Διαδρομές για αρχάριους σε Καισαριανή - Υμηττό

13 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Θανάσης81
Απών/απούσα

Καλησπέρα!

Αφού τα κατάφερα και αγόρασα ποδήλατο (Specialized rockhopper 29"), ψάχνω εύκολες διαδρομές να ξεκινήσω δειλά-δειλά. Να αναφέρω ότι την Κυριακή πήγα με έναν φίλο στα Ανάβρυτα και τα χρειάστηκα 1-2 φορές. Κάναμε 1-2 μικρά διαλείμματα. Οπότε μέχρι να αποκτήσω αντοχή, θα ήθελα κάτι σχετικά βατό αν υπάρχει σε αυτές τις περιοχές.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ξυπόλιτος
Εικόνα ξυπόλιτος
Απών/απούσα

Η αντοχή και η καλή φυσική κατάσταση χτίζονται σταδιακά.
Οπότε μην ανησυχείς απλά συνέχισε να κάνεις ποδήλατο και να προπονείσαι.
Να μην κάνεις υπερβολές, να ακούς το σώμα σου, και σιγά-σιγά θα δεις να βελτιώνεσαι όσον αφορά στις πιό μεγάλες αποστάσεις και την αντοχή.

Δεν μένω κοντά σ΄αυτές τις περιοχές γι΄αυτό το λόγο δεν ξέρω να σου συστήσω διαδρομές. Προφανώς κάποιοι φίλοι ποδηλάτες που μένουν εκί κοντά θα μπορέσουν να σε ενημερώσουν και να σε κατατοπίσουν.

Καλές βόλτες.

Θανάσης81
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Απ'ότι κατάλαβα κι εγώ, κάπως έτσι θα πάει... Έκανα μία βόλτα την Πανεπιστημιούπολη και τώρα με πονάει η μέση μου.χαχαχα Οπότε θα ξεκινήσω χαλαρά, ευθείες, λίγες ανηφόρες και πολύ άσφαλτο μέχρι να φτάσω σε ένα επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Ο Υμηττός έχει κυρίως κάπως κακούς χωματόδρομους που ίσως να είναι καλυτερα να εξασκηθείς πρώτα λιγάκι σε άσφαλτο και μετά να πας.
Εχει όμως και ασφάλτινη διαδρομή την οποία βρίσκεις ανεβαίνοντας απο την Καισαριανή και περνώντας κάτω από τη γέφυρα του Καρέα.
Ανεβαίνεις λοιπόν προς τη Μονή Καισαριανής, φτάνεις στο αναψυκτήριο στη "Καλοπούλα" όπου θα καθίσεις να χαλαρώσεις, και αν θέλεις συνεχίζεις μια ανηφορίτσα ακόμα που δεν της φαίνεται αλλά ανεβαίνει σαν ισιάδα και κυκλώνεις σιγά σιγά το βουνό ως τη διασταύρωση που πάει επάνω για κεραίες (άσε τις κεραίες για αργότερα) και κάτω για Παπάγο ή και για Αγ.Παρασκευή (και αυτά άσε τα για αργότερα γιατι θα πρέπει να τα ξαναανέβεις για να γυρίσεις πίσω).
Αν κάνεις αυτή τη βόλτα μερικές φορές θα δείς οτι σε λιγο η μόνη στάση που θα κάνεις θα είναι στην "Καλοπούλα"...και κάποτε με το καλό, θα πας και στις κεραίες και στους όμορφους αλλά κακοτράχαλους χωματόδρομους...
Κάνε και κάποιους γύρους στον "ποδηλατόδρομο" Πανεπιστημιούπολη για εξάσκηση- είναι μεγαλούτσικος κύκλος και έχει από όλα: ανηφόρες, κατηφόρες, διακλαδώσεις για εξερεύνηση κλπ...
Καλή συνέχεια!

Και κάτι άλλο: αν σε πονάει η μεση σου δες μήπως χρειάζεται κάποια ρύθμιση η στάση σου πάνω στο ποδήλατο (ύψος και θέση σέλας, ύψος τιμονιού, μήκος λαιμού κλπ...) Δεν θα έπρεπε να σε πονάει τίποτα ακόμα και ως αρχάριο (εκτός ίσως από τον ποπό σου ) ...

