Ποδηλατώντας προς τη Γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας: ¨Το ποδήλατο μοιράζει χαμόγελα"

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 19:00
Την τετάρτη 10 Οκτωβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας . Όσο αφορά τη χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιημιακες έρευνες μόλις το 80% όσων πάσχουν απο κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο απο το 50% προσφεύγει στην στήριξη του ειδικού .
Οι μονάδες και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας υποχρηματοδοτουνται και υπολειτουργούν σε μια εποχή που είναι πιο αναγκαίες απο ποτέ αφού η οικονομική κρίση έχει φέρει αύξηση 35% μόνο στην κατάθλιψη.
Ξέρατε οτι το ποδήλατο σε κάνει να χαμογελάς πιο πολύ? Το ποδήλατο σαν αερόβια άσκηση κάνει τον οργανισμό μας να εκκρίνει ενδορφίνες (ορμόνες ευεξίας) που αυξάνει τα θετικά συναισθήματά και την τάση να χαμογελάμε στην ζωή και στις δυσκολίες της!
Ας κάνουμε πετάλι κατά του άγχους και της κατάθλιψης στην ζωή μας! Κάντε πεταλι πεταλι να ρθεί η απόλαυση στην ζωή και το χαμόγελο στην ψυχή!
" Το ποδήλατο μοιράζει Χαμόγελα"
Με το μήνυμα μας αυτο συμμετέχουμε και εμείς στην διαμαρτηρία να μην διακοπεί το έργο των δομών του φορέα και κατ´επεκταση αυτού της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης για την χώρα μας.
Πάμε πλατιά Αγίου Nικολαου του Δήμου Χαλανδρίου να μοιράσουμε χαμόγελα με προγραμμα : συναυλία απο τον Γιάννη Ζουγανελη , Εncardia , Κατερίνα Κεραμίδα, ενημέρωση για την ψυχική υγεία αλλά και για τα ψυχικά οφέλη που έχει το ποδήλατο!
Οσοι δεν καταφέρουν να μας συνοδέυσουν με τα ποδήλατα τους εκείνη την μέρα τους προσκαλούμε να μας υποδεχθούν στον τερματισμό μας στην Πλατεία Αγ. Αντωνίου με πολλές εκπλήξεις!
Αναζηταμε την υποστήριξη σας με κάθε τρόπο για να περάσουμε ένα κοινωνικό μήνυμα ψυχικής ανάτασης που όλοι το έχουμε ανάγκη αυτή την εποχή.
Σας περιμένουμε με χαμόγελο :-)

Πότε: 
Τετ, 10/10/2012 - 19:00
Σημείο συνάντησης: 
Mαρίνα Φλοίσβου,ΤGI FRIDAYS
Επανάληψη: 
Όχι