O Δήμαρχος μας ο καλός!

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Tasos
Απών/απούσα

Μια και βρισκόμαστε στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών, είναι και ο ποδηλατικός γύρος την Κυριακή, ας θυμηθούμε λίγο τι έκανε, τι επιχείρησε να φτιάξει ή μάλλον να καταστρέψει και τις κατραπακιές που έφαγε. Γιατί ο κόσμος δεν κοιμάται...

1. Πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Βγήκε δικαστική απόφαση που χαρακτηρίζει το χώρο πάρκο και μόνο πάρκο. Κακώς και παρανόμως ο δήμαρχος έκοψε τα δέντρα για πάρκινγκ.
2. Άλσος Παγκρατίου. Μετά από αντιδράσεις κατοίκων ο δήμαρχος σταμάτησε το σχέδιο για φημιουργία καφετέριας και θεάτρου μέσα στο Άλσος. Ο δήμαρχος δηλώνει ότι αν επανεκλεγεί θα προχωρήσει το έργο.
3. Κτήμα Δρακόπουλου. Μετά από αντιδράσεις κατοίκων και τη μετατροπή του χώρου σε πάρκο σταμάτησε το χτίσιμο του χώρου από τον Ερυθρό Σταυρό. Είχε προηγηθεί "μνημόνιο" με το Δήμο Αθηναίων, που συμφωνούσε στο χτίσιμο του χώρου.
4. Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Ο δήμαρχος ποτέ δεν πίεσε ή εκδήλωσε ενδιαφέρον για την υλοποίησή του. Ο χώρος κατακερματίζεται και χτίζεται συνεχώς.
5. Διπλή ανάπλαση γηπέδου ΠΑΟ Αλεξάνδρας-Ελαιώνα. Μετά την απόφαση του ΣτΕ ούτε το Mall μπορεί να γίνει ούτε τα κτήρια που σχεδίαζε ο δήμος.
6. Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Ο δήμαρχος, αφού είχε κάνει ανάπλαση και είχε καταργήσει την παιδική χαρά της πλατείας Βικτωρίας, υποχώρησε στο κλείδωμα της παιδικής χαράς και του αγίου Παντελεήμονα, υποχωρώντας σε ακροδεξιά στοιχεία που δεν θέλουν να παίζουν εκεί τα παιδία των μεταναστών. Φυσικά έτσι δεν παίζουν ούτε τα ελληνόπουλα! Δεν ενδιαφέρθηκε για τοποθέτηση χημικών WC στην πλατεία για να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της περιοχής.
7. Δημοτικές τουαλέττες σε πλατείες. Σε πολλές περιοχές, όπως στην Πλατεία Αμερικής, είναι κλειστές. Ο δήμος υποχωρεί σε ακροδεξιά στοιχεία που δεν θέλουν να εξυπηρετούνται οι μετανάστες.
8. Εστιατόριο Μποσκέτο στο άλσος Ευαγγελισμού. Ο δήμος προωθούσε με γνωστό επιχειρηματία την κατασκευή εστιατορίου. Δικαστική απόφαση το απέτρεψε.
9. Λόφοι Φιλοπάππου. Ο Δήμος δεν έχει ενδιαφερθεί για δημοτική έκταση που έχει καταπατήσει το κέντρο "Διόνυσος", που του έχει επιδειχθεί από τους κατοίκους.
10. Οδός Δημητρακοπούλου, Κουκάκι. Ο Δήμος αρνήθηκε να φυτέψει δέντρα στο πεζοδρόμιο. Οι ίδιοι οι κάτοικοι φυτεύουν δέντρα στο πεζοδρόμιο.
11. Λόφος Αλεπότρυπας, Κυψέλη. Ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται για φυτεύσεις στο λόφο και δεν αντιδρά σε καταπατητές που χτίζουν το λόφο.
12. Νταμάρια Άνω Κυψέλης. Η Δήμος εξυπηρετεί τα σχέδια εργολάβων για χτίσιμο της περιοχής με τροποποιήσεις σχεδίου πόλης και διανοίξεις δρόμων.
13. Πανελλήνιος. Ο Δήμος δεν έχει ενδιαφερθεί να υλοποιήσει αποφάσεις της πολεοδομίας για τα παράνομα και κατεδαφιστέα αυθαίρετα του Πανελληνίου.
14. Άγιος Αθανάσιος, Κυψέλη. Ένας πράσινος χώρος, με πινακίδα " του Δήμου Χώρος προς απαλλοτρίωση", που οι κάτοικοι θέλουν να διατηρηθεί και το πατριαρχείο Αλεξανδρείας (ιδιοκτήτης) να χτίσει ένα μεγαθήριο μέσω μιας εταιρείας. Ο Δήμος πήρε τη θέση της εταιρείας.
15. Πολλές περιοχές που έχουν διαμορφωθεί σε μικρά πάρκα και παιδικές χαρές σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας χάνονται γιατί οι ιδιοκτήτες πετυχαίνουν άρσεις απαλλοτριώσεων, αφού ο δήμος ολιγωρεί να κάνει τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις.
16. Πεζοί. Η πολιτική του Δήμου είναι υπέρ των τραπεζοκαθισμάτων και κατά της ελεύθερης κίνησης των πεζών.
17. Ποδηλάτες. Η πολιτική του Δήμου είναι εχθρική απέναντι στο ποδήλατο.
18. Ελαιώνας. Καθημερινά τσιμεντοστρώνονται χώροι που είναι χαρακτηρισμένοι "Πράσινο". Ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση των πολεοδομικών αδειών που εκδίδει.
19. Υπόγεια γκαράζ. Υπάρχει μεγάλος αριθμός υπόγειων γκαράζ που σχεδιάζεται από το Δήμο, όπως στο άλσος Ευαγγελισμού, στο πάρκο της Αργεντινής Δημοκρατίας, στην πλατεία Κυψέλης, στην πλατεία Αγίου Θωμά, στην οδό Διοχάρους στα Ιλίσια και αλλού. Αν επανεκλεγεί ο Δήμαρχος, θα εκδηλωθεί μεγάλη επίθεση σε πάρκα και πλατείες σε όλη την Αθήνα.
20. Λόφοι της Αθήνας. Υπάρχουν σημαντικές διαμαρτυρίες για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και τον πλημμελή καθαρισμό των λόφων Στρέφη, Αλεπότρυπας, Φιλοπάππου, Φινόπουλου κλπ.
21. Άλσος Ευελπίδων. Με δικαστική απόφαση απετράπη η επέκταση τραπεζοκαθισμάτων μέσα στο Άλσος, που σχεδίαζε ο Δήμος.
22. Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Έχει μετατραπεί σε δρόμο διέλευσης μηχανακιών. Ο Δήμος δεν ενδιαφέρεται για την προστασία των πεζών και τη διαφύλαξη του πολυδιαφημισμένου χαρακτήρα του δρόμου.
23. Προσφυγικά Αλεξάνδρας. Μετά από απόφαση του ΣτΕ που χαρακτήριζε το σύνολο των κτηρίων ως διατηρητέων σταμάτησαν τα σχέδια του Δήμαρχου για ¨ανάπλαση"-ανοικοδόμηση της περιοχής, σε σχέση με την υπογειοποίηση της Αλεξάνδρας.
24. Ακαδημία Πλάτωνα. Οι κάτοικοι εναντιώθηκαν στην ανοικοδόμηση χώρων κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να έχουν υποστήριξη από το Δήμο Αθηναίων.
25. Γαζία (αντί υπόγ πάρκινγκ μέσω αγοραπωλησίας με την Εθν Τράπεζα)που επιδίωκε ο Δήμος τελικά μετά από πιέσεις των κατοίκων σώθηκε το πάρκο και ο χώρος απαλλοτριώθηκε από το δήμο.

Η λίστα (από το Παρατηρητήριο Ελευθέρων Χώρων) είναι ημιτελής και κάπως πρόχειρη.
Πάντως αρκεί για να του αφιερώσουμε με δοξα τιμή το παρακάτω έργο τέχνης:

http://pontosandaristera.files.wordpress.com/2009/02/kaklamanitsa_0.jpg

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ka0s
Εικόνα Ka0s
Απών/απούσα

και μέσα σ όλα αυτα η απόλυτη προεκλογική υποκρισία...λόγω του Green Festival(κάπως έτσι λέγετε) που διοργανώνεται στην πλατεία Συντάγματος, τοποθέτησαν 4 πρόχειρες μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων(αυτές που δένει μόνο η ρόδα)... φυσικά πριν από αυτό το 'τρέντυ' φεστιβάλ δεν σκέφτηκαν να τοποθετήσουν μπάρες στην πλατεία συντάγματος, βέβαια ούτε και πουθενά αλλού...

Tasos
Απών/απούσα

Αν διαβάσεις τι λέει εδώ
ή στον απολογισμό του, και τα συγκρίνεις με ότι έχει στην πραγματικότητα κάνει, ξεπερνάει κατά πολύ την προεκλογική υποκρισία...

d1m1tr1s
Απών/απούσα
horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

d1m1tr1s wrote:
για τη δημαρχάρα:

http://galera.gr/magazine/modules/myalbum/photo.php?lid=855

Κατ'ευθείαν τύπωμα σε μπλουζάκι και αφίσα σε κάθε πιθανό σημείο.

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα