Καθαρισμος υστερα απο λασπωμενη εξορμηση

31 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bellerefontis
Απών/απούσα

Πηραμε το ποδηλατακι μας, πηγαμε στην εξοχη, την καταβρηκαμε αλλα μετα πως γινεται να καθαρισει ολη αυτη η λασπη που εχει παει στην κυριολεξια παντου;
Παντου ομως ετσι!! σε καθε χαραμαδα και σχισμη.

- Πως καθαριζεται λοιπον ενα ποδηλατο υστερα απο μια λασπωμενη βολτα;
- Και με τι;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Πρωτού ξοδευτείς σε σουπερ καθαριστικά για ποδήλατο δοκίμασε σαπουνάδα, λάστιχο και τρίψιμο με μαλακή βούρτσα για το πλαίσιο. Για αλυσίδες, εκτροχιαστές και τέτοια δοκίμασε σε πρώτη φάση την ίδια συνταγή με σαπουνόνερο και τρίψιμο με βουρτσάκι. Επιπλέον δοκιμάζεις στην αλυσίδα κάποιο υγρό καθαριστικό για λίπη (σούπερ μάρκετ) ή παραφινέλαιο με πινέλο.

Μην τρελαθείς και αρχίζεις να καθαρίζεις κάθε σχισμή και χαραμάδα γιατί δεν θα τελειώσεις ποτέ. Επιπλέον μέχρι να κάνεις μισή βόλτα θα έχει γεμίσει πάλι σκόνη.

Μετά το στέγνωμα πάρε ένα λιπαντικό υγρό σε σπρέυ ή ότι άλλο χρησιμοποιείς και πέρασε τα μεταλικά και κινούμενα μέρη. Πέρασε επίσης και τις ντίζες φρένων και ταχυτήτων όπου είναι εκτεθημένες. Πέρασε και τα ελατήρια στους εκτροχιαστές.

Την επόμενη μέρα πάρε ένα πανί ή χαρτί και σκούπησε τα πολλά λάδια.

bellerefontis
Απών/απούσα

ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες αλλα μηπως ειναι λιγο επιφοβο το σαπουνονερο σε εκτροχιαστες κ λοιπα μηπως κ σκουριασουν?για αρχη τα εκανα ολα με ενα βρεγμενο πανι.
απλα υπαρχουν κ καποια σημεια οπως ο εκτροχιαστης εκει που δενει στο σκελετο που εχει μπει λασπη ακομα κ στις σχισμες της βιδας οπου μπαινει το κατσαβιδι.μερικα μικροσημεια δεν φαινονται καν..

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Θα σκουριάσει αν το αφήσεις βρεγμένο και δεν το λιπάνεις. Αν το λιπάνεις τότε δεν υπάρχει φόβος. Εγώ το καθαρίζω και με νερό (λάστιχο με πίεση) και με καθαριστικό για λίπη. Το αφήνω λιγο να δράσει και μετά το σκουπίζω με χαρτί. Στη συνέχεια το λιπαίνω και είμαι οκ. Στα 600 χλμ πλέον δεν έχω κανένα πρόβλημα με σκουριές.

Για τα δύσκολα μέρη πρέπει να δουλέψεις βουρτσάκια ή μπατονέτες ή γενικά κάτι μακρύ με μπαμπάκι, πανάκι, στουπί ή ό,τι άλλο στην άκρη. Σε κάποια σημεία βολεύει να ρίξεις νερό με πίεση για να φύγουν οι βρωμιές.

Χρησιμοποίησε τη λογική σου όμως. Τον να έχει πιάσει χώμα μέσα στη βίδα εκεί που μπαίνει το κατσαβίδι ή εκεί που δένει ο εκτροχιαστής στο πλαίσιο δεν είναι πρόβλημα και δεν αξίζει να φας όλο το απόγευμα για να το καθαρίσεις.

