Λίπανση-καθαρισμός αλυσίδας με προϊόντα μηχανής;

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Crosser
Απών/απούσα

Γειά σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι ασφαλές να καθαρίσω-λιπάνω την αλυσίδα του ποδηλάτου με τα σπρέι που έχω για την μηχανή, συγκεκριμένα βιολογικό καθαριστικό και σπρέι ξηράς λίπανσης; (για να μην πιτσιλάει και βρωμίζει τη ζάντα)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

δεν ξέρω αν κάνει
μπορείς να ρωτήσεις από εκεί που το πήρες
απλά να υπολογίσεις πως η μηχανή μαζί με την αλυσίδα τις γυρνάει πολύ πιο γρήγορα
:D

jamal
Απών/απούσα

νομιζω πως θα εχουν καλυτερη εφαρμογη απ οτι το απλο λαδι
εγω σκεφτομουν κατι σε λαδι σιλικονης το οποιο οπως λεει και η εταιρια
Λιπαίνει , διώχνει την υγρασία , αδιαβροχοποιεί. Σταματά το πάγωμα και το κόλλημα λόγω κρύου. δεν αφήνει λίπος όπως το λάδι, και δεν βάφει.

Crosser
Απών/απούσα

Μια απ' τα ίδια κάνει και το λάδι της μηχανής (για την αλυσίδα).

Έριξα μία ματιά στα άδεια κάνιστρα που διαθέτω και είδα ένα που κάνει για κινητά μέρη που δέχονται μεγάλες πιέσεις και αλυσίδες γενικά...

Θέλω όμως να ακούσω και καμιά γνώμη ακόμα πριν το βάλω :)

LFT
Απών/απούσα

Γεια χαρά, κι εγώ μοτοσυκλετιστής είμαι, οπότε έχω ήδη τα απαραίτητα για τη συντήρηση της αλυσίδας της μοτοσυκλέτας μου.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη στην αγορά, προσωπικά προτιμώ την Motorex, η οποία όμως έχει και ειδική σειρά αποκλειστικά για ποδήλατα. Για πληροφορίες δες τα παρακάτω links :
http://www.motorex.com/index.cfm/fuseaction/show/path/1-418-443-777
http://www.motorex.com/index.cfm/fuseaction/show/path/1-418-444-853-864

Το λιπαντικό αλυσίδας μοτοσυκλέτας είναι κατασκευασμένο με χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν πολύ πιο μεγάλη αντοχή στη θερμοκρασία (λογικό αφού η αλυσίδα θερμαίνεται πολύ περισσότερο από αυτή ενός ποδηλάτου, και μόνο λόγω των διαφορετικών ταχυτήτων), ενώ επιπλέον τα καλά λιπαντικά αλυσίδας έχουν σύνθεση που δεν καταστρέφει τα ελαστικά τσιμουχάκια που έχουν οι καλές αλυσίδες μοτοσυκλέτας, τα λεγόμενα O-rings, (οι αλυσίδες αυτές είναι γνωστές και ως αυτολιπαινόμενες).
Τα λιπαντικά αλυσίδας ποδηλάτου απ' την άλλη χωρίζονται σε ξηρά και υδρο-ανθεκτικά, με προφανή τη διαφορά μεταξύ των δύο.

Έχω την εντύπωση λοιπόν ότι μπορείς να χρησιμοποιείς λιπαντικό μοτοσυκλέτας για την αλυσίδα του ποδηλάτου σου, και να κάνεις μια χαρά τη δουλειά που θες, αν και νομίζω ότι το προϊόν είναι σχεδιασμένο για πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτές ενός ποδηλάτου.

Καλά χιλιόμετρα

Crosser
Απών/απούσα

Φίλε μου εγώ για μηχανή προτιμώ Wurth η οποία έχει τρία διαφορετικά με σιλικόνη, κερί κτλ.

Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ σπαγγοραμμένος πρέπει να πω ότι ο λόγος που ρωτάω έχει να κάνει και με το κόστος γιατί το σπρέι αλυσίδας μηχανής κάνει 18 ευρώ αλλά από την άλλη, δεν βαριέσαι, θα το δοκιμάσω και βλέπουμε :)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Καθόλου σπαγγοραμένος δεν μου ακούγεσαι.
Αν η αλυσίδα σου λερώνεται συχνά (διαδρομή - καιρικές συνθήκες κλπ), ο καθαρισμός της είναι ένα έξοδο.
Άσε που όταν σκεφτείς ότι μια καινούργια αλυσίδα έχει 10 ευρώ (από τις καλές) ίσως να μην αξίζει να ξοδεύεις πολλά για τον καθαρισμό και λίπανσή της.
Αν θέλεις μια οικονομική λύση, πράσινο καθαριστικό σπρέι (από αυτό που χρησιμοποιεί η μητέρα σου, με το αγαπημένο άρωμα λεμονάκι ή άλλο...!!) με χαρτιά ή πανάκια καθαρίζεις.
Μετά περνάς ένα απλό λεπτό λαδάκι μηχανής (... να αποφύγεις τηγανόλαδα, ελαιόλαδα και άλλα σπορέλαια, εκτός αν θέλεις παρέα γάτες - σκύλους και άλλα συμπαθή ή και όχι "ζωάκια" στις βόλτες σου...).
Αν είναι πολύυυυυυυ βρώμικη (βρωμιάρα αλυσίδα...) ξεκίνα με wd-40, μετά το πράσινο καθαριστικό και μετά ΠΑΝΤΑ ΛΑΔΑΚΙ.
Μην αφήνεις ποτέ καθαρισμένο μεταλικό μέρος ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ, θα σκουριάσει.
.
.
.
(ότι κερδίζεις σε χρήμα, το χάνεις σε κόπο και χρόνο... λογικό δεν είναι?)

Crosser
Απών/απούσα

Χα χα από σήμερα μόνο αγουρέλαιο πρώτης εσοδείας για να μη με λέτε και καρμίρη!

Και εφαρμογή με πινέλο από τρίχα ινδικού αγριόχοιρου!

Πέρα απ' την πλάκα ο κόπος δεν είναι πρόβλημα, πιο πολύ ευχαρίστηση είναι να ασχολούμαι με το ποδηλατάκι μου. Ο χρόνος όμως...

contact