Ποια ειναι η ανωτερη ταχυτητα που φτασατε σε κατηφορα και σε απολυτη επιπεδη ευθεια με τι λαστιχο και ποιο ποδηλατο?
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Ποια ειναι η ανωτερη ταχυτητα που φτασατε σε κατηφορα και σε απολυτη επιπεδη ευθεια με τι λαστιχο και ποιο ποδηλατο?
Όσο κάνω ποδήλατο τόσο συνειδητοποιώ ότι πάνω από τα 40 χλμ/ώρα ο έλεγχος που μπορεί να έχει ο ποδηλάτης στο ποδήλατό του μειώνεται σημαντικά.
Ωστόσο, στις αρχές που είχα ξεκινήσει να κάνω ποδήλατο, ξανά στην ενήλικη ζωή μου, σε μια κατεβασιά από τον Υμηττό άφησα ή μάλλον μου ξέφυγε το κοντέρ και έφτασε τα 78 χλμ/ώρα στιγμιαία. Αμέσως το μάζεψα και από τότε σπάνια αγγίζω τα 50 χλμ/ώρα...
δεν ειχα και πολυ χρόνο για να κοιταξω το ταχύμετρο.
Πολύ επικίνδυνο κατηφόρα απο Κερατέα προς Μαρκόπουλο,κούρσα με continetal grad prix 3000
60 km/h κατεβαίνοντας τον λόφο της Χαμολιάς, χωρίς πετάλι και το μάζεψα πριν τελειώσει γιατί φοβήθηκα...:-)
Σε ίσιο δρόμο 42 km/h (Πατησίων) με 48άρι γρανάζι μπροστά.
Ποδήλατο GT Avalanche 3.0 με Big Apple λάστιχα και πολλά μπιχλιμπίδια (φτερά, σχάρες κλπ - πρέπει να είναι γύρω στα 20 κιλά)...
αν δε ξερεις τον δρομο κ πας μαλιοκουβαρα ειναι τραγικα επικινδυνο μονο κ μονο γιατι μια λακουβα γινεται χ10 σε τετοιες ταχυτητες.ποσο μαλλον στο ποδηλατο με τα λαστιχα που μαλλον θαχεις για να φτασεις ως εκει (πχ κουρσα) κ την απουσια αναρτησης,αρα το ποδηλατο θα γκελαρει κ οπου κατσει.
65 σε κατηφορα.
81 χμλ ανεβαινοντας τον Υμηττο
99 μλχ κατεβαίνοντας την Καβάλας κι ήθελα ένα ακόμα κλικ να κατοσταρίσω αλλά είχε μπλόκο κι είχα πιει κάτι μπύρες και δεν ήθελα να χάσω το ραντεβού με τον γκάντη στον Υμηττό, έτσι έκοψα στα 80.
scrabler Εγραψες η περιγραφή σου είναι το κατι άλλο.
Τα 130 χλμ α.ω άγγιξα κάποτε στην Αθηνών - Λαμίας αλλά άρχισα να έχω αεροδυναμικούς θορύβους πολύ έντονους και φοβήθηκα μήπως σε συνδυασμό με καμμιά δυνατή ριπή αέρα μου φύγει το ποδήλατο ............. απο την σχάρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.
Έφτασα τα 133,78 χλμ/ώρα πριν λίγο καθιστός στην καρέκλα μου, κοιτώντας αυτό, χωρίς κατηφόρα.
2 πολύ δυνατές και απότομες κατηφόρες που προσφέρονται για αρκετά χλμ (χωρίς πετάλι) βρίσκονται στη Φυλή:
μία είναι αυτή της μονής Κλειστών, πιάνεις εύκολα 70χλμ και σταματάς (χωρίς φρένο) στην ανηφόρα προς Δερβενοχώρια.
Η 2η είναι η κατηφόρα απ' τη μονή Αγίου Κυπριανού, πολύ απότομη και επικίνδυνη, ποτέ δεν είχα το θάρρος να το αφήσω να τσουλήσει αφρενάριστο μέχρι κάτω.
