Project: PEUGEOT / PECHINEY Aluminium

72 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Αυτο το σκελετο τον εψαχνα χρονια...
Επιτελους βρηκα ενα Peugeot Pechiney στο νουμερο μου σε πολυ καλη κατασταση.
Προκειται για το πρωτο αλουμινενιο σκελετο που δημιουργησε η Peugot για τη γκαμα της, σε συνεργασια με τη Pechiney (την εποχη που το αλουμινιο στα ποδηλατα ηταν "εξωτικο υλικο").
Αυτος ο σκελετος ηταν η βαση των μοντελων COMETE , GALAXIE και COSMIC (η διαφορα τους ηταν στον εξοπλισμο).

ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ 2

Τις επομενες μερες / εβδομαδες (ελπιζω οχι μηνες...) θα ποσταρω updates καθως θα χτιζω το ποδηλατο step by step.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

O Σκελετος ηρθε απο Γαλλια τη Παρασκευη.

Μεσα στην εβδομαδα εχουμε καθαρισμα & γυαλισμα του σκελετου, λυσιμο λαιμου & μεσαιας τριβης ωστε να καθαριστουν τα ποτηρια/ρουλεμαν και να βαλω φρεσκο γρασο. (Μαλλον θα αλλαξω και αυτοκολλητα)

To σχεδιο για το ποδηλατο ειναι το εξης:
- 9x2 ταχυτητων
- Χειρηστηρια Campagnolo ErgoLevers σε Bullhorn τιμονι
- Τροχοι / Κασσετα / Ντεραγιε SHIMANO *
- Δαγκανες φρενων Peugeot (aluminium)
- Σελλα Δερματινη Κλασσικη
- Ταινια τιμονιου Δερματινη ταιριαστη με τη σελλα.

* Tο παντρεμα Campagnolo/Shimano (γνωστο ως Shimanolo) θα γινει με το Shiftmate της J-Tek Engineering.

ScottMod
Εικόνα ScottMod
Απών/απούσα

Αν το θες για βόλτες στην πολη και δεν είσαι πορωμενος κουρσάς θα σου προτεινα να σκεφτείς για 1χ9. Εμφανιση, απλότητα, μειωμένη συντήρηση. Με έναν Sugino 42αρη ή 44αρη θα είναι κουκλί.

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Ναι για βολτιτσιο το φτιαχνω.
Να σου πω την αληθεια ετσι το σκεφτηκα κ'εγω, 9x1.
Αλλα εχω δωσει ενα σκασμo $$$ για τα Ergolveres της Campagnolo
και σκεφτομαι ειναι κριμα το αριστερο να μεινει χωρις χρηση...

Απο δισκοβραχιονα εχω ειδη Shimano Tiagra 39/52, αλλα no problem γινεται και μονος.

ScottMod
Εικόνα ScottMod
Απών/απούσα

..ειναι ακριβα τα άτιμα, πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το δούμε τελειωμενο, keep up the good work. Ο σκελετός πάντως είναι πραγματικό έργο τέχνης.

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Σημερα ο σκελετος λυθικε.
Η μεσαια τριβη και το headset καθαριστικαν με Εξανιο (καθαρη βενζινη) και WD40.
Ετοιμα για φρεσκο γρασο και δεσιμο.
Επισης θα μπει καινουριο Headest της STRONGLITE (μαυρο)

Επομενο βημα, αφαιρεση αυτοκολλητων και γιαλισμα του αλουμινιου
Ηρθαν τα καινουρια διακρητικα

FRAME/FORK

B.BRACKET 1

B.BRACKET 2

HEAD TUBE

BB / H.SET

STRONGLITE

ioannikp
Απών/απούσα

το headest πόσο σου βγήκε?

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

ioannikp wrote:
το headest πόσο σου βγήκε?

15E

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Ειμστε στη διαδικασια αφαιρεσης αυτοκολλητων και γιαλισματος - εχω ολα τα περιφεριακα ετοιμα πλεον.

