Ποδήλατο και πρόβλημα στην πλάτη

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
panos_vz
Απών/απούσα

Χαίρετε, ειμαι κι εγω στην διαδίδεσαι α αγοράς ποδηλάτου και με πρόβλημα ρίζες το εξηςω

εχω θεμα στο πάνω μέρος της πλάτης και στον αυχένα (μια κήλη και οστεοφυτα) και συχνα πιάνομαι με διαφορες δουλειες οου κανω, ενω σχεδόν μόνιμο ειναι το πιάσιμο τωρα που εχω και μωρό.

 

Πιστεετε οτι ποδήλατο με dropbars (πχ gravel) θα με επιβαρύνει περισσότερο στην περιοχή ανάμεσα από τις ωμοπλάτες, όπου και έχω κυρίως πρόβλημα; Ή ένα ποδήλατο flatbar (πχ trekking) θα ήταν καλύτερο; Ή μήπως θα ήταν καλύτερο να μην κάνω καθόλου ποδήλατο γιατί όπως και να έχει θα πονάω?

 

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

ΞΕΚΙΝΑ διασφαλίζοντας ότι έχεις ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ στάση στη δουλειά / όπου περνάς πολλές ώρες καθιστός...

Μετά σειρά έχουν (α) οι φυσιοθεραπείες σε ειδικό και (β) στο σπίτι (για συντήρηση) οι διατάσεις ....

Εκεί ρώτα και αν: κάνει / ωφελεί / επιδεινώνει .... το ποδήλατο.

["πιασίματα - πόνοι - μουδιάσματα" κλπ λόγω μωρού συνήθως είναι παροδικά, μετά από κανα 6μηνο - χρόνο φεύγουν.... όταν "μειώσεις" τις έντονες φροντίδες που θέλουν τους πρώτους μήνες....].

Αν έχεις ήδη ποδήλατο ή μπορείς να δανειστείς, δοκίμασε 3-4 φορές, κάποιες βόλτες και δες πως νιώθεις κατά τη διάρκεια και μετά. Προφανώς η σκυφτή στάση της κούρσας θα είναι πιο επώδυνη, σε σχέση με την πιο όρθια του τρέκκιν.

Σε κάθε περίπτωση, ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΠΡΙΝ και ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ.... [ρώτα τον φυσιοθεραπευτή σου]

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Mπορείς να δείς το θέμα μου, ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑ που αναφέρω τι έχω πάθει πριν και μετά το χειρουργείο. Καλύτερα για αρχή να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα συντηρητικά με Πιλάτες θα έλεγα ως άσκηση που θα βοηθήσει την σπονδυλική στήλη να επανέλθει σε κάποιο βαθμό, μετά μπορείς να δείς την ποδηλασία με προσοχή γιατί βίαιες κινήσεις μπορεί να επιφέρουν περαιτέρω τραυματισμό. Μπορεί να βοηθήσει και η φαρμακευτική αγωγή στην μείωση του πόνου, συνήθως χορηγούν Lyrica και/ή με Cymbalta ή Effexor αυτά μειώνουν τον νευροπαθητικό πόνο. Βελονισμός μπορεί να βοηθήσει και φυσικοθεραπείες, αλλά πρέπει να βρείς καλό θεραπεύτη.

Προτίνω να κάνεις μαγνητική και να δείς οπωσδήποτε νευροχειρουργό, απέφυγε όσο μπορείς την επέμβαση... πάλεψε το συντηρητικά όσο γίνεται.

 

contact