Η όψη "βιτρίνας" είναι μόνο για τη να σου πουλήσουν το ποδήλατο. Άπαξ και το πήρες σε νοιάζει μόνο να είναι καθαρές και λαδωμένες οι ντίζες, η αλυσίδα, οι εκτροχιαστές και άντε κάποιες βίδες στι σέλα ή κάποια στα ρυθμιστικά των αναρτήσεων.

Inferno
Απών/απούσα

Μεγάλη προσοχή με το νερό υπό πίεση και τα καθαριστικά!!!
Αν το νερό η το καθαριστικό εισχωρήσει στα κέντρα, μπορεί να διαλύσει/διώξει το γράσο και έχεις άλλα προβλήματα. Η μεσαία τριβή πολλές τρίζει επειδή πήρε νερά από βροχή/βουτία σε λάσπη, μην το πάθεις από το καθάρισμα.

Το καλύτερο είναι το βρεγμένο πανί για τα ψιλά (πιτσιλιές) ή σαπουνόνερο και σφουγγαράκι/σύρμα για τα χοντρά (λάσπες).

Για σημεία όπως αλυσίδα, εκτροχιαστές, μηχανισμούς και γενικά μεταλλικά σημεία, εγώ θα σου πρότεινα λίγο wd-40 που καθαρίζει και διαλύει μαυρίλες, λάσπες και βρομιές ΑΛΛΑ προσοχή γιατί διαλύει και το γράσο στο πιτς φιτίλι!! Με λίγη προσοχή καθαρίζει τα πάντα!
Μετά λάδωμα την αλυσίδα και τα λοιπά μέρη όπως σωστά είπε ο Eaglos.

Επίσης το wd-40 είναι καλό και για τις ντίζες, για καθάρισμα και λάδωμα. Υποτίθεται αφήνει μια λεπτή κρούστα λιπαντικού αυτό... ίσα ίσα αρκετή για τις ντίζες βέβαια, ούτε καν να διανοηθείς για αλυσίδα!

Burn In The Fires Of Inferno!!!

kynhgos77
Απών/απούσα

giati oxi to w40 gia tin alisida?

Inferno
Απών/απούσα

kynhgos77 έγραψε :
giati oxi to w40 gia tin alisida?

Για καθάρισμα ναι!! Το καλύτερο!
Για λάδωμα όχι! Δεν αφήνει λάδι όπως το... λάδι αλυσίδας! Υποτίθεται πως αφήνει ένα λεπτό στρώμα λιπαντικού, που όμως δεν είναι αρκετό για αλυσίδα. Αν θες δοκίμασε το και δες τι θόρυβο θα κάνει η αλυσίδα σου με wd-40 (που θα είναι και καθαρή) και μετά λάδωσέ την και ξαναάκου ;)

Burn In The Fires Of Inferno!!!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Από το τίποτα, καλύτερα να αφήσεις την αλυσίδα με το WD-40. Απλά σωστότερο θα ήταν, μετά το καθάρισμα με το αντισκωρικό σπρέι, να το περάσεις με κάποιο λιπαντικό λαδάκι. Προσοχή, μικρές ποσότητες (δεν "μουλιάζουμε" το ποδήλατο στο λιπαντικό...) και μετά απαλό σκουπισματάκι για να φύγουν οι "περίσσειες".

Απλή, εύκολη και οικονομική λύση: πινελάκι (όχι ζωγραφικής) με αρκετά σκληρή τρίχα. Δουλεύεται εύκολα και διώχνει βρωμιά από τα δύσκολα σημεία. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά στο σημεία του εμπρός ντεραγιέ, στις βιδούλες που αναφέρθηκαν πιο πάνω, ακόμα και στα σημεία επαφής των συρματόσχοινων με τον σκελετό ή τα περιφερειακά.

Πέτρος

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όταν έγραψα για πίεση δεν εννοούσα πιεστικό που έχουν στα βενζινάδικα και σου πλένουν το αμάξι. Απλά ένα κλάσσικό λάστιχο στη βεράντα με λίγη πίεση με το δάκτυλο. Φυσικά και δεν σημαδεύουμε τις σχισμές στα κέντρα ή στη μεσαία τριβή :)
Χαλαρά πράγματα.

