Διακοπές με ποδήλατο - Καλοκαίρι 2013

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Ζωαρίστρια
Εικόνα Ζωαρίστρια
Απών/απούσα

Αγαπημένοι συνποδηλατες-συνποδηλατισσες,

Ναι, ήρθε η ώρα! Η φάση είναι ή τώρα ή πότε!!

Θέλω να πάω φέτος διακοπές με ποδήλατο έχοντας ως στόχο τη μέγιστη αυτονομία. Εννοώ free-camping και μαγείρεμα. Από μέρη σκέφτομαι Αντίπαρο, Σίκινο, Νάξο, Κουφονήσια, Ηρακλειά, όλα ή ένα από αυτά ή και κάποια τελείως διαφορετικά… όχι ότι έχει τόση μεγάλη σημασία ο προορισμός όσο το ταξίδι .

Θέλω όμως την πολύτιμη βοήθεια σας

1ον Στον εξοπλισμό (τι τσάντες? Πλαϊνές? Μόνο πίσω ή μπροστά και πίσω? Από πού? Από ιντερνέτ και αν ναι προτεινόμενα site? Συμβουλές για packing? Τι πρέπει να έχει προτεραιότητα και πως ελαχιστοποιούμε το βάρος ?

2ον Τεχνικά σεμινάρια που – ποτέ υπάρχει περίπτωση να μάθω να αλλάζω σαμπρέλα μπρος πίσω πριν φύγω? Πώς να ρυθμίζω τα φρένα? Ποια είναι τα απολύτως απαραίτητα εργαλεία που πρέπει να έχω?

3ον Έρχεται κανείς παρέα? Από τέλη Ιουλίου μέχρι μέσα Αυγούστου.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
christopanagia
Εικόνα christopanagia
Απών/απούσα

...για αντιπαρο ψηνομουν ,ειχα παει και περυσι και σκεφτομαι και για φετος ,η αντιπαρος ειναι κλασσικο ποδηλατονησο ,γιατι εχει αρκετες ευθειες και μικρες αποστασεις και δε χρειαζεται να παρεις δικο σου ποδηλατο αφου υπαρχουν ενοικιαζομενα σε αφθονια ,το προβλημα ειναι οτι συνηθως πηγαινω το πρωτο δεκαημερο του σεπτεμβριου....

AfloEydK
Απών/απούσα

καλησπερα

και εγω στο ιδιο μηκος κυματος ειμαι
εχω φτασει σε προχωρημενο σταδιο με τις προετοιμασιες τωρα μενει μονο ο προγραμματισμος του ταξιδιου

ο καλυτερος χωρος για συμβουλες αυτου του ειδους αλλα και για σωστο εξοπλισμο ειναι οι φιλοι του ποδηλατου (επταχαλκου 3 θησειο)

μαλιστα καθε τριτη εχουν συναντηση (μετά τις 9.30 το βράδυ)
πηγαινε εκει θα σου πουν τα παντα

σημερα θα παω για μερικες συμβουλες ακομα αν θελεις ελα να δεις και τσαντες και σαμπρελα και να δεις αν εχουν σεμιναρια

Kostikas
Εικόνα Kostikas
Απών/απούσα

christopanagia wrote:
...για αντιπαρο ψηνομουν ,ειχα παει και περυσι και σκεφτομαι και για φετος ,η αντιπαρος ειναι κλασσικο ποδηλατονησο ,γιατι εχει αρκετες ευθειες και μικρες αποστασεις και δε χρειαζεται να παρεις δικο σου ποδηλατο αφου υπαρχουν ενοικιαζομενα σε αφθονια ,το προβλημα ειναι οτι συνηθως πηγαινω το πρωτο δεκαημερο του σεπτεμβριου....

Ακομα καλυτερα γιατι τοτε θα βρεις και πιο φθηνα τα ενοικιαζομενα ποδηλατα! Εγω εχω σπιτι στην Παρο και θα ειμαι εκει απο μεσα ααυγουστου μεχρι μεσα Σεπτεμβρη! Αντε, θα τα πουμε και απο κοντα εαν τελικα ερθεις!

xpn8
Απών/απούσα

παιδιά κι εγώ μέσα για διακοπές με ποδήλατο

Ζωαρίστρια νομίζω οι δυο πίσω βαλίτσες (π.χ. 40λίτρων) εξυπηρέτησαν μια χαρά, μπροστά στο τιμόνι το καλύτερο είναι ένα ορθογώνιο βαλιτσάκι για την φωτογραφική μηχανή, το αντιλιακό κ.α. εάν εχει και διάφανη θήκη για το χάρτη στο πάνω μέρος ακόμα καλύτερα

λασπωτήρες, καινούργια τακάκια φρένων, καλές χειρολαβές, άνετη σέλα, λάστιχα για χώμα και άσφαλτο

δεν θα σου πρότεινα να έχεις σακίδιο πλάτης

για το smartphone σκέφτομαι να πάρω αυτό τον ηλιακό φορτιστή
http://www.antoniou24.gr/p.Iliakos-fortistis-mpatarias-me-fako-kai-mpata...

AfloEydK
Απών/απούσα

xpn to psineis ena giro korinthiakou?

xpn8
Απών/απούσα

δεν έχω πρόβλημα
όπου θέλετε να πάμε

χρυσακι
Εικόνα χρυσακι
Απών/απούσα

πολυ καλη η ιδεα σου,ειμαι ομως και εγω ειμαι χωρις εξοπλισμο,εχω μονο ποδηλατο,
δεν εχω θεμα με τον προορισμο,οποτε αν θες συνεννουμαστε και παμε!!!

xpn8
Απών/απούσα

επειδή έχω κάνει δεν γίνεται free camping χωρίς εξοπλισμό
σίγουρα θα χρειαστείς σκηνή, υπόστρωμα, υπνόσακο, νερό, φαγητό, ρούχα κ.α. οπότε για να τα μεταφέρεις πρέπει να έχεις σχάρα και πλαϊνές βαλίτσες

Dodger
Απών/απούσα

ίδιες σκέψεις κάνω και γω. Και για την οικονομία, αλλά περισσότερο για την εμπειρία και την απόλαυση. Δεν έχω αποφασίσει το νησί ακόμη... Αν δε μπορέσω να στηρίξω τσάντες στο ποδήλατο (fitness), θα κοιτάξω τη λύση της μπαγκαζιέρας. Αλλιώς την επίπονη λύση του σακιδίου πλάτης.

Ζωαρίστρια
Εικόνα Ζωαρίστρια
Απών/απούσα

Όπα, σας έχασα …είχα καιρό να μπω στο site και οπ τι χαρά κι άλλοι για ποδηλατοδιακοπες !!

Σ αυτό το διάστημα έμαθα-εξής:

Το ποδήλατο μου είναι στο όριο για να είναι μικρότερο μέγεθος από αυτό που χρειάζομαι. Οι πολλές ώρες ποδηλασίας με έκαναν να αναρωτηθώ γιατί πιάνομαι και έτσι από ποδηλατά σε ποδηλατά έμαθα τη ζοφερή αλήθεια…καταρρακώθηκα σνιφ σνιφ
έκανα μερικά πραγματάκια, ένα μικρό service, έβαλα ένα μεγαλύτερο λαιμουδάκι, πήγα τη σέλα λίγο πιο πίσω αλλά τι να το κάνεις κάτι έσπασε μέσα μου. Το παραθέτω γιατί άμα δε πω τον πόνο μου σε ποδηλάτες, σε ποιον θα το πω?

Έμαθα το chainreactioncycles και βρήκα αυτό http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=13690
Οικονομικό και ωραίο. Βέβαια κάτι μου είπαν και για το Φρειδερίκο στην Αλεξάνδρας και δεν έχω πάει ακόμα.

Έμαθα επίσης, ότι στην ουσία δεν χρειάζεται ο super ουάου εξοπλισμός, αλλά απλά να βγεις στο δρόμο. http://travellingtwo.com/start-here?doing_wp_cron=1370774411.71867394447... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οκ μια σχάρα σου χρειάζεται, ένας καλοκαιρινός υπνόσακος επίσης (Χρύσα έχω εγώ ένα να σου δώσω) μερικά καλά χταπόδια (κάτι έμαθα και για αυτό) και ότι τσάντα έχεις να προσαρμόσεις. Τώρα η σκηνή είναι και δεν είναι απαραίτητη στην Ελλάδα.

Αυτό που προτείνω είναι να κάνουμε μια απογευματινή συνάντηση να δούμε τι ξέρει, τι θέλει ο καθένας και αν ταιριάζουν λίγο και τα χνότα μας που λένε το πηγαίνουμε και παρακάτω με το σχεδιασμό, που και αυτός δεν πρέπει να είναι εξαντλητικός, just ride!

To email μου είναι ggramm77@yahoo.com και προτείνω αυτή την Τρίτη 11/06 στις 7: 30 να βρεθούμε στο Θησείο και να τα πούμε εκεί κάτω από αρχαία, για την έμπνευση. Αν δεν το δείτε όλοι έγκαιρα , το ξανακανονίζουμε.

Dodger
Απών/απούσα

I'll try... Δες τα mail σου