Πόρος 18/07/2008 ποδηλαταδα-μπάνιο-camping

46 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
carmen
Απών/απούσα

Το καλοκαιράκι "μύρισε"..
Καποιοι ζήτησαν μια τελευταία εκδρομή στον αργοσαρωνικό..Τι λέτε λοιπόν? Πάμε Πόρο?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
spirosta
Απών/απούσα

Έχει οργανωμένο camping o Πόρος?
Γιατί αλλιώς καλοκαίρι δεν παίζει.. Ο κόσμος θα είναι πολύς και δεν θα σας αφήσουν πουθενά! Εκτός και αν κοιμηθείτε χύμα.

Εγώ πάντως τον τελευταίο χρόνο έχω πάει 3 φορές με τελευταία προχθές με ποδήλατο που φτάσαμε με ένα φίλο ως Κόρινθο μέσω επιδαύρου.

Αν πάτε πολύ καλό σημείο που πρέπει να επισκευτείτε είναι η Τροιζήνα και εκεί το Διαβολογέφυρο. Έχει λίγο κακό χώμα για να ανέβεις αλλά μετά έχει κάτι βάθρες... Επίγειος παράδεισος λέμε. Και με τρεχούμενο και πόσιμο (το τσεκάραμε προχθές αυτό από ντόπιο) νερό.
Από πόρο θα είναι καμια 40αριά χιλιόμετρα πήγαινε έλα.

Εμείς πήγμα παρασκευή Πόρο και φύγαμε για Επίδαυρο. Το Σάββατο γυρίσαμε βάθρες και ξανά Επίδαυρο. Στην επιστροφή αυτή λίγο πριν φτάσουμε μου έσπασε και μια ακτίνα. Ευτυχώς είχαμε ακτινολόγο και έφερα όσο γινόταν την ρόδα γιατί αλλιώς θα είχα γυρίσει με Κτελ. Χθες 8 το πρωί ειχαμε φύγει και φτάσαμε Κόρινθο πήραμε προαστιακό και πίσω. 3μιση το μεσημέρι σπίτια μας.

Αυτά τα λέω αν θέλετε και πάτε να πάρετε ιδέες.

Επίσης μην υποτιμάτε το νερό. Ο ήλιος είναι αφάνταστος. Χθες σε όλη την ημέρα κατανάλωσα καμια 10αριά λίτρα νερό. Δεν παίζουμε με αυτά.

Τέλος Ο γύρος του Πόρου είναι ωραίος. Αλλά νομίζω λίγος. Όταν το είχαμε κάνει κάναμε κανα 3 ωρο γεμάτο. Δεν έχει και πολλά πράματα.. Έχει κάποιες ωραίες παραλίες αλλά μην πάτε πέρα από το λιμανάκι της αγάπης ή μια παραλία μετά με ένα κάστρο γιατί πλησιάζεις πολύ τον βιολογικό του πόρου και τα νερά εκεί έχουν βγει από πολλές μελέτες ακατάλληλα. Γενικά έχουμε καταντήσει όλες οι παραλίες να είναι σκατά!

Αυτά από εμένα και τις γνώσεις μου εκεί. Αλλά μην ξεχάσετε τις βάθρες στην Τροιζήνα. Οπωςδήποτε. Μην ακούσω ότι δεν πήγατε..

erm_a87
Απών/απούσα

Δηλαδη βόλτα ημερίσια ή 2ημερή??? Για να ακουστούν προτάσεις!!!