Από το τίποτα σίγουρα είναι καλύτερο ένα αντισκοριακό. Ακόμα καλύτερο όμως είναι ένα λιπαντικό για αλυσίδα. Για χειμώνα κρύο και υγρασία αγοράζεις ένα wet λιπαντικό σε μορφή spray -βολεύει μακρύ σωληνάκι στο στόμιο- και ψεκάζεις. Μαζεύουν όμως γρήγορα βρωμιά ειδικά σε εκτός δρόμου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το καθαρίζεις πιο συχνά. Για λιγότερη σκόνη πας σε κάποιο "dry" λιπαντικό αλλά θέλει ψαξιμο μέχρι να βρεις κάποιο που πραγματικά δεν μαζεύει σκόνη και παράλληλα λιπαίνει για αρκετά χιλιόμετρα.

Φυσικά αν δεν έχεις όρεξη να ψάχνεις λιπαντικά τότε βάλε ένα λάδι απλό ή κάποιο λεπτό γράσσο. Απλά στην πρώτη περίπτωση πρέπει να λαδώνεις συχνά και στη δεύτερη να καθαρίζεις συχνά.

spirosta
Απών/απούσα

Το WD40 είναι ίσως από τα καλύτερα αντισκωριακά στον πλανήτη.. Φυσικά δεν ξέρω πόσο κακό είναι για το περιβάλλον ή για εμάς αλλά αυτό είναι αλουνού παπα ευαγγέλιο.
Κάποιες διευκρινήσεις.
1)Δεν είναι λιπαντικό. Ναι μεν λαδώνει κιόλας αλλά ελάχιστα και φεύγει-εξατμίζεται γρήγορα.
2)Διώχνει καλά τη σκιυριά. Ιδιαίτερα σε σκουριασμένες βιδες βοηθά να ξεβιδώσουν.
3)Απορροφά την υγρασία. Ναι λοιπόν κάνει και για πόλους μπαταρίας. Και φυσικά όπως όλα τα λάδια δεν είναι ηλεκτρικά αγώγιμο..
4)Συμπεριφέρεται σαν πετραίλαιο στα παλιά λάδια-γράσα. Δηλαδή τα λιώνει..

Οπότε. Μπορεί να βοηθά στο καθάρισμα αλλά πρέπει μετά να βάζουμε έξτρα ίπανση με το λαδάκι της αλυσίδας μας που είναι και ειδικό να μην κρατά σκόνη και νερά και και και...

Συνοψιζοντας.
1)Ποτέ σπρέυ WD40 ή μάλλον κανένα στην μεσαία τριβή και στα κέντρα. Απλά κάθε λίγο καιρό (1000-2000-3000 χιλιόμετρα ανάλογα την χρήση) άνοιγμα και καθάρισμα κέντρων και νέα λίπανση με γράσο παχύ.
2)Την αλυσίδα-ντεραγιε τα καθαρίζουμε με WD40-παραφινέλαιο-σαπουνάδα ότι θέλουμε εμείς. Καλό είναι αν βάλουμε σαπουνάδα ή και σκέτο νερό να σκουπίσουμε μετά και να χρησιμοποιήσουμε από πάνω WD40 η κάποιο άλλο σπρέυ που να απορροφά την υγρασία..
3)μετά λιπαίνουμε με λαδάκι αλυσίδας..την αλυσίδα..τα ντεραγιέ..κάθε κρίκο του και κάθε κινούμενο μέρος του..και τα δουλεύουμε λίγο να πάει παντού το λάδι...
4)Στα συρματα μπορούμε να βάζουμε καλύτερα λίγο γράσο για να μένει και να πηγαίνει μόνο του ως βαθεια!

Λίγο μπερδεμένα τα έγραψα... Μη[ως να κάτσω κάποια στιγμή να γράψω ένα άρθρο για τη σωστή λίπανση του ποδηλάτου μας και όλων των μερών του?

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

να και ενα βιντεάκι "γιατι το νταμπλγιου ντι 40 είναι καταστροφικό για το ποδήλατο", όπως λέτε ήδη. http://bicycletutor.com/no-wd40-bike-chain/.
Πάντως με τα πολλά νερά καλό είναι να προσέχει κανείς ακόμα και με κοινό λάστιχο μπορεί να μπεί υγρασία στις μεσ.τριβ. και κέντρα κλπ.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

popo toso katharisma den dei pote mou.........
basika tha protimisw to gratsagroutsa tis skouriasmenis alisidas mou:PPP

ego tha simfonisw sto oti ta eksidikevmena einai yperboli gia to podilato
lydia to lasti den menei mesa stin mesea tribi..
alios tha empene kai i broxi........
basika sapounaki kai nero einai to kalitero kai kata protimisi
sapouni gia ta piata

gia tin laspi ena malako sfougari einai arketo den xriazete sirmata kai tetia giati tha xarakseis xoris logo to xroma tou podilatou....
basika kalo einai...
an laspothei na to afisoume na stegnosei i laspi panw tou kai meta na tin paroume.......
fevgei pio efkola..
:D

afta

plannet an eristic dark cycling deamon

Inferno
Απών/απούσα

Plannet έγραψε :
lydia to lasti den menei mesa stin mesea tribi..
alios tha empene kai i broxi........

Σε πληροφορώ πως μετά από βροχή αρχίζουν τα περισσότερα τριξίματα στα κέντρα. Δεν χρειάζεται να ξεπλυθεί το γράσο για να πάθει ζημιά, αρκεί να εισχωρήσει ένας κόκκος σκόνης μέσα στο κέντρο που με το νερό θα γλιστρήσει πιο εύκολα μέσα!

Λάστιχο μόνο αν μετά θα ανοίξεις τα κέντρα για καθάρισμα. Αλλιώς απλά καθάρισμα με σαπουνάκι ή ότι άλλο.

Δυστυχώς όσο κακό και να κάνει στο περιβάλλον το wd-40, δεν νομίζω πως θα βρείτε κάτι λιγότερο βλαβερό για αυτή τη δουλειά.

Burn In The Fires Of Inferno!!!

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

lydia to lasti den menei mesa stin mesea tribi..
alios tha empene kai i broxi........

Προφανως δεν θα έχεις δεί κέντρα ή μεσ. τριβές(ειδικά τα παλαιότερα ή τα όχι κλειστού τύπου)κατασκουριασμένα λόγω βροχής...
Επίσης για το WD40, μου έιπε έγκυρη πηγή οτι περιέχει οξείδια που καταστρέφουν τα μέταλα δηλ. τρωνε την αλυσσίδα...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

sigoura mia mesea trivi den einai adiabroxi... alla afto den simenei oti stin proti broxa linoume kai podilato....

pantos me tin lydia den tha diafonisw sto thema kathariotitas mias kai os gynaika kati parapanw tha kserei :P

plannet an eristic dark cycling deamon

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

To video για το WD40 δεν μας λέει ούτε εξηγεί κάτι περισσότερο από αυτά που γράφθηκαν εδω :( Για το WD40 έχω ακούσει και τις 2 απόψεις. Έχω διαβάσει για άτομα που το βάζουν στην αλυσίδα της μηχανής τους χωρίς πρόβλημα λειτουργίας. Έχω διαβάσει και για άλλους που δεν το χρησιμοποιούν καν.

Από την άλλη σημασία έχει η χρήση που κάνεις στο ποδήλατο. Εγώ δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ να λάδωνα αλυσίδα στα παλιά μου ποδήλατα. Ξέρετε, τα ποδήλατα εκείνα που τα βάζεις σε μια αποθήκη και τα έχεις για 3 μήνες το χρόνο. Σε κανένα δεν είχα πρόβλημα ούτε φυσικά έσπασε ποτέ η αλυσίδα. Πριν 20 χρόνια όμως ούτε ταχύτες έπαιζαν ούτε τίποτα. Ένας δίσκος μπρος πίσω και τέρμα :)

Άκομα και σήμερα όμως ξέρω άτομο που δεν ασχολείται καθόλου με λάδωμα και καθάρισμα στο Megisto που το χρησιμοποιεί για σπίτι δουλειά. Έχω και ένα θείο που με κοροϊδεύει όταν το καθαρίζω και το λαδώνω και μου θυμίζει ότι "τότε" στο χωρίο δεν τα καθαρίζαμε ποτέ και απλά έδιναν 5-6 ευρώ και άλλαζαν αλυσίδα όταν και όποτε... φυσικά τα πάντα στο χωριό ήταν κοντά οπότε δεν σε πείραζε να το τσουλίσεις μέχρι το σπίτι.

Επομένως τα πάντα είναι σχετικά, αν κάνεις χαλαρές βόλτες λίγων χιλιομέτρων σε παρκάκια και τέτοια ρίχνεις όποτε θυμηθείς λίγο αντισκοριακό αλλά και σκέτο να το αφήσεις δεν χάλασε ο κόσμος. Αν πάλι κάνεις μεγάλες διαδρομές τότε καλύτερα είναι να το λιπαίνεις κανονικά.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

milise o athineos katanalotis gia mi katanalotismo
ouaou den ksanagine

plannet an eristic dark cycling deamon

spirosta
Απών/απούσα

Ρε plannet γαμώτο... (και σόρυ για την έκφραση αλλά μετα το μύνημα σου δεν αντέχω!)

Τον ξέρεις τον άλλο προσωπικά και μιλάς? Δηλαδή όποιος είναι αθηναίος είναι και καταναλωτής? Σε κάθε θέμα που ανήγει πετάγεσαι σαν τον λαλάκα και λες λες λες. Εντάξει έχουμε μάθει τις απόψεις σου. Ανεχόμαστε ότι μπαίνεις σε κάθε θέμα και το καταστρέφεις. Αλλά ρε μάστορα όχι και να την λες στους άλλους.

Αρκετά!
Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα και αναφέρομαι σε αυτούς που διαχειρίζονται το σιτε...

και μην αρχίσεις πάλι ότι μίλαγες απλά για πλάκα και ότι έκανες χιούμορ...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

??????????
as apantisei o eaglos panw sto thema

!!!!

se sena apantw nai gia na lew kati tetio... nai kai na min ton iksera fantazome oti fenete oti kanw plaka....... kai gia pes mou spiro pio thema katastrepsa pali???? pio thema katastrepsa prin????

plannet an eristic dark cycling deamon

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

O planet με ξέρει και το σχόλιό του πήγαινε για μένα σαν πλάκα. :)

spirosta
Απών/απούσα

Συγνώμη για την αναστάτωση τότε.. Δικια μου παρεξήγηση...

Στο θέμα μας τώρα.. Μετά την σημερινή μπόρα που έφαγα στη μάπα (όπου παρεπιμτόντως ανακάλυψα ότι το πάνω αδιάβροχο που είχα πάρει από carrefour αντι 7 Ευρώ κάνει μόνο για ψιχάλα..) κάποια στιγμή θα το στεγνώσω-καθαρίσω για να δείτε πως θα το λάδωνα ας πούμε εγώ..

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Μπορείς να το κάνεις και σε βίντεο ή απλά να τραβήξεις φωτό της διαδικασίας καθαρίσματος και λίπανσης.

Για το αδιάβροχο το πρόβλημα είναι ότι όσο λιγότερο νερό περνά τόσο λιγότερο αναπνέει το σώμα σου. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις. Εγώ με το αδιάβροχο που έχω σκάω....