Ειναι δυσκολο γιατι τα αυτοκολλητα σκιζωνται (δεν ξεκολλανε ολοκληρα) και μενει η παλια κολλα τους αφηνοντας τη "σκια" τους πανω στο μεταλο.
Με γιαληστικη κρεμα φευγει, απλα θελει ΠΟΛΥ & ΔΥΝΑΤΟ τριψημο.
Γενικα ειναι πολυ χρονοβορα διαδικασια - ελπιζω μεχρι το Σβ/κο να εχουμε τελειωσει με αυτο...
Πηρα σημερα βουρτσακι (απο σκληρο ηφασμα) για να χρησιμοποιησω με τρυπανι μπας και κανω τη ζωη μου πιο ευκολη στο γιαλισμα.

Επισης ανακαληψα χθες στο αριστερο chainstay μια πολυ μικρη ρογμη (hairline fracture), αλλα οχι κατι τραγικο. Βρηκα ενα μαστορα στο Χολαργο που κανει συγκολησεις αλουμινιου οποτε θα το παω αυριο.

ΦΩΤΟ θα ανεβασω αποψε.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Περιμένουμε με αγωνία! Δοκίμασε και λεμονάκι για την κόλλα, συνήθως κάνει δουλειά! Το βουρτσάκι πρόσεξέ το γιατί κάνει ζημιές, χαράζει και μετά...

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Αντι για βουρτσακι (σαν αυτο για τα πιατα)
μπορεις να βαλει και αυτοκολλητα σμυριδοπανα/ντουκοχαρτα.

Εγω με φλεξιμ και βουρτσακι-σμυριδοπανο το εκανα
αλλα ηθελα να φυγει ολο το χρωμα.

Παντως η προσοχη που λεει ο Παυλος
ειναι αναγκαια και επιβαλλεται

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

κι εγώ νομίζω πως η λύση τρυπάνι είναι ακραία. Είμαι υπέρ του ντουκόχαρτου και της υπομονής... Πόση; Ε, αρκετή...

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Δεν καταλαβαινω γιατι το τρυπανι ειναι υπερβολικο βρε παιδια ???
Αντιθετος:

1 - Μπορεις να προσαρμοσεις οτι εξαρτημα θελεις μπροστα (αυτο εχει σημασια, το εξαρτημα που βαζεις, αυτο ερχεται σε επαφη και κανει τη δουλεια)

2 - Εχει μεγαλο ευρος λειτουργειας στροφων (δεν χρειαζεται να το δουλευεις στο τερμα)

Ντουκοχαρτο, σμυριδοπανο κτλ αποκλειονται γιατι χαραζουν.
Ο σκελετος ειναι αλουμινιο, δεν ειναι ατσαλι και ουτε θα βαφτει, θα μεινει γημνο, οποτε δεν μπορω να χρησιμοποιησω κατι "τραχη" πανω του.

Το βουρτσακι που ανεφερα παραπανω (και προσαρμοζεται στο ηλεκτρικο τρυπανι) ειναι για ΓΙΑΛΙΣΜΑ μεταλων, ειναι απο ΗΦΑΣΜΑ. Δηλαδη με οση πιεση και οση ταχητητα να το δουλεψεις δεν χαραζει.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Ααα πες το έτσι, πανόβουρτσα εννοείς! Σωστός τότε!! Νόμιζα συρμάτινο βουρτσάκι και τρόμαξα!!

Η πανόβουρτσα με αλοιφή κάνει θαύματα!!!!!!!

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Pavlos K. wrote:
Ααα πες το έτσι, πανόβουρτσα εννοείς! Σωστός τότε!! Νόμιζα συρμάτινο βουρτσάκι και τρόμαξα!!

Η πανόβουρτσα με αλοιφή κάνει θαύματα!!!!!!!

χαχα, μα λεω κ'εγω θα με τρελανουνε... αφου το ειπα απ'την αρχη

"Πηρα σημερα βουρτσακι (απο σκληρο ηφασμα) για να χρησιμοποιησω με τρυπανι μπας και κανω τη ζωη μου πιο ευκολη στο γιαλισμα."