Inferno
Απών/απούσα

Θα μιλήσω με το sapounaki-ιατρό και θα μάθουμε για τα ωραία μέρη της περιοχής.
Το πολύ πολύ να μας φέρει αυτός παρέα τίποτα αιθέριες υπάρξεις εισαγωγής ή και ντόπιες και να περάσουμε καλά εκεί που θα 'μαστε. :P
Δηλαδή να την δώσω τη βάρδια της Κυριακής έτσι;

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Προτείνω Μέθανα και μετά διαδρομή προς Γαλατά-Λεμονοδάσος για μπάνιο και περνάμε απέναντι Πόρο.

carmen
Απών/απούσα

Να την δώσεις τη βάρδια..Αν μιλήσεις με τον γιατρό ,πες του να φερει τιποτα καλό και για μας τις τσούπρες :))
Η εκδρομή στην αρχική της ιδέα ήταν να πάμε μονοήμερη όμως "κάποιος" πρότεινε να κοιμηθούμε και να κάνουμε camping.. Κοίταγα το πρωί έχει όντως οργανωμένα καμπινγκ αλλα κι αυτο το "έτσι χύμα" εμενα προσωπικά δεν με χαλάει αρκει να το ορίσουμε..(αν γινεται χαμοσ θα είναι δύσκολο να βρούμε καπου )..
Τώρα παίζει και το σενάριο να παμε όλοι Πόρο να κάνουμε τη ποδηλατοβόλτα μας και το μπανάκι μας και μετά όσοι θέλουν μένουν για κάμπινγκ, όσοι δεν θέλουν επιστρεφουν..
Τώρα κάποια διαδικαστικά:
Οι ωρες των συμβατικών πλοίων για Πόρο είναι περιορισμένες :
έχει 7 :20π.μ, 12:30(αυτο προτείνω..) και 17:45..
Το καραβάκι κάνει περίπου 2μισι ώρες και τα εισιτήρια είναι:
απλά: 13.30 euro (πήγαινε)
φοιτητικά: 10.00

Τώρα ωραίες παραλίες έχει προς Νεώριο-Ρωσικό ναύσταθμο-Λιμάνι της αγάπης (όπως είπε και ο Σπύρος) και γραφικά μέρη προς Γαλατά-Τροιζήνα κλπ κλπ
Οπότε έχουμε όλη την εβδομάδα να το οργανώσουμε..
Δεν βλέπω όμως ενθουσιασμο..φύγατε όλοι για διακοπές???

carmen
Απών/απούσα

αμε γιατι όχι..πως θα το κάνουμε αυτό??ρίξε την πρόταση..

spirosta
Απών/απούσα

Κάποιος πρότεινε διαδρομή από Μέθανα.
Την προτείνω και εγώ. Την είχαμε κάνει με τους "Φίλους" και ήταν ωραία.

Για την ακρίβεια. Φτάνεις Μέθανα. Πας Τροιζήνα στις βάθρες για μπανάκι και ξέπλυμα με γλυκό νεράκι, δροσίζεσαι και φεύγεις για Πόρο. Τα χιλιόμετρα άντε να είναι καμια 30 αρια αν θυμάμαι καλά. Λίγη ανηφόρα για Τροιζήνα και βάθρες (τίποτε σπουδαίο) και όλο ευθείες κυρίως. Μετά παιρνάς Πόρο και είσαι έτοιμος. Α Ξέχασα. Έχει και λίγη ανηφοριά στα Μέθανα με το που φτάνεις.

Ξέχασα να σημειώσω πως το νερό για μπανάκι στις βάθρες είναι για γερά νεύρα διότι είναι κατι τις κρύο...

spirosta
Απών/απούσα

Νομίζω πως πρέπει να έχει στοιχεία περισσότερα η Λύδια. Αυτή θα σας πει στα σίγουρα. Και θα έχει και τις αποστάσεις νομίζω!

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Το πρώτο δρομολόγιο είναι 07:20 με συμβατικό αλλά το τελευταίο από Πόρο προς Πειραιά με συμβατικό για Σάββατο είναι 15:30

http://www.hellenicseaways.gr/index.asp?a_id=314

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Ανεβαίνω στο πατάρι για να βρώ το σλήπινγκ μπάγκ ! Αν με παίρνετε μαζί σας βέβαια ! Ο προορισμός δε με πολυνοιάζει, και στην κόλαση είναι ωραία, αν έχεις καλή παρέα.

carmen
Απών/απούσα

οποτε η μονοήμερη δεν βολεύει,θα κανουμε καμπινγκ.. Θα φυγουμε αν είναι Σαββατο με τον 12μισι( το 7 και 20 το πρωι θα ναι βαρβαρο για καποιους αν και γω προσωπικα δεν έχω πρόβλημα..) και θα επιστρέψουμε Κυριακή με το πλοιο που φευγεί στις 11 παρα τέταρτο (έχει και ενα 15:45 αλλα είναι αργά, δεν είναι?)
Α όχι,strouf δεν σε παίρνουμε..εκτός, κι αν..μας τραγουδήσεις, οπότε θα το σκεφτούμε :))

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Πάρτε με και υπόσχομαι να μην τραγουδήσω !