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

koitakse epidi mou tin exei dosei afti i katastasi kai olloi brikane to net gia na to paiksoune ntabatzides
ego tha sinexisw na lew tis apopseis mou
tha stirizw ta magazia pou pistevw pos aksizoun stiriksi ite giati einai filoi mou ite giati einai paixtarades stin douleia tous ite kai gia ta dyo
apo ekei kai pera min tolmisei kaneis na pei otidipote gia mena xoris na to tekmirionei giati tha ginoume kolos
kai perimenw akousw pia sizitisi xalasa kai pos tin xalasa......
akoma kai lathos apopseis na exo.. afto einai i ousia tis sizitisis kapios exei lathos kapios sostes kai ginete sizitisi
kai dexome tin signomi alla perimenw akoma mia apantisi se pies sizitiseis ta exo kanei kolos
kai oso afora to ksespasma den pistevw na einai sosto na mioneis tin noimosi tou eaglos kai na xriazete na ton prostatepseis esi......

ayta eixa na pw an thelete kapios mou eftiakse ring ta ypolipa edo

http://www.podilates.gr/?q=node/1123

filika
petros
kai panta sta greeklish

plannet an eristic dark cycling deamon

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

kai eipe i eleytheritsa na min mou stenaxorite to moro tis
moro = petros

plannet an eristic dark cycling deamon

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Λυδία,

δεν ξέρω πόσο έγκυρη είναι η πηγή σου, εγώ (ως Χημικός Μηχανικός) μπορώ να σου πώ ότι ένα αντισκουρικό spray δεν περιέχει οξείδια (δηλαδή σκουριά).
Φαντάσου το αντίστοιχο θα ήταν "υλικό πυρόσβεσης που περιέχει έφλεκτη ύλη".
Γενικά αυτά τα spray δεν είναι ότι καλύτερο για το περιβάλλον. Στην αρχή υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με το προωθητικό αέριο που περιείχαν, αυτά έχουν λίγο - πολύ αντιμετωπιστεί πλέον (πήγαμε σε πιο οικολογικές λύσεις).
Φυσικά παραμένει το πρόβλημα της "δραστικής" ένωσης που περιέχουν.
Χρησιμοποιείστε το με σύνεση. Υπάρχει μια ομάδα επιστημόνων που υποστηρίζει ότι και στη λίπανση ισχύει το "less is more". Μην λούζεται το ποδήλατο.

Συνονόματε Πέτρο - Σκοτεινέ πλανήτη, κουλάρισε, άσε και τίποτα να πέσει κάτω. Μια παρέα είμαστε.

Πέτρος

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

basika poso kostizei to wd40 ???
file petro an pesei kato tha xtypisei kai tha kleei:P
lipon paw na faw kati kai paw se douleies eksoterikes gia na mathete xa
:P

plannet an eristic dark cycling deamon

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Νομίζω κανα 7ευρω θα πρέπει να έχει (νομίζω ότι κυκλοφορρεί και σε δύο μεγέθη ???)
Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση, έχω πάρει ένα άλλο σπρέι της Silkolene, περιέχει σιλικόνη, είναι αντισκουρικό, αλλά προσφέρει κάποιου είδους λίπανση (περισσότερη από το WD-40). Φυσικά δεν είναι λιπαντικό, αλλά....
Στο δοχείο αναφέρει (έχει και φωτο) ότι κάνει και για ποδήλατα.