Όποιος αρκετά γενναίος (και ηλίθιος) ας το προσπαθήσει...
Εγώ θα αγοράσω αυτό, και άντε πιάστε με μετά.
Άσε που θα το αράζω και στην ταράτσα για ευκολία ;-)
Και θα ανοίγουμε θέματα όπως:
Ποιό ειναι το ανώτερο ύψος που φτασατε?
Φαντάζεσαι τις...αεροβόλτες που θα διοργανώναμε με τούτα;
Κι άντε να πας σε κανένα νησί με αυτό και να έχει ισχυρούς πλευρικούς ανέμους. Θα βρεθείς στο πέλαγος με συνοπτικές διαδικασίες
πάντως ο ποδηλάτης του vid ήταν πολύ cool : αραχτός , δεν κουνιόταν καθόλου , δεν έδειχνε φόβο και ακόμα και όταν προσγειώθηκε , έμεινε αγέρωχος να κοιτάει το πέρας . Πολύ πρώτος τύπος - θα ήθελα να τον γνωρίσω .
Στο αρχικό θέμα : 82χλμ ... μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ .
Τα είπες πάρα πολύ σωστά. Το ίδιο κι εγώ, νομίζω πως θα πρέπει να τον γράψουμε και μέλος του φόρουμ και να τον φέρνουμε σε όλες τις ποδηλατοβόλτες. Επίσης, με την @γ@μί@ που έχει πέσει στις μέρες μας λόγω κρίσης, αν έχει και καμία φίλη ίδια με αυτόν ακόμα καλύτερα
Εγώ λέω να πούμε ποιος τον έχει πιο μεγάλο;;
Εγώ τον έχω 50 πόντους και 15 πόντους φαρδύ
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Τον οριζόντιο του ποδηλάτου εννοώ.. δεν φαντάζομαι να πήγε το μυαλό σας σε κάτι άλλο..
Εδω εισαι...
Αισίως έφτασα στα 78 χ.α.ω. στην κατηφόρα ενός περιφερειακού δρόμου στους καταπράσινους ορεινούς όγκους της Ναυπακτίας.
Το ποδήλατο είναι ένα Ιντεαλ Μεγκίστο του 12' και όταν έπιασα τα χιλιόμετρα αυτά φορούσε το λάστιχο της μάνας του, 700x40c.
Τώρα που το σκέφτομαι πιο ήρεμα, ήταν μια πράξη καθαρά ηλιθιώδης να τσουλίσω με τόσα χλμ σε άγνωστο δρόμο και χωρίς κράνος.
Τώρα όμως ξέρεις τι γίνεται..
Έβαλα λάστιχα 700x28c και με τρώει..
Σε κάναν μήνα θα πάρω κράνος και θα ανέβω να επαναλάβω την ηλιθιώδη πράξη στοχεύοντας για την 90άρα.
Ελπίζω να γυρίσω σπίτι στις 2 ρόδες και όχι στις 4.
Θα τα μάθετε τα νέα.
.. έχεις την εντύπωση οτι αν συμβεί οτιδήποτε, θα σε σώσει το κράνος με τέτοια ταχύτητα;;; ούτε να φρενάρεις ούτε να στρίψεις ούτε να αντιληφθείς καν κάτι στο δρόμο θα μπορέσεις... Οι κατηφόρες της ορ Ναυπακτίας είναι όντως πολύ δελεαστικές, αλλά μη ξεχνάμε οτι υπάρχουν και διάφορα αιφνιδιαστικά εμπόδια σε τετοιους δρόμους όπως κλαδιά, λακκούβες ή ζωάκια...
Η μαγκιά στο ποδήλατο είναι η κατώτερη ταχύτητα. Εγώ έχω μείνει στις δύο ρόδες, σε φανάρι για μισή ώρα. Με μηδενική ταχύτητα.
χαλασμένο θα ήταν, εγώ θα'χα φύγει!!
Συμβουλή: Στο πράσινο μπορούμε να φύγουμε
Θεέ μου, το πιο απολαυστικό νήμα. Αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού...Αρειανοί έχουν εισέλθει και καταγράφουν τις επιδόσεις τους...Γελώ κάθε φορά τόσο...Συμπαθάτε με...Δεν μπορώ να κρατηθώ ειλικρινά...
Θαυμάζω (όχι ακριβώς κυριολεκτικά) κι αυτούς που το παίζουν σούπερμεν στις αριστερές λωρίδες τύπου Πατησίων κτλ κτλ κτλ...
Εγώ δεν θα καταγράψω τις επιδόσεις μου...Συντηρητική, του θανάτου όμως...
Μην κακομαθαίνετε τους οδηγούς άλλων οχημάτων και περιμένουν αποδόσεις Μαζεράτι από όλους μας...Αυτό το "τράβα κυρά μου στο πεζοδρόμιο" που μου πέταξε ένας ταξιτζής σε άδεια παντελώς Σταδίου, ακόμα βαρέως το φέρνω...
Άντε και καλημερούδια...
Τα στοιχήματά μου του φετεινού καλοκαιριού και μετά από έναν αργό χειμώνα, λόγω τραυματισμένου ώμου: κάθε βράδυ 20 χιλιόμετρα με σταδιακή μείωση του χρόνου, αρχικά στις δύο ώρες, τώρα μία ώρα και 25 λεπτά. Διαδρομή κατηφορική στο πήγαινε κι ελαφρά και σταθερά ανηφορική στο έλα.
Αυτό επικροτεί και φίλος γιατρός. Λίγα χιλιόμετρα σε πυκνή χρονική συχνότητα. Έτσι κι ο ώμος δεν καταπονείται και η φυσική κατάσταση κρατιέται ακμαία...Αυτά για την ώρα...Μετά βλέπουμε.
Νομιζω οτι η Πατησιων
μπορει να αντικαταστησει το τελεβιζιον
σε ενα παλιο ασμα.
Πάτη-σιών Πάτη-σιων
ποσο μ' αρεσει η Πάτη-σιών
Με σένα έχω ανοιχτούς λογαριασμούς. Θα πληρώσεις πλαστικό χειρουργό σε λίγο. Αποβαίνεις άκρως ανθυγιεινός. Το δέρμα μου χάνει τη στιλπνότητά του απ’ το γέλιο.
Σε κατάβαση κατσιμιδι,88,4χλμ...
Ναι, χαλασμένο ήταν μάλλον. Αν και δεν ξέρω σίγουρα, έφυγα γρήγορα :D
Ρε παιδιά, σιγά τον δρόμο για τρίτη λωρίδα (για την Πατησίων λέω). Δεν είναι καμιά μεγάλη κατηφόρα, και είναι και χάλια όσο αφορά το οδόστρωμα. Δώσε μου την Αλεξάνδρας να σου πω 'οκ, τώρα μάλιστα'.
Καμιά 55-60άρα με το mountain με σκλικ ελαστικά στην κατηφορα
του Υμηττού από τη μπαριέρα μέχρι τη στροφή και ίδια ταχύτητα
εσωτερικά της Πανεπιστημιούπολης, στην κατηφόρα που καταλήγει
στην είσοδο στην Όυλωφ Πάλμε.
Ειδικά η δεύτερη ήταν το κλασικό ξεμπούκωμα μετά τη δουλειά.
Μάζευα τα χιλιόμετρα από πιο πριν, από την κατηφόρα που έρχό-
ταν από την Πύλη στο νεκροταφείο και ευχόμουν να μη συναντήσω
αμάξι εκεί στο "πλατεάκι" κάτω από τη γέφυρα για να μπορέσω
να μπω με πολλά.
Όλα αυτά στο μακρινό 2007-2008 όταν είχα ακόμα ταχύμετρο στο
ποδήλατο. Τώρα ούτε ταχύμετρο, ούτε ταινία, τίποτα :) Με την
κούρσα δεν έχω ιδέα, στάνταρ 50+ σε κάτι κατηφόρες προς Σού-
νιο ή στο πέσιμο πίσω από την Πάρνηθα προς Σκούρτα.