Για την επιστροφή, 15.45 μου φαίνεται καλύτερα. Εκτός αν εννοείς πως το άλλο φεύγει στις 23.45 που είναι καλύτερα!!! Όπως και να 'ναι δεν υπάρχει πρόβλημα...

Σοφία Σκέτο
Απών/απούσα

Αδερφουλαα.. θα πατε εκδρομη?! αχ δεν θα ερθω μαζι σου.. στις 18 φευγω για Ιο! θα κανετε και camping?? πω πω σουπερ θα ναι!

carmen
Απών/απούσα

ας παμε πρωτα και θα δουμε τι ώρα θα φύγουμε..
Αδερφούλα κρίμα που δεν θα έρθεις..:(( Χάθηκε να φύγεις την άλλη βδομάδα για διακοπές,μαζί με μενα ??
Δεν πειραζει..Να περάσεις όμορφα εκει που θα πας και να γυρίσεις ανανεωμένη για νέες ποδηλατο-εξορμήσεις!!

spirosta
Απών/απούσα

Χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω θα πρότεινα αρχικά να ελέγξετε για ειτηρια και μετά να πάτε να τα πάρετε. Μην πάτε χωρίς να έχετε εισητίρια και ια την επιστροφή!

dimitris
Απών/απούσα

ε και τι να γίνει όπως θα μείνουμε σάββατο βράδυ το ίδιο και κυριακή ;)
εγώ λέω να μείνουμε όσο δυνατόν περισσότερο... κυριακή ας μην φύγουμε με το πρωινό στο στόμα.
έχω σκηνές αλλά είμαι υπερ του χύμα ;) και ότι βρέξει ας κατεβάσει :P (αν βρέξει μετά πάμε να παίξουμε και ένα ομαδικό λότο)

"κάποιος"

carmen
Απών/απούσα

Κατσε να δουμε ποσοι περίπου θα μαζευτούμε και θα πάρω τηλ. να δω τι παιζει από εισιτήρια..
:))) το "κάποιος" το είπα από διακριτικότητα,αλλά αφου δεν σ αρεσε..
ο Webmonster ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ CAMPING..εντάξει,χαρηκες??

dimitris
Απών/απούσα

κοίτα τώρα θέμα... μία λέξη έγραψα και μου απάντησες με 3 γραμμές...

"ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ CAMPING"

Υ.Γ.:για να πω την αλήθεια χάρηκα

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Και από φορτίο πως πάμε; Θα φορτωθούμε; Μόνο το σλίπινγκ μπαγκ πιάνει όγκο. Νερά, Σάντουιτς, κόκα κόλες, πατατάκια, καφέδες, πασατέμπο παιδιά λέγετε...που θα τα έχουμε; Πάμε καθημερινή. Εισιτήρια δεν έχει πολλά και θα γίνεται χαμός. Καλύτερα Πέμπτη

spirosta
Απών/απούσα

Ρε μπιν αυτό το λες φορτίο???
(δεν το λέω ειρωνικά έτσι... Πλάκα κάνω...)

