Στραβοί τροχοί MTB - Φυσιολογικό ?

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

Πρόσφατα αγόρασα ένα ποδήλατο MTB για την κόρη μου. Την ώρα που το παραλάμβανα περιέστρεψα τους τροχούς να δώ αν γυρίζουν ομαλά. Παρατήρησα ότι οι τροχοί (και οι 2) δεν ήταν απόλυτα ίσιοι. Πάνε λίγο πέρα-δώθε κατά την περιστροφή. Ο ποδηλατάς μου είπε ότι είναι φυσιολογικό και έρχονται έτσι από το εργοστάσιο. Ζήτησα να μου τους αλλάξουν με άλλους και οι καινούριοι πάλι είχαν λίγο πέρα-δώθε. Τελικά το πήρα έτσι αλλά μου έχει μείνει η απορία.. Όλοι οι τροχοί MTB (δεν ξέρω αν ισχύει και για άλλους τύπους ποδηλάτων) είναι έτσι "στραβοί" από τη μάνα τους ? Και πόση "στραβωμάρα" θεωρείται αποδεκτή ?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

απο το εργοστασιο δεν ειναι σοβαρη απαντηση.
Αν ερχοταν το ποδηλατο χωρις τιμονι θα σου απαντουσε το ιδιο? λολ
Τελος παντων,αν ειναι ΛΙΓΟ στραβοι,πραγμα που το καταλαβαινεις εαν ελαφρα πλησιαζουν προς καποιο απο τα δυο τακακια ειτε προς τα αριστερα ειτε προς τα δεξια οταν τους παρατηρεις περιστρεφομενους,τοτε διορθωνονται με μια ακτινολογηση.
Αν ομως ειναι εντονη η 'στραβωμαρα' και στο en face ο τροχος φαινεται κατα διαστηματα σαν αυγο οταν περιστρεφεται,τοτε μπορει και να χρειαστει ξανα πλεξιμο απο την αρχη,για να στηθει σωστα.Θα το καταλαβεις κοιτωντας απο μπροστα τον καθετο σωληνα του ποδηλατου και εκτιμωντας αν ο τροχος πισω του φαινεται το ιδιο και απο τις δυο μεριες,η μπαταρει προς τη μια.Θεωρητικα θα πρεπει να ειναι ακριβως πισω απο το σκελετο.Αν οχι,εκει θελει ολος τραβηγμα προς την αντιθετη απο την πλευρα που μπαταρει.

Αρα την απαντηση μπορεις να την εκτιμησεις μαλλον εσυ.

σσ.Ουτος η αλλος,μετα απο μερικες βολτιτσες,θα χρειαζοταν μια ακτινολογηση διοτι το εργοστασιακο πλεξιμο ειναι απατητο.

u13148
Εικόνα u13148
Απών/απούσα

ο/η generation.......
γιαννης

Mountaineer
Απών/απούσα

παρατήρησες αν είναι στραβές ζάντες ή στραβά τα λάστιχα...;
πολλές φορές συμβαίνει να έχουν στραβώσει τα λάστιχα λόγω κακής μεταφοράς / φύλαξης κλπ και να δίνουν την εικόνα ότι ο τροχός χορεύει τσιφτετέλι. Συνήθως τα στραβά λάστιχα έρχονται στα ίσια τους μετά από μερικές βόλτες.
(το ίδιο συμβαίνει και στα λάστιχα για 4χ4, τα οποία συνήθως ζυγοσταθμίζονται μετά από 1000χμ για να έχει πατηθεί το λάστιχο)

tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

για τις απαντήσεις. Τελικά πήγα και σε άλλο ποδηλατά και μου είπε το ίδιο. Ο,τι είναι ΟΚ οι τροχοί (παίζουν λίγο στα καινούρια αλλά αυτό που εγώ θεωρούσα πολύ είναι τελικά φυσιολογικό) και μέχρι να "κάτσουν" (θέλει τα χιλιομετράκια) δεν μπαίνεις σε διαδικασία ακτινολόγησης. Μου μοιάζει κι εμένα λογική απάντηση εφόσον δεν βρίσκει τελικά ο τροχός πάνω στα τακάκια περιστρεφόμενος (άρα δε δημιουργεί πρόβλημα) και όντως και στα αυτοκίνητα η ζυγοστάθμιση γίνεται καλύτερα σε πατημένο λάστιχο..

contact