ενα τελειο forum

27 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Καταρχήν με αφορμή το προηγούμενο post θα ήθελα τα σχολεία μας περί ηθικής το οποίο θα βοηθούσε και το www.podilates.gr αλλά και οποιοδήποτε mod/admin κάποιου αλλού forum
Επίσης θα ήθελα να μην αναφέρουμε ονόματα από forum για ευνόητους λόγους

Λοιπόν ας αρχίσω με τα δικά μου σχόλια.....
Βασικά λέγοντας και εμπειρίες.... προσωπικές θα προσπαθήσω να πω τις σκέψεις μου μαζί με ερωτήματα που θέτω
Το βασικότερο που προστέθηκε και στο συγκεκριμένο forum (www.podilates.gr) είναι τα Private messages .
Είναι ανήθικο να βλέπει ο διαχειριστής τα pm η λόγο του ότι έχει την διαχείριση ή θα πρέπει να παραμείνει το μήνυμα προσωπικό???

Είναι ανήθικο από την μια να ακούς τον διαχειριστή να θέλει να έχει ένα δημοκρατικό forum και να ακούγονται όλες οι απόψεις και από την άλλη όταν κάποιος διαφωνεί με άτομα της ‘παρέας’ η να απομονώνετε η ακόμα χειρότερα να διαγράφετε λέγοντας ότι διαταράσσει το καλό κλήμα της κοινότητας ??? γενικότερα είναι καλό να υπάρχουνε παρέες κλίκες σε ένα forum ?

Είναι ηθικό να παρά μετροποιουνε έναν λογαριασμό ενός χρηστή απλά και μόνο γιατί δεν έχουνε λόγο να τον διαγράψουνε?? (προσωπική εμπειρία)

O administrator του forum έχει δικαίωμα να παραβιάσει τους κανόνες του forum???

Έχει το δικαίωμα διαγραφής ενός post και αν ναι με πιο δικαίωμα κρίνει το ήθος του κειμένου.... και από την στιγμή που διαχωρίζουμε το απείθειας επίθεση με το κρίνω κάποιον και σχολιάζω τα λόγια ή τις πράξεις του

Το ότι πληρώνει για το forum του δίνει το δικαίωμα αυτόματα να κόβει και να ράβει τα κείμενα...??

Αυτά είναι τα λίγα που μου ήρθανε στο μυαλό περιμένω και δικά σας ερωτήματα και σχόλια
Ελπίζω να μας βοηθήσει να βελτιωθούμε σαν www.podilates.gr

Ο γεννήθηκα για την καταστροφή
Plannet

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
spirosta
Απών/απούσα

Φιλικά πάντα θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο. Όχι για εσένα αλλά για την λειτουργία ενός forum.

Το forum λοιπόν είναι μια μικρή κοινότητα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι μεσαίου μεγέθους. Απαρτίζεται από κάποιους κανόνες αλλά αυτοί δεν είναι συγκεκριμένοι αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Ανταλλάσουμε απόψεις, συμβουλεύουμε, μαθαίνουμε, τσακονώμαστε και άλλα πολλά.

Μέχρι εδώ πρέπει να συμφωνούμε..

Τώρα δεν ξέρω αν θα συμφωνήσουμε.
1)Τους κανόνες τους φτιάχνει ο κάτοχος του site. Ποιος είναι αυτός? Μια μικρή ομάδα ατόμων που διαχειρίζονται το site.
2)Αν γραφτεί-γίνει κάτι άσχετο με την συζήτηση μπορούν να το τροποποιήσουν ή να το διαγράψουν. Έχουν το πλήρες δικαίωμα να το κάνουν και κατα τη γνώμη μου πρέπει να το κάνουν αν θέλουμε να φαίνεται σωστά το site. Τσακόνωμαι ας πούμε εγώ με εσένα δημόσια, τι δουλειά έχει να τα βλέπει ένας που μόλις μπαίνει στο site. Διαγραφή άμεσα και αν θέλουμε να συνεχισουμε προσωπικό μύνημα.
3)Σε περίπτωση που γίνει κάποια διαγραφή δεν έχει καμία υποχρέωση να πει ο διαχειριστής γιατί την έκανε. Για να την κάνει κάτι ήξερε, είχε το λόγο του και δεν μας πέφτει λόγος αφού αυτός είναι ο "διαχειριστής" εδώ μέσα.
4)Για περίπτωση διάφορων χρηστών που επαναλαμβάνουν κάποια κατάσταση προβληματική πρέπει επίσης να λαμβάνονται μέτρα ή να διαγράφονται.

Τελικά να πω πως ο Administrator και η ομάδα διαχείρισης έχουν τ δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν. Αυτοί κάνουν τους κανόνες. Τουλάχιστον τους αρχικούς. Δεν έχω δει και πολλά μικρομεσαία forum να βγάζουν δημοκρατικά κανόνες με την συμβουλή όλων των χρηστών. Μπορεί να είναι κάτι που φαίνεται δημοκρατικο αφού αλλαγές συνήθως είναι καλύτερες και αποδεκτές από σχεδόν την ολομέλεια αλλά δεν αποτελεί δημοκρατική διαδικασία.

Και όπως έχει πει και κάποιος άλλος διαχειριστής άλλου forum άσχετου με το αντικείμενο "Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά".

τέλος πάντων...
Αυτό είναι η δική μου άποψη.. Ίσως να είναι ακραία ίσως όχι. Και θα ήθελα να γίνονται δημοκρατικά κάποια πράματα. Αλλά άλλοι είναι οι διαχειριστές. Και από τη στιγμή που συμμετέχω ενεργά σε ένα forum δέχομαι τους κανόνες του,τα προβλήματα του και τις ιδοτροπίες του. Και δέχομαι οτι δεν είμαι εγώ αυτός που το διαχειρίζεται αλλά άλλος που μπορεί αν θέλει να κάνει ότι θέλει. Είναι δικό του και απλά συμμετέχουμε για το κοινό καλό. Ο σκοπός πάντα είναι καλός.

Αυτά... Περιμένω και εγώ τις απόψεις σας.
Α και plannet: Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω αποτελούν προσωπική άποψη και ιδεολογία σε όλα τα forum που συμμετέχω!

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Ο διαχειριστής κάνει ότι θέλει γιατί μπορεί. Από εκεί και μετά οι χρήστες μπορούν να κάνουν τα παράπονά τους και ύστερα είναι θέμα εσωτερικό μεταξύ των διαχειριστών να δουν ποιός φταίει και τι μπορούν να κάνουν.

Σε ένα άλλο φόρουμ που γράφω υπάρχει ένα μέρος που το ονόμασε η διαχείριση Wasteland. Εκεί μέσα βάζουν οτι τους στραβώνει ή ότι θεωρούν ότι παραβιάζει του όποιους άτυπους ή τυπικούς κανόνες που έχουν ορίσει. Έτσι εκεί μπορούν οι χρήστες να βρίζονται άνετα χωρίς να ενοχλούν την υπόλοιπη κοινότητα καθώς τα post του wasteland δεν εμφανίζονται στα recent posts.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

file spire

to thema einai an to briskeis ithiko na ginete kati tetio...
to oti exei to dikeoma einai to mono sigouro....

ego to therw poli bromiko to na grafei kapios kati kai epidi den bolevei ton ekastote administrator na to diagrafei .......
kai den ton dikeologw epidi einai administrator
aloste to na eisai administrator se ena forum peran tou oti sou dinei tin eksousia epi tis koinotitas sou dinei kai tromeres eythines...

:D

plannet an eristic dark cycling deamon

vang
Απών/απούσα

μήν το κουράζουμε

Τα φόρα είναι υποκείμενα στις διαθέσεις τών εκάστοτε διαχειριστών.
Μπορέι οι διαχειριστές να δέιχνουν περισσοτερη ή λιγότερη ανοχή πρόε τα μέλη αλλά αυτο δέν μετατρέπει την ουσία των πραγμάτων.

Οι τελικές επιλογές είναι τών διαχειριστών και δέν υπόκεινται σε δημοκρατικές διαδικασίες.
Οι επιλογές αυτές επιδοκιμάζονται ή αποδοκιμάζονται από την εισρροή ή αποχώρηση μελών και την ποιότητά τους, τήν ποιότητα τού περιεχομένου τών πόστ και εν γένει όλα εκείνα πού κάνουν ένα ηλεκτρονικό φόρουμ να συγκεντρώνει γύρω του μιά κοινότητα.

Οι διαχειριστές κάνουν ότι νομίζουν σωστό για να οδηγήσουν το φόρουμ εκεί πού κάθε φορά επιθυμούν...
Η δύναμη τών μελλών είναι να συμμετέχουν ή όχι...

spirosta
Απών/απούσα

Δεν είναι ηθικό σίγουρα..

Αλλά σκέψου το εξής. Αν η συμπεριφορά της διαχείρισης δεν ήταν καλή και ηθική και δεν αντιμετώπιζε τα πράγματα όπως αρμόζει δεν θα είμασταν εδώ να γράφουμε, θα είχαμε βρει άλλο forum.

Παράδειγμα αντίστοιχο site του χώρου, όπου όταν κάποιος έχει απορία για το τι σέλα να πάρει βγαίνουν άτομα έμπειρα σε θέματα ποδηλασίας και προτείνουν σέλες. Αλλά τι σέλες? τις σέλες που πουλάει το κατάστημα που έστησε το forum. Αυτό με ενοχλεί. Μπαίνω στο forum και διαβάζω αλλά σπάνια συμμετέχω αφού δεν μου αρέσει η νοοτροπία.

Φυσικά στο δικό μας site το αν σβηστούν τα μύνημα που ας πούμε ανταλλάσουμε κάποιες κουβέντες δεν θα με πειράξει. Είναι ένα μελανό σημείο toy σιτε.

Αυτά πιστεύω. Πάντως στα περισσότερα forum ανεξάρτητα μεγέθους που είναι υγειή και βγάζουν "υλικό" η διαχείριση λειτουργεί ηθικά (με τον ορισμό σου) και μονο σε περιπτώσεις που χρειάζεται επεμβαίνουν.

rodakino
Απών/απούσα

Αγαπητέ Planet το ήθος και την υπευθυνότητα αυτού του φόρουμ είναι λίγο δύσκολο να την καταλάβεις αν δεν συμμετασχείς σε μια ποδηλατοπορεία απο αυτές που διοργανώνουν οι διαχειριστές αυτής της σελίδας(σημειωτέον δεν είμαι ένας απο αυτούς).
Δεν μπορείς να το καταλάβεις για παράδειγμα αν δεν δεν έχεις δεί ποδηλάτες να κλείνουν τους κάθετους δρόμους έτσι ώστε να περνάει η πορεία με ασφάλεια.
Δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δεν δείς εικόνες όπως προχθές όπου μια κοπέλα έμεινε πίσω στην βουλιαγμένης και ένας ποδηλάτης έκατσε παρέα αποκολώντας απο την πορεία για να τη βοηθήσει να συνεχίσει.
Δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δεν δείς να βγάζουν εργαλεία και σαμπρέλες στη μέση του δρόμου για να επισκευάσουν το αγαπημένο σου φουιτ,ενος άτυχου αγνώστου ποδηλάτη.
Για αυτό ρε συ Planet στην επόμενη πορεία, αν και είσαι μακρία,προσπάθησε να έρθεις και να προσθέσεις,ανώνυμα και ταπεινά όπως όλοι μας,ακόμα ένα ποδηλάτη στην προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι για να γίνει η ζωή μας λίγο καλύτερη.
Γιατί στην τελική δεν νομίζω να υπάρχουν πολλα φόρουμ που να βγάζουν στους δρόμους εκατοντάδες ποδηλάτες.

panagiotis_
Απών/απούσα

ειναι σωστο να επεμβαινει ο διαχειριστης σε ασχετα θεματα που ανοιγουν κατι ηλιθιοι για να χαλασουν το φορουμ !!!
αλλα οταν διαγραφει κειμενα που αιτιολογουν αυτα που γραφουν κ ειναι σχετικα με την συζητηση χωρις λογο κ αιτια επειδη ο διαχειριστης δεν χονευει αυτον που γραφει ή αγορασε κατι απο αλλο καταστημα κ οχι απο το καταστημα που εστησε το φορουμ ή επειδη προτεινε καποιος αλλα προιοντα απο αυτα που προωθει .... τοτε ειναι λαθος ....
απλως ο διαχειριστης εχει την δυναμη κ ειναι πολυ ευκολο γιαυτον , ότι δεν του αρέσει να το διωξει !!!
το θεμα ειναι να καταλαβουν τα μελη που βρισκονται σε ενα τετοιο φορουμ το τι γινεται !!!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

vang den apantises apla eipes tin apopsi sou kai einai apodekti kai sosti to thema einai to pou theloune na to odigisoune to forum....

spiros tora milises sosta...
apla to thema einai oti me enoxlei otan legete oti px pare tin tade marka kai otan ego protinw kapia alli marka apla gia enalaktiki lysi na trow ban i na sbinete to minima mou... ekei einai pou ginete enoxlitiko kai anithiko ....:D

rodakino den milaw gia to podilates.gr milaw gia ola ta forum ollou tou internet podilatika kai mi den exo problima me to podilates an to eixe pistepse me tha to elega
sigoura oi pories ekfrazoun kapious emena oxi toso poli opote diskola tha erxomoun se mia tetia bolta
afta pou esi niotheis stin poreia... emeis ta kanoume edo panw anorganota.... dld an dw kapion podilati tha stamatisw na ton boithisw... alla eisa ektos thematos...:P
to thema mas einai na doume pos tha itane ena teleio forum sto opio o diaxiristis den tha itane o igetis alla aftos pou ypiretei emas tous xristes stin sosti litourgia tis koinotias.....

plannet an eristic dark cycling deamon

rodakino
Απών/απούσα

Είμαι εκτός θέματος αλλά νομίζω εντός φόρουμ,ενω εσυ μου δίνεις την εντύπωση οτι είσαι μέσα στο θέμα αλλά μιλάς για άλλο φόρουμ.

spirosta
Απών/απούσα

Μια παρένθεση...
Δεν νομίζω ότι εδώ μέσα έχει διαγραφτεί μύνημα επειδή κάποιος προτείνει κάποια μάρκα...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

κανείς δεν μίλησε καν για το ποδηλάτες.. εκτός από το ροδάκινο και είπα ότι δεν αναφέρομαι σε κάποιο forum σικεγκριμενο....
προσπαθώ να ανοίξω μια συζήτηση για το πως θα έπρεπε να είναι ένα forum ανεξάρτητος αν είναι ποδηλατικό η όχι
πως θα ήθελα να είναι γιατί έχω ακούσει κατά καιρούς διαφορές απόψεις και μου προξενήθηκαν απορίες.... τις οποίες τις έθεσα πιο πάνω
αν είχα πρόβλημα με το www.podilates.gr θα τις έλεγα ξεκάθαρα....
όπως πάντα είμαι ξεκάθαρος :D

(translated for our friends vang)
plannet an eristic dark cycling deamon

vang
Απών/απούσα

Απάντησα ! ο νοοών νοήτω

ΥΓ. δεν διαβάζω πάνω από μια γραμμη γκρικλις γιατι με κουράζουνε..

vang
Απών/απούσα

αγαπητέ φίλε plannet

αναλύω την απάντησή μου λίγο ακόμα..

Μερικά πράγματα έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά από την γέννησή τους..

Το λιοντάρι έιναι σαρκοφάγο...
Το Βασίλειο έχει μοναρχία..
Το φόρουμ έχει διαχειριστή/ές

Τα χαρακτηριστικά αυτά καθορίζουν εν πολλοίς και τα όρια στά οποία μπορέι να κινηθούν τά έιδη αυτά...

Λιοντάρι χορτοφάγος δέν υπάρχει! ( η άν υπάρχει δέν έιναι και τόσο λιοντάρι πιά...)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι αλλά όλοι υπακούν σε κανόνες και το forum έχει κανόνες... δεν μπορεί πχ να φτιάξω ένα forum για αυτοκίνητα και να μιλάω για εσώρουχα....
ένας διαχειριστής είναι ο άρχοντας αλλά ως άρχοντας πρέπει να προστατεύει πάνω από όλα την κοινότητα του ...
για να τον αγαπάει η κοινότητα οπότε το ερώτημα είναι πως πρέπει να είναι ο απόλυτος άρχοντας για να αγαπιέται ?

plannet an eristic dark cycling deamon

vang
Απών/απούσα

ανάλογα πώς συμπεριφέρεται "αγαπιέται" από άλλους.....Δεν υπάρχει πρέπει..το πρέπει του ενός είναι το δέν πρέπει του άλλου...

Πρέπει ισχύουν σε συστήματα ηθικής πού ορίζουν κοινωνικές συμπεριφορές σε κοινότητες όπου όλοι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να συμβιώσουν.

Σε ένα φόρουμ δέν έιναι κανείς υποχρεωμένος να συμμετεχει...Οι κανόνες και τα πρέπει έιναι ρευστά και διαμορφούμενα από τις απώτερες επιδιώξεις του διαχειριστή, όπως αυτές διαμορφώνωνται και από τις επιρροές της κοινότητας μεταξύ άλλων...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Μάλλον δεν κατάλαβες καν τον σκοπό της ερώτησης
Τεσπα οκ η άποψη σου είναι ότι ανεχόμαστε σε ένα forum ότι πει ο αρχηγός η φεύγουμε....
Και ένα forum είναι μια κοινωνική ομάδα ανθρώπων που πρέπει να συμβιώσουν όλοι οι χρήστες του,...

plannet an eristic dark cycling deamon

dimitris
Απών/απούσα

ομολογώ ότι εν μέσω διαβάσματος για την εξεταστική δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλα τα παραπάνω σχόλια και απαντάω σε κάποια "τεχνικά" θέματα που αφορούν αυτό το φόρουμ.

κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τα πμ εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη.

αρχή μας είναι να αφήνουμε το διάλογο ανάμεσα στα μέλη αν και πολλές φορές άλλα μέλη που δεν εμπλέκονται σε μία διαμάχη διαμαρτύρονται για το γέμισμα των θεμάτων από άσχετα σχόλια.

χωρίς να είμαι υπερβολικός σας λέω ότι αν ανοίξετε θέμα δύο τρία άτομα χωρίς σοβαρό περιεχόμενο γιατί θέλετε απλά να βριστείτε δεν θα παρέμβει κανείς να το σβήσει... (ελπίζω παρ' όλα αυτά να μη γίνει αυτό).

ναι έχω σβήσει μηνύματα (δεν ξέρω αν το έχουν κάνει και κάποιοι άλλοι που έχουν δικαιώματα, αλλά εγώ το έχω κάνει) περισσότερες από μία φορές και ναι θα το ξανακάνω αν χρειαστεί να "προστατέψω" ένα θέμα. αν θέλουν κάποιοι να προχωρήσουν στη μέτρηση της νοημοσύνης - ανδροσύνης τους μπορούν να πράξουν ως αναφέρω στην προηγούμενη παράγραφο.

απ' ότι κατάλαβα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα παράπονα για το φόρουμ μας, αλλά ένας απλός προβληματισμός. αν υπάρχουν παράπονα όσον αφορά στη διαχείριση και τη συμπεριφορά των διαχειριστών είμαι πρόθυμος να τα συζητήσουμε είτε προσωπικά (με πμ ή από κοντά) είτε συλλογικά (μέσω του φόρουμ ή σε μια συνάντηση)

δεν έχει νομίζω νόημα να σπαταλάμε την ενέργειά μας αν όλα είναι καλά.

χωρίς παρεξήγηση, θεωρώ ότι τα ελληνικά είναι πιο ευανάγνωστα από τα γρίκλις, ή έστω τα αγγλικά please.

Δημήτρης, ένας από τους διαχειριστές (για προσωπικούς λόγους δεν μου αρέσει ο όρος admin και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε ;)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

φαντάζομαι ότι είσαι διαχειριστής του www.podilates.gr
και ξαναλέω ότι δεν ανοίχτηκε το θέμα ούτε για το www.podilates.gr αλλά ούτε για κανένα άλλο forum απλά προσπαθώ να κάνω μια συζήτηση γενικά για το ήθος των forum και μέχρι που πρέπει να φτάνει ο εκάστοτε διαχειριστής τώρα πολλοί μου εξήγησαν πως έχει η κατάσταση που είναι ουσιαστικά offtopic και άλλοι νομίζουν ότι έχω κάτι με το www.podilates.gr που είναι λάθος θα παρακαλούσα λοιπόν να ξαναδιαβάσετε την ερώτηση την αρχική και να γίνει μια συζήτηση χωρίς να νιώθουμε ότι μιλάμε για κάποιο forum συγκεκριμένο.

