Βόλτες σε μελλοντικούς ποδηλατόδρομους- Η σειρά της Ηλιούπολης

 

Μετά τον Πειραιά... σειρά έχει η Ηλιούπολη! Συνεχίζουμε τις ποδηλατοβόλτες μας, κάθε φορά και σε ένα Δήμο του λεκανοπεδίου της Αττικής. Όπως όλες οι πόλεις του κόσμου πήραν δραστικά και άμεσα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται ασφαλείς και χωρίς συγχρωτισμό, έτσι κι εμείς εδώ στην Ηλιούπολη, επιβάλλεται να δώσουμε λωρίδες κυκλοφορίας σε πεζούς, ποδηλάτες, ΑΜΕΑ. Είναι Ηλίου Φαεινότερον... ότι η Λεωφόρος Ειρήνης που θα δίνεται για λίγες ώρες (19:00-24:00) κάθε Παρασκευή, ως ελεύθερη λωρίδα από αυτοκίνητα, δεν αρκεί. Δεν αρκεί επίσης και η αναμονή υλοποίησης των σημαντικών μεν, αλλά μεγαλόπνοων και μακροπρόθεσμων δε, σχεδίων του ΣΒΑΚ, που θα αφήσουν για πολλά έτη ακόμα τα ποδήλατα εκτός κυκλοφορίας.
Ευχή όλων μας, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αθήνας με τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισαν και οι υπόλοιποι Δήμοι του λεκανοπεδίου αλλά και όλες οι πόλεις της Ελλάδας που τα τελευταία χρόνια ασφυκτιούν από το μποτιλιάρισμα, το συνωστισμό και το καυσαέριο... Δεν σταματάμε να φωνάζουμε, να απαιτούμε και να διεκδικούμε το χώρο, το δρόμο, τη λωρίδα που δικαιωματικά μας ανήκει. ΝΑΙ στην κανονικότητα αλλά ας αφήσουμε πίσω μας τα λάθη του παρελθόντος, έχοντας καλύτερες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Οφείλουμε να κάνουμε την μετάβαση στην Επόμενη Μέρα με κατοίκους σωματικά και ψυχικά Υγιείς! Γιατί το Ποδήλατο είναι κι αυτό όχημα, είναι μεταφορικό μέσο και παράλληλα μέσο άσκησης και διασκέδασης! Γιατί... Γιατί.... Γιατί..... #BETTERbyBIKE #ΚΑΛΥΤΕΡΑμεΠΟΔΗΛΑΤΟ

Ραντεβού την Παρασκευή 29-05-2020 στις 18:30, (αναχώρηση στις 19.00), στην πλατεία Φλέμιγκ, στην Ηλιούπολη, για ποδηλατοβόλτα και φυσικά τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ μας!
Για όσους-ες έρθουν από Αθήνα, ραντεβού στα σκαλάκια στο Σύνταγμα, στις 18:00

Ομάδα-Ποδήλατο & Ηλιούπολη
Ποδηλάτ-ισσ-ες
ΦΙΛΟΙ του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
Μαμάδες στο Δρόμο
Οι Ποδηλάτες του 2ου (Πειραιάς)

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (1 ψήφος)