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

θέλει ξανά και ξανά και ξανά! Αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει! Κι εγώ έτσι έκανα κάτι φτερά από ποδήλατο του 70+ και είδα το φως το αληθινό!! Η μόνη μ@λ@κί@ είναι πως βρωμίζει η βούρτσα και θέλει υπομονή γιατί μεταφέρει βρώμα παντού κάνοντάς τη λάσπη με την αλοιφή! Νομίζω καλύτερα θα είναι με ένα ειδικό σαπούνι που χρησιμοποιούν.

(Συγγνώμη αλλά βιάστηκα και δεν το πρόσεξα όταν απάντησα!)

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

καλή φάση το κουρσάκι, κάλη φάση και η πάνινη με την αλοιφή.
Αλλά... νομίζω... μην σε πάρω στο λαιμό μου... ότι η ρωγμή ΔΕΝ είναι hairline crack.

Έχω δει hairline cracks σε carbon σκελετούς (Specialized & Cannondale κούρσες), όλες στα άνω ψαλίδια (seatstays) αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλες σε μήκος και άνοιγμα.
Μπορεί και να μην σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, μπορεί να μην ανοίξει άλλο πάντος δεν είναι σε μέγεθος τρίχας (hairline)...

ScottMod
Εικόνα ScottMod
Απών/απούσα

..μ' αυτή τη ρωγμή τι γίνεται?

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Για τη ρωγμη παω αυριο σε μαστορα που δουλευει αλουμινια.
Αυτο που σκεφτομαι εγω ειναι ηλεκτροσυγκολληση & δεσιμο με δαχτυλιδι/σφυκτηρα.

Θα δουμε και τι θα πει ο μαστορας αυριο.

ScottMod
Εικόνα ScottMod
Απών/απούσα

...και παίζει αυτό το κομμάτι στο e-bay? Το χεις ψάξει?

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Αυτό σκεφτόμουν τώρα (ebay) αλλά κάτι μου λέει πως θα είναι δύσκολο. Πώς γίνεται κάθε φορά που πας να ψάξεις κάτι να βρίσκεις όλα τα υπόλοιπα κουφά εξαρτήματα....;; Πάντως χωρίς να είμαι ειδκός δε νομίζω να μη γίνεται τίποτα...

Μ' αρέσει το "αλουμινί" χρώμα! Raw power!

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

ScottMod wrote:

Ηταν η πρωτη μου σκεψη, αλλα δεν παιζει
Πιο ευκολα κερδιζω το λοτο...

ScottMod
Εικόνα ScottMod
Απών/απούσα

Stelios206 wrote:
ScottMod wrote:

Ηταν η πρωτη μου σκεψη, αλλα δεν παιζει
Πιο ευκολα κερδιζω το λοτο...

Το μονο που βρήκα είναι είναι AYTO ,,xaxa..κομματι ακριβο, αλλα σκεψου οτι θα εχεις και ολα τα ανταλακτικα .. αστειευομαι οπως καταλαβαινεις.

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Σωστός! Το υπόλοιπο πέτα το μωρέ.... παλιοσίδερα και βλακείες!

Zpower
Απών/απούσα

Stelios206 wrote:
Για τη ρωγμη παω αυριο σε μαστορα που δουλευει αλουμινια.
Αυτο που σκεφτομαι εγω ειναι ηλεκτροσυγκολληση & δεσιμο με δαχτυλιδι/σφυκτηρα.

Θα δουμε και τι θα πει ο μαστορας αυριο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΙΔΑ

ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΟΛΛΗΜΑ ..

παιδες τα συγκεκριμενα πλαισια ειναι με εποξικες ρητινες στις μουφες ,εαν ανεβασετε θερμοκρασια εκει παει παπαλα η συνδεση .... εχει υπαρξει ατομο που πηγε πλαισιο για ηλεκτροστατικη και βγηκε απο το φουρνο .....οκτω

ο μαστορας δεν θα σου πει τιποτε θα το κολλησει για να παρει το μεροκαματο
υπαρχει μια λυση ,αλλα θα κανεις υπομονη

περισ τηλεφ .......

α/ειναι ενα ρημαδι υλικο που εχει ελθει στην ελλαδα για τετοιου ειδους μαστορεματα .
β/ ενα υγρο μεταλο 2 συνθετικων απο αυτο εχω και μπορω να σου το φιξαρω δωρεαν ,για να το αγορασεις ολο το σετ ,αστο ειναι πανακριβο

θα προτιμουσα την πρωτη λυση ,αλλα θελει ενα ψαξιμο εαν δεν υπαρχει βιασυνη να το δουμε γιατι θα χρειασθω και εγω απο αυτο .