plannet an eristic dark cycling deamon

vik
Απών/απούσα

Θα πρέπει να σου πω ότι έχει αρχίσει και αγγίζει τα όρια της νεύρωσης η επιμονή σου πάνω στο θέμα του forum.
Όσον αφορά εμένα, αλλά θέλω να πιστεύω και το μεγαλύτερο μέρος των μελών που συμμετέχουν στις κουβέντες αυτές, είσαι απόλυτα αποδεκτός, από τη στιγμή που σέβεσαι τα όποια όρια ισχύουν για τις απλές καθημερινές σχέσεις των ανθρώπων.
Από τη στιγμή που είσαι αυθόρμητος και καλά κάνεις, θα πρέπει ν αποδεχτείς και το γεγονός ότι ο αυθορμητισμός είναι αντίδραση που δεν ανήκει μόνο σ εσένα αλλά σε πολύ πολύ κόσμο.
Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις τα όρια, ‘όπως και ότι έχεις τρομερές γνώσεις στα ποδηλατικά θέματα, απλά είσαι τόσο πεισμένος γι αυτά που γνωρίζεις που θέλεις να τα επιβάλεις.
το θέμα του forum και οι όποιοι κανόνες του εξαντλήθηκε, για την ακρίβεια έγινε κουρέλι-απόψεων και επαναλήψεων...
Ξέρεις κάτι φίλε μου από τις συζητήσεις και τις κουβέντες καλό θα ήταν να μην επιδιώκουμε να βγαίνει κάποιος «νικητής».
Κράτα ότι σε βοηθά και πήγαινε παρακάτω.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις τους
και τις γνώμες τους
ίσος να μην εκφραστικά σωστά ίσος να μην καταλάβατε τον σκοπό που έβγαλα το post
απλά πάντα στην αναζήτηση του τέλειου ήθελα να ψαχτώ και να πάρω γνώμες για το τέλειο forum στο οποίο κάποιος θα ντρεπόταν να εκφράσει μια υβριστική η προσβλητική ιδέα-post και δεν θα χρειαζότανε καν να επέμβει κάποιος διαχειριστής.
απλά περίμενα απαντήσεις του στυλ
εγώ μπήκα σε ένα forum στο οποιο με ενόχλησε εκείνο... και να γινότανε συζήτηση επί αυτού πχ εμενα με ενοχλεί όταν δεν μπορώ να γράψω greeklish "ευτος" όμως βρήκα αυτή την σελίδα http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp και μετατρέπω πολύ εύκολα τα greeklish σε ελληνικά
το μόνο όμως που πήρα σαν απάντηση είναι το αυτονόητο
ότι ο διαχειριστής πληρώνει και κάνει ότι θέλει.....
οπότε μάλλον εγώ φταίω που είμαι ευεστιτουλις και άνοιξα λάθος θέμα οπότε καλύτερα ας κλειδωθεί η ας σβηστεί...... η ας γίνει ότι θέλει......
από εκεί και πέρα για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα ...
δεν αναφέρομαι με το θέμα μου στο www.podilates.gr μιας και υπάρχουνε ήδη θέματα για βελτίωση του forum στο οποίο μπορώ και να απευθυνθώ
ούτε σε κάποιο άλλο γιατί και πάλι θα ήμουν ξεκάθαρος και θα έλεγα έχω στο τάδε forum πρόβλημα και μου κάνανε αυτά και εκείνα οι κακοί
αλώστε για το μοναδικό forum που είχα πρόβλημα υπάρχει ήδη post αναλυτικότατο

αυτά

plannet an eristic dark cycling deamon

Inferno
Απών/απούσα

Επειδή νομίζω κατάλαβα περίπου για τι λες...
Κοίτα, υπάρχουν διαφόρων ειδών φόρα.
Αυτός που τα έχει/πληρώνει έχει πάντα το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει. Δικό του είναι στην τελική, αυτός βάζει ότι κανόνες θέλει, και τους αλλάζει κι αν θέλει. Παράνομο δεν είναι.
Το ερώτημα είναι αν είναι αυτό σωστό! Και αυτό είναι καθαρά θέμα ιδεολογίας και εικόνας που θέλει να φαίνεται προς τα έξω.

