Δελτίου τύπου Σερρών - Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Διασχίζουμε την πόλη των Σερρών

Σ τα πλαίσια των δράσεών μας για την ανάδειξη της ποδηλατοκίνησης στη πόλη μας και μ' αφορμή την επιτυχημένη διοργάνωση ποδηλατοπορείας σε 24 πόλεις της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου, καλούμε τους Σερραίους δημότες να έρθουν την ερχόμενη Κυριακή, 13 Απριλίου, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας, με τα ποδήλατά τους.

Με κεντρικό σύνθημα ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, θα διεκδικήσουμε από κοινού, το αναφαίρετο δικαίωμα (προ πολλού διασφαλισμένο στις δυτικοευρωπαϊκές πρωτεύουσες) να κυκλοφορούμε στην πόλη μας με το ποδήλατο, κάτω από συνθήκες ασφάλειας και άνεσης. Το δικαίωμα στη βιώσιμη κινητικότητα καθώς και στη χρήση ενός οικείου και φιλικού μέσου για το περιβάλλον. Ακόμη το δικαίωμα να ζούμε και να αναπνέουμε σε μια πόλη που σέβεται τον πολίτη, υποστηρίζοντας τις ανάγκες του.

Στην ποδηλατοδρομία που θα ακολουθήσει θα διασχίσουμε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης των Σερρών (θα ανακοινωθεί επί τόπου), συνοδεία οχημάτων της Τροχαίας.

Στο ξεκίνημα της πορείας θα προσφερθούν μικρά αναμνηστικά δώρα, ενώ με την επιστροφή μας στην Πλατεία Ελευθερίας οι μικροί μας ποδηλάτες θα ανταμειφθούν με προσφορά παγωτών.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, μέλη της κίνησης θα συλλέγουν υπογραφές υποστήριξης του αιτήματός μας προς το Δήμο Σερρών, για άμεση κατασκευή ποδηλατοδρόμων σε κεντρικούς άξονες της πόλης μας, που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη κίνηση ποδηλατών και πεζών.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact