Κανόνες Ραδιοεπικοινωνίας Ποδηλατοβολτών

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Acinonyx
Εικόνα Acinonyx
Απών/απούσα

Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι, σε κάποιες ποδηλατικές βόλτες ή εκδηλώσεις με πολύ μαζική συμμετοχή είναι απαραίτητη η άμεση επικοινωνία της πρώτης γραμμής (τουλάχιστον) με την τελευταία, ώστε να ρυθμίζεται ο ρυθμός και να διατηρείται η συνοχή της πορείας. Οι επικοινωνία μέσω PMR ασυρμάτων, είναι μία λύση που χρησιμοποιείται συχνά σε αρκετές ποδηλατοβόλτες.

Με αφορμή την επερχόμενη Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, όπου πιθανότατα θα χρειαστεί να υπάρχει ασύρματη επικοινωνία, δημοσιεύω τους «Κανόνες Ραδιοεπικοινωνίας Ποδηλατοβολτών». Είναι ένα πολύ περιεκτικό κείμενο που περιγράφει οδηγίες και διαδικασίες για τη σωστή χρήση των PMR ασυρμάτων, αλλά και προτάσεις για την βέλτιστη κατανομή των σταθμών μέσα στη βόλτα, ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη και ενημέρωση, χωρίς να επικρατεί το χάος.

Οι κανόνες αυτοί, έχουν διαμορφωθεί από τον συνδυασμό ραδιοερασιτεχνικής εμπειρίας και εμπειρίας σε ποδηλατοβόλτες και έχουν εφαρμοσθεί στην πράξη στην ποδηλατοβόλτα του Freeday. Παρόλαυτα, είναι γραμμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από μικρότερες ποδηλατοβόλτες, με μικρές αλλαγές ίσως.

Ελπίζω να φανεί χρήσιμο..

Υ.Γ. Το κείμενο διατίθεται με ελεύθερη άδεια χρήσης Creative Commons CC-BY-SA

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Vale
Απών/απούσα

Αρκετά κατατοπιστικό.

Εάν μου επιτρέπεται, μερικές σημειώσεις.

-Κέντρο υπάρχει; Εάν διάβασα σωστά είναι η κεφαλή / (Κέντρο ελέγχου κ.ε.κ.)
-Εντολές όπως: “Διαβιβάστε” / “καλώς” / “ελήφθη” χρησιμοποιούνται;
-Χρήση VΟΧ γίνεται; πχ για σήμα άμεσης προτεραιότητας
-Καλό θα ήταν επίσης, ένας μικρός πίνακας προτεραιότητας σημάτων:

1. Σήμα κινδύνου
2. Σήμα έκτακτης ανάγκης
3. Μήνυμα κέντρου προς όλους τους σταθμούς
4. Σήματα-εντολές ασφαλείας κλπ

Αναφορά και διευκρίνιση: για περιοχή συχνοτήτων-κανάλια & εμβέλεια πομποδέκτη - ελεύθερα (για όσους δεν είναι ραδιοερασιτέχνες που ψαχουλεύουν & για τους περίεργους το ΦΕΚ) - Ελεύθερης χρήσης PMR-UHF-LPD κλπ
LPD (Low Power Devices) / PMR (Private Mobile Radio)
Η διακίνηση & η χρήση των ασυρματικών συσκευών PMR446 είναι ελεύθερη.

Σημ. Ξέχασα. Δεν είμαι αστυνομικό όργανο...εγώ είμαι με τους Ινδιάνους.

Wicca
Απών/απούσα

Εγώ λέω ότι την έχετε ψωνίσει.. Και εμείς είχαμε ασύρματους αλλά δεν είχαμε κάτσει να βγάλουμε "Κανόνες ραδιοεπικοινωνίας ... ποδηλατοβολτών"...
What's next.. ??? Θα οργανωθούν οι ποδηλατοβόλτες και σε φάλαγγες;;

Vale
Απών/απούσα

Εδώ είσαι φάουλ κούκλα.
Εάν μιλάμε για σόλο καριέρα και τρελό καράτε με θίασο “Το χορτασμένο μπουλούκι” τότε ναι, είναι υπερβολή και τα πάντα όλα.
Εάν λέμε όμως για πομπή, με αριθμητικό οργασμό, με ανήλικα, πατεράδες & μανάδες με παιδιά, χαβαλεδάκια και καθετί που θέλει να τρέξει στους αγρούς ανέμελο, τότε χρειάζεται μια κάποια οργάνωση το στόρι. Δεν είναι και εύκολο να φωνάζεις:
-Ρε Μήτσο, Μήτσο, το νου σου!
-Ρεμάλια, το νου σας, έχουμε κόσμο σήμερα.

Αφού δηλώνουν υπεύθυνους στα τμήματα, ώρες, μέρες, προορισμούς και και και, πρέπει να προσέχουν πισινούς-πρώτα τους δικούς τους.
Ο φίλος, αυτά που παρέθεσε είναι σωστά. Δεν είναι λόξα ή εξυπνάδα. Μπορεί να σώσει καταστάσεις και να προλάβει τα χειρότερα.

Σημ. Σε ταξίδια μικρά ή μεγάλα με μοτόρια, ακόμα και καγκουρέων, πάντα υπάρχει κεφαλή-μέση & σκούπα / με επικοινωνία / όταν είναι πολλοί και άγνωστοι.

Σημ.2 Μην τρομάζει η λέξη “κανόνες” -κι εγώ δεν την γουστάρω, όμως / είναι διεθνή ραδιοκαρατίστηκα κόλπα επικοινωνίας, τίποτα περισσότερο.

over

Wicca
Απών/απούσα

Και εμείς είχαμε ασύρματους, και δεν είμαι κατά στην χρήση τους, αλλά εδώ έχουν ξεφύγει λέμε..
Άκου Κανόνες ραδιοεπικοινωνίας ποδηλατοβολτών. !!!

Κάποιοι παίρνουν τους εαυτούς τους πολύ στα σοβαρά αν και υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να είσαι πραγματικά σοβαρός και όχι απλά σοβαροφανής..

Σοβαρευτείτε.. :) ( στα σοβαρά ).

Vale
Απών/απούσα

Είναι και αυτό αλήθεια. Όπου βλέπεις αρχηγούς, κανόνες και όλα τα καλά, υπάρχει θέμα.
Έχεις δίκιο. Όμως, όλα αυτά που παρέθεσε ο φίλος ισχύουν, όλα.
Δεν μπορείς να έχεις δική σου επικοινωνία / εάν πρέπει να παρουσιάσεις κάτι αναγκαστικά θα γράψεις και θα ακολουθήσεις όλα αυτά.

Σημ. Κι εσένα αγαπώ / μετά από την Καραμελένια μου όμως.

almak
Εικόνα almak
Απών/απούσα

Mια χαρά τα λέει ο Acinonyx ..........μακάρι να έριχναν μια ματιά στο κείμενο οι περισσότεροι από αυτούς που κρατούν pmr στις περισσότερες ποδηλατοβόλτες.
Έχω πάντα μαζί μου pmr σε κάθε βόλτα (για δική μου άμεση ενημέρωση) και θεωρώ πως θέλουμε πολύ δουλειά ακόμα στην ενδοεπικοινωνία