Διεκδικούμε!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

TO METΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

Επιστολή ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ προς το Αττικό Μετρό

Ζητάμε συνάντηση με κύριο αίτημα την άρση της απαγόρευσης της χρήσης του Μετρό για τα ποδήλατα, τις ώρες μη αιχμής. Αν δεν έχουμε απάντηση σχετικά σύντομα, ξέρετε... δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια!

Αθήνα 22/11/2010,
Προς Αττικό Μετρό,
Κοινοποίηση: Γρ. Υπ. Μεταφορών
Θέμα: Συνάντηση για τη βελτίωση της συνδυασμένης μετακίνησης με ποδήλατο και μετρό

Αξιότιμοι κύριοι,

Καταρχήν θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την απόφαση σας να επιτραπεί η χρήση ποδηλάτων στους συρμούς σας που πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2010. Κατά γενική ομολογία, η απόφαση σας είχε επιτυχία αφού εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και χρησιμοποίησαν το Μετρό πολλοί ποδηλάτες. Σαν άμεσοι ενδιαφερόμενοι, οι Ποδηλάτ-ισσ-ες που εκπροσωπούν την ποδηλατική κοινότητα, θελήσαμε να ενημερωθούμε από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Μετρό καθώς και από τους συνεπιβάτες μας για το αν η παρουσία των ποδηλάτων μας στους σταθμούς του Μετρό καθώς και στους συρμούς, δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα. Οι εργαζόμενοι που ρωτήσαμε μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα, πολλοί δε από τους συνεπιβάτες μας έκφρασαν τη μεγάλη τους έκπληξη όταν ενημερώθηκαν πως η ημέρα αυτή ήταν μια εξαίρεση και ότι υπάρχει απαγόρευση των ποδηλάτων στο Μετρό.

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε πως όλοι πλέον οι άλλοι οργανισμοί μέσων μαζικής μεταφοράς, επιτρέπουν την χρησιμοποίηση των μέσων τους από τα ποδήλατα καθολικά. Πιο συγκεκριμένα: η Τραμ επιτρέπει την χρήση των συρμών τους από τα ποδήλατα. Η TΡAINΟΣΕ επιτρέπει την χρήση χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εμφανιστεί κανένα πρόβλημα. Σε πολύ θετικό κλίμα συζητήσεων και σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ είμαστε κοντά στην έναρξη πιλοτικού προγράμματος για την συνδυασμένη μετακίνηση και χρήση των λεωφορείων από τους ποδηλάτες. Τέλος εδώ και καιρό επιτρέπεται η χρήση των συρμών του ΗΣΑΠ με μεγάλη συμμετοχή και απροβλημάτιστα όπως και στα ΚΤΕΛ.

Με βάση την επιτυχία της 18ης Σεπτεμβρίου 2010, οι Ποδηλάτ-ισσ-ες ζητούμε:
1. Την άρση της απαγόρευσης της χρήσης του Μετρό για τα ποδήλατα τις ώρες μη αιχμής.

2. Την αναβάθμιση των υποδομών στάθμευσης ποδηλάτων σε όλους τους σταθμούς Μετρό. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να επισημάνουμε τις πολλαπλές καταγγελίες που έχουν αναφερθεί στην ιστοσελίδα μας για κλοπές ποδηλάτων είτε λόγω έλλειψης είτε λόγω των λανθασμένων υποδομών στάθμευσης ποδηλάτων.

3. Την συνάντηση μας με τους εκπροσώπους σας ώστε να διευθετηθούν τα παραπάνω με τον πιο αποτελεσματικό αλλά και βιώσιμο τρόπο.

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η όλη σας στάση προς το ποδήλατο δεν συμβαδίζει με την άποψη του ίδιου του Πρωθυπουργού! Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο blog του κ. Γιώργου Παπανδρέου, το όλο ζήτημα της απαγόρευσης των ποδηλάτων στο μετρό «έχει πλέον καταντήσει κοροϊδία».

(http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474...)

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon προς Μετρό 11-2010.doc30 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

