς βάθος και χωρίς προοπτική να γίνουν κάτι παραπάνω. Οπότε όπως βλέπεις συμφωνούμε. Τώρα για το τι είναι ένδειξη ενός επιπόλαιου βλάκα, δεν νομίζω ότι κολλάει πουθενά στην συζήτηση, εκτός και εάν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω?

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Η εξελιξη της χρησης ενος μηχανηματος απο τη αρχικη του χρηση σε αθλημα ειναι φυσικη εξελιξη του ανταγωνιστικου κλιματος που διέπει οτιδηποτε καταπιανεται ο ανθρωπος και μπορει , η συμμετοχη του στο χειρισμο του , να του προσφερει ευχαριστηση. Αλλιως δε θα υπηρχαν ουτε αγωνιστικα ποδηλατα βουνου , ουτε κοινο να υποστηρίζει τους αγωνες που τα χρησιμοποιουν και ρυπαινουν και αυτοι το βουνο με σκουπιδια και φωνες αλλα ουτε και αυτοι που θα αποφασισουν την ορθη ή μη χαραξη της διαδρομης κ.τ.λ. κ.τ.λ. κ.τ.λ.

..οποτε , για αυτο φτιάχτηκε και πουλιέται το Εvo. H' για κατι που να μοιαζει με αυτο και να πουλιεται νομιμα
.Τελοσπαντων , γενικα το EVO κανει σαματα και αυτο αρεσει .Τι να γινει ?
Υπαρχουν και αλλα πραματα που κανουν σαματα και δεν αρεσουν καθολου.

..παντως η κουβεντα εχει ξεφυγει!

podilatofreak
Απών/απούσα

Τέλος πάντων, η κουβέντα έχει παρεκτραπεί και δεν έχω καταλάβει για ποιον λόγο, τη στιγμή μάλιστα που γενικά συμφωνούμε. Απ' την πλευρά μου ζητώ συγγνώμη αν κάπου ξέφυγα. Για επανόρθωση προτείνω ποδηλατοβόλτα, δεν ξέρω για πότε, απλώς τείνω... πετάλι φιλίας!

contact