Εγώ πάντως χθες έκανα επίδαυρο-κόρινθο σε 4 μιση ώρες, με δύο στάσεις για ανεφοδιασμό καυσίμων (ξέρεις παστέλια ταχινόμελα και μια μπουγάτσα κόλαση) και με το εξής φόρτωμα: υπνόσακος καλοκαιρινός, υπόστρωμα απλό, 4 μπλούζες, μία βερμούδα, τζιν για την παράσταση, ένα θερμός 2 λίτρων, στα παγούρια άλλα δύο λίτρα νερό, γκαζάκι, μισό κιλό μακαρόνια που περίσσεψαν και τα κατσαρολικα. Βάλε και μένα άλλα 90 κιλά. Αυτά συν κανα κιλό ακόμη λεπτομέρειες..
Τα γράφω αναλυτικά για να έχετε μια ιδέα βάρους γενικότερα.

Γενικά αμα τρως έξω δεν έχεις και πολύ βάρος. Υπνόσακος και υπόστρωμα να είναι κανα δύκιλο. Νερό να πίνετε και να έχετε πολύ θα επαναλάβω. Εμείς οι ποδηλάτες είμαστε επικύνδυνοι για θερμοπληξίες αφού ιδρώνουμε και στεγνώνουμε αμέσως και δεν καταλαβαίνουμε πόσο νερό χάνουμε. Κάθε 15-20 λεπτά να πίνετε...

ΑΑ! μην ξεχάσω... Την παραπάνω διαδρομή και φόρτωμα την έκανα και με μία σπασμένη ακτίνα. Η ρόδα στραβή και επακόλουθο και μειωμένο τρελά το πίσω μου φρενάρσιμα. Και το καλύτερο. Σήμερα ο Αλτιπαρμάκης με το που έβαλε το χέρι να την φτιάξει... Ντιν.. Και αλλη μία ακτίνα. Αλλά εκείνη μάλλον την είχα παραζορίσει εγώ για να ισιώσω όσο γινόταν την ζάντα.

Αχ εμπειρίες... Να ξέρετε ο Μέρφυ ήταν σοφός. Πάντα τα πιο αναπάντεχα τυχαίνουν εκεί που ο κοντινότερος ποδηλατάς θα είναι 50 χιλιόμετρα μακριά. Και αν δεν είναι.. Απλά θα είναι Κυριακή. Χα!

Scottie
Απών/απούσα

με το ποδηλατο με αλλα τρια ατομα....Πηγαμε για ελευθερο καμπινγκ αλλα δεν εκατσε λογω του πολυ κοσμου και οτι δεν εχει και οργανωμενο και ετσι νοικιασαμε δωματιο.....Τωρα για δρομολογια.....Απο πειραια εχει αρκετα συχνα ξεκινωντας απο τις 07.30...το εισιτηριο εχει 10.50 ευρω....το προβλημα ειναι με την επιστροφη που το τελευταιο ειναι στις 15.55....Παντως σε γενικες γραμμες ο Πορος γαμει για ποδηλατο!!!!!!!!

paolos
Απών/απούσα

χαμοσ!εγω κουβαλαω κινητο και 2 παστελια οταν κανω ποδηλατο κ μου φαινονται πολλα!

αα καρμεν,για Πορο δεν ειμαι μεσα!!!ειναι του ματσ για μενα!

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

Αχχχ... κάμπινγκ... χτυπήσατε την ευαίσθητη χορδή μου.
Κρίμα που δε θα μπορέσω να έρθω, καθώς ήδη έχω κανονίσει Αντίπαρο για τις 18.
Στον Πόρο πάω αρκετά χρόνια και τον ξέρω καλά. Οργανωμένο κάμπινγκ δεν έχει, εδώ και χρόνια.
Για ελεύθερο είναι λίγα τα μέρη (κυρίως προς Ρώσικο Ναύσταθμο) αλλά θα πρέπει να στήσετε αργά και να μαζέψετε νωρίς, γιατί κάνουν πεσίματα οι μπάτσοι.
Καλά να περάσετε!!!
Ζηλεύωωωωωωωω

carmen
Απών/απούσα

Με τα εισιτήρια δεν υπάρχει πρόβλημα..Μίλησα με μια κυριούλα σήμερα το πρωί και μου είπε αν δεν έχουμε οχήματα (βλέπε αμάξια,μηχανάκια) δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα εισιτήρια.Απλά να είμαστε λίγο πιο πριν για να τα βγάλουμε..
Βρήκα ένα οργανωμένο καμπινγκ στον Γαλατά (αλλα ακόμη υποστηρίζω ελεύθερο θα χει πλάκα..το οργανωμενο ας είναι η ύστατη λύση..)
Τώρα..
Ας δούμε ποιοι θα φέρουν εξοπλισμό(σκηνες κλπ. κλπ.) και οι υπολοιποι θα σιγονταρουμε με τροφιμα και προμήθειες..Όλοι θα χουμε απαραιτητως σλιπιν μπανγκ .. Αν είναι δύσκολο το κουβαλημα ανεφοδιαζόμαστε στον Πόρο(σχετικα με τροφιμα)..Δεν τρέχει κάστανο..Άλλωστε μια διανυκτέρευση θα κάνουμε!!
Νερό μπολικο γιατι οτι θα ψηθούμε είναι σίγουρο..Καντε μια προβα τζενεραλε με τα ποδήλατα φορτωμενα μια μερα πριν..
Αααα.. Τελικα, θα φύγουμε με το πλοιο χαραματα 7:20 η 12:30??

carmen
Απών/απούσα

next time..ίσως σ ακολουθήσω σε κανέναν αγώνα :)

erm_a87
Απών/απούσα

Πολύ καλό, αν και μου το χαλάει λίγο η Κυριακάτικη επιστροφή. Κοίτα που πρέπει να αρχίσω να ψάχνω για το slip in bank μου.

Έχω και ποδήλατο πάμε μια βόλτα???

papathander
Απών/απούσα

KALO AKOYGETE ALLA POU MENETE OLOI ESEIS KAI MPORHTE NA PATE PHRAIA

dimitris
Απών/απούσα

πως θα σας φαινόταν να φεύγαμε κάποιοι παρασκευή απόγεμα με το απογευματινό και να γυρίζαμε κυριακή με το τελευταίο;
όσοι θέλουν μπορούν να έρθουν να μας βρουν ενδιάμεσα.

για τη διαμονή μπορώ να φέρω σκηνή για όποιον χρειάζεται αν και προσωπικά θα τη βγάλω μάλλον χύμα και ο υπνόσακος περιττή πολυτέλεια μου φαίνεται.

θα πρέπει σιγά σιγά να κλείσουμε το θέμα με το ποιοι ενδιαφερόμαστε για να δούμε και το τι ακριβώς θα κάνουμε. εννοείται πως εγώ είμαι μέσα σε όλες τις ιδέες εκτός από το αυθημερόν.

carmen
Απών/απούσα

Θα φύγουμε Παρασκευή απόγευμα 18:20 με το πλοίο..Συμφωνούμε??
οπότε θα συναντηθούμε 17 :45,για να πάρουμε εισιτήρια..
Tώρα για την επιστροφή θα τα πούμε από κοντα.. Όποιος θέλει φεύγει την Κυριακή το πρωί 11 παρα τεταρτο ή 15:45..
όσοι είναι να έρθετε στειλτε μου ενα ε μαιλ στο xeniadveik@yahoo.com να δουμε ποσοι θα μαζευτούμε..

Inferno
Απών/απούσα

Κι εγώ προτιμάω να πάμε Παρασκευή απόγευμα. (γιατί Κυριακή θα φύγω πρωί-μεσημέρι)
Δε με χαλάει το χύμα, αλλά πηγές λένε πολύ ρίσκο γιατί μπορεί να μας "μαζέψουνε".
Γενικά το concept είναι να ξέρουμε τι θα κάνουμε μόλις πάμε, ειδικά αν πάμε παρασκευή βράδυ. Και μετά.... έχουμε πολλά μέρη να πάμε, παραλίες να πλατσουρίσουμε, μέρη να λιώσουμε...

Ακούω συμμετοχές!!!

Πι-ες : Τίποτα δεν είναι οριστικό ακόμα! Και εννοείται αν κάποιος θέλει και έρθει Σάββατο, αν είμαστε από Παρασκευή εκεί, τον παραλαμβάνουμε από λιμάνι.