Επιστολή ΣΤΑΣΥ 27-1-2012

Προς: κ. Κωνσταντίνο Βασιλειάδη
ΣΤΑΣΥ Α.Ε.
Αθηνάς 67, Αθήνα 10552

Από: Ποδηλάτ-ισσ-ες

25-1-2012

Θέμα: Συνδυασμένη μετακίνηση με μέσα σταθερής τροχιάς και ποδήλατο

Κύριε Βασιλειάδη,

Οι Ποδηλάτ-ισσ-ες εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το άνοιγμα του ωραρίου για την μεταφορά των ποδηλάτων στο Μετρό και για την διάθεση ποδηλάτων από το Τραμ κατά την Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας. Πιστεύουμε ότι έχει συγκεντρωθεί αρκετή θετική εμπειρία ώστε:
• Να οριστικοποιηθεί και μονιμοποιηθεί η είσοδος των ποδηλάτων στο Μετρό αντί για το σημερινό διαιωνιζόμενο πιλοτικό καθεστώς. Σημειώνουμε ότι η είσοδος των ποδηλάτων στους συρμούς στον πρώην ΗΣΑΠ επιτρεπόταν, κανονικά εκτός της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στα Τραμ επιτρεπόταν από την έναρξη λειτουργίας τους.
• Προτείνουμε να υπάρχει σήμανση του συρμού στον οποίο θα μεταφέρονται τα ποδήλατα, όπως στους συρμούς της γραμμής 1 (τέως ΗΣΑΠ).
• Επίσης προτείνουμε η μεταφορά των ποδηλάτων με τον ανελκυστήρα να επιτρέπεται, γιατί είναι η πιο ασφαλής και διευκολύνονται στην μεταφορά ποδηλάτες μεγάλης ηλικίας. Φυσικά με σχετικό αυτοκόλλητο στην πόρτα του ανελκυστήρα θα υποδεικνύεται ότι ο ποδηλάτης παραχωρεί την προτεραιότητα στους επιβάτες
• Την αναβάθμιση των κατασκευών για το παρκάρισμα ποδηλάτων στους σταθμούς του Μετρό. Καινούργιοι ποδηλάτες αποθαρρύνονται από τη χρήση ποδηλάτου όταν χάνουν το πρώτο τους ποδήλατό τους λόγω κλοπής. Έμπειροι ποδηλάτες διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη συνδυασμένη μετακίνηση γιατί γνωρίζουν τον κίνδυνο κλοπής. Γι' αυτό είναι σημαντικό να αυξηθεί η ασφάλεια στο παρκάρισμα ποδηλάτων με δέστρες που επιτρέπουν το καλύτερο κλείδωμα και σε κεντρικά, καλά φωτισμένα, σημεία που κάνουν τις κλοπές πιο δύσκολες.

Θεωρούμε ότι τα παραπάνω θα συμβάλλουν στην εφαρμογή της συνδυασμένης μετακίνησης, δηλαδή τον συνδυασμό του περπατήματος, του ποδηλάτου και των ΜΜΜ.
Η συλλογικότητα Ποδηλάτι-ισσ-ες προσπαθεί να προωθήσει τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη μας μέσω διεκδικήσεων και επεξεργασία θέσεων και προτάσεων. Διευκολύνουμε την επικοινωνία μεταξύ ποδηλατών με την ιστοσελίδα μας, podilates.gr, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για τη χρήση του ποδηλάτου, διοργανώνουμε εκδηλώσεις, όπως η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, συμμετέχουμε στον Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, και επικοινωνούμε με κρατικούς φορείς για την προώθηση των θεμάτων του ποδηλάτου.
Ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία με τον οργανισμό Σταθερών Συγκοινωνιών και είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε μαζί σας για να συζητήσουμε τα παραπάνω.

Με εκτίμηση,
Ποδηλάτ-ισσ-ες
Επταχάλκου 3, Θησείο
Αθήνα 11851
www.podilates.gr
podilates@yahoo.gr

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας

Οι Ποδηλάτ-ισσ-ες και οι Φίλοι του Ποδηλάτου συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

1η Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πρώτη συνεδρίασή του πραγματοποίησε σήμερα o νέος θεσμός που ίδρυσε το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας σε πλήρη σύνθεση, υπό την προεδρία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας ΥποΜεΔι Χάρης Τσιόκας και τα μέλη του ΕΣΟΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, καθώς και οι εκπρόσωποι Ιδρυμάτων και φορέων και που ασχολούνται με τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, όπως της ΕΝΑΕ, της ΚΕΔΚΕ, του ΤΕΟ, της Διεύθυνσης μελετών και Έργων, του Παρατηρητηρίου του ΤΕΕ για την Οδική Ασφάλεια του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, της ΕΛΠΑ, της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», του Συλλόγου Φίλων Ποδηλάτου κα.
Ο Υφυπουργός ΥΠοΜεΔι Νίκος Σηφουνάκης ανέλυσε το ρόλο και τη σημασία του νέου θεσμού τονίζοντας ότι: «Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας βρίσκεται στις πρωταρχικές προτεραιότητες του Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Από τις πρώτες αποφάσεις με την ανάληψη των καθηκόντων μας, είναι η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και η στελέχωση της Γραμματείας της Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία έχει αντικείμενο το συντονισμό έξι Υπουργείων (Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομίας). Ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου είναι να συμμετέχει στη διαμόρφωση των θέσεων, οι οποίες στη συνέχεια θα συμβάλουν στη χάραξη πολιτικών από τη Διυπουργική Επιτροπή, που στην τελική μορφή τους θα αποτελέσουν νόμους ή διοικητικές παρεμβάσεις, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της οδικής ασφάλειας».
Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης «Στη χώρα μας, οι στατιστικές είναι αμείλικτες. Η Ελλάδα του 2010, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των στατιστικών που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια. Κάνουμε λοιπόν μια νέα αρχή, ξεκινάμε όλοι μαζί ώστε συντονισμένα και υπεύθυνα να επουλώσουμε σε βάθος χρόνου το μεγάλο αυτό πρόβλημα, με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές διαστάσεις. Η Οδική ασφάλεια αποτελεί μείζον εθνικό και κοινωνικό θέμα και αποτελεί παράλληλα και δέσμευσή μας βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων».

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΟΑ, οι συμμετέχοντες, ενημερώθηκαν για το θεσμικό πλαίσιο σύστασής του και κατέθεσαν σειρά προτάσεων για την οργάνωση και τον προγραμματισμό συγκεκριμένων δράσεων για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας».

Ο Γενικός Γραμματέας ΥποΜεΔι Χάρης Τσιόκας τόνισε την ανάγκη, αυτή η παρέμβαση να μην είναι εποχική, αλλά να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του «Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Π. Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη - Μυλωνά, μέλος του ΕΣΟΑ, εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα για τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών του Συμβουλίου. «Είναι η πρώτη φορά που ελπίζω και που βλέπω πράγματα που μας δίνουν αισιοδοξία και δύναμη. Στηρίζουμε τις προσπάθειες της πολιτείας, που είναι στη σωστή κατεύθυνση», τόνισε η κ. Μυλωνά.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon _2010.0429_ΔΤ_Οδική_Ασφάλεια.doc36.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

2η Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

Σύνοψη

Τη δεύτερη συνεδρίασή του πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010, έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Νίκου Σηφουνάκη, το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (Ε.Σ.Ο.Α.), υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα. Το θέμα της ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκε στη 2η συνεδρίαση του Ε.Σ.Ο.Α. ήταν η κυκλοφοριακή αγωγή και η ένταξή της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεδομένου ότι το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, είναι το καθ’ ύλη αρμόδιο για το θέμα της ημερήσιας διάταξης Υπουργείο, εστάλη από τον Υφυπουργό Υπο.Με.Δι. πρόσκληση προς την αρμόδια Υφυπουργό και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Ε.Σ.Ο.Α. με ανάλογη εισήγηση επί του θέματος.

Συμμετείχαν......

Τα μέλη του Ε.Σ.Ο.Α. καθώς και οι προσκεκλημένοι εισηγητές του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αφού συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης, λαμβάνοντας υπόψη και τις εισηγήσεις των μελών του Ε.Σ.Ο.Α. που εστάλησαν στη Δ/νση Οδικής Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του Υ.Υπο.Με.Δι., αποφάσισαν μεταξύ άλλων, τα εξής:

1.Ένταξη ειδικού προγράμματος για την κυκλοφοριακή αγωγή στο τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε., το ΙΟΑΣ, τον Σ.Ε.Σ. και την Τροχαία (με την διάθεση 100 αξιωματικών)
2.Αξιοποίηση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού υλικού και των έγγραφων προτάσεων φορέων του Ε.Σ.Ο.Α., μετά από έλεγχο και έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.
3.Άμεση (από το Σεπτέμβρη) ένταξη του προγράμματος για την κυκλοφοριακή αγωγή στο μάθημα της Αγωγής Υγείας στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου σχολείου στα 800 μεγαλύτερα δημοτικά σχολεία της χώρας. Εισαγωγή της κυκλοφοριακής αγωγής στα νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών από το 2011 – 2012.
4.Ένταξη του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στο πρόγραμμα της Δια Βίου Εκπαίδευσης μέσω των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων, των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και τις Σχολές Γονέων, με ενεργή συμμετοχή των Δήμων.
5.Αξιοποίηση του θεσμού των Πάρκων Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, τα περιφερειακά τμήματα του Τ.Ε.Ε. καθώς και με τη συμμετοχή ιδιωτικών φορέων. Καθιέρωση υποχρεωτικής επίσκεψης στα ΠΚΑ στο πλαίσιο του μαθήματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής.
6.Καθιέρωση πιστοποίησης για την παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής
7.Δημιουργία ιστοσελίδας για το Ε.Σ.Ο.Α.
8.Ενιαία επικοινωνιακή πολιτική για την οδική ασφάλεια και διασφάλιση μετάδοσης σχετικών ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων σε ώρες υψηλής ακροαματικότητας και τηλεθέασης.
9.Το θέμα που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Ε.Σ.Ο.Α. είναι: “oδική ασφάλεια στον αστικό ιστό”.

Το τρίτο σε σειρά συνημμένο αρχείο περιέχει περίληψη/σημειώσεις της εισήγησης των Ποδηλάτ-ισσ-ες/Φίλοι του Ποδηλάτου.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

3η Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας είχε την 3η (άτυπη) συνεδρίαση.

Την συνεδρίαση άνοιξε ο υπουργός, κ. Ρέππας.

Η συνάντηση ήταν καλή. Είμασταν 27 άτομα (δεν χωρούσαμε καλά καλά). Σημειώνω την παρουσία των
Βλαστός (ΕΜΠ)
Καπερώνη (ΥΠΕΚΑ)
Δημητρίου (ΟΑΣΑ)

Η σύσκεψη ξεκίνησε με 2-3 εκτεταμένες κυβερνητικές αναφορές, και τελείωσε με αναφορές από όλους τους εκπροσώπων φορέων. Αναφέρθηκε επανειλλημένα ο ρόλος των δήμων στην οδική ασφάλεια και η απουσία της ΚΕΔΚΕ σήμερα. Το ποδήλατο αναφέρθηκε αρκετά, τουλάχιστο από 7 ομιλητές.

Η δική μου αναφορά (εκπρόσωπος για τους Ποδηλάτ-ισσ-ες και Φίλους του Ποδηλάτου) ήταν:
------------------------------------------------------------
1) Τι κάνουν οι Ποδηλατ-ισσ-ες για την οδική ασφάλεια:
Κάνουμε ποδήλατο, μετριάζοντας την ταχύτητα των αυτοκινήτων. Προτρέπουμε τον κόσμο να κάνει ποδήλατο.
Προσφέρουμε ενημέρωση
- μέσω του podilates.gr
- με ποδηλατόβολτες, μαθαίνοντας ο ένας απ' τον άλλο.
- Δημοσιεύσαμε και μοιράζουμε φυλλάδιο για την ασφάλεια
Μπορούμε να βελτιώσουμε την ενημέρωσή μας, π.χ. για το θέμα του κόσμου που ποδηλατεί το βράδυ χωρίς φώτα.

2) Συνεργαζόμαστε με φορείς;
ΗΣΑΠ - πολύ καλή συνεργασία. Ανέφερα πως ο ΗΣΑΠ άνοιξε το ωράριό του εν μέσω έργων.
ΟΑΣΑ - ανέφερα την αυριανή συνάντηση με κύριο θέμα τα ποδήλατα στις λεωφορειολωρίδες
Σχολεία - Οι Φίλοι του ποδηλάτου δίνουν ομιλίες σε σχολεία (δύο ομιλίες το 2010).

3) Τα αιτήματά μας, με το μήνυμα "ποδήλατα στους δρόμους, στα τρένα, στο μετρό" κατά μεγάλο βαθμό αφορούν την οδική ασφάλεια.
Ανέφερα τη χαρά μας που το Μετρό για μια μέρα φέτος (18-9-2010) επέτρεψε τα ποδήλατα και την ελπιδα μας πως κάτι θα γίνει σ' αυτό το μέτωπο.

Έκλεισα με μια ευχάριστη παρατήρηση, λέγοντας πως πήγα στη σύσκεψη με ποδήλατο και μετρό και στο σταθμό Χαλάνδρι είδα γύρω στα 20 ποδήλατα.

------------------------------------------------------------
Ο κ. Δημητρίου (ΟΑΣΑ) ανέφερε τον σχεδιασμό καινούργιου τύπου στάσης, με στόχο την ασφάλεια των επιβατών που περιμένουν στη στάση.
Ακόμα ανέφερε το στόχο για 0 θανατηφόρα ατυχήματα επιβατών στον ΟΑΣΑ.

Ο κ. Ρέππας ανέφερε διάφορα προγράμματα οδικής ασφάλειας (τα δελτία τύπου τα αναφέρουν καλύτερα από τις δικές μου σημειώσεις). Το Ε.Σ.Ο.Α. θεσμοθετείται μέσω του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη βουλή σήμερα. Ο υπουργός ανέφερε πως οτιδήποτε κάνει το υπουργείο για την οδική ασφάλεια έχει θετική απήχηση από τους πολίτες, ακόμα περισσότερο από άλλα θέματα που το υπουργείο θεωρεί πιο σημαντικά.

Ο κ. Οικονομίδης, γενικός γραμματέας δημοσίων έργων, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα μαζικής επέμβασης οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα με προϋπολογισμό 500 εκ. ευρώ, απ' τα οποία τα μισά χρηματοδοτούνται από την τράπεζα ευρωπαϊκών επενδύσεων. Το πρόγραμμα ξεκινά με 60 μελέτες που θα πραγματοποιηθούν μέχρι 9/2011. Η πρώτη επέμβαση θα είναι στην οδό Πειραιώς μέσα στο 2011. Επίσης ανέφερε πρόγραμμα αξιολόγησης 100 επικινδύνων σημείων στην Αττική για πιθανή κατασκευή πεζογέφυρων, από τις οποίες οι 20 πρώτες θα υλοποιηθούν. Υπάρχουν 11 εκ ευρώ διασφαλισμένων πόρων για τις πρώτες 5 με αναμενόμενη δημοπράτηση 9/2011. Η κ. Καπερώνη έδειξε ενδιαφέρον για την οδό Πειραιώς λόγω ανάπλασης που σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ. Επίσης θέλησε να προωθήσει πιλοτική πεζογέφυρα στο σταθμό Αττικής (πάνω απ' την οδό Λιοσίων) και προτείνει να είναι μια απ' τις 20 πεζογέφυρες. Στην αναφορά μου ζήτησα από τον κ. Οιδονομίδη να κατανεμηθεί ένα ποσοστό από αυτές τις επεμβάσεις για έργα σχετικά με το ποδήλατο.

Σχετικά με την προηγούμενη σύσκεψη ανακοινώθηκε πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής στην 3η δημοτικού σε 800 σχολεία (νομίζω ξεκινάει από φέτος). Εδώ παρέμβη η κ. Καπερώνη (ΥΠΕΚΑ) και ανέφερε πως η κυκλοφοριακή αγωγή δε θα 'πρεπε να είναι αυτοκινητοκεντρική αλλά να προωθεί το ποδήλατο, την πεζή μετακίνηση και τα μέσα μαζικής μεταφοράς . Αναφέρθηκε η ευρωπαϊκή πρακτική όπου εθελοντές γονείς πηγαίνουν ομάδες παιδιών στο σχολείο με ποδήλατο ή με τα πόδια.

Ο Βλαστός ανέφερε πως έχουμε ατυχήματα επειδή απουσίαζε το κράτος. Ανέφερε τη νοοτροπία υπερ του αυτοκινήτου και πως οι οδηγοί σκέφτονται πως να προστατέψουν τους εαυτούς τους. Οι πεζογέφυρες δίνουν προτεραιότητα στο αυτοκίνητο.

Σχετικές δημοσιεύσεις:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/10/2010_359509
http://www.yme.gr/?aid=2645&tid=21
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=360418&ct=1&dt=13/10/2010

ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon πρακτικα 3ου ΕΣΟΑ.doc52 KB
Microsoft Office document icon podilates.doc28 KB
Microsoft Office document icon FiloiPoidilatou.doc30.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

Στατιστικά Τροχαίας για Ατυχήματα με Ποδήλατα

Κατόπιν ερωτήματος, η τροχαία μας έδωσε στατιστικά για:

  • Τροχαία ατυχημάτα με ποδήλατα για τα έτη 2007-2010
  • Στατιστικά για τα αίτια θανατηφόρων ατυχημάτων με ποδήλατα για ένα χρόνο
ΣυνημμένοΜέγεθος
Office spreadsheet icon Ποδήλατο και τροχαίο ατύχημα.xls26 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

4η Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (Ε.Σ.Ο.Α.), το οποίο θεσμοθετήθηκε με την ψήφιση προσφάτως του νόμου για την Οδική Ασφάλεια, υπό την Προεδρία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρου Βούγια. Το θέμα της συνεδρίασης, που είναι η τέταρτη μέχρι σήμερα, ήταν η τροποποίηση - αναμόρφωση διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Από τη συνεδρίαση αναδείχθηκαν τα εξής:

1. Ο Κ.Ο.Κ. στην Ελλάδα έχει τη μορφή νομικού κειμένου και σκοπός του είναι να θεσπίζει τους κανόνες κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα με στόχο την ασφαλή διακίνηση ατόμων και εμπορευμάτων σε οδούς και χώρους που χρησιμοποιούνται για τη δημόσια κυκλοφορία. Επιπλέον, ο Κ.Ο.Κ. αποτελεί το κανονιστικό πλαίσιο για την απόδοση ευθυνών και την επιβολή ποινών στους παραβάτες.

2. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ανασυγκροτήθηκε πρόσφατα η Διαρκής Επιτροπή Αναθεώρησης του Κ.Ο.Κ. Έτσι δίδεται η δυνατότητα τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη σημερινή συνεδρίαση ενός ευρύτερου οργάνου διαβούλευσης όπως είναι το Ε.Σ.Ο.Α. να αποσταλούν στην αρμόδια Επιτροπή του Κ.Ο.Κ., η οποία και αποτελεί το γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας για την τροποποίηση των διατάξεων του αντίστοιχου νομικού κειμένου. Αποφασίστηκε στη συνεδρίαση αυτή, η συνεργασία να είναι εκτενής και συστηματική καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου της Επιτροπής ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα που θα αποτυπωθούν στο τελικό κείμενο του αναθεωρημένου Κ.Ο.Κ. δεδομένου ότι υπάρχουν κοινοί συμμετέχοντες στα δύο όργανα.

3. Η ανάγκη αναμόρφωσης διατάξεων του Κ.Ο.Κ. ενισχύεται από τις μεταβολές στα χαρακτηριστικά της οδικής κυκλοφορίας, τις εξελίξεις στις υποδομές και στα τεχνικά χαρακτηριστικά των οχημάτων. Η Πολιτεία οφείλει, και αυτό πράττει σήμερα, να μελετά, συμπληρώνει και τροποποιεί τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ., ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις διαβλέποντας στη διαμόρφωση υψηλού επιπέδου οδικής ασφάλειας.

4. Προέκυψε η ανάγκη αναμόρφωσης – τροποποίησης – συμπλήρωσης των παρακάτω θεματικών ενοτήτων:
• Συμπλήρωση ή/και τροποποίηση διατάξεων του Κ.Ο.Κ. που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση πεζών, ΑμεΑ και δικυκλιστών (ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές). Συγκέντρωση όλων των επί μέρους αποφάσεων/εγκυκλίων που αφορούν στις παραπάνω ομάδες και ενσωμάτωσή τους σε ένα κείμενο.
• Εξέταση της αναγκαιότητας αναμόρφωσης του συστήματος προστίμων με εξορθολογισμό των ποινών, κλιμάκωση των προστίμων με μοναδικό στόχο την πρόληψη.
• Συμπλήρωση ορισμών όπως αυτοί αναφέρονται στο άρθρο 2 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
• Προσθήκη νέων πινακίδων για τη σήμανση των οδών για την κάλυψη των κενών που αφορούν στη σήμανση ποδηλατοδρόμων, σηράγγων, εργοταξίων, κ.λπ.
• Εκσυγχρονισμός διατάξεων του Κ.Ο.Κ., λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τεχνολογίες και προδιαγραφές τόσο των υποδομών, όσο και των οχημάτων.
• Ανάγκη για σαφέστερη κατανομή αρμοδιοτήτων επί των εμπλεκόμενων στην εφαρμογή.
• Επανεξέταση της ισχύος της άδειας ικανότητας οδήγησης και της διαδικασίας ανανέωσής της καθώς και αναβάθμιση του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών.
• Διερεύνηση για την άρση τυχόν αντιφάσεων στα άρθρα του υφιστάμενου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Για όλα αυτά διατυπώθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από τους συμμετέχοντες, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα κατατεθούν στη Διαρκή Επιτροπή Αναθεώρησης προκειμένου να ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο του αναθεωρημένου Κ.Ο.Κ.

Τέλος, αποφασίστηκε η επόμενη συνεδρίαση να γίνει εντός του Φεβρουαρίου 2011 και ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αποστείλουν προτάσεις, ώστε να διαμορφωθεί η θεματολογία των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν εντός του 2011 ώστε να υπάρχει χρόνος για προετοιμασία και ενδιάμεση διαβούλευση.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

5η Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η 5η Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, η πρώτη επίσημη μετά το νόμο που ψηφίσθηκε για τη θεσμοθέτησή του, που καθιστά τις εισηγήσεις του δεσμευτικού χαρακτήρα. Αντικείμενο της Συνάντησης ήταν το «Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα 2011 – 2020».

Κατά την έναρξη, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας τόνισε την υψηλή προτεραιότητα που καταλαμβάνει ο τομέας της οδικής ασφάλειας στην πολιτική της Κυβέρνησης να ελαττώσει ή και να εκμηδενίσει τον αριθμό των θυμάτων από τροχαία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «πρέπει να μιλάμε για εγκλήματα και όχι ατυχήματα» και υπογράμμισε πως «πέρα από μία άλλη πολιτική, πρέπει να εμπνεύσουμε και μία άλλη αντίληψη».
«Σαφώς», είπε ο Υπουργός, «ως Πολιτεία και κοινωνία το στρατηγικό σχέδιό μας επιχειρεί σε πολλά επίπεδα, αλλά θα πρέπει κυρίως να εστιάζει σε δύο επίπεδα: α) την αντίληψη, την αγωγή, την κουλτούρα και β) τις συγκεκριμένες, σαφείς, εξειδικευμένες, μετρήσιμες δράσεις». Κι αυτό, όπως εξήγησε, γιατί δεν υπάρχει διάρκεια και συστηματικότητα επί του θέματος στην καθημερινή ζωή. Μάλιστα, παρότρυνε προσωπικότητες από τον πολιτικό κι επιστημονικό χώρο και γνωστά πρόσωπα από τους καλλιτεχνικούς κύκλους να αναφέρονται δημοσίως στην οδική ασφάλεια, επισημαίνοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο προσφέρουν μεγάλο έργο για την εμπέδωση των κινδύνων στην κοινή γνώμη.
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας, αφού χαιρέτισε τη διευρυμένη σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, τόνισε ότι «μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να είναι έτοιμη η τελική Έκθεση, προκειμένου να παρουσιαστεί στη Διυπουργική Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια και στο Υπουργικό Συμβούλιο».
Ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι «το στρατηγικό σχέδιο 2011-2020 που παρουσιάζεται σήμερα συγκροτεί σε ένα ενιαίο σώμα τις επιμέρους πολιτικές που εφαρμόζουν τα διάφορα Υπουργεία. Ήδη, υπήρξαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα του 2010, με μείωση των νεκρών κατά 183 άτομα. Εξίσου αισόδοξα, είπε, «είναι και τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου 2μήνου του 2011 με 50 νεκρούς λιγότερους, χωρίς να πρέπει να επαναπαύεται κανείς. Κεντρικός στόχος παραμένει η διαμόρφωση μιας παιδείας οδικής ασφάλειας που θα διαπερνά τις νοοτροπίες, τις πολιτικές και τις δράσεις όλων των συναρμόδιων φορέων, της Πολιτείας και των χρηστών της οδού».
Το Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας για την Ελλάδα έχει ανατεθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Την παρουσίαση του ενδιάμεσου Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας, μέχρι την οριστικοποίησή του τον Ιούνιο, έκανε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου, καθηγητής Ε.Μ.Π. Γεώργιος Κανελλαΐδης.

Στη σημερινή Συνάντηση μετείχε και ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια Λεωνίδας Γρηγοράκος, όπως και εκπρόσωποι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων, τη Γενική Διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του Υπουργείου, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, τον Ο.Α.Σ.Α, την Ένωση Νομαρχιακών Αυτ/σεων Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, την Ε.Λ.Π.Α, το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ), το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, τη Μοτοσικλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας, τους Φίλους του Ποδηλάτου - Ποδηλάτ-ισσ-ες, την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Δικαιώματα των Πεζών – ΠΕΖΗ.

Δελτίo τύπου 5ης Συνεδρίασης & συνημμένα αρχεία

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

7η Συνεδρίαση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας

Η 7η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε στις 30-10-2012.

Συμμετείχαμε δύο άτομα από τους Ποδηλάτ-ισσ-ες και τους Φίλους του Ποηδηλάτου.
Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν:

1. Ενημέρωση από τα μέλη για τις δράσεις Οδικής Ασφάλειας που υλοποιήθηκαν κατά τη χρονική περίοδο που μεσολάβησε από την τελευταία συνεδρίαση του Ε.Σ.Ο.Α.

2. "Επικοινωνιακή Πολιτική για την Οδική Ασφάλεια - Δράσεις που υλοποιήθηκαν ή σχεδιάζονται, Προτάσεις Συνεργασίας και Καλές Πρακτικές"

Στη συνεδρίαση αναφέρθηκε οτι προχωράει η αναθεώρηση του ΚΟΚ, με στόχο να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2012. Μετά τη συνεδρίαση μας στάλθηκε το κείμενο με τα πρώτα 5 άρθρα του ΚΟΚ, στα οποία απαντήσαμε με τα σχόλιά μας. Στη συνεδρίαση δόθηκε σε όλους μια λίστα με θέματα για το ποδήλατο, για εξέταση.

Σύνδεσμοι:

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon Podilatisses_7oESOA.pdf78.39 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

Να αναθεωρηθεί ο δυσμενής για το ποδήλατο, αναχρονιστικός Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Ο ελληνικός Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν λαμβάνει υπόψη το ποδήλατο και δεν περιέχει ειδικά σήματα κυκλοφορίας που να ρυθμίζουν την κυκλοφορία ποδηλάτων.
Η λογική του Κ.Ο.Κ. πρέπει να αλλάξει ώστε να προστατεύει και να προωθεί την μετακίνηση με ποδήλατο. Να ενσωματωθούν στον Κ.Ο.Κ. οι τροποποιήσεις που έχουμε καταθέσει.

Οι τροποποιήσεις που προτείνουμε (εισαγωγή)
Οι τροποποιήσεις που προτείνουμε (άρθρο προς άρθρο)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

ΟΑΣΑ 2010-10-14 Συνάντηση

Πρακτικά από συνάντηση με ΟΑΣΑ την Πέμπτη 14-10-2010.

Παρόντες

ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ: 4 άτομα

ΟΑΣΑ: 4 άτομα

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ---------------------------------------------------

Εισοδος ποδηλάτων στα λεωφορεία
Η επιτροπή με την οποία συναντηθήκαμε ειναι ΘΕΤΙΚΗ προς αυτό το μέτρο. Κατόπιν συζήτησης η κάθε πλευρά εισηγήθηκε τα παρακάτω, στα οποία και υπήρχε ομοφωνία:

- Να γίνει συγκεκριμένη "επίσημη" πρόταση από τους ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ προς τον ΟΑΣΑ.
- Και από την εμπειρία μας με τον ΗΣΑΠ κλπ και οι δύο πλευρές ειπαν να προηγηθεί μια "πιλοτική" περίοδος για την είσοδος των ποδηλάτων:

>> σε ώρες ΜΗ ΑΙΧΜΗΣ ( ώρες αιχμής θεωρούνται το 06.00 - 09.00, 14.00 - 17.00 και αν σημείωσα καλά 22.00 -24.00 (προς επιβεβαιωση αυτό)

>> να μπαίνουν στα βραδυνά δρομολόγια

>> Να μπαίνουν Σαββατοκύριακο

Εφόσον αποφασισθεί το παραπάνω, μπορεί να κοινοποιηθεί και να ενημερωθεί το προσωπικό του ΟΑΣΑ με εσωτερική εγκύκλιο

Κυκλοφορία ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ και κατάλληλη σήμανση στους λεωφορειόδρομους (ΕΛΛ)
- Η σήμανση όλων των ΕΛΛ με βάψιμο των λωρίδων ειναι απλά θέμα ΟΑΣΑ. Μπορούν να το κάνουν αυτοί και είναι ΥΠΕΡ
- Σημανση με ταμπέλες ειναι πιο δυσκολο, χρονοβόρο και κόστος και συζητήθηκε ότι το παραπάνω θα ειναι πιο ευκολο να βαφτεί ένα σήμα. Στην ταμπέλα που υπάρχει τώρα που λεει για τις ώρες και εχει μέσα το αυοκίνητο και το μηχανάκι και όλα... το σημα μάλλον θα χάνεται ειπε ο ΟΑΣΑ και αρα προτείνουν το βάψιμο / σημανση με έντονο χρώμα.
- ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η παραπάνω επιτροπή ειναι ΥΠΕΡ αλλα
- Σε συνέχεια της συνάντησής μας, θα πρέπει να στείλουμε επιστολή για την συγκεκριμένη πρόταση
- Η επιτροπή θα συζητήσει και ενημερώσει εσωτερικά τους εμπλεκόμενους (πχ σωματείο Οδηγών, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ κλπ)
- Στη συνέχεια η κυκλοφορία των ποδηλάτων στην λωρίδα θα πρέπει να θεσπιστεί από το Υπουργείο Μεταφορών. (Συνεπώς θα πρέπει να επιδιώξουμε "σπρώξουμε" την επικοινωνία των φορεών αυτών, όπου έχουμε άκρες
- Ο ΟΑΣΑ θεωρεί ΠΟΛΥ σημαντικό η επιστολή αυτή να υποστηρίζεται με στοιχεία για την κυκλοφορία των ποδηλατισσών σε ΕΛΛ και την ασφάλειά τους. Συνεπώς θα πρέπει να δούμε αν έχουμε διαθέσιμες ερευνες για Ελλάδα για αυτό το πράγμα (δυσκολο το βλέπω). Μήπως έχει ο κ. Βλαστός σχετική μελέτη;
- Μεταξύ μας (Ποδηλάτ-ισσ-ες), ειπαμε ότι ειναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ η επιστολή να υπογραφεί και να συνοδεύεται με το όνομα και του κ. Θ. Βλαστού που ειναι ενήμερος για το θέμα και έχει εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει μια συναντηση της ομάδας του με ΟΑΣΑ και ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ μαζί

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ ΑΠΟ ΟΑΣΑ

Αφού ειπαμε τι και πώς ως ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ, αναλύσαμε και τις θέσεις - απόψεις για το αυτοκίνητο στην πόλη, τον χώρο που διεκδικούμε. Ειπαμε για τις ενέργειες αυτές και δράσεις γενικά που σκεφτόμαστε για το μέλλον με στόχο το παραπάνω. Ρωτήσαμε αν ο ΟΑΣΑ ειναι "μαζί μας" να στηρίξει τις δράσεις αυτές και να μας "βοηθάει" στην επικοινωνία πχ με αφίσες στα λεωφορεία κλπ. που θα προωθούν τα μηνύματά μας για δράσεις όπως οι πορείες κ.α.

Ειπαν ΝΑΙ και ειναι θετικοί στο να στηρίζουν την επικοινωνία με αυτό τον τρόπο όπου μπορούν. πχ αφίσες - λεωφορεία.

Επόμενα βήματα - ενέργειες

- Συζήτηση των παραπάνω στη συνέλευση. Δεν ξέρω αν μπορέσω να έρθω σήμερα οπότε σας το στέλνω και μέσω backstage για να σας προλάβω για σήμερα.

- Τα παραπάνω θέματα θα πρέπει να σταλούν με το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό εφόσον υπάρχει (πχ ερευνες, γνώμη - μελέτες ομάδας κ. Βλαστού κ.α.) στον ΟΑΣΑ και να ζητάμε την υλοποίηση αυτών προτείνοντας συγκεκριμένα βήματα - δράσεις. όχι απλά δηλαδή ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΣΗ αλλά >> Ναι σήμανση >> εγκριση από ΟΑΣΑ >> επικοινωνία και θέσπιση από Υπ. Μεταφορών κ.α.

- Εφόσον συζητηθούν στη συνέλευση, θα έλεγα να κανονίσουμε μια συνάντηση με τον κ. Βλαστό ή αν μπορεί κάποιος να κοινοποιήσει τα παραπάνω κλπ.

- Αμέσως μετά συντάσουμε τις προτάσεις μας (θα έλεγα μια επιστολή για κάθε θέμα γιατί φαντάζομαι το κάθε θέμα αφορά άλλο φορέα)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι

Προς Δήμο Αθηναίων: Θέλουμε ποδηλατόδρομους, όχι μόνο ποδηλατικούς γύρους

Ο Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας, σήμερα, ήταν υπέροχος. Αλλά εμείς δεν θέλουμε να κλείνουμε την κυκλοφορία, θέλουμε να είμαστε η κυκλοφορία. Μοιράσαμε λοιπόν ένα φλάιερ με το οποίο αναρρωτιόμαστε ποια είναι η πολιτική του δήμου για την ποδηλατική μετακίνηση. Οποιος ξέρει, ας μας πει... .

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon flyer_dimoufinal2017.jpg92.82 KB

Προτάσεις ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ για τροποποίηση του ΚΟΚ

Εν όψει της 4ης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στις 8 Δεκεμβρίου, με θέμα την τροποποίηση του ΚΟΚ, η ομάδα ΚΟΚ συνέταξε κείμενο προτάσεων για τροποποίηση του ΚΟΚ και αιτιολόγησής τους.

Categories: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon Προτάσεις KOK.doc359.5 KB
Microsoft Office document icon Αιτιολόγηση προτάσεων.doc32.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι