Συμβουλή για ελαφρύ bmx ή mtb για αγόρι 9 χρονών

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
slow-downhill
Απών/απούσα

Χαιρετώ την ωραία παρέα!

Ψάχνω ποδήλατο μαζί με τον γιο μου (9 χρονών), μιας και το 1ο του δεν του κάνει πια στο ύψος (εδω και... πολύ καιρό - ενα 16αρι BMX-style). Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να είναι όσο ελαφρύτερο γίνεται και να έχει σωστά φρένα (που απ'ότι κατάλαβα όλα τα καινούρια με V-brakes είναι OK). Μιας και έχει καταλήξει για το μέγεθος (κοιτάει μόνο σε 20άρια - δοκίμασε τα 24ρια ΜΤΒ και δεν αισθανόταν άνετα), όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το είδος (ΒΜΧ ή ΜΤΒ με αναρτησεις που έχουν και οι φίλοι του).

Θα ήθελα μια συμβουλή για ένα όσο ελαφρύτερο γίνεται ΒΜΧ ή ΜΤΒ (με όριο τα 230 ευρω). Η χρήση είναι καθημερινή 1-2 ωρες (σχεδόν) στο κοντινό μας πάρκο (περίπου 80% τεραιν, 20% χώμα πατημένο) και στη γειτονιά.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
xifias
Απών/απούσα

το bmx μου φαινεται λογω απλοτητας κ μεγεθους πιο ασφαλες για μικρο παιδι αλλα θα ειναι λιγο βαρυ.
το mtb εχει ταχυτητες που πιθανον να οδηγησουν σε ταρζανιες σουζες κοντρες κλπ καθως σαυτη την ηλικια κ μετεπειτα η χρηση τους παρερμηνευεται με αυτη του αυτοκινητου/μηχανης.
γνωμη μου.

geatle
Απών/απούσα

καταρχας ξεκαθαρισε εαν θελει bmx ή mtb. το bmx ειναι μονο για κολπα. ξεχνας το πεταλι και τις μακρινες μετακινησεις. απο την αλλη με ενα mtb, αν και πιο δυσκολα, μπορεις να κανεις και κολπα αλλα και αποστασεις (ανεβαζοντας την σελα στο σωστο υψος)

αν μιλαμε για bmx θελει 20". για mtb χρειαζεται τουλαχιστον 24". και σε αυτα τα λεφτα καλυτερα χωρις αναρτηση. ειναι προτιμοτερο ενα ξερο πιρουνι.

grampa
Απών/απούσα

Σχετικά με το μέγεθος, νομίζω πως το 24άρι είναι μονόδρομος. Θα πετάξεις λεφτά γιατί του χρόνου θα είναι μικρό (αν δεν είναι ήδη μικρό). Οι περισσότεροι 24άρηδες σκελετοί είναι για ύψη από 130 εκ. και καβάλο από 56-57 εκ.

size chart

Οι κατηγορίες τιμής είναι πάνω κάτω παρόμοιες με τα 26άρια.

Με 100 - 150 ευρώ βρίσκεις σιδερένια επιπέδου σούπερ μάρκετ και με λίγα παραπάνω πιο επώνυμα (clermont, orient κλπ).

clermont

Για να πας σε αλουμίνιο θα χρειαστεί να δώσεις πάνω από 200 ευρώ.

timamopoulos

http://www.timamopoulos.gr/junior-mtb-24-8-/802-dhs-kids-2423.html

Ενώ από 300 ευρώ και πάνω υπάρχουν πιο επώνυμα ποδήλατα (scott, bottechia, cube, ideal κλπ)

superior

http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/6898761/

bottechia

http://www.podilato.eu/etaireies/bottecchia-podilata/podilata-bottecchia...

cube

http://www.redzeppelin.gr/catalog/product_info.php?cPath=26_37&products_...

Γενικά τα περισσότερα από τα παραπάνω ποδήλατα έχουν μετάδοση 3Χ7 με βιδωτό ελεύθερο και revoshifts.

Σχετικά με το βάρος θα πρέπει να κοιτάξεις αλουμίνιο και ακριβά μοντέλα για να πέσεις κάτω από τα 13 κιλά ενώ τα περισσότερα σιδερένια είναι κοντά στα 15...

Όπως ισχύει και με τους ενήλικους, νομίζω πως τα χρήματα που θα διαθέσεις είναι συνάρτηση της χρήσης που θα κάνει ο πιτσιρικάς. Αν πρόκειται να πηγαίνει μόνο πάνω κάτω το δρόμο μπροστά στο σπίτι ή στο πάρκο της γειτονιάς, τότε ένα οποιοδήποτε 24άρι είναι αρκετό.

Αν έχετε βλέψεις για μεγαλύτερες ποδηλατοβόλτες και κυρίως βουνό (παρατεταμένες ανηφορίτσες δηλαδή) τότε αξίζει να πάρεις ένα καλύτερο αλουμινένιο (γιατί να πάρεις δηλαδή στο παιδί ένα ποδήλατο που δε θα το καβαλούσες εσύ...).

slow-downhill
Απών/απούσα

Φίλοι μου έχετε απόλυτο δίκιο!
Η αλήθεια είναι ότι για την τωρινή χρήση που το θέλει, όποιο και αν επιλέξει τελικά, θα το ευχαριστηθεί! Όμως, και επειδή ακομα και αυτα τα λεφτά θα τα δώσω μέτα... πόνου , θα ήθελα να κάνω μια επιλογή που θα την ευχαριστηθεί ο μικρος όσο πιο μακροπρόθεσμα γίνεται (αλλωστε ακολουθει και ο... junior - τωρα 2 χρονων .

Όπως πολύ σωστά επισημάνατε, για ΜΤΒ πρέπει να πάμε σε τουλαχιστον 24ρι για το υψος του. Επιπλέον, θεωρω οτι για ενα σωστο ΜΤΒ (με αναρτησεις ή χωρις), θα πρέπει να δω σε κατηγορια 300+ ωστε να εχει σωστα περιφερειακα για να μη βγαλει συντομα θεματακια σε αναρτησεις, ταχυτητες κτλ οπως εχω διαβασει στο πολυ ενημερωτικο αυτο φορουμ, αλλα και εχω ακουσει και απο φιλους μου.

Τέλος, πιστευω οτι ενα σωστο ΒΜΧ θα τον "ζορισει" περισσοτερο (γυμναζοντας τον παραλληλα) απο ενα ΜΤΒ σε ανηφοριτσες, ασε που ειναι "αθανατα" τα ατιμα (ξερω φιλο που το εχει 20+ χρονια και ειναι πληρως λειτουργικο, αν και παραμελημενο), και μπορει να ασχοληθει μαζι του ακομα και 18+ χρονων αν του αρεσει. Απο την αλλη, αν θελει να ασχοληθει και με ΜΤΒ (και... μεγαλύτερες βολτες στο χωμα), θα δουμε σε 2-3 χρονια για ενα μεγαλυτερο/ ακριβοτερο μοντελο.

Σορυ για το "χαλι", ηθελα να μοιραστω τις σκεψεις μου μαζι σας. Θα σας ενημερωσω μετα την τελικη αποφαση (ηδη εχει κοζαρει ενα Bullet Bora... ιδωμεν

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

Η συμβουλή είναι μία: ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΒΜΧ με 50-60 ευρώ. Είναι γεμάτα τα σαιτ αγγελιών. Μεγαλώνουν πολύ γρήγορα τα άτιμα!

ΒΜΧ ελαφρύ δεν παίζει ΒΤW.

slow-downhill
Απών/απούσα

Από Παρασκευή απόγευμα, ο πιτσιρικας ειναι πάνω σε ένα KCP Piston σαν της φωτο από κατω (με διαλειμματα για τα απολύτως απαραίτητα - φαγητο, υπνο, διαβασμα). Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις/συμβουλές (ειδικά για τα ΜΤΒ θα χρησιμευσουν στο μέλλον)!

BMX