Λένε πως η δύναμη μιας κοινότητας (είτε έξω από το matrix, είτε εντός) είναι η δύναμη των μελών της.
Όμως τα μέλη έχουν γραφτεί αποδεχόμενα τους κανόνες! Δεν μπορούν να ζητήσουν τίποτα παραπάνω. Είναι κάτι σαν το Σύνταγμα. Ή συμφωνούν ή φεύγουν! Το θέμα είναι η κάθε διαχείριση σε τι αποσκοπεί.

Αν πρόκειται για δημοκρατία και αύξηση μελών και δύναμης της κοινότητας (μεγαλύτερη δράση, δραστηριότητες κλπ), τότε θα αποδεχτεί όλες τις απόψεις, και ναι, αν κάποιος παραβιάζει κάποιους κανόνες φτιαγμένους για την προστασία του ίδιου του φορουμ τότε καλά θα κάνει να επεμβαίνει.
Αν πρόκειται για μια πιο κλειστή ομάδα, που μπορεί να έχουν διαφορετικό σκοπό από την απλή επέκταση της κοινότητας τότε μιλάμε για μη-δημοκρατική διαχείριση. Συνήθως γίνεται οπουδήποτε εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα οικονομικά συμφέροντα και οπότε αυτά και θα προστατέψουν.

Παρ' όλα αυτά, οι κανόνες δεν είναι ποτέ αντικειμενικοί, γιατί αυτό που εμένα μου φαίνεται σωστό, σε έναν άλλο φαίνεται λάθος και τούμπαλιν. Οπότε ο διαχειριστής μπορεί να κάνει ότι θέλει με πρόφαση την δική του άποψη για τους κανονισμούς (τους οποίους και ο ίδιος έθεσε εξ αρχής).

Για τα pms σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαίωμα ο διαχειριστής να τα παρακολουθεί εκτός κι αν φυσικά οι κανόνες λένε διαφορετικά ή αν επικαλεστεί θέματα ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη είναι αυτά που αποφασίζουν αν θα παραμείνουν ή όχι και εκεί θα φανεί η δύναμη και η σωστή διαχείριση μιας κοινότητας.

Ελπίζω να σε κάλυψα.

Burn In The Fires Of Inferno!!!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

epitelous mia sosti apantisi :P (1 seira vang)

plannet an eristic dark cycling deamon

Inferno
Απών/απούσα

Επίσης, τώρα βλέπω αυτό που έγραψε ο Eaglos, αυτό με το wasteland είναι το πιο σωστό και έξυπνο που έχω ακούσει για τέτοια περίπτωση!
Ούτε διαγράφεται, ούτε κλειδώνεται, ούτε και είναι φάτσα κάρτα να ενοχλεί. Γιατί μία προσωπική αντιπαράθεση είναι σαφώς ενοχλητική.

Και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο vang :
"Οι διαχειριστές κάνουν ότι νομίζουν σωστό για να οδηγήσουν το φόρουμ εκεί πού κάθε φορά επιθυμούν...
Η δύναμη τών μελλών είναι να συμμετέχουν ή όχι..."

Burn In The Fires Of Inferno!!!

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

και ξανά απαντώ το θέμα είναι που θέλουνε να το οδηγήσουν
plannet an eristic dark cycling deamon

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Και η απάντηση είναι "ποιός ξέρει;"
Και η συνέχεια είναι "ποιός νοιάζεται;"

Ξέρεις πως πάει, αν δεν ακολουθήσεις δεν οδηγείσαι πουθενά. Αν δεν είσαι κοντά τότε το δέντρο που πέφτει δεν κάνει θόρυβο και άλλα παρόμοια.

Όπου και να οδηγείται ένα φόρουμ το μαθαίνεις στην πορεία.

dimitris
Απών/απούσα

για το θέμα τον γρικλις δεν θα πεθάνουμε κιόλας αλλά καλό είναι τα μεγάλα κείμενα να δημοσιεύονται στα γρικ.

εξάλλου είμαστε ένα φόρουμ με κόσμο ο οποίος δεν είναι εξοικειωμένος να διαβάζει σε αυτή τη γλώσσα.

Δημήτρης

contact