Πέτρος

bellerefontis
Απών/απούσα

συγνωμη κιολας ρε παιδια για αυτα που θα πω αλλα καθε φορα αυτο γινεται.εγω εβαλα το τοπικ περι καθαρισμου κ ενω περιμενα να ακουσω καποιες αποψεις επι του θεματος η μιση σελιδα ειναι γεματη με αντιλογιες του ενος κ του αλλου.δεν ξερω κανεναν προσωπικα αλλα μετα απο αυτο ουτε θελω κ να γνωρισω καποιον απο εσας που τσακωνεστε σαν τα μικρα παιδια επειδη θιχτηκε ο εγωισμουλης σας κ ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι το κανετε εδω.θελετε να πλακωθειτε?φτιαχτε αλλο τοπικ η βρεθειτε εξω να λυσετε τις διαφορες σας.νομιζω οτι δεν ειναι το μοναδικο τοπικ που βγαινει εκτος θεματος επειδη καποιος εθιξε καποιον αλλο κ μετα ο αλλος προσπαθει να αποδειξει οτι εχει δικιο.αληθεια ποσο χρονων ειστε ρε παιδια??θα παρακαλουσα λιγη ανωτεροτητα κ σιωπη ευθυς εξαρχης γιατι με το να συνεχιζετε να σχολιαζετε δε δικαιωνεστε παρα γελοιοποιειστε ακομη περισσοτερο.κ αντε εγω εχω μαθει πλεον οτι μερικοι δεν σκανε με τπτ αλλα για σκεφτειτε καποιον νεο που μπαινει πρωτη φορα στο σαιτ κ βλεπει να πλακωνονται.σιγουρα θα σχηματισει την καλυτερη εικονα για το σαιτ κ τους υποστηρικτες του.κ λιγο σεβασμος στους υπολοιπους δε βλαπτει ξερετε που πραγματικα πιστευω χεστηκανε για τις χαζοδιαφορες που δημιουργουνται μεταξυ καποιον ατομων.κ αν εχετε νευρα να πιειτε ξυδι οχι να τη λεει ο ενας στον αλλο.γιατι δε μαρεσει ιδιαιτερα το γεγονος να βλεπω 5 νεα μηνυματα στο τοπικ κ ολα να ειναι διαφωνιες μερικων.ειλικρινα δεν εχω κατι προσωπικο με τα ατομα γιατι ουτε τους ξερω αλλα με την κατασταση που δημιουργουν.συμμαζευτειτε κ ισως γινεται κ καλυτεροι ανθρωποι...
υ.γ.μηπως θα επρεπε να διαγραφονται αυτοματα τα μηνυματα που εχουν σχεση με τη συνεχιση διαφωνιων?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

proton den imoun ekei
defteron den eftega ego
kai triton aftos arxise....

parola ayta exeis dikio... tha mou peis ti na to kanw.... opote ego zitaw signomi apo to toparxo
kai signomi pou se ena topic gia syntirisi podilaton
ekana plaka me kapion xristi .........
apo edo kai pera tha milame mono on topic
me sovarotita
ta stomaxia mesa to stithos ekso

filika
petros

kai pali signomi

plannet an eristic dark cycling deamon

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Το οποίο είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ καθαρό πετρέλαιο + προωθητικά. Έχει καθαριστική δράση και μια μικρή λιπαντική.Όποιος έχει πατήσει (με όχημα ή πεζός) σε πετρέλαιο, γνωρίζει καλά την λιπαντική δράση του πετρελαίου. Το χρησιμοποιώ πολύ συχνά στα ποδηλατά μου, εδώ και χρόνια, περισσότερο για τον καθαρισμό της βρωμιάς και του ξεραμένου γράσσου(σε συνδυασμό με πινέλο 2'').Μετά συνεχίζω με ελαφρύ(λευκό)γράσσο σε σπρέυ (για την αλυσίδα) και λάδι ή σπρέυ τεφλόν για αρθρώσεις και σύρματα. Γενικά το πόστ του spirosta με βρίσκει σύμφωνο. Όμως όποτε βαρέθηκα να συντηρήσω έτσι το ποδήλατό μου, δε συνέβη τίποτα περισσότερο από μερικά τριξίματα...(Δε χρειάζεσαι και κουδούνι έτσι)     ***Strouf***

spirosta
Απών/απούσα

Στρουφ εννοείται πως ένα ποδήλατο καλοσυντηρημένο και λίγο αλάδωτο να μείνει στην χειρότερη να κάνει περισσότερο θόρυβο.

Πάντως για εμένα το πιο ύπουλο σημείο είναι η μεσαία τριβή που οι περσσότεροι από εμάς δεν έχουμε εργαλεία να την ανοίξουμε και που είναι και πολύ σημαντική για την μετάδοση της ισχύος από τα πόδια μας στο δρόμο.

Τα υπόλοιπα εκτός αλυσίδας με WD40 ή άλλο σπρέυ είναι μια χαρά.

Σήμερα αύριο θα ανεβάσω και κάποιες φωτό για λεπτομέρειες...

contact