επισης οσο μπορουμε αποφευγουμε την χρηση βενζινων πετρελαιοειδων σπρευ καραμπας κλπ κλπ χημικων

για τα αυτοκολλητα ζεσταμα ελαφρο με σεσουαρ μαλιων και καθαρισμος μετα με οινοπνευμα .

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Zpower, για δωσε ενα τηλ.
(Δεν εχω κανει ακομα τιποτα για τη ρωγμη)

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

@ Zpower

Μετα απο σχετικη ερευνα στο internet, πληροφοριθικα πως οι Pechiney ΔΕΝ ειναι με εποξικες ρητινες κολλημενοι.

Οι μονοι που ηταν "bonded" ηταν οι αλουμινενιοι Vitus.

Οι aluminium σκελετοι της εποχης ειναι οι εξης:

- Vitus 979 & 992: Αυτοι πραγματι ειχαν ρητινη για να "κολλησουν" τους σωληνες στις μουφες.
- ΑLAN: Οι σωληνες ηταν ΒΙΔΩΤΟΙ στις μουφες
- PECHINEY Peugeot: Οι σωληνες ηταν ΠΡΕΣΑΡΙΣΤΟΙ στις μουφες.

Οποτε δεν παιζει τετοιο θεμα.
Ομως μ'ενδιαφερει τι εχεις να προτεινεις.

Zpower
Απών/απούσα

εχω στειλει πμ

...εχεις δικιο το ειδα και εγω 1987 brochure peugeot

αρα ενας ακομη λογος ωστε να απαγορευεται δια ροπαλου η θερμανση στο πλαισιο σου .

ευτυχως που το κοματι εκει εχει βιδα .οπως και στο επανω σημειο οποτε αφαιρειται ευκολα ,και το κυριοτερο δεν εχει αρνητικο σημειο ,εξογκωμα οποτε κανεις δακτυλιδι πατεντα .δεν ειναι κατι τρομερο θα μπορει να σου το φιξαρι και ο γιωργος φανταζομαι ..
2 ιδια κοματια το δευτερο για προληπτικους αλλα και αισθητικους λογους
απο την αντιθετη μερια

κριμα που δεν μπορω να ανεβασω φωτο ...
θα εβλεπες ωραια πραγματα
υπηρχαν αξιολογα πλαισια της εποχης ,και κατασκευαστες περισοτεροι απο οσους ανεφερες .και παντα με τα μεσα της τοτε εποχης ..
ενα απο αυτα με επανεφερε στο ποδηλατο εκεινη την εποχη .και ειμαι δεμενος με τα τοτε αλουμινια .

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Zpower wrote:

ευτυχως που το κοματι εκει εχει βιδα .οπως και στο επανω σημειο οποτε αφαιρειται ευκολα ,και το κυριοτερο δεν εχει αρνητικο σημειο ,εξογκωμα οποτε κανεις δακτυλιδι πατεντα .δεν ειναι κατι τρομερο θα μπορει να σου το φιξαρι και ο γιωργος φανταζομαι ..
2 ιδια κοματια το δευτερο για προληπτικους αλλα και αισθητικους λογους
απο την αντιθετη μερια

Nαι, κ εγω καπως ετσι το φανταστικα, ενα δαχτυλιδι στη καθε πλευρα να τα ενισχυσω.
Το θεμα ειναι αλλο, οι βιδες μετα απο 25 χρονια δεν ειναι καθολου συνεργασιμες...

Θα σε παρω τηλ το απογευμα

Stelios206
Εικόνα Stelios206
Απών/απούσα

Τελειωσαμε με την αφαιρεση των αυτοκολλητων & καθαρισμα.

ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ 2

ΦΩΤΟ 3

Επομενο βημα επισκευη της ρωγμης (δεν εχω προλαβει να ασχοληθω), γιαλισμα ολου το σκελετου, νεα αυτοκολλητα.

contact