Αποθήκευση ποδηλάτου για 2-3 μήνες

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Nastybishop
Απών/απούσα

Ας το θέσω με απλά λόγια. Ξέρεις ότι για τους επόμενους 2-3 μήνες δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ένα ποδήλατο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το αποθηκεύσεις έτσι ώστε να το προστατεύσεις;

Αυτό που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι πρέπει να ξεφουσκώσεις τα λάστιχα. Τι άλλο όμως; Με τις αναρτήσεις τι κάνουμε; Τις ξεφουσκώνουμε επίσης;
Η αποθήκευση σε εξωτερικό χώρο (σκεπασμένο φυσικά) θα μας "κοστίσει" ή όχι;

Και ότιδηποτε άλλο μπορεί να σκεφτεί κανεις, ευπρόσδεκτο να το ακούσουμε.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Ξεφουσκώνεις τα λάστιχα, ανοίγεις τα vbrakes σου, κατεβάζεις μπρος πίσω στους μικρότερους δίσκους, ανοίγεις πεταλούδες στο παλουκόσελο και και στους τροχούς, αντισκοριακό σε ελατήρια, αλυσίδες, βίδες, λαδάκι στις τσιμούχες της ανάρτησης, περιποίηση σε ότι δερμάτινο έχεις (σελα, χερούλια)

Τα λάστιχα καλό είναι να μην ακουμπάνε κάτω γιατί μπορεί να σου σαπίσουν στο σημείο επαφής. Γενικά αν έχεις 2 κουτιά να βάλεις μέσα ρόδες και σκελετό είσαι ο καλύτερος.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Ξεφούσκωμα λάστιχα ποτέ, μόνο κατέβασμα η πίεση στο μισό-δύο τρίτα περίπου, να μη χάνει το σχήμα το λάστιχο αλλά και να μην τεζάρει τζάμπα.

Κατά τα άλλα, μακριά από υγρασία, και μακριά από τον ήλιο. Α, και μακριά από τους κλέφτες.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

αν έχουμε και 2 λάστιχα καβάτζα...πως τα αποθηκεύουμε?

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Roul wrote:
αν έχουμε και 2 λάστιχα καβάτζα...πως τα αποθηκεύουμε?

Ε ναι, σωστά, εννούσα όταν είναι πάνω στη ρόδα και πατάει κάτω για να μη τσαλακώνεται το ελαστικό.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

¨οχι δεν σχολιασα πάνω στο δικό σου πόστ.

Αλήθεια έχω απορία.
Δηλαδή τα κρεμάμε καπου? Τα βάζουμε σε σακούλα? Βάζουμε, ας πούμε, σπρέι σιλικόνης ή βαζελίνη? Κάποια συμβουλή δηλαδή για να μην χαλάσει το λάστιχο γρήγορα εφόσον δεν είναι πάνω στο ποδήλατο

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Νομίζω κλειστά σε νάυλον σακούλα, το βασικό όμως είναι όχι τόσο ο αέρας αλλά να είναι σε σκοτάδι γιατί το καουτσούκ διασπάται με την ηλιακή ακτινοβολία, δηλ. ιδανικοί χώροι είναι οι στεγνές και σκοτεινές αποθήκες.

Nastybishop
Απών/απούσα

καλησπέρα παιδιά,

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Βασικά τα ξεφούσκωσα τελείως και γύρισα το ποδήλατο ανάποδα έτσι ώστε να μην διαλυθεί το λάστιχο στα σημεία επαφής. Αλλά θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και προσθέσω λίγο αέρα.

Με τις αναρτήσεις τι να κάνω όμως; Να τους αφαιρέσω τον αέρα;

με τα υδραυλικά δισκόφρενα;

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Έχω την εντύπωση ότι θα σώσεις τα λάστιχα αλλά θα "χαλάσεις" τα υδραυλικά :) Αν υπάρχει άερας μέσα στο σύστημά σου τότε γυρνώντας το ποδήλατο ανάποδα ο αέρας θα κάνει το ταξίδι από τη μανέτα μέχρι το πιστόνι και όταν θα το γυρίσεις κανονικά δεν θα δουλεύουν σωστά.

Nastybishop
Απών/απούσα

Ναι, το σκέφτηκα και αυτό...Μάλλον θα το αφήσω ως έχει. Ούτως ή άλλως ποτέ μου δεν τα χώνεψα αυτά τα Continental που φοράει. Ευκαιρία να τα αλλάξω λοιπόν όταν με το καλό ξαναγυρίσω.

contact