Θανάσης81
Απών/απούσα

Χμμ... Η σέλα από ύψος είναι ακριβώς όπως πρέπει. Σήμερα το πήγα σε μαγαζί στο Παγκράτι για να μου βάλουν κάτι πράγματα που ήθελα(φώτα, σταντ κλπ) και τους το είπα και με τσέκαραν. Το θέμα είναι πως στην διαδρομή δεν νοιώθω ούτε άβολα, ούτε ενόχληση. Τώρα από τιμόνι δεν έχω ιδέα. Ίσως ξαναπάω από το μαγαζί να ρωτήσω.
Το ποδήλατο είναι Large σε μέγεθος(από 1,78 και πάνω απ'ότι είδα σε κάποιους πίνακες στο ίντερνετ) ενώ εγώ είμαι 176. Αλλά η σέλα, στο χαμηλότερο σημείο της μου είναι σούπερ. Τώρα δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ο υπόλοιπος σκελετός για την μέση. Αν και για 1-2 πόντους, δε νομίζω να φταίει αυτό.
Σαν αρχάριο που τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο έχει γυμναστεί ελάχιστα έως καθόλου(και είμαι και 12-14 κιλά πάνω από όσο θα έπρεπε να ήμουν για το ύψος μου) το περίμενα να έχω θέματα πάντως. Απλά ήλπιζα να μην με πιάσει η μέση.

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

Το ποδήλατο δυστυχώς σου είναι μεγάλο.Το σώμα σου μπορεί να προσαρμοστεί κάπως με τον καιρό στο λάθος μέγεθος αλλά δεν είναι σωστό και θα έχεις θέματα στο μέλλον με πόνους,τραβήγματα κλπ.Είσαι για medium σε γενικές γραμμές στα περισσότερα ποδήλατα.Πχ. αν είχες το σωστό μέγεθος σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε η σέλα να είναι τέρμα κάτω.Ναι οι δύο πόντοι στον σκελετό παίζουν ρόλο.Που και πάλι αν ήσουν 1.78 θα ήσουν οριακά για Large.Εγώ για να καταλάβεις είμαι 1.82 και καβαλάω Large.Γενικά,αναλόγως και με το μήκος χεριών ποδιών βέβαια,πρέπει να είμαστε κοντά στα πάνω όρια των μεγεθών.
Αν μπορείς άρχισε να σκέφτεσαι την αντικατάσταση του και στο επόμενο φρόντισε να μάθεις το μέγεθος σου η αγόρασε το από κατάστημα που προσφέρουν σωματομέτρηση με την αγορά.
Μην στεναχωριέσαι οι περισσότεροι την πρώτη φορά που δεν γνωρίζαμε την πατήσαμε και μας έδωσαν (ξεφορτώθηκαν) λάθος νούμερο.

Θανάσης81
Απών/απούσα

Δεν είναι ότι μου το ξεφορτώθηκαν. Το δοκίμασα και μου είναι πολύ άνετο. Και ρώτησα κι έναν φίλο που ασχολείται και μου λέει ότι δεν υπάρχει θέμα, κι αυτός το έχει πάρει λίγο μεγαλύτερο και είναι κομπλέ.
Πως θα μπορούσα να το κάνω πιο σωστό; Να πάω την σέλα τέρμα μπροστά; Να ψηλώσω το τιμόνι; Μπορώ να κάνω κάτι;

Θανάσης81
Απών/απούσα

Παντως αφου τσέκαρα το μέγεθος(τώρα το έκανα αυτό) που θα έπρεπε να πάρω εδώ(μου έβγαλε 18" ή 46 εκ.):
http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer/mountain-bike/size-sh...

το σύγκρινα με τα μεγέθη εδώ:
http://www.specialized.com/us/en/bikes/archive/2013/rockhopper/rockhoppe...

και αφού μέτρησα τον σκελετό, είδα ότι είναι 44,5 εκ. οπότε είναι κομπλέ. Όλα αυτά βέβαια, αν τα μέτρησα σωστά. χαχαχα

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

......κάνε πετάλι και θα καταλάβεις εν καιρό που θα γνωρίζεις και περισσότερα......δυστυχώς δεν έχω χρόνο αυτή την στιγμή να γράφω σεντόνια........στο μέλλον δοκίμασε κανένα πιο κοντό λαιμό τιμονιού,πιο κοντά την σέλα στο τιμόνι.....αλλά αυτά είναι ημίμετρα......ο ποδηλατάς δεν έπρεπε να σε αφήσει να πάρεις Large........ξέρω πως θα προσπαθήσεις να υπερασπίσεις την επιλογή σου....αλλά....καλές βόλτες....δεν χάθηκε και ο κόσμος....

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όπως έγραψε και το παιδί από πάνω, το λάθος μέγεθος το
μαζεύουμε αλλάζοντας λαιμούς, τιμόνια, παλουκόσελα. Δα-
νείσου έναν πιο κοντό λαιμό ή/και ένα τιμόνια με μεγα-
λύτερο rise/sweep ή/και ένα παλουκόσελο με μηδενικό of-
fset. Κάνε μια αλλαγή τη φορά και όχι όλες μαζί.

Βέβαια θα σου αλλάξει και η όλη συμπεριφορά του ποδηλά-
του και μπορεί μετά να έχεις άλλα προβλήματα αλλά τι να
κάνουμε...

Το ποδήλατο μπορεί να είναι "άνετο" αλλά άντε για γενική
χρήση και όχι για κοπάνημα στο βουνό.

geatle
Απών/απούσα

το παλουκοσελο ασε αυτο που εχει να ποιανει καπου στην μεση της σελας. αλλα παρε ενα 50αρι λαιμο. και μην αγχωνεσε οτι εχει το λαθος μεγεθος.

Θανάσης81
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα το πάω αρκετά χαλαρά, γιατί η μέση μου με πέθανε τις 2 τελευταίες μερες(έχω δισκοκήλη, αλλά είχε να με ενοχλήσει 5 χρόνια...). Ίσως φταίει και το ότι ανεβοκατεβάζω το ποδήλατο 3 ορόφους. Θα δω τι θα κάνω. Αν είμαι κομπλέ με την μέση(θα πάω σε ορθοπεδικό), θα το ψάξω αρκετά.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Θανάσης81 wrote:
Το ποδήλατο είναι Large σε μέγεθος(από 1,78 και πάνω απ'ότι είδα σε κάποιους πίνακες στο ίντερνετ) ενώ εγώ είμαι 176. Αλλά η σέλα, στο χαμηλότερο σημείο της μου είναι σούπερ
...
η μέση μου με πέθανε τις 2 τελευταίες μερες(έχω δισκοκήλη, αλλά είχε να με ενοχλήσει 5 χρόνια...). Ίσως φταίει και το ότι ανεβοκατεβάζω το ποδήλατο 3 ορόφους.

...
τα είπες όλα.
...
Απαλά. Χαλαρά. Προσεκτικά.
Δέξου μέσα σου ότι είσαι στην αρχή ενός καινούργιου πράγματος.
Μην του επιτίθεσαι.
Θα έρθουν όλα στον καιρό τους με την συχνή επανάληψη κι όχι με την άγρια και απότομη καταπόνηση. (όπως σου είπαν και πιό πριν).
Αγκάλιασέ το με αγάπη αλλά δείξε και σεβασμό στο σώμα σου.
Μην καταπονήσαι απότομα.
Δες (πχ) αν υπάρχει η δυνατότητα να χωρέσει σε κάποιο ασανσερ.
...
Σεβάσου τους κανόνες του παιχνιδιού που λέγονται ζέσταμα, σταδιακή προπόνηση, αποθεραπεία, διατάσεις, ξεκούραση, σωστή διατροφή και ενυδάτωση και προ πάντων σωστή και συνεπής ιατρική παρακολούθηση.
Δεν παίζουμε μ